1258
Zilly Classic gietvloer

De vloer in de woonkamer zet de toon voor het hele interieur. De inrichting kan met een gerust hart sober worden gehouden, in combinatie met een meer uitgesproken vloer. Dat kan bijvoorbeeld met stoere houten planken of natuursteen. Ook het omgekeerde is mogelijk. Een inrichting waarbij design of opvallende kleuren een grote rol spelen heeft een neutrale basis nodig, een vloer die letterlijk en figuurlijk ruimte geeft. Kijk eens naar de nieuwste linoleum vloeren of wellicht zon minimalistische gietvloer.

Opvallend is verder dat de strikte begrenzingen tussen kamers en functies langzaam wegvallen. De woonkeuken of de gecombineerde bad-slaapkamer zijn hier voorbeelden van. Combiruimtes passen binnen de trend van versobering en transparantie. Dat vertaalt zich op vloerenniveau in één type vloerbedekking, consequent doorgetrokken door het hele huis, om rust en ruimte te creëren.

Slapen
Een plaats waar luxe en zachtheid samenkomen. Dat is de slaapkamer. Om de gewenste kalme sfeer te bereiken is een behaaglijke vloer alvast een goed begin. Waar moet een slaapkamervloer aan voldoen? Geluiddemping, warme voeten, allergiegevoelig of juist niet; allemaal overwegingen om rekening mee te houden. Misschien ligt een tapijt wel het meest voor de hand en dan natuurlijk het liefst lekker hoogpolig. Wilt u de slaapkamer betrekken bij de rest van het interieur, dan is het een slim idee om de vloer door te zetten over de hele verdieping. De vloer als verbindende factor.

Baden
Badkamers worden nog steeds groter en luxer. De helderwitte tegel is al decennialang een klassieker; mooi en praktisch tegelijk. Maar er is meer mogelijk met tegels. Zeker op het creatieve vlak. Hiermee kunt u unieke vloeren creëren die regelrecht afkomstig lijken uit een oosterse hamman of klassiek grachtenhuis. Opvallend is ook de tendens tot grootformaten - vierkanten, rechthoeken en stroken - die het perfect doen in de moderne badkamer. Veelal gezet met een smalle voeg en doorlopend van vloer op wand wat de ruimte groter doet lijken. Populair zijn met name de look-alikes; perfecte keramische kopieën van natuursteen of zelfs houten vloeren.

Spelen
Voor kinderkamers zijn gladde, simpel schoon te houden vloeren vaak de eerste keus. Met name in vinyl en linoleum zijn spetterende kindercollecties op de markt gebracht. Maar ook de afwasbare tapijttegels zijn een aantrekkelijke mogelijkheid. Zó onder de kraan, zó weer schoon.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners