De jurk die je aanhad op je eerste afspraakje, je favoriete t-shirt, kleertjes van je kinderen… Allemaal kledingstukken met bijzondere herinneringen. En ondanks vlekken, te groot of te klein, versleten of uit de mode blijf je ze bewaren. Carpet of life maakt van deze kleding een prachtig boucherouite tapijt: tapijten gemaakt