9991
Bruynzeel

Het huis van onder tot boven in het nieuw. Elke ruimte heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken en stelt andere eisen aan de vloer. Belangrijk is ook de sfeerbepalende kwaliteit van een vloer. Sommige vloeren drukken een uitgesproken stempel op het interieur en daarmee op de sfeer binnenshuis: nostalgisch, stoer, industrieel, exotisch, mediterraan et cetera.

Een houten vloer is een krachtige sfeermaker. Het is waarschijnlijk daarom, dat parket nog altijd geldt als dé vloerenfavoriet voor de Nederlandse huiskamer. Een laminaatvloer kan daarvoor een prima alternatief zijn. En waarom ook niet? Met behulp van verfijnde fototechnieken en inventieve bewerkingsprocédés wordt het oppervlak zo levensecht gemaakt, dat het op het oog bijna niet meer van echt hout te onderscheiden is. Al zal de echte parketliefhebber dit waarschijnlijk tegenspreken, want écht hout leeft en laat zich niet imiteren: het werkt, kraakt en geen centimeter is gelijk. Een andere levendige vloerenklassieker, gekarakteriseerd door authenticiteit en klasse, is natuursteen. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Dankzij nieuwe technieken zijn de prijzen gedaald en is het keuzeaanbod alsmaar groter geworden. Wat te denken van klassiek marmer, stoer graniet of levendig kalksteen om er maar eens een paar te noemen?

Keuzespectrum
Een nieuwe vloer is bijna altijd een behoorlijke investering en de perfecte vloer is voor iedereen anders. De uiteindelijke keuze is meestal een afweging die laveert tussen praktisch en mooi; echt of imitatie en daaraan inherent een gepeperd of juist minder hoog prijskaartje. Het loont zeker de moeite om te investeren in een vergelijkend waren onderzoek en uw persoonlijke voorkeuren eens goed onder de loep te nemen. Om meer te weten te komen over vloeren en hun specifieke kenmerken, zijn bronnen zoals het internet en woonmagazines natuurlijk een handige hulp. Maar ook kunnen zij u het gevoel geven, dat u als het ware verdrinkt in het informatieaanbod. Wij raden u daarom aan om een vloerenspecialist in de arm te nemen; zeker als u al wat verder bent in het keuzeproces. Hij of zij voorziet u gericht van informatie.

Trend
Omdat het nu eenmaal zo hoorde had elke ruimte traditioneel gezien zijn eigen voorbestemde vloerbedekking. Tegels voor de badkamer, een zeiltje voor de keuken, tapijt in de huiskamer et cetera. Door nieuwe technieken als vloerverwarming, geluidsdempende ondervloeren kan een vloer tegenwoordig doorgetrokken worden door het hele huis. Zon uniforme vloer smeedt de ruimtes aan elkaar en creëert rust, ruimte en eenheid.

De slaapkamer zacht en comfortabel
Een plaats waar luxe en zachtheid samen komen. Dat is de slaapkamer. Om de gewenste kalme sfeer te bereiken is een behaaglijke vloer alvast een goed begin.

Waar moet een slaapkamervloer aan voldoen? Geluidsdemping, warme voeten, allergiegevoelig of niet, dit zijn allemaal overwegingen om rekening mee te houden. Misschien ligt een tapijt wel het meest voor de hand en…dan natuurlijk het liefst wel lekker hoogpolig.

Voor de kinderkamer is de oerdegelijke, maar o zo veelzijdige tapijttegel wellicht een aantrekkelijke mogelijkheid? Of misschien wel kunstgras op de vloer? Zo vanuit bed de natuur in, avontuurlijk en helemaal niet duur. Wilt u de slaapkamer betrekken bij de rest van het interieur dan is het misschien een idee om de vloer door te trekken naar de bovenverdieping. De vloer als verbindende factor, zeker mooi in oude huizen met authentieke details.

Een van nature warm alternatief is linoleum of wat te denken van een verende vinylvloer? Beide materialen zijn zeer hygiënisch, enorm slijtvast en warmte-isolerend. Warme voeten bij het uit bed stappen dus. En wat te denken van kurk? Afgezien van mooi, wordt deze vloer ook nog eens uitermate milieuvriendelijk geproduceerd. Daarnaast is kurk zowel geluid- als warmte-isolerend en gaat het jarenlang mee.

Badkamer een klasse apart
Uitpakken, zowel letterlijk en figuurlijk. Badkamers worden alsmaar groter en luxer. De interieurstijl waarvoor wordt gekozen sluit naadloos aan bij de levenswijze en de persoonlijkheid van de gebruiker(s). Ook de vloeren doen mee aan deze trend. Bijvoorbeeld met supergrote tegels in een hout- of natuursteenlook; nauwelijks van echt te onderscheiden en superpraktisch in onderhoud.

De helderwitte tegel in de badkamer is al decennialang een badkamerklassieker; mooi en praktisch tegelijk. Maar, er is veel meer mogelijk met tegels. Zeker op het creatieve vlak. Tegels zijn verkrijgbaar er in alle denkbare kleuren, al dan niet met ingebakken structuren en voorzien van sierlijke patronen. Hiermee kunt u unieke vloeren creëren die regelrecht afkomstig lijken te zijn uit een oosterse hamman. Opvallend is het alsmaar groeiende formaat. Tegels van soms wel meer dan een meter maken de sier in moderne badkamers. Veelal gezet met een smalle voeg en doorlopend van vloer op wand wat de ruimte groter doet lijken. Populair zijn de look-a-likes; perfecte kopieën in zowel kleur als structuur van natuursteen of zelfs houten vloeren.

Puur natuur
Designtrends combineren strakke minimalistische ontwerpen met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Natuursteen, zowel voor op de vloer als op de wand, is weer helemaal terug van weggeweest. Zeker in de badkamer, waar het gebruik van natuursteen garant staat voor een luxueuze sfeer. Net zoals parket overigens, dat allang geen taboe meer is de badkamer. Een houten vloer ademt warmte en klasse en kan zich - mits voorzien van de juiste afwerking - prima handhaven in een vochtige ruimte als de badkamer.

Woonkamer de vloer als basis
De vloer in de woonkamer zet de toon voor het interieur. Soms op harmonieuze wijze en soms op een manier die juist in contradictie is met de rest van het interieur.

De inrichting kan met een gerust hart heel sober gelaten worden, in combinatie met een meer uitgesproken vloer. Dat kan bijvoorbeeld met stoere houten planken of natuursteen. Ook het omgekeerde is natuurlijk mogelijk. Een inrichting waarbij design of opvallende kleuren een grote rol spelen kan bij wijze van spreken vragenom een neutrale basis, een vloer die letterlijk en figuurlijk ruimte geeft. Een houten vloer in een mooie lichte houtsoort of misschien wel een minimalistische gietvloer? Opvallend is deze trend: de strikte begrenzingen tussen kamers en bijbehorende functies vervallen. De woonkeuken of de gecombineerde bad-slaapkamer zijn hier voorbeelden van. Combiruimtespassen binnen de trend van versobering en transparantie. Dat vertaalt zich op vloerenniveau in één type vloerbedekking, consequent doorgetrokken door het hele huis, om rust en ruimte te creëren.

Behaaglijk en milieuvriendelijk
Een lekker warme huiskamer is een voorwaarde voor optimaal woongenot. Vloerwarming is zeker een goed idee, want behaaglijk en een energiebesparende factor van de eerste orde!

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.
GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners