Ben jij op zoek naar een vloer of terras met een warme en blijvend mooie uitstraling? Kies dan voor houtlook tegels. Het aanbod is uitgebreid voor zowel binnen als buiten. De houtlook tegel wordt ook wel keramische parket genoemd, een machinaal vervaardigde tegel voorzien van een print die lijkt op een houten vloer. We zien de houtlook tegel terug in diverse ruimtes en wordt vaak doorgelegd naar buiten voor een ruimtelijke en warme sfeer. Wat zijn de voordelen van houtlook tegels en hoe kan het gecombineerd worden? Wij vertellen er meer over in deze blog.

Heb jij dit voorjaar plannen voor het aanleggen van een nieuw terras en wil je hier terrastegels voor gaan gebruiken dan zijn er verschillende mogelijkheden. In dit artikel vertellen we je over de soorten terrastegels en de verschillende eigenschappen ervan.

Als je terrastegels gaat uitzoeken heb je de keuze uit verschillende materialen, kleuren en afmetingen. De meestvoorkomende soorten zijn natuurstenen tegels, betontegels en keramische tegels. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor houten terrastegels

Natuursteen tegels, de trend voor 2018
Een natuurlijke tuin is de trend voor de komende zomer, natuursteen tegels passen hier natuurlijk perfect bij. Natuursteen straalt kwaliteit en luxe uit Er zijn veel verschillende soorten natuurstenen tegels en omdat het uit de natuur komt hebben ze allemaal hun eigen unieke uitstraling. Geen enkele tegel is hetzelfde. Let bij het kiezen van de natuurstenen tegels goed op de vochtbestendigheid. Sommige soorten, zoals leisteen, zijn opgebouwd uit laagjes waar water tussen kan komen. Dit kan in de winter schade geven als het gaat vriezen. Natuursteen kan wel verkleuren door de jaren heen, de snelheid waarmee dit gaat is per soort anders.

Keramische terrastegels
Vergeleken met natuurstenen tegels zijn keramische terrastegels kleur, slijt en krasvast. Doordat deze tegels over het algemeen altijd voorzien zijn van een anti slip laag worden ze niet glad na een regenbui. Een ander voordeel van keramische tegels is dat deze tegels bijna tot geen water opnemen. Ook algen en andere soorten aanslag hecht zich moeilijk aan deze tegels. Zijn je tegels toch vies geworden dan zijn ze prima met een hogedrukreiniger schoon te spuiten.

Betontegels
De meestverkochte tegel is wel de betontegel. Deze tegel wordt in verschillende kleuren en formaten aangeboden en heeft ten opzichte van keramische of natuursteen tegels een gunstig prijskaartje. Betontegels zijn vorstvrij waardoor je niet het risico loopt op beschadigingen wanneer het gaat vriezen. Betontegels worden vaak voor een looppad gebruikt, vooral de 30x30 cm variant maar de grotere maten zijn ook mooi voor het terras. Door de wat ruwe structuur hechten vuil en algen zich wel sneller aan de betontegel. Let op dat je bij betontegels niet met een hogedrukspuit aan de slag gaat omdat dit door de hoge druk verkleuringen kan geven.

Welke tegels je ook uitzoekt voor jouw terras, je kan ze heel gemakkelijk online bestellen. Tegels van totaaltegel zijn uit voorraad leverbaar tegen een zeer scherp tarief.

In 2018 speelt de trend Urban Jungle nog steeds een belangrijke rol in het interieur. De botanische prints zijn nu ook leverbaar op de keramische tegels van Ornamenta.

Er bestaat niet zoiets als een specifieke badkamertegel. In principe is iedere tegel geschikt voor gebruik in de badkamer. Een keukentegel kun je net zo goed in de badkamer plaatsen als andersom. Het is meer het design en de gewenste stijl dat de keuze bepaalt. Laat vooral je fantasie de vrije loop gaan, want de mogelijkheden zijn legio.

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woonkamer of keuken? Denk dan eens aan keramisch parket! Keramisch parket, ook wel keramisch hout of houtlook tegels genoemd wordt de laatste jaren steeds populairder en dat is niet voor niets want Keramisch parket heeft alle voordelen van een tegelvloer maar toch de warme uitstraling van een houten parketvloer.

Zijn ze helemaal hip en in heel veel verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar: Portugese cementtegels. Deze vloertegels zijn helemaal met de hand gemaakt en het zijn ware kustwerkjes op zich. Eerst wordt er een mal gemaakt met het gewenste motief. Daarna worden alle kleuren ingegoten met een vloeibaar mengsel van gemalen marmer, water en organische pigmenten. Dan wordt de mal voorzichtig verwijderd en wordt het mengsel bestrooid met 2 lagen cementpoeder om vervolgens onder hoge druk te worden geperst. Dit productieproces is al meer dan 100 jaar oud. Er worden geen chemische producten gebruikt en er komt geen verhitting aan te pas. Een cementtegel is dus een volledig milieuvriendelijk product.

Tegels zijn de ideale basis voor je interieur. Tegels combineren uitstekend met vloerverwarming, zijn makkelijk te reinigen en zijn kras- en slijtvast. En wat tegels helemaal geweldig maakt, is dat je er eindeloos mee kunt variëren en combineren. Bijvoorbeeld met de nieuwe serie Patchwork Cementtegels van Terre dAzur.

Een mooie collectie van verschillende 20 x 20 cm decortegels in tijdloos zwart-wit. De klassieke en moderne decors vormen samen een bijzonder geheel. De decortegels worden verpakt per 26 stuks decormix. Wil je liever een iets rustiger beeld, dan is het ook mogelijk om de decors af te wisselen met zwarte en/of witte unis.

Bron: Vereniging Comfortabel wonen

Groen, groener, groenst.... Groen wonen, of ook wel botanisch wonen genoemd is de trend van 2016. Veel planten in je interieur, niet alleen omdat ze ons lekkere zuurstof geven maar ook als accessoire! Hoe meer, hoe groter, hoe beter.

Ben je op zoek naar een duurzame vloer voor in de keuken, woonkamer of badkamer? Wil je een vloer die gemakkelijk in gebruik is en ook nog kras en stoot bestendig is? Denk dan eens aan een tegelvloer.

Tegenwoordig zijn vloertegels verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. We noemen vloertegels ook wel Keramische vloertegels of plavuizen. Plavuizen is de naam die vroeger werd gebruikt. In de huidige tijd wordt er vaker over keramische vloertegels gesproken maar de betekenis is precies hetzelfde. Wel zijn de vloertegels de laatste jaren steeds sterker geworden en verkrijgbaar als look-a-like van natuursteen of houtlook!

Trend 1: houtlook
Had jij er al eens van gehoord? Een houtlook tegel? Dat is een van de tegeltrends van 2016. Steeds meer mensen kiezen voor een tegelvloer met de uitstraling van echt hout. Niet alleen omdat deze tegels niet meer van echt hout te onderscheiden zijn maar veelal ook vanwege de voordelen die deze tegels bieden t.o.v. een houten vloer

Houtlook tegels zijn kras en stoot bestendig, gemakkelijk te reinigen en zijn onderhoudsvrij. Even stofzuigen en dweilen en je ‘stenen’ parketvloer is weer als nieuw. En wat dacht je van het jaarlijks schuren en oliën van een houten vloer … dat behoort ook tot de verleden tijd,..

Heb je een hekel aan koude voeten en houd je van de sfeer van een houten vloer dan biedt de houtlook tegel uitkomst!

Geef jij de voorkeur aan een wat meer speelsere uitstraling met behoud van stijl dan kan je je lol op met mozaïek

Trend 2: mozaïek
Mozaiek is al een paar jaar enorm populair en is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog en in allerlei vormen en materialen. Zo kennen we het ondoorzichtige glasmozaïek, gemaakt van silica (kwartszand) waarmee je eindeloos kunt combineren. Herkenbaar aan de heldere kleuren. Of het keramisch mozaïek, gemaakt van heldere porseleinaarde en zeer geschikt voor ruimtes die snel vuil worden.

Je kan ervoor kiezen om een gehele vloer of wand met mozaïek te betegelen maar mozaïek laat zich ook prima combineren met grote tegels bijvoorbeeld in de badkamer.

Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen is op het gebied van vloertegels? Neem dan eens een kijkje op de website van Vloerenmantegels en laat je inspireren door de mooiste tegels voor het hele huis.