Bestwool Carpets

Tapijt is een prachtig product. Comfortabel, kleurrijk, geluiddempend. Allemaal pluspunten. Met goed en regelmatig onderhoud is mooi tapijt een waardevol bezit waar u lang van zult genieten. De enige zorg is vaak de gedachte aan een mogelijke vlek. Goed nieuws: een vlek in tapijt hoeft over het algemeen geen reden tot ongerustheid te zijn. Wist u dat 90% van de vlekken die ontstaan in het normale dagelijkse gebruik, verwijderd kunnen worden met louter schoon water?

De tapijtbranche heeft nauw samengewerkt met TNO en de st. Waarborg Tapijt- en Meubelreiniging om een eenvoudig en doeltreffend advies te ontwikkelen voor reiniging & onderhoud van tapijt. Deze nieuwe inzichten zijn op overzichtelijk wijze vermeld op de "Bewaarkaart Reiniging & Onderhoud Tapijt". Hierop kunt u eenvoudig zien hoe u te werk moet gaan bij tapijtonderhoud en bij het verwijderen van vlekken. De bewaarkaart is voorzien van een boorgat, zodat de kaart makkelijk op te hangen is in bijvoorbeeld de keuken- of meterkast.

Voorkomen is beter dan genezen
Tapijt is warm, comfortabel en sfeervol. Bij regelmatig stofzuigen en periodiek onderhoud heeft u vele jaren plezier van deze vloerkeuze. Op plaatsen waar veel wordt gelopen, zoals gang en trap, zal een tapijt in een praktische kleur het beste voldoen. Op gemêleerd tapijt zie je minder dan op een effen tapijt.

De grootste vijand van alle soorten vloerbedekking, hard en zacht, is nog altijd zand. Een rooster buiten en een schoonloopmat bij voor- en achterdeur vangt het ergste vuil en vocht al op voordat het kwaad kan. Kleine moeite, groot resultaat.

De juiste vlekbehandeling
In de praktijk ontstaan de meeste problemen doordat vlekken verkeerd worden behandeld. Veel mensen geloven nog dat zeephoudende producten als afwas- en wolwasmiddelen de vlekken laten verdwijnen. Dat is beslist niet het geval of hooguit tijdelijk. Ook het strooien van zout op rode wijnvlekken is zon hardnekkig misverstand.

Maar hoe dan wel te handelen?
Hoe eerder u erbij bent, des te beter het resultaat. Het behandelen van een vlek begint altijd met het grof verwijderen van de gemorste substantie. Gebruik daarvoor een lepel en werk van buiten naar binnen. De meeste vlekken zijn oplosbaar in water (zoals koffie, thee, melk, en wijn). Leg gewoon een vochtige, schone theedoek op de vlek en druk deze licht aan. Nooit wrijven, maar lichtjes deppen! Herhaal zonodig deze handeling. Daarna de plek laten drogen. De meeste vlekken zijn dus eenvoudig met water te verwijderen.

Verkrijgbaarheid
De bewaarkaart "Reiniging & Onderhoud Tapijt" is aan te vragen op de website van kieswijzervoortapijt

Bron:TapijtnetOok leuk om te lezen