Umbria is een nieuwe gesneden pool, gemaakt van 100% Polyamide. Hij valt niet alleen op door zijn uiterlijk, maar ook door de buitengewone prestaties. Het tapijt is lekker zacht, maar behaalt de hoogste projectklasse die er is (33) en heeft hij brandklasse Bfl-s1.

De Umbria is verkrijgbaar in 15 kleuren, van grasgroen een echt blauw tot mooie aardetinten en subtiele beiges. Een glanzend dun garen tegen een dik mat garen geeft deze kwaliteit een chique uitstraling, zonder dat het te uitbundig wordt.

Verrassend. Veelzijdig. En: veilig. Ook met het oog op veiligheid heeft tapijt een heel duidelijk pluspunt ten opzichte van harde vloeren. Tapijt is immers stroef, wat de kans op uitglijden aanzienlijk verminderd. En mócht dit onverhoopt tóch gebeuren, dan kom je op tapijt in elk geval zacht(er) terecht. Een veilig gevoel; voor jong én oud!

Niet alleen op de trap, of in natte ruimtes zoals de badkamer en keuken is er kans op uitglijden. Nee, ook in de rest van het huis ligt het gevaar van uitglijden op de loer; zéker voor kleine kinderen en oudere mensen. Het is een geruststellende gedachte dat kinderen op tapijt veilig en comfortabel kunnen spelen. Doordat tapijt stroef, is, is de kans op uitglijden minimaal. Daarbij leren kinderen eerder lopen op tapijt, omdat de zachte ondergrond hen een veilig gevoel geeft. Wie (kleine) kinderen heeft, weet dat ze graag zonder schoenen of zelfs op blote voeten lopen. Tapijt voelt altijd behaaglijk warm. En in combinatie met vloerverwarming kun je met tapijt het hele jaar door lekker op je blote voeten lopen.

Tapijt dempt geluid
Ook voor de ouders heeft het leggen van tapijt in huis, - en zeker op de kinderkamers - veel voordelen. Van alle vloerbedekkingen is tapijt geluiddemper nummer één. Zo klinken loopgeluiden, trappelende voetjes, knikkers of autootjes veel minder door in de rest van het huis als er tapijt ligt. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het als het ware. Hoe dikke het tapijt, hoe beter de demping.

Oudere mensen zijn breekbaar
Misschien nog meer als jonge kinderen, zijn juist oudere mensen gebaat bij de veiligheid van zachte vloerbedekking. Immers: als oudere mensen vallen, breken ze vaak botten. Oudere mensen zijn breekbaarder. Ook in Nederland moeten zich jaarlijks vele duizenden ouderen laten behandelen voor verwondingen, die het gevolg zijn van een val doordat ze zijn uitgegleden op de vloer. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn zoals duizeligheid, evenwichtsproblemen of visuele beperkingen. Helaas genezen (heup)fracturen bij ouderen moeilijker. Voorkomen is dan ook véél beter dan genezen. In vergelijking met andere vloerbedekkingen glijden mensen minder vaak uit op tapijt. En daarbij, als ze uitglijden lopen ze met tapijt de minste kans op een fractuur. Zachte vloerbedekking reduceert niet alleen het risico van valpartijen, maar geeft ouderen ook een veilig gevoel.

Tapijt vangt stof
Specifiek voor ouderen met ademhalingsproblemen of astmatische aandoeningen heeft tapijt nóg een pluspunt: het vangt als het ware stof, in plaats van het terug de lucht in te sturen. Een goed onderhouden tapijt heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit in huis. En ook dat is een hele opluchting!

Bron: Tapijtnet

Tapijt is een prachtig product. Comfortabel, kleurrijk, geluiddempend. Allemaal pluspunten. Met goed en regelmatig onderhoud is mooi tapijt een waardevol bezit waar u lang van zult genieten. De enige zorg is vaak de gedachte aan een mogelijke vlek. Goed nieuws: een vlek in tapijt hoeft over het algemeen geen reden tot ongerustheid te zijn. Wist u dat 90% van de vlekken die ontstaan in het normale dagelijkse gebruik, verwijderd kunnen worden met louter schoon water?

De tapijtbranche heeft nauw samengewerkt met TNO en de st. Waarborg Tapijt- en Meubelreiniging om een eenvoudig en doeltreffend advies te ontwikkelen voor reiniging & onderhoud van tapijt. Deze nieuwe inzichten zijn op overzichtelijk wijze vermeld op de "Bewaarkaart Reiniging & Onderhoud Tapijt". Hierop kunt u eenvoudig zien hoe u te werk moet gaan bij tapijtonderhoud en bij het verwijderen van vlekken. De bewaarkaart is voorzien van een boorgat, zodat de kaart makkelijk op te hangen is in bijvoorbeeld de keuken- of meterkast.

Voorkomen is beter dan genezen
Tapijt is warm, comfortabel en sfeervol. Bij regelmatig stofzuigen en periodiek onderhoud heeft u vele jaren plezier van deze vloerkeuze. Op plaatsen waar veel wordt gelopen, zoals gang en trap, zal een tapijt in een praktische kleur het beste voldoen. Op gemêleerd tapijt zie je minder dan op een effen tapijt.

De grootste vijand van alle soorten vloerbedekking, hard en zacht, is nog altijd zand. Een rooster buiten en een schoonloopmat bij voor- en achterdeur vangt het ergste vuil en vocht al op voordat het kwaad kan. Kleine moeite, groot resultaat.

De juiste vlekbehandeling
In de praktijk ontstaan de meeste problemen doordat vlekken verkeerd worden behandeld. Veel mensen geloven nog dat zeephoudende producten als afwas- en wolwasmiddelen de vlekken laten verdwijnen. Dat is beslist niet het geval of hooguit tijdelijk. Ook het strooien van zout op rode wijnvlekken is zon hardnekkig misverstand.

Maar hoe dan wel te handelen?
Hoe eerder u erbij bent, des te beter het resultaat. Het behandelen van een vlek begint altijd met het grof verwijderen van de gemorste substantie. Gebruik daarvoor een lepel en werk van buiten naar binnen. De meeste vlekken zijn oplosbaar in water (zoals koffie, thee, melk, en wijn). Leg gewoon een vochtige, schone theedoek op de vlek en druk deze licht aan. Nooit wrijven, maar lichtjes deppen! Herhaal zonodig deze handeling. Daarna de plek laten drogen. De meeste vlekken zijn dus eenvoudig met water te verwijderen.

Verkrijgbaarheid
De bewaarkaart "Reiniging & Onderhoud Tapijt" is aan te vragen op de website van kieswijzervoortapijt

Bron:Tapijtnet

Op dit moment zijn eigenschappen als natuurlijk, ecologisch en duurzaam belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van een product. Deze argumenten spelen ook mee bij de aanschaf van vloerbedekking. Tapijt is dan een voor de hand liggende keuze.

Met tapijt kan een natuurlijke vloer worden gerealiseerd. Sapphire is een tweekleurig frisé tapijt met een speels karakter. Uitgevoerd in de kleur cedergroen lijkt het net of tuin en woonkamer in elkaar overlopen. Het tapijt voelt comfortabel en koel aan blote voeten, alsof je over een vers gemaaid grasveld loopt. Het groene gras laat zich perfect combineren met organische vormen en natuurlijke materialen. Zo ontstaat er een prettige atmosfeer.

De structuur van de Sapphire geeft het tapijt een stoere uitstraling, terwijl de volumineuze opbouw tegelijkertijd zorgt voor een zachte touch. Naast de tint cedergroen is de Sapphire nog verkrijgbaar in vele andere tinten die het natuurlijke gevoel versterken, zoals kiezelsteen en oestergrijs

Het kernwoord is "cocooning". De hektiek van alledag versterkt het verlangen naar thuis! Ook voor deze collectie heeft Arte Espina de hele wereld als inspiratiebron gebruikt!

Arte Espina presenteert een gevarieerde collectie met diverse structuren en effecten! Traditionele barok details komen opnieuw tot leven in trendy designs. Prachtige bloem motieven geinspireerd uit Delfts Blauw porcelein. Extreme kleurcombinaties uit de 80er jaren. Iconen en de mooiste prints voor kinderen komen tot leven!

Zie het en voel het!

We zijn continu op zoek naar producten die anders zijn dan wat er al op de markt is. Onze SDX range heeft de afgelopen jaren grote bekendheid gekregen. Toch ontbrak er altijd nog iets in deze serie. De ontwikkeling van 2 nieuwe SDN bouclés heeft even op zich laten wachten, maar in september zal de Chorus aan het grote publiek gepresenteerd worden. Miles volgt in oktober.

De kwaliteiten hebben een eigen karakter. Chorus is supersterk en stoer door de grove draden die erin verwerkt zijn. Daarmee is hij vooral geschikt voor projectgebruik, maar ook in huis, bijvoorbeeld op de trap, overloop en in de werkkamer komt hij prima tot zijn recht. Chorus is verkrijgbaar in 7 kleuren

Miles is wat excentrieker: de kleuren zijn wat harder, accenten iets gedurfder. In totaal zijn er 8 kleuren om uit te kiezen. Net als de Chorus is deze kwaliteit gemaakt van SDN garen en dus onderhoudsvriendelijk, bestand tegen de meest gebruikte schoonmaakmiddelen inclusief huishoudelijk chloor, UV-bestendig en geen kleurverschillen op naden.

