10161
Beschermen van je vloer
Gepubliceerd: 07-03-2017 Laatste update: 29-09-2018

Deze maand wordt mijn oudste 18 jaar! Reden voor een groot feest. Hij heeft zo’n 60 vrienden en vriendinnen uitgenodigd. Bijzonder leuk natuurlijk, maar stiekem maak ik me wel zorgen om mijn parketvloer. Wij hebben een traditionele Afzelia parketvloer, gelegd in visgraat met zwarte bies. Een prachtige vloer maar wel één die kwetsbaar is.

 

Stucloper
Wanneer je een parket of laminaatvloer hebt is het verstandig om deze te beschermen met bijvoorbeeld stucloper. Deze zijn er in vele soorten en op rol te verkrijgen bij de bouwmarkt. Dit protectiekarton is een goedkope en waterdichte vloerbescherming. Niet alleen handig bij feestjes ook tijdens verbouwingen, stuc en schilder werkzaamheden, is dit een goede oplossing. Na gebruik verwijder je het karton en gooi je het in de oud-papierbak. Afdektapijt
De voordelen van stucloper zijn perfect, zeker als je het low-budget wil houden. Maar esthetisch gezien vind ik het niet echt gezellig. Vandaar dat ik verder ben gaan zoeken. En zo kwam ik het afdek- of bouwtapijt tegen. Dit naaldvilttapijt is uitermate geschikt om laminaat, marmer of een parketvloer te beschermen. Daarnaast is het naaldvilt tapijt behandeld met een brandwerend middel. Ook niet onbelangrijk! Na afloop stofzuigen oprollen en bewaren voor het volgende feest.

Afdekfolie
Eerdergenoemde oplossingen zijn ideaal voor gladde vloeren, maar wat als je tapijt hebt liggen? Hiervoor is tapijtfolie de ideale oplossing. Deze folie is voorzien van een kleeflaag die geen lijmresten achterlaat. Het is makkelijk en snel te verwerken, maar ook te verwijderen. Ideaal voor gestoffeerde trappen. De folie blijft goed liggen, ook wanneer je er met bijvoorbeeld een rolsteiger overheen rijdt.

Ik ga ervan uit dat onze gasten netjes beneden blijven, met hun hapje en drankje. Gelukkig ligt er donkerbruin tapijt op de trap, dus eerlijk gezegd laat ik dat voor wat het is. Het afdektapijt lijkt me echter wel een goede oplossing, voor de parketvloer, tegen vuil en krassen. Zo blijft de vloer beschermt, zonder dat ik het gevoel heb dat we een feestje in een kartonnendoos vieren.

7 maart 2017 | Nancy van der Drift |Styling ID

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide