Luxe breisels van mooie wol, romantisch gehaakte plaids en warme wollen doeken zullen deze herfst en winter de woonkamers sieren en verwarmen. Daarnaast genieten producten die milieu en ecologisch verantwoord zijn, de voorkeur. Met andere woorden, wol is back. Ook op de vloer is de wollen vloerbedekking bezig met een grote come back. Want wat is er warmer, zachter en natuurlijker dan een wollen tapijt?

Tapijtenfabrikant Desso kent een uitgebreide en gevarieerde collectie wollen tapijten en heeft al meer dan 75 jaren ervaring met de verwerking van wollen tapijten. De uit Nieuw Zeeland afkomstige wol wordt in de Desso spinnerij, ververij en weverij behandeld tot dat er een zeer hoogwaardig wollen tapijt ontstaat, waarvan men jarenlang onbekommerd plezier van kan hebben.

Een wollen tapijt voelt niet alleen heel warm aan, het vult de kamer met luxe, sfeer en een natuurlijke ambiance. Wol heeft van nature een aantal waardevolle producteigenschappen, waaronder uitstekende warmte isolerende eigenschappen en de vuilwerende werking.  Je loopt een wollen tapijt als het ware schoon, dit is een zeer belangrijk voordeel met name uiteraard bij de lichtere tinten.

Voor de drie bestaande kwaliteiten Samora, Glentwist en Sabana werd in het voorjaar een nieuwe kleurlijn met natuurlijke en moderne eco-tinten gepresenteerd.

Samora heeft een onregelmatigeboucléstructuur die zacht en comfortabel aanvoelt onder de voeten. De Desso kwaliteit Samora is een echte klassieker en is goed te combineren met moderne en klassieke interieurs. Dit tapijt komt zeer goed tot zijn recht in grote woonkamers. De diepe, dikke saxony structuur van Glentwist zorgt voor het ultieme comfort, deze kwaliteit is perfect voor weelderige woon- en ook slaapkamers. De gemêleerde structuur van de kwaliteit Sabana geeft een echt marmereffect, daardoor wordt het tapijt rijker en heeft het een zachte uitstraling. Er is keuze uit 9 moderne tinten.

Vorig jaar introduceerde Desso de kwaliteit Rodin. Dit moderne vlak geweven tapijt is leverbaar in 12 natuurtinten en past uitstekend in moderne interieurs. Door de geweven structuur en de toepassing van geitenhaar heeft deze kwaliteit een sisal uiterlijk. De kwaliteit Rodin is door zijn samenstelling (80% wol en 20% geitenhaar) slijtvaster dan sisal en heeft een zeer zachte en luxe touch. Het geitenhaar zorgt voor het ruige uiterlijk.

Goya is de naam van een nieuw wollen tapijt dat zich kenmerkt door een stoere en robuuste look. Goya is gemaakt van zuivere wol en valt op door de bijzondere structuur. In combinatie met de organische en natuurlijke kleuren is dit product perfect te combineren met de inrichtingsmaterialen en stijlen van hedendaagse interieurs.

Het tapijt heeft een luxe uitstraling met een poolinzetgewicht van 1250 gram zuiver scheerwol van het Swale-dale schaap. Kenmerkend voor deze wol is de melange van subtiele donkere accenten, waardoor de hoog-laag-structuur van het tapijt nog eens extra wordt geaccentueerd.

De Goya collectie wordt gekenmerkt door het puur naturellen maar zeer rijk kleurbeeld. Er is keuze uit 7 tinten, te weten: neutraal beige, zandkleur, diep bruin, cacao, lever, beige met contrast en antraciet.

Overigens zijn al deze wollen tapijt ook zeer geschikt voor de vervaardiging van karpetten op maat.Ook leuk om te lezen