Princeton
Net als de Chorus en de Miles is de Princeton gemaakt van kleurecht SDN garen. Deze kwaliteit kan zowel in huis gebruikt worden, als in projecten. Princeton kan op trappen gelegd worden en gebruik van stoelen met zwenkwielen is geen probleem. De kleurenserie gaat terug naar de basis: rood, groen, blauw, zwart, antraciet, ecru, beige, bruin en camel. Elke kleur is samengesteld uit 3 verschillend

Umbria, een supersterke shag met hoog knuffelgehalte
Umbria is een nieuwe gesneden pool, gemaakt van 100% Polyamide. Hij valt niet alleen op door zijn uiterlijk, maar ook door de buitengewone prestaties. Het tapijt is lekker zacht, maar behaalt de hoogste projectklasse die er is (33) en heeft hij brandklasse Bfl-s1.

De Umbria is verkrijgbaar in 15 kleuren, van grasgroen een echt blauw tot mooie aardetinten en subtiele beiges. Een glanzend dun garen tegen een dik mat garen geeft deze kwaliteit een chique uitstraling, zonder dat het te uitbundig wordt.

Uitbreiding van het kleurenpalet van Kingston
De Kingston zit al een aantal jaren in de collectie. Het is de voordeligste SDX kwaliteit die Belakos is zijn programma heeft. Deze kwaliteit heeft een nieuwe kleurenserie gekregen. Naast grijstinten en nieuwe beiges geven rood en donkerblauw wat kleur aan deze kwaliteit. De tweekleurige pooltjes en de losse structuur geven het tapijt een wollige, volle uitstraling.

Het moderne tapijt Diva Twin van Desso onderging een restyle, waardoor het nog aantrekkelijker is geworden. Door de toepassing van nieuwe garens en een vernieuwde constructie is het tapijt voller en luxueuzer geworden met een superzachte touch als gevolg.

Het nieuwe kleurenpallet omvat 16 modieuze tinten waarmee de DIVA Twin volledig aansluit bij de moderne woontrends. De kleurlijn is fris en de two-tone karakteristiek is goed zichtbaar. Deze tweekleurigheid geeft het tapijt zijn vuilverbergende werking. Het pallet is opgebouwd uit naturel- en grijstinten aangevuld met trendkleuren zoals okergeel en mosgroen.

Tapijt is makkelijk in onderhoud. Regelmatig stofzuigen is veelal voldoende. De Diva Twin is een hoogwaardig tapijt met een hoge duurzaamheid en is geschikt voor intensief gebruik in uw woonomgeving.

Vibe is het nieuwe, jonge tapijt van Desso dat zich kenmerkt door haar trendy kleurenpallet en moderne look. Een breed kleurenaanbod van natureltinten die zijn aangevuld met trendkleuren in frisse tonen als Aubergine en Fuchsia zijn verantwoordelijk voor de moderne look.

Met een aantal geheel nieuw ontwikkelde kleuren komt het totale kleurenaanbod van deze tapijtcollectie op 16 kleuren. Alle kleuren ontvingen prikkelende namen zoals: Maanlicht, Chinees rood, Patrijs, Warm beige, Intens paars, Perzisch rood, Blauwe wimpel, Zoete druif, Olijfgeel, Cedergroen, Pagodeblauw, Blauwzwart, Asfaltgrijs, Taupe grijs, Rokerig parelgrijs en Zwart.

Het glanzende gladde oppervlak van het tapijt geeft warmte en comfort aan de ruimte en laat de sprankelende kleuren extra goed tot hun recht komen.

Vibe is als getuft kwaliteitstapijt toepasbaar in alle ruimten binnen de woning en is zowel rolstoel- als trappengeschikt.

Desso heeft haar luxury collectie onlangs uitgebreid met het tapijt Stream. Dit tapijt heeft een jonge look die opvalt door sterke kleuren. Hierdoor is de Stream een echte blikvanger, waarmee een warme sfeer binnen een ruimte wordt gecreëerd.

Het tapijt is vervaardigd van een hoogwaardige polyamide garen van Invista dat haar kracht heeft bewezen bij de tapijtcollecties Diva Twin en Inova Twin. Ook bij Stream is de bekende twin-look van Desso goed zichtbaar. Dit verleent het tapijt een vuilverbergende werking. Het tapijt heeft een volle luxe uitstraling en is geschikt voor zowel toepassing in de privé sector alsook in het projectbereik. Het tapijt kan in combinatie met vloerverwarming worden toegepast.

Stream is leverbaar in 16 kleuren die variëren van sterke kleuren zoals rood, grasgroen, helder paars en felblauw. De Stream is toepasbaar op trappen, dus ook gemakkelijk door te leggen op gang en (slaap)kamers. Maar ook ontbreken de naturel tinten niet en is er een grote keuze uit grijs, bruin en beige varianten.