Plyboo

De kokospalm is eigenlijk geen hout- maar een palmsoort. Dit is de reden dat de stam anders is opgebouwd dan bij hout. Er vallen geen jaarringen te ontdekken en de harde laag bevindt zich aan de buitenkant. De kern is zacht en kan niet worden gebruikt. De kokospalm is donker met bruine tekeningen. Ze wordt soms met wengé vergeleken, wat niet zonder reden het �zwarte goud� genoemd wordt.

De herkomst & het milieu

In het land van herkomst wordt de kokospalm vooral gebruikt als producent van kokosnoten. Als de bomen tientallen jaren oud zijn en de productie van kokosnoten daalt worden ze omgehakt. In het verleden werd met deze palmen niets gedaan, tot ontdekt werd dat ze uitstekend dienst konden doen als hout. De kokospalm krijgt hierdoor een tweede functie. We kunnen dus ook met zekerheid zeggen dat de oerbossen niet aangetast worden door het gebruik van kokospalm parket!

Eigenschappen

De eigenschappen zijn zeer goed te noemen; kokospalm is harder dan eiken en krimpt en zwelt ook minder. Dit maakt het een zeer geschikte grondstof voor parketvloeren. Geolied of gelakt valt kokospalm-parket op door zijn diepe kleur en de bijzondere tekening.Ook leuk om te lezen