2860
Bestwool Carpets

De trap is vaak een ondergeschoven "kindje" in huis, je loopt er naar boven en beneden maar echt aandacht besteden hoe het er uitziet, gebeurt vaak niet. Maar je kunt er iets moois van maken, zeker als de trap uitkomt in je woonkamer kan hij onderdeel uitmaken van sfeer in het interieur.

Verschillende manieren van tapijt op de trap
Je kunt je trap op verschillende manieren bekleden. Een beklede trap geeft niet alleen een mooi plaatje maar is ook veiliger voor uzelf want u glijdt niet uit. Daarnaast heeft het ook nog eens een geluiddempende werking wat weer aan te raden is voor de buren.

Gestoffeerde trap
Tapijt is er in 1001 kleuren en kan door de uitstekende snij-eigenschappen, perfect worden toegepast op trappen. De variaties zijn groot, of in een kleur maar is het mogelijk ook fraaie decorranden een lopereffecten te creëren. Leuk idee: bekleed je trap in 2 kleuren en pas een borderrand toe in het tapijt, laat die border dan doorlopen op de overloop. Zo krijg je een mooi geheel.

Traploper
Weer terug van weggeweest is de traditionele traploper die bevestigd wordt met roeden. Tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in zeer moderne varianten in uni-kleuren of met strepen. Ook in traproedes is volop variatie te vinden. Van de traditionele messingkleurige roedes tot gladde "RVS"-achtige gladde roedes. Een traploper geeft niet alleen de trap maar de gehele hal meer allure en uitstraling.

Traptreden
Een snelle en praktische oplossing op de trap zijn traptreden. De tapijttreden zijn eenvoudig zelf te leggen door de zelfklevende strip. Een ideale en snelle oplossing voor het dempen van geluid en het verhelpen van gladde treden, met name zeer goed toepasbaar op open houten trappen. Ook praktisch voor de zoldertrap.

Tapijt op trappen moet sterk zijn
Het maakt nogal wat uit hoe vaak de trap belopen wordt, het heeft het zwaar te verduren. Dus als je tapijt koopt voor op de trap let er dan op dat er wel een van de twee PIT-symbolen op staan trappen: wonen en werken. In een druk gezin kan het best voorkomen dat het verkeer op de trap te vergelijken is met een werksituatie, omdat er voortdurend heen en weer gesprint wordt op de trap lopen.

Soms worden symbolen zonder PIT-vignet gebruikt. In dat geval kan de stichting Produkt Informatie Tapijt niet garanderen dat de informatie betrouwbaar is.

Informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een woninginrichter bij u in de buurt. Hij kan u de mogelijkheden laten zien en samen met u een schetsontwerp maken. Zie voor adressen tapijtnet.nl


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners