In navolging van de succesvolle series lana L. en lana L. II brengt JAB Anstoetz Teppiche nu lana L. III uit, een collectie van zes hoogpolige tapijten uit de beste Nieuw-Zeelandse wol. Dat lana L. III niet moet onderdoen voor zijn voorgangers, mag duidelijk zijn. Vernieuwende designs, trendy kleuren en een ultramoderne techniek liggen aan de basis van deze eigenzinnige reeks die voor drie modellen de prestigieuze productdesignprijs Red Dot Award kreeg toegekend.

Elegant én gedurfd, dat zijn de zes tapijten van de nieuwe langharige collectie lana L. III van JAB Anstoetz Teppiche. Op één na, zijn alle modellen hoogpolig. De gebruikte garens zijn niet alleen lang, maar ook dik, zacht en soepel, vaak heel kleurrijk en met een bijna organische look.

lana L. III is een mooie aanvulling op de hoogpolige tapijtenlijn lana L. II die opviel door haar discrete kleuren. De kleurenwaaier van lana L. III is heel verrassend en gevarieerd en sluit ook naadloos aan op de actuele kleurentrends. Blikvangers binnen lana L. III zijn enerzijds de veelkleurige modellen LUCA en LOA, en anderzijds LASA, die het beeld van zeeanemonen oproept, en LEM, die verleidt met een losjes gebreide koordenlook.

De innovatieve kwaliteitsgarens in zuivere scheerwol van lana L. III zijn exclusief voor JAB Anstoetz Teppiche vervaardigd. Het succes bleef niet lang uit. LOA, LASA en LEM haalden de fel begeerde Red Dot Award binnen die het Designcenter Nordrhein-Westfalen sinds 1955 jaarlijks toekent aan een uitzonderlijk internationaal designproduct.

Niet alleen het design is puur, ook de kwaliteit van lana L. III. Dat bewijst het wereldwijd bekende varensymbool Wools of New Zealand dat de consument verzekert van een hoogkwalitatief tapijt vervaardigd uit zuivere scheerwol. Bovendien werden alle modellen getest op stevigheid, vorm- en kleurvastheid én hun ecologische aspect.

 

Ook leuk om te lezen