Zijn ze helemaal hip en in heel veel verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar: Portugese cementtegels. Deze vloertegels zijn helemaal met de hand gemaakt en het zijn ware kustwerkjes op zich. Eerst wordt er een mal gemaakt met het gewenste motief. Daarna worden alle kleuren ingegoten met een vloeibaar mengsel van gemalen marmer, water en organische pigmenten. Dan wordt de mal voorzichtig verwijderd en wordt het mengsel bestrooid met 2 lagen cementpoeder om vervolgens onder hoge druk te worden geperst. Dit productieproces is al meer dan 100 jaar oud. Er worden geen chemische producten gebruikt en er komt geen verhitting aan te pas. Een cementtegel is dus een volledig milieuvriendelijk product.

Tegels zijn de ideale basis voor je interieur. Tegels combineren uitstekend met vloerverwarming, zijn makkelijk te reinigen en zijn kras- en slijtvast. En wat tegels helemaal geweldig maakt, is dat je er eindeloos mee kunt variëren en combineren. Bijvoorbeeld met de nieuwe serie Patchwork Cementtegels van Terre dAzur.

Een mooie collectie van verschillende 20 x 20 cm decortegels in tijdloos zwart-wit. De klassieke en moderne decors vormen samen een bijzonder geheel. De decortegels worden verpakt per 26 stuks decormix. Wil je liever een iets rustiger beeld, dan is het ook mogelijk om de decors af te wisselen met zwarte en/of witte unis.

Bron: Vereniging Comfortabel wonen

Groen, groener, groenst.... Groen wonen, of ook wel botanisch wonen genoemd is de trend van 2016. Veel planten in je interieur, niet alleen omdat ze ons lekkere zuurstof geven maar ook als accessoire! Hoe meer, hoe groter, hoe beter.

Ben je op zoek naar een duurzame vloer voor in de keuken, woonkamer of badkamer? Wil je een vloer die gemakkelijk in gebruik is en ook nog kras en stoot bestendig is? Denk dan eens aan een tegelvloer.

Tegenwoordig zijn vloertegels verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. We noemen vloertegels ook wel Keramische vloertegels of plavuizen. Plavuizen is de naam die vroeger werd gebruikt. In de huidige tijd wordt er vaker over keramische vloertegels gesproken maar de betekenis is precies hetzelfde. Wel zijn de vloertegels de laatste jaren steeds sterker geworden en verkrijgbaar als look-a-like van natuursteen of houtlook!

Trend 1: houtlook
Had jij er al eens van gehoord? Een houtlook tegel? Dat is een van de tegeltrends van 2016. Steeds meer mensen kiezen voor een tegelvloer met de uitstraling van echt hout. Niet alleen omdat deze tegels niet meer van echt hout te onderscheiden zijn maar veelal ook vanwege de voordelen die deze tegels bieden t.o.v. een houten vloer

Houtlook tegels zijn kras en stoot bestendig, gemakkelijk te reinigen en zijn onderhoudsvrij. Even stofzuigen en dweilen en je ‘stenen’ parketvloer is weer als nieuw. En wat dacht je van het jaarlijks schuren en oliën van een houten vloer … dat behoort ook tot de verleden tijd,..

Heb je een hekel aan koude voeten en houd je van de sfeer van een houten vloer dan biedt de houtlook tegel uitkomst!

Geef jij de voorkeur aan een wat meer speelsere uitstraling met behoud van stijl dan kan je je lol op met mozaïek

Trend 2: mozaïek
Mozaiek is al een paar jaar enorm populair en is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog en in allerlei vormen en materialen. Zo kennen we het ondoorzichtige glasmozaïek, gemaakt van silica (kwartszand) waarmee je eindeloos kunt combineren. Herkenbaar aan de heldere kleuren. Of het keramisch mozaïek, gemaakt van heldere porseleinaarde en zeer geschikt voor ruimtes die snel vuil worden.

Je kan ervoor kiezen om een gehele vloer of wand met mozaïek te betegelen maar mozaïek laat zich ook prima combineren met grote tegels bijvoorbeeld in de badkamer.

Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen is op het gebied van vloertegels? Neem dan eens een kijkje op de website van Vloerenmantegels en laat je inspireren door de mooiste tegels voor het hele huis.

Veel mensen denken nog steeds dat natuursteen tegels duur zijn. Maar klopt dat wel? En waarom kost de ene tegel meer dan de andere? Wat kost het leggen van een natuursteen vloer? Hier vindt je alles op een rijtje:

Leisteen vloertegels zijn in 2016 helemaal hip. Ze horen thuis in de huidige tijdgeest waarin steeds vaker wordt gekozen voor natuurlijke en duurzame materialen. Leisteen tegels gaan je levenlang mee en zijn heel geschikt voor in je woonkamer en keuken, maar ook voor de badkamer of buiten op het terras. Ze zijn weinig gevoelig voor krassen en vlekken en zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Een ideale vloer voor een gezin met kinderen of een enthousiaste hond.

Ga naar een vakbedrijf dat gespecialiseerd is in natuursteen. Natuursteen is een natuurproduct en een verzamelnaam voor soorten zoals leisteen, marmer en graniet. Iedere soort heeft zijn eigen kenmerken en het is belangrijk dat je daar rekening mee houdt als je een natuurstenen vloer overweegt. Bij een natuursteenbedrijf hebben ze veel kennis van die eigenschappen en krijg je een persoonlijk advies. Dan weet je zeker dat je een vloer kiest die bij jou en bij je levensstijl past. Als je de bouwtekeningen van je huis meeneemt, kan de verkoper precies voor je uitrekenen hoeveel tegels je nodig hebt.

Hoewel tal van gereputeerde specialisten zoals Tegelned hun klanten een meer dan behoorlijk online overzicht bieden van hun aanbod; blijft het moeilijk om je uiteindelijke keuze te maken zonder je tegel eerst eens in levende lijve te ervaren. Wel kan je online zoektocht je heel wat informatie opleveren die je (sneller) op de juiste weg zet. Hieronder loodsen wij je alvast door je keuzeopties qua vloertegels.

Volgens insiders is 2015 een topjaar voor tegels. Het jaar bracht nu al een aantal van de meest gesofisticeerde, hoogtechnologische tegels ooit. Hieronder tekenen we de voornaamste trends op waarin hun aangaande hoogconjunctuur tot uiting komt. Nog meer weten over de tegels van 2015? Surf snel naar het Tegelpaleis.