2899
Badkamerrenovatie
Gepubliceerd: 23-12-2016 Laatste update: 29-08-2017

De verwachting is dat in 2017 de economie verder aantrekt en dat mensen meer te besteden krijgen. Gecombineerd met een nog steeds lage hypotheekrente zou het weleens zo kunnen zijn dat overstappers of starters besluiten om wat extra’s mee te financieren. Het interieur van de badkamer kan in 2017 misschien wel weer een opknapbeurt gebruiken. Een doorn in het oog zijn die verouderde tegels, die slechte verlichting en dat oude badkamermeubel, en dus……eruit met die handel! Tijd voor een mooi verlicht interieur, een comfortabele warme vloer en een fraai ontworpen meubel dat tot ver in de 21ste eeuw nog functioneel blijft. Voor de vloer kan wederom gekozen worden voor tegelwerk, maar is een naadloze vloer niet een stuk makkelijker te reinigen? Grotere tegels dus? En als het even kan in een hippe grijstint. Nee, energieke badkamerverbouwers, het is tijd voor een gietvloer!

Van glad tot superglad Gietvloeren zijn hot en happening. Al een tijdje eigenlijk. Kijk maar eens op een site als www.g-vloeren.nl en je wordt links en rechts om je oren geslagen met alle voordelen van dit soort vloerafwerkingen. Het voordeel voor de startende woningbezitter is ook dat deze producten steeds goedkoper worden per m2, eigenlijk goed te vergelijken met tegelwerk in het hogere segment. Het voordeel van een gietvloer is dat de vloer geheel naadloos kan worden afgewerkt en waterdicht kan worden gemaakt. Gietvloeren kunt u ook in elke tint laten aanleggen en zijn ook goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. De echt slimme badkamerverbouwer zal, eenmaal de smaak te pakken, ook eens kijken naar gladde wandafwerkingen. Want als je eenmaal van tegels afstapt, dan heb je keuze uit prachtige alternatieve producten zoals beton ciré (best wel prijzig) of pandomo (ook niet het goedkoopst) maar ook wandcoatings. De eerste twee zijn cementgebonden producten die goed waterafstotend kunnen worden gemaakt. De laatste kan toegepast worden als polyurethaancoating op een vooraf goed glad getrokken betonwand. Het resultaat; zowel een gladde vloer als een gladde wand!

Het hele idee achter die strakke vloeren en wanden is natuurlijk niet alleen minder onderhoud, maar ook een neutrale achtergrond voor beeldbepalende elementen in de badkamer zoals het meubel, de douche-elementen of het bad. Het hele designprincipe achter een moderne badkamer is dat de omgeving zo rustig mogelijk wordt gemaakt. Dan rest de vraag nog, wat voor soort gietvloer heb je nodig voor een badkamer? Nou, je kan alle kanten op, maar een epoxy gietvloer is misschien wel de beste oplossing als het gaat om de belangrijke factor waterdichtheid (zie bijvoorbeeld ook www.g-vloeren.nl voor informatie over zwembadvloeren) Over elke epoxygietvloer wordt een coating aangebracht die uiteindelijk zorgt voor de waterdichtheid van de vloer.

inspiratiebrochures1.png

Op het gebied van badkamerrenovatie zijn er in 2017 prachtige oplossingen te bedenken als het gaat om wand- en vloerafwerking. Nu nog even financieren natuurlijk.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide