De vloer in de woonkamer zet de toon voor het hele interieur. De inrichting kan met een gerust hart sober worden gehouden, in combinatie met een meer uitgesproken vloer. Dat kan bijvoorbeeld met stoere houten planken of natuursteen. Ook het omgekeerde is mogelijk. Een inrichting waarbij design of opvallende kleuren een grote rol spelen heeft een neutrale basis nodig, een vloer die letterlijk en figuurlijk ruimte geeft. Kijk eens naar de nieuwste linoleum vloeren of wellicht zon minimalistische gietvloer.

Opvallend is verder dat de strikte begrenzingen tussen kamers en functies langzaam wegvallen. De woonkeuken of de gecombineerde bad-slaapkamer zijn hier voorbeelden van. Combiruimtes passen binnen de trend van versobering en transparantie. Dat vertaalt zich op vloerenniveau in één type vloerbedekking, consequent doorgetrokken door het hele huis, om rust en ruimte te creëren.

Slapen
Een plaats waar luxe en zachtheid samenkomen. Dat is de slaapkamer. Om de gewenste kalme sfeer te bereiken is een behaaglijke vloer alvast een goed begin. Waar moet een slaapkamervloer aan voldoen? Geluiddemping, warme voeten, allergiegevoelig of juist niet; allemaal overwegingen om rekening mee te houden. Misschien ligt een tapijt wel het meest voor de hand en dan natuurlijk het liefst lekker hoogpolig. Wilt u de slaapkamer betrekken bij de rest van het interieur, dan is het een slim idee om de vloer door te zetten over de hele verdieping. De vloer als verbindende factor.

Baden
Badkamers worden nog steeds groter en luxer. De helderwitte tegel is al decennialang een klassieker; mooi en praktisch tegelijk. Maar er is meer mogelijk met tegels. Zeker op het creatieve vlak. Hiermee kunt u unieke vloeren creëren die regelrecht afkomstig lijken uit een oosterse hamman of klassiek grachtenhuis. Opvallend is ook de tendens tot grootformaten - vierkanten, rechthoeken en stroken - die het perfect doen in de moderne badkamer. Veelal gezet met een smalle voeg en doorlopend van vloer op wand wat de ruimte groter doet lijken. Populair zijn met name de look-alikes; perfecte keramische kopieën van natuursteen of zelfs houten vloeren.

Spelen
Voor kinderkamers zijn gladde, simpel schoon te houden vloeren vaak de eerste keus. Met name in vinyl en linoleum zijn spetterende kindercollecties op de markt gebracht. Maar ook de afwasbare tapijttegels zijn een aantrekkelijke mogelijkheid. Zó onder de kraan, zó weer schoon.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

Het huis van onder tot boven in het nieuw. Elke ruimte heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken en stelt andere eisen aan de vloer. Belangrijk is ook de sfeerbepalende kwaliteit van een vloer. Sommige vloeren drukken een uitgesproken stempel op het interieur en daarmee op de sfeer binnenshuis: nostalgisch, stoer, industrieel, exotisch, mediterraan et cetera.

Een houten vloer is een krachtige sfeermaker. Het is waarschijnlijk daarom, dat parket nog altijd geldt als dé vloerenfavoriet voor de Nederlandse huiskamer. Een laminaatvloer kan daarvoor een prima alternatief zijn. En waarom ook niet? Met behulp van verfijnde fototechnieken en inventieve bewerkingsprocédés wordt het oppervlak zo levensecht gemaakt, dat het op het oog bijna niet meer van echt hout te onderscheiden is. Al zal de echte parketliefhebber dit waarschijnlijk tegenspreken, want écht hout leeft en laat zich niet imiteren: het werkt, kraakt en geen centimeter is gelijk. Een andere levendige vloerenklassieker, gekarakteriseerd door authenticiteit en klasse, is natuursteen. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Dankzij nieuwe technieken zijn de prijzen gedaald en is het keuzeaanbod alsmaar groter geworden. Wat te denken van klassiek marmer, stoer graniet of levendig kalksteen om er maar eens een paar te noemen?

Keuzespectrum
Een nieuwe vloer is bijna altijd een behoorlijke investering en de perfecte vloer is voor iedereen anders. De uiteindelijke keuze is meestal een afweging die laveert tussen praktisch en mooi; echt of imitatie en daaraan inherent een gepeperd of juist minder hoog prijskaartje. Het loont zeker de moeite om te investeren in een vergelijkend waren onderzoek en uw persoonlijke voorkeuren eens goed onder de loep te nemen. Om meer te weten te komen over vloeren en hun specifieke kenmerken, zijn bronnen zoals het internet en woonmagazines natuurlijk een handige hulp. Maar ook kunnen zij u het gevoel geven, dat u als het ware verdrinkt in het informatieaanbod. Wij raden u daarom aan om een vloerenspecialist in de arm te nemen; zeker als u al wat verder bent in het keuzeproces. Hij of zij voorziet u gericht van informatie.

Trend
Omdat het nu eenmaal zo hoorde had elke ruimte traditioneel gezien zijn eigen voorbestemde vloerbedekking. Tegels voor de badkamer, een zeiltje voor de keuken, tapijt in de huiskamer et cetera. Door nieuwe technieken als vloerverwarming, geluidsdempende ondervloeren kan een vloer tegenwoordig doorgetrokken worden door het hele huis. Zon uniforme vloer smeedt de ruimtes aan elkaar en creëert rust, ruimte en eenheid.

De slaapkamer zacht en comfortabel
Een plaats waar luxe en zachtheid samen komen. Dat is de slaapkamer. Om de gewenste kalme sfeer te bereiken is een behaaglijke vloer alvast een goed begin.

Waar moet een slaapkamervloer aan voldoen? Geluidsdemping, warme voeten, allergiegevoelig of niet, dit zijn allemaal overwegingen om rekening mee te houden. Misschien ligt een tapijt wel het meest voor de hand en…dan natuurlijk het liefst wel lekker hoogpolig.

Voor de kinderkamer is de oerdegelijke, maar o zo veelzijdige tapijttegel wellicht een aantrekkelijke mogelijkheid? Of misschien wel kunstgras op de vloer? Zo vanuit bed de natuur in, avontuurlijk en helemaal niet duur. Wilt u de slaapkamer betrekken bij de rest van het interieur dan is het misschien een idee om de vloer door te trekken naar de bovenverdieping. De vloer als verbindende factor, zeker mooi in oude huizen met authentieke details.

Een van nature warm alternatief is linoleum of wat te denken van een verende vinylvloer? Beide materialen zijn zeer hygiënisch, enorm slijtvast en warmte-isolerend. Warme voeten bij het uit bed stappen dus. En wat te denken van kurk? Afgezien van mooi, wordt deze vloer ook nog eens uitermate milieuvriendelijk geproduceerd. Daarnaast is kurk zowel geluid- als warmte-isolerend en gaat het jarenlang mee.

Badkamer een klasse apart
Uitpakken, zowel letterlijk en figuurlijk. Badkamers worden alsmaar groter en luxer. De interieurstijl waarvoor wordt gekozen sluit naadloos aan bij de levenswijze en de persoonlijkheid van de gebruiker(s). Ook de vloeren doen mee aan deze trend. Bijvoorbeeld met supergrote tegels in een hout- of natuursteenlook; nauwelijks van echt te onderscheiden en superpraktisch in onderhoud.

De helderwitte tegel in de badkamer is al decennialang een badkamerklassieker; mooi en praktisch tegelijk. Maar, er is veel meer mogelijk met tegels. Zeker op het creatieve vlak. Tegels zijn verkrijgbaar er in alle denkbare kleuren, al dan niet met ingebakken structuren en voorzien van sierlijke patronen. Hiermee kunt u unieke vloeren creëren die regelrecht afkomstig lijken te zijn uit een oosterse hamman. Opvallend is het alsmaar groeiende formaat. Tegels van soms wel meer dan een meter maken de sier in moderne badkamers. Veelal gezet met een smalle voeg en doorlopend van vloer op wand wat de ruimte groter doet lijken. Populair zijn de look-a-likes; perfecte kopieën in zowel kleur als structuur van natuursteen of zelfs houten vloeren.

Puur natuur
Designtrends combineren strakke minimalistische ontwerpen met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Natuursteen, zowel voor op de vloer als op de wand, is weer helemaal terug van weggeweest. Zeker in de badkamer, waar het gebruik van natuursteen garant staat voor een luxueuze sfeer. Net zoals parket overigens, dat allang geen taboe meer is de badkamer. Een houten vloer ademt warmte en klasse en kan zich - mits voorzien van de juiste afwerking - prima handhaven in een vochtige ruimte als de badkamer.

Woonkamer de vloer als basis
De vloer in de woonkamer zet de toon voor het interieur. Soms op harmonieuze wijze en soms op een manier die juist in contradictie is met de rest van het interieur.

De inrichting kan met een gerust hart heel sober gelaten worden, in combinatie met een meer uitgesproken vloer. Dat kan bijvoorbeeld met stoere houten planken of natuursteen. Ook het omgekeerde is natuurlijk mogelijk. Een inrichting waarbij design of opvallende kleuren een grote rol spelen kan bij wijze van spreken vragenom een neutrale basis, een vloer die letterlijk en figuurlijk ruimte geeft. Een houten vloer in een mooie lichte houtsoort of misschien wel een minimalistische gietvloer? Opvallend is deze trend: de strikte begrenzingen tussen kamers en bijbehorende functies vervallen. De woonkeuken of de gecombineerde bad-slaapkamer zijn hier voorbeelden van. Combiruimtespassen binnen de trend van versobering en transparantie. Dat vertaalt zich op vloerenniveau in één type vloerbedekking, consequent doorgetrokken door het hele huis, om rust en ruimte te creëren.

Behaaglijk en milieuvriendelijk
Een lekker warme huiskamer is een voorwaarde voor optimaal woongenot. Vloerwarming is zeker een goed idee, want behaaglijk en een energiebesparende factor van de eerste orde!

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

De vloer is de grootste sfeerbepaler en dat komt mede doordat deze - met de muren en het plafond - een groot oppervlak beslaat. Het verbindt de meubelen met elkaar en verspreidt het licht dat erop valt door de ruimte. Kleur zet daarbij de toon. Zo absorbeert een donkere vloer veel licht zodat een ruimte optisch kleiner lijkt. Dat heeft consequenties voor de inrichting van een vertrek; wil je het verkleinende effect niet versterken, kies dan voor lichte meubelen, dito vloerkleed en een goed verlichtingsplan. Een lichte vloer heeft het omgekeerde effect. Wordt dit bovendien gecombineerd met lichte wanden en licht plafond, dan moet je oppassen dat een kamer niet te ruimtelijk aanvoelt; daarin voelen mensen zich vaak een beetje verloren. Spanning in een ruimte kun je aanbrengen door te kiezen voor uitgesproken materialen of kleuren. Een heel verrassend product is de leren vloertegel. Een strakke woning krijgt daarmee een vintage, ruige look. Dat geldt ook voor marmoleum met een crocoprint in zwart. Voor een extra dimensie kun je er ook (delen van) de wand mee bekleden. Heel geraffineerd!

Bij de keuze voor een vloer ga je niet over één nacht ijs. Immers, de vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer van het interieur en gaat vaak jaren mee. Dat is de reden dat de meeste mensen vaak kiezen voor veilig tijdloos. Het aanbod is enorm en de kwaliteit verbetert zich voortdurend. Voor wie het iets spannender mag, biedt de branche volop keuze. Juist omdat je eindeloos kunt variëren en dessins, kleur en materiaal kunt combineren. Zo geef je een ruimte persoonlijke signatuur.

Door onze columnist Wilma Korr - Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. Maar hoe kies je nu uit de vele mogelijkheden dé vloer die bij je past? Ga je voor trendy, modern, klassiek, romantisch, landelijk of kies je voor basic? Kies je een harde vloer, een zachte vloer of houten vloer? Het kan allemaal. Let op je persoonlijke wensen en omstandigheden.

Welke vragen zijn belangrijk bij het maken van een vloerkeuze:
Wat is de functie van een ruimte? Wonen, koken, baden, slapen, werken, spelen?

Is er een verbinding met buiten (entree, tuin)?

Is er sprake van vochtigheid (keuken, badkamer, wasruimte)?

Zijn er huisgenoten met allergieën?

Staan er meubels op zwenkwieltjes in de ruimte?

Zijn er huisdieren?

Wil je dat de vloer decoratief is?

Moet de vloer passen bij de meubels, of bij het karakter van het huis?

Hoe lang wil je dat de vloer meegaat?

Heeft de vloer een speciale behandeling nodig?

Is de vloer onderhoudsgevoelig?

Hoe is het met de geluidsoverdracht?

Is er vloerverwarming mogelijk?

Welke ondervloer is er nodig?

Wat is het budget voor de vloer?

Hieronder enkele voorbeelden uit het brede assortiment aan mogelijkheden met een beschrijving van de bijbehorende eigenschappen.

Bamboe - Hard en slijtvast
Bamboeparket is een verrassende nieuwkomer en even hard als eiken. Door zijn structuur met karakteristieke "knopen" heeft dit parket een geheel eigen uitstraling. Eigenlijk is bamboe een snel groeiende grassoort en dus ecologisch zeer verantwoord. Bamboe is een zinvol alternatief voor hout.

Eigenschappen

Een regelmatig onderhoud is nodig voor een lange levensduur van de bamboevloer. Beschadigingen aan een bamboevloer zijn op termijn niet te vermijden, maar vormen geen afbreuk aan de natuurlijke uitstraling van de bamboevloer. De gelakte bamboevloer kunt u behandelen met parketpolish die ervoor zorgt dat er een beschermde laag ontstaat. Of kunt u voor een afwerking met vloerolie kiezen. Bij een goed en periodiek onderhoud kun je spreken van een slijtvaste vloer met een lange levensduur. Er is een bamboevloer die geschikt is voor vloerverwarming.

Giet- en betonvloer - Strak en trendy
De gietvloer, enkele jaren geleden geïntroduceerd en ook wel woonbeton, betonlook- of cementlook-vloer genoemd, is in korte tijd uitgegroeid tot een volwassen vloersoort. Vooral in strakke designinterieurs komt deze vloer goed tot zijn recht.

Eigenschappen

Een gietvloer is gemakkelijk in onderhoud, naadloos, brandveilig, kleur- en slijtvast, en verkrijgbaar in mooie varianten. Ondanks wat de naam doet vermoeden wordt een gietvloer niet per definitie gegoten. Sommige soorten worden gestort, anderen worden aangebracht. Een gietvloer is meestal prima geschikt voor vloerverwarming. Bovendien bezit het materiaal antistatische kwaliteiten, zodat deze vloer een uitstekende oplossing is voor mensen met een allergie. Is de gietvloer hoogglanzend in een donkere tint, dan zie je snel krassen. Wil je hier zo min mogelijk last van hebben, dan kun je beter kiezen voor een matte afwerking in een lichte kleur.

Beeld DRT vloeren

Hout - Karakter en ruimtelijk
Houten vloeren zijn er in eindeloos veel variaties. Van donker tot licht hout , van zacht tot hard hout en van fineer tot massief hout. De natuurlijke eigenschappen van hout geven een ruimtelijk karakter. Afhankelijk van de vloer kunt u hem in de olie of was zetten en daarnaast schuren, bleken, beitsen, verven etc.

Eigenschappen

De hardheid van een houten vloer wordt aangegeven met een nummer, hoe hoger dit nummer, hoe harder een vloer. Een hardere vloer is beter bestand tegen beschadigingen. Houten vloeren kennen verschillende verschijningsvormen: parket of planken. Houten vloeren werken altijd, want hout reageert op de atmosfeer in je huis. Houten vloeren zijn in principe niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Een uitzondering vormt een teakhouten of scheepsdekvloer. Tegenwoordig kan vloerverwarming vaak ook onder een houten vloer worden aangebracht.

Interieurgrind - Decoratief en behaaglijk
Het product heeft zich in de laatste jaren enorm ontwikkeld en is in meer dan duizend kleuren en vele decoratieve patronen leverbaar. Nieuw en erg populair zijn metallic kleurlijnen, zoals aluminium of brons met extra glitters.

Eigenschappen

Siergrind bestaat uit grindkorrels die verbonden worden door een epoxyhars. De vloer heeft een open of dichte structuur en is zeer eenvoudig te reinigen. De vloeren hebben een warme uitstraling en voelen tevens behaaglijk aan. De geluidsabsorberende eigenschappen zorgen voor een akoestisch prettig klimaat. Ook uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Kurk - Zacht en verend
Natuurlijk wonen op kurk, vloeren die warm, decoratief en sterk zijn. Kurk is een uitgesproken milieuvriendelijk materiaal. De bast van de kurkeik groeit immers gewoon weer aan. Voor de toplaag van kurkfineer is keuze uit talloze decoratieve structuren en/of persingen waaronder tegelpatronen. Een kurkvloer kan worden opgevrolijkt met allerlei kleuren lak in glimmende of matte afwerking.

Eigenschappen

Kurk voelt aangenaam zacht aan, is verend en tevens ijzersterk. Kurkvloeren zijn bovendien behoorlijk slijtvast en duurzaam. Daarnaast is een kurkvloer geluiddempend en wordt warmte uitstekend geïsoleerd. Het is mogelijk vloerverwarming onder een kurkvloer te leggen.

Laminaat - Snel en gemakkelijk
Laminaatvloeren zijn relatief goedkoop en eenvoudig te leggen. Dit maakt de vloer populair. Is makkelijk te onderhouden en geeft minder snel krassen en putten. Laminaat kan met een goed isolerende tussenvloer ook in appartementen gelegd worden. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende dessins. Naast het veelvoorkomende houtdessin, bestaan er ook steendessins.

Eigenschappen

Laminaat bestaat uit houtvezel, synthetisch hout of een metaallak. Een laminaatvloer kan zwevend gelegd worden. De vloer kan ook gemakkelijk worden verhuisd. Laminaat is niet geschikt voor de keuken of badkamer, tenzij specifiek aangegeven. Is hygiënisch en anti-allergisch en veelal te combineren met vloerverwarming. Laminaat is niet schuurbaar en voelt kouder aan dan parket.

Marmoleum Natuurlijk en subtiel
Marmoleum is een duurzaam, comfortabel en stijlvol natuurproduct dat gemaakt is van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. Het is leverbaar in vele verschijningsvormen: als banenmateriaal, als tegels en als Marmoleum click; panelen met een eenvoudig kliksysteem. Het aantal kleurschakeringen is nagenoeg eindeloos.

Eigenschappen

Marmoleum kan in het hele huis worden toegepast, behalve in de badkamer. Het kenmerkende marmerpatroon in linoleum wordt veroorzaakt door de natuurlijke harsen in het product. Marmoleum kan prima gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Voordat Marmoleum geïnstalleerd kan worden, is een vlakke ondervloer nodig. Marmoleum is antistatisch en dus geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Steen Stoer en sterk
Vloeren van natuursteen en plavuizen zijn zo oud als de mensheid. Maar de techniek van fotoprints opent de weg naar meer dessins en verrassende look-a-likes. Dankzij de retro-trend zijn leisteen en kwartsiet als belangrijkste soorten weer terug in beeld. Abdijplavuizen, Oudhollandse groen/gele estriken, de kleurrijke Victoriaanse patroonvloeren en de ingelegde Portugese cementtegels vertegenwoordigen s werelds cultureel erfgoed in keramisch materiaal. Nieuw in de moderne architectuur zijn de grootformaat tegels: XXL vierkanten van 90 x 90 cm en rechthoeken van 60 x 120 cm.

Eigenschappen

Op vloeren van natuursteen als marmer, graniet, leisteen of kwartsiet kan worden geleefd. Het materiaal kan tegen een stootje, is eenvoudig te onderhouden en bijzonder duurzaam. Als u graag op blote voeten loopt: het materiaal voelt prettig aan en kan erg goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Zoals alle keramische materialen zijn alle goede keramische tegels hard, sterk, hygiënisch, makkelijk schoon te maken, niet ontvlambaar en vuurbestendig. Uiteraard kunnen er verschillen in eigenschappen zijn tussen de diverse types. Tegels zijn stevig, ze buigen niet en trekken niet krom. Keramische vloertegels worden gebruikt om hun decoratieve uiterlijk en hun functie (bijvoorbeeld het waterdicht maken van een badkamer).

Tapijt - Warmte en comfort
Tapijt geeft een kamer een rijke, behaaglijke, warme uitstraling. Tapijt kan een creatieve oplossing zijn voor uw vloer. Het is namelijk mogelijk om patronen of banen in tapijt te leggen, waarmee je ruimtelijke en grafische effecten kan creëren. U kunt bijvoorbeeld in een kamer functies scheiden door verschillende kleuren te gebruiken. Tapijt is ook bijzonder geschikt voor op een trap vanwege zijn geluidabsorberende eigenschap. Veelal geschikt voor vloerverwarming. Tapijt is kamerbreed of in tegelvorm verkrijgbaar. Tapijttegels bieden ongekende creatieve mogelijkheden: je kunt er zelf de mooiste patronen mee leggen. Vlek in het tapijt die er niet meer uitgaat? Geen probleem: verwijder de tegel en leg er een nieuwe voor terug. Tip: schaf bij de aankoop van tapijttegels meteen een extra pakket aan!

Eigenschappen

Tapijt isoleert en werkt geluiddempend en is comfortabel. Grootste vijand van tapijt is zand. Zand blijft in het tapijt zitten en veroorzaakt slijtage in het tapijt, waardoor lelijke plekken ontstaan. Ook is tapijt gevoelig voor drukplekken veroorzaakt door (zware) meubelen. Het zichtbare gedeelte van tapijt, de pool, is gemaakt van natuurlijke materialen of van kunstvezels of combinaties daarvan. De pool bepaald het uiterlijk van het tapijt: de lengte van de pool en of de draden wel of niet zijn doorgesneden.

Forbo Flooring introduceert op De Woonbeurs een totaal nieuw en innovatief vloerbedekkingmateriaal gemaakt van 100% natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, genaamd Touch. Touch is bijzonder door de verschillende effecten die het materiaal met zich meebrengt. Touch bestaat uit twee verschillende oppervlakstructuren ´duet´ en ´solo´.

Touch duet heeft een uniek oppervlak door de opvallende reliëfstructuur die ervoor zorgt dat de vloer vanuit iedere hoek een andere uitstraling heeft. Het oppervlak van de vloer lijkt een toevallige structuur te hebben. Touch duet heeft een subtiele schakering in het oppervlak, waarin de structuren glanzend en mat, ruw en glad elkaar afwisselen. Hierdoor lijkt het alsof de kleuren tot leven komen. Niet alleen mooi om te zien, maar ook heerlijk om te voelen. Het dessin ´duet´is leverbaar in twaalf kleuren, die zijn geïnspireerd op de groen-, geel-, rood-, en bruintinten uit de natuur.

Een houten vloer is de perfecte basis voor een sfeervol en tijdloos interieur. Verantwoord hout met een bijzondere finish, in olie of lak, brengt een ruimte tot leven en zorgt voor warmte en gezelligheid. Bij het kiezen van een houten vloer komen er allerlei vragen op je af en blijkt het zorgvuldig leggen en afwerken van de vloer net zo belangrijk als de keuze van de houtsoort, de kleur en het patroon. Ga je voor brede vloerdelen van massief Frans Eikenhout, gerookt naturel geolied of een doorleefde look? Of geef je de voorkeur aan gelaagd parket omdat je vloerverwarming hebt maar wél je interieur een natuurlijk karakter wilt geven? Bij Uipkes Houten Vloeren krijg je antwoord op al je vragen en wordt een gratis vloerenplan gemaakt, afgestemd op jouw persoonlijke smaak.

Massief houten vloeren of gelaagd parket
Bij Uipkes Houten Vloeren is er keuze uit meer dan 20 soorten massief hout. De authentieke, natuurlijke uitstraling van een massief houten vloer is niet te evenaren. Het staat in elk interieur garant voor luxe, warmte, duurzaamheid en kwaliteit. Naast massief houten vloeren heeft Uipkes ook een uitgebreide collectie lamelparket. Dit is een vloer die bestaat uit verschillende lagen multiplex waarvan de toplaag massief hout is. Gelaagd parket is geschikt voor vloerverwarming en werkt minder in een ruimte die vochtig of juist droog is.

Door onze columnist Wilma Korre- Lederen vloer: degelijk, luxueus en tikje extravad. Opvallend in onze samenleving is het toenemende gebruik van mooie, kwalitatieve, milieuvriendelijke materialen en producten. Leer is van oudsher een edel materiaal dat ons al millennia heeft overtuigd van zijn vele positieve eigenschappen. Zo is leer beschermend, prettig om aan te raken, stabiel en toch elastisch, heeft het een lange levensduur, is sterk belastbaar en makkelijk in onderhoud.

Wereldwijd maken wij gebruik van lederen producten, denk aan je schoenen, handschoenen, handtas, lederen jas, motorpak of aan je bankstel. Leder is een sterk materiaal en houd zich goed in de meest barre omstandigheden, is brandwerend, vochtwerend, geluidsdempend en herbruikbaar.

Bij een persoonlijke woonstijl past een interieur met lederaccenten dat een tikje extravagantie combineert met klassieke degelijkheid. Zelf ben ik een echte leer liefhebber en in mijn interieur staan dan ook glad lederen eetkamerstoelen en geschuurde lederen fauteuils met hockers. De combinatie van glad en geschuurd leder geeft een extra accent aan mijn woonkamer. Het is dan ook fantastisch om te ontdekken dat leder het nieuwste materiaal op het gebied van natuurvloeren is. Met deze vloeren kun je een eigen persoonlijke stijl en smaak etaleren. Leder is een natuurproduct en naarmate de vloer ouder wordt, wordt deze nog mooier, de kleuren worden dieper en de kenmerken van het gebruik worden een deel van het leven, wat de vloer een eigen identiteit geeft. Daarnaast is het een zeer sterk en hoog belastbaar product wat voor een vloer vaak de beste eigenschap is.

Een lederen vloer is eenvoudig te onderhouden, word als laminaat geleverd en zwevend gelegd. Het clicksysteem zorgt voor een stevige verbinding en kan later eventueel verhuisd en verlegd worden. De lederen vloer is geschikt voor zwaar woongebruik, vloerverwarming en kan toegepast worden voor het inrichten van winkel, praktijk en hotel.

Tredford bekend van het alom bekende tredford tapijt introduceerde dit nieuwe en revolutionaire vloertype met als basis leder. Veledo lederen vloeren hebben als basismaterialen; leer, HDF panelen, kurk en latex producten op natuurlijke basis. De toplaag is gemaakt van leervezels wat een restproduct is vanuit de leer industrie. De speciale oppervlaktebehandeling op basis van natuurlijke oliën en wax maakt deze vloer bijzonder sterk, robuust en gemakkelijk in onderhoud.

Je kunt kiezen uit vier verschillende motieven - croco, torro, buffalo en angus - in verschillende kleuren.

Croco is een opvallende, elegante, exotische en spannende lederen vloer zonder opdringerig aanwezig te zijn. De keuze bestaat uit de kleuren, lichtbruin, donkerbruin en zwart.

Torro is een lederen vloer met een eenvoudig ritmisch motief dat het warme, met liefde gekozen en stijlvolle karakter van het interieur benadrukt. Leverbaar in 5 kleuren, van licht tot donkerbruin en van antraciet tot zwart.

Buffalo heeft een structuur die je optisch verleid tot het zien van meer ruimte. Het is een tijdloze lederen vloer in een lichte of donkere uitvoering.

Angus is met zijn authentieke structuur een lederen vloer met opvallend veel expressie in het interieur. De keuze is een licht of donkere uitvoering.

Elk vloerdeel is ca. 90 cm lang en 30 cm breed met een totale dikte van ca. 11 mm. Adviesverkoopprijs: 82,50 euro / m2. ( inclusief BTW)

Ondanks dat bamboevloeren nog steeds een hippe uitstraling hebben, is het allang niet meer alleen bereikbaar voor trendsetters. De nieuwe collecties van MOSO bevatten tientallen verschillende vloertypen, met een enorme variatie aan verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen. Hierdoor worden bamboevloeren €" ook qua prijsstelling - bereikbaar voor elke doelgroep.

Nieuwe generatie vloeren
Arjen Veltman, commercieel directeur van MOSO International: Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product. Was het in het begin voornamelijk de hippe consument die bamboe op de vloer had liggen, tegenwoordig is bamboe als vloer beschikbaar voor elke woning en elk kantoor. De toenemende vraag naar bamboe is deels te verklaren doordat de consument steeds vaker voor duurzaamheid kiest. Een andere verklaring is het enorme diverse aanbod aan bamboeproducten door voortschrijdende technologische ontwikkelingen. Waar bamboevloeren eerst nog alleen beschikbaar waren in de standaard massieve blanke of caramel versie, zijn er nu ook geborstelde, gebeitste en gekleurde vloeren beschikbaar.

Groen, Groener, Groenst
Met de introductie van de nieuwe collecties biedt MOSO de woonbranche een duurzaam alternatief voor binnen én buiten. Alle bamboe producten van MOSO zijn aangetoond CO ²-neutraal over de hele levenscyclus.

De producten zijn gemaakt van de snelst groeiende plant ter wereld: maximaal 1 m per dag! Veltman: Voor wie onze standaard producten nog niet duurzaam genoeg zijn, bieden wij ook nog onze Green Premium lijn aan. Green Premium is gemaakt van compleet formaldehyde-vrije lijmen en zijn FSC gecertificeerd.

Over MOSO International
MOSO International B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde, producten voor interieur en exterieur toepassingen. MOSO is een mondiale speler die al vijftien jaar actief is vanuit het hoofdkantoor in Zwaag. Met haar ruime ervaring en vestigingen in China (Hangzhou) en Barcelona kan MOSO aan de hoogste klanteisen voldoen.