1325
Plyboo

De kokospalm is eigenlijk geen hout- maar een palmsoort. Dit is de reden dat de stam anders is opgebouwd dan bij hout. Er vallen geen jaarringen te ontdekken en de harde laag bevindt zich aan de buitenkant. De kern is zacht en kan niet worden gebruikt. De kokospalm is donker met bruine tekeningen. Ze wordt soms met wengé vergeleken, wat niet zonder reden het �zwarte goud� genoemd wordt.

De herkomst & het milieu

In het land van herkomst wordt de kokospalm vooral gebruikt als producent van kokosnoten. Als de bomen tientallen jaren oud zijn en de productie van kokosnoten daalt worden ze omgehakt. In het verleden werd met deze palmen niets gedaan, tot ontdekt werd dat ze uitstekend dienst konden doen als hout. De kokospalm krijgt hierdoor een tweede functie. We kunnen dus ook met zekerheid zeggen dat de oerbossen niet aangetast worden door het gebruik van kokospalm parket!

Eigenschappen

De eigenschappen zijn zeer goed te noemen; kokospalm is harder dan eiken en krimpt en zwelt ook minder. Dit maakt het een zeer geschikte grondstof voor parketvloeren. Geolied of gelakt valt kokospalm-parket op door zijn diepe kleur en de bijzondere tekening.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners