07
vr, aug

Ben je uitgekeken op een bepaalde ruimte in huis? Denk er dan eens aan om de vloer te veranderen! Vloeren hebben ontzettend veel invloed op de look van een ruimte. Als je bijvoorbeeld een donkere houten vloer inruilt voor een vloer in een lichte kleur, dan kan de ruimte ineens veel groter lijken. Een kleurrijke tegel kan dan weer een mooi accent bieden. In dit artikel vertellen we je graag alles over de vloertrends voor 2020! 

De keuze van je vloer is essentieel voor de sfeer van je woning. Benieuwd wat er in 2020 helemaal hot en happening is op vloerengebied? Wij zetten de mooiste vloerentrends van het jaar voor je op een rijtje. Van groen (nee, niet letterlijk!) tot retro – deze vloeren wil jij in 2020 inslaan.

De visgraat vloer; je hoort er steeds meer mensen over. Het is dan ook een van de mooiste en meest populaire vloeren in de woonwereld! Bovendien heeft de visgraat vloer veel praktische voordelen.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer, of trends op het gebied van vloeren gewoonweg interessant vindt, kom je er al vrij snel achter dat er enorm veel keuze is op de vloerenmarkt. Toch maken de meeste mensen vaak de keuze voor een relatief veilige vloer. Je wilt immers geen modevloer kopen die na vijf jaar eigenlijk ‘echt niet meer kan’. Toch zijn er ook allerlei originele vloeren die tevens behoorlijk tijdloos zijn. Je kunt er dan jaren van genieten. Hieronder vindt je een aantal dergelijke vloeren ter inspiratie, dus bekijk ze meteen!

Het installatiegemak van klikvloeren, gecombineerd met het onderhoudsgemak van keramische tegels en de warmte van een parketvloer. Dát is de Rigid vloer: een bijzonder stukje innovatie waar je lang plezier van hebt! Wij zetten de voordelen van Rigid vloeren voor je op een rij:

Ben je benieuwd naar de grootste vloerentrends van 2019? In dit artikel zetten wij de 6 populairste vloeren voor je op een rij. Er is veel variatie in stijl en materiaal. Er zit dus zeker een geschikte vloer voor jou tussen!

Vloerkleden zijn heerlijk comfortabel. Ze hebben een geluiddempende werking. De hond ligt er graag op, en ook voor een dreumes is het de ideale speelplek. Maar een vloerkleed doet vooral héél veel voor je interieur! Lees gauw verder en ontdek hoe je woonkamer er echt van opknapt.

De keuze voor een nieuwe vloer in de woonkamer, slaapkamer of keuken is niet zomaar gemaakt. Vloeren gaan over het algemeen jaren mee en hebben een grote invloed op de sfeer in huis; maar ook gebruiksgemak speelt een belangrijke rol. Hoe kies je dan uit al die vloeren? Hier vind je een paar punten om op te letten.

Om de juiste nieuwe producten en collecties te ontwerpen, is het voor Forbo Floorings Designteam belangrijk om goed op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen in de gebouwde wereld. Naast het identificeren van designtrends onderzoekt het team ook de invloed van verschuivende mentaliteiten in de maatschappij op het gebruik van een gebouw en hoe zich dit vertaalt naar de vormgeving van een interieur. Deze info wordt vervolgens verwerkt in een zogenaamd trendreport. In het trendreport voor 2019 (en daarna) zijn de gesignaleerde ontwikkelingen in vier thema’s onderverdeeld, te weten Once, Now, This en Soon. Vanuit vier verschillende perspectieven wordt een tendens beschreven:het verhaal, de context, het product en het proces.