Soms loop je een huis, showroom of openbaar gebouw binnen en dan kijk je werkelijk je ogen uit: de vloer is wonderschoon met mozaïeken of prachtige patronen. Dingen waar je eigenlijk niet aan gedacht had die tot de mogelijkheden met vloertegels behoren. Maar er zijn meer dingen die je met vloertegels kunt doen.

 

Trapbekleding
Zo kun je vloertegels ook gebruiken om een vloer te bekleden. Vooral trappen die in een woonkamer staan, krijgen een mooiere uitstraling wanneer je deze met vloertegels bekleed. Hoe doe je dit het beste? Ten eerste is het belangrijk dat de trap goed stevig is en het gewicht van tegels aan kan. Kies tegels uit die niet heel dik zijn, om zo het gewicht te beperken. Het mooiste is het om met twee verschillende soorten tegels te werken. Zo kun je voor de treden effen tegels kiezen en voor de stootborden tegels met mooie figuurtjes. Of effen tegels in een andere kleur.

Patroon
Vloertegels zijn perfect om mooie patronen mee te leggen. Uiteraard kun kiezen voor een klassiek schaakbordpatroon in zwart en wit (of in twee andere contrasterende kleuren). Voordat je gaat leggen is het ook leuk om te kijken hoe dit patroon eruit ziet als je de tegels een kwartslag draait en diagonalen legt in plaats van lange banen. Er zijn natuurlijk ook andere patronen die je kunt leggen. Of gebruik eens kleine en grote tegels met dezelfde kleuren of afwerking voor een heel ander resultaat.

Tip: leg het neer
Voordat je de tegels daadwerkelijk gaat leggen en plakken is het verstandig om ze eens even neer te leggen, zonder te plakken. Leg je patroon – voorzichtig – zodat je kunt zien hoe het er straks in het echt uit gaat zien.

Inspiratie
Op internet kun je nog veel meer inspiratie vinden voor vloeren en hoe je vloertegels kunt leggen. Denk bijvoorbeeld eens aan websites zoals Pinterest waarop heel veel inspirerende afbeeldingen zijn te vinden. En natuurlijk kan een specialist in vloertegels ook met u meedenken, zoals Kroon vloertegels. Zij weten exact wat mogelijk is met het combineren van soorten en kleuren vloertegels.

Ook leuk om te lezen