In dit seizoen spenderen we veel meer tijd binnen. Een mooie gelegenheid om je huis een nieuwe uitstraling te geven. Een uiterst geschikte manier om dit te doen, is het gebruiken van binnentegels. Je zult je nog verbazen wat er allemaal betegeld kan worden in je woning!

Nog even en we gaan weer lekker naar buiten. Begint het bij jou ook al te kriebelen en overweeg je om binnenkort je terras aan te gaan leggen of te vervangen? Lees dan vooral even verder over keramische terrastegels. Want die bieden een prima alternatief voor de bestrating van je terras.

We kunnen ons voorstellen dat de kop boven dit artikel menigeen de wenkbrauwen even zal doen fronsen. Want een echt houten parketvloer in je achtertuin is vanzelfsprekend onmogelijk. Maar met een beetje goede wil is het wel degelijk mogelijk; met keramische buitentegels in houtlook kom je in ieder geval qua uitstraling een heel eind in de buurt. En dat met vele extra voordelen!

Iedere stijlliefhebber is het erover eens. Een mooi interieur creëer je niet alleen met stijlvolle meubelen en decoraties. Minstens zo belangrijk is de vloer, want die bepaalt voor een groot deel het karakter van de woning. Met een mooie vloer zorg je voor een heel eigen sfeer. Wie gaat voor klasse en allure, kiest voor een vloer van Nibo Stone. Daarmee maak je een woning pas echt uniek.

Ben jij op zoek naar een vloer of terras met een warme en blijvend mooie uitstraling? Kies dan voor houtlook tegels. Het aanbod is uitgebreid voor zowel binnen als buiten. De houtlook tegel wordt ook wel keramische parket genoemd, een machinaal vervaardigde tegel voorzien van een print die lijkt op een houten vloer. We zien de houtlook tegel terug in diverse ruimtes en wordt vaak doorgelegd naar buiten voor een ruimtelijke en warme sfeer. Wat zijn de voordelen van houtlook tegels en hoe kan het gecombineerd worden? Wij vertellen er meer over in deze blog.

Heb jij dit voorjaar plannen voor het aanleggen van een nieuw terras en wil je hier terrastegels voor gaan gebruiken dan zijn er verschillende mogelijkheden. In dit artikel vertellen we je over de soorten terrastegels en de verschillende eigenschappen ervan.

Als je terrastegels gaat uitzoeken heb je de keuze uit verschillende materialen, kleuren en afmetingen. De meestvoorkomende soorten zijn natuurstenen tegels, betontegels en keramische tegels. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor houten terrastegels

Natuursteen tegels, de trend voor 2018
Een natuurlijke tuin is de trend voor de komende zomer, natuursteen tegels passen hier natuurlijk perfect bij. Natuursteen straalt kwaliteit en luxe uit Er zijn veel verschillende soorten natuurstenen tegels en omdat het uit de natuur komt hebben ze allemaal hun eigen unieke uitstraling. Geen enkele tegel is hetzelfde. Let bij het kiezen van de natuurstenen tegels goed op de vochtbestendigheid. Sommige soorten, zoals leisteen, zijn opgebouwd uit laagjes waar water tussen kan komen. Dit kan in de winter schade geven als het gaat vriezen. Natuursteen kan wel verkleuren door de jaren heen, de snelheid waarmee dit gaat is per soort anders.

Keramische terrastegels
Vergeleken met natuurstenen tegels zijn keramische terrastegels kleur, slijt en krasvast. Doordat deze tegels over het algemeen altijd voorzien zijn van een anti slip laag worden ze niet glad na een regenbui. Een ander voordeel van keramische tegels is dat deze tegels bijna tot geen water opnemen. Ook algen en andere soorten aanslag hecht zich moeilijk aan deze tegels. Zijn je tegels toch vies geworden dan zijn ze prima met een hogedrukreiniger schoon te spuiten.

Betontegels
De meestverkochte tegel is wel de betontegel. Deze tegel wordt in verschillende kleuren en formaten aangeboden en heeft ten opzichte van keramische of natuursteen tegels een gunstig prijskaartje. Betontegels zijn vorstvrij waardoor je niet het risico loopt op beschadigingen wanneer het gaat vriezen. Betontegels worden vaak voor een looppad gebruikt, vooral de 30x30 cm variant maar de grotere maten zijn ook mooi voor het terras. Door de wat ruwe structuur hechten vuil en algen zich wel sneller aan de betontegel. Let op dat je bij betontegels niet met een hogedrukspuit aan de slag gaat omdat dit door de hoge druk verkleuringen kan geven.

Welke tegels je ook uitzoekt voor jouw terras, je kan ze heel gemakkelijk online bestellen. Tegels van totaaltegel zijn uit voorraad leverbaar tegen een zeer scherp tarief.

In 2018 speelt de trend Urban Jungle nog steeds een belangrijke rol in het interieur. De botanische prints zijn nu ook leverbaar op de keramische tegels van Ornamenta.

Er bestaat niet zoiets als een specifieke badkamertegel. In principe is iedere tegel geschikt voor gebruik in de badkamer. Een keukentegel kun je net zo goed in de badkamer plaatsen als andersom. Het is meer het design en de gewenste stijl dat de keuze bepaalt. Laat vooral je fantasie de vrije loop gaan, want de mogelijkheden zijn legio.

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woonkamer of keuken? Denk dan eens aan keramisch parket! Keramisch parket, ook wel keramisch hout of houtlook tegels genoemd wordt de laatste jaren steeds populairder en dat is niet voor niets want Keramisch parket heeft alle voordelen van een tegelvloer maar toch de warme uitstraling van een houten parketvloer.