1248
Quick Step

Elke ruimte heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken en stelt andere eisen aan de vloer. Belangrijk is ook de sfeerbepalende kwaliteit van een vloer. Sommige vloeren drukken een uitgesproken stempel op het interieur: nostalgisch, stoer, industrieel, exotisch, mediterraan of juist hypermodern.

Natuur is trend
De huidige woontrends combineren strakke minimalistische ontwerpen met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Natuursteen, zowel op de vloer als op de wand, is weer helemaal terug van weggeweest. Zeker in de badkamer, waar het gebruik van natuursteen garant staat voor een luxueuze sfeer. Net als parket overigens, dat allang geen taboe meer is in vochtige ruimtes. Een houten vloer ademt warmte en klasse.

Hout of laminaat?
Een houten vloer is een krachtige sfeermaker. Echt hout leeft: het werkt, kraakt en geen centimeter is gelijk. Het is waarschijnlijk daarom dat parket nog altijd geldt als dé vloerenfavoriet voor de Nederlandse huiskamer. Exotische houtsoorten en sleetse planken staan borg voor een doorleefde uitstraling. Een laminaatvloer kan een prima alternatief zijn. Met behulp van verfijnde fototechnieken en inventieve bewerkingsprocédés als embossing wordt het oppervlak zó levensecht gemaakt, dat het op het oog bijna niet meer van echt te onderscheiden is.

Natuursteen en tegels
Een andere vloerenklassieker, gekarakteriseerd door authenticiteit en klasse, is natuursteen. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Dankzij nieuwe technieken zijn de prijzen gedaald en is het keuzeaanbod groter geworden. Wat te denken van klassiek marmer, stoer hardsteen of levendige leisteen, om er maar eens een paar te noemen? Ook tegelvloeren gaan met hun tijd mee. Bijvoorbeeld met supergrote tegels in een hout- of natuursteenlook; nauwelijks van echt te onderscheiden en superpraktisch in het onderhoud.

Vlakke vloeren
Een van nature warm alternatief is linoleum, op korte afstand gevolgd door de verende vinylvloer. Beide materialen zijn zeer hygiënisch, enorm slijtvast en warmte-isolerend. De nieuwste dessins verrassen door hun textiele tactiliteit. En wat te denken van kurk? Een echte comeback kid die ook nog eens uitermate milieuvriendelijk wordt geproduceerd. Daarnaast is kurk zowel geluid- als warmte-isolerend en gaat jarenlang mee.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners