1391
eiken-parket-trends-2016

Met het nieuwe jaar voor de deur beginnen de trends in vloeren voor 2016 ook langzaam vorm te krijgen. Welke populaire parketvloeren uit 2015 zien we komend jaar weer terug en wat wordt hier aan toegevoegd? Ontdek het in dit artikel.

 

Reuze Visgraat
Het visgraat verband is helemaal terug. Met de introductie van de duoplank, een berken multiplank met eiken toplaag, is het mogelijk om dit verband te leggen in de vorm van een lamelparket (dus ook op een vloerverwarming). De laatste jaren worden de plankenvloeren steeds robuuster en breder en dat zien we terug in het visgraat. De reuze visgraat van 90 x 18 cm is tegenwoordig de meest voorkomende visgraat afmeting! Populaire afwerkingen in het visgraat zijn het verouderde design met een naturel olie, maar zeker ook het wit geolied reuze visgraat!

Lichte tinten
Ook het komende jaar blijven we de lichte white wash en grey wash tinten terugzien in de vloerenbranche. De wit geoliede vloer is uitermate populair en zal met de naturel eiken olie in 2016 het grootste deel van de markt innemen. Ook de donker gerookte wit geoliede vloer blijft uitermate populair dankzij het prachtige grey wash uiterlijk van dit parket. Bovendien wordt ook het wit geoliede eiken parket in en dunne voordelige plank, bijvoorbeeld de 9+3 mm, steeds vaker gelegd in een slaapkamer. Dankzij de lichte tint wordt de ruimte optisch vergroot!

Rustiek
Uw parketvloer mag ook dit jaar een “ruige” textuur hebben, niets geeft meer sfeer aan uw woonkamer als een levende rustieke eiken vloer. Met prachtige noesten en scheuren zal in 2016 de echte natuur van levend eiken hout de Nederlandse woonkamer blijven betreden. In 2015 zagen we al de meest rustieke houtsorteringen, soms ook ongestopt, voorbij komen. De verwachting is dat dit in 2016 zal gaan toenemen.

Ontdek het assortiment rustieke, white/grey wash en visgraat vloeren op Gadero.nl 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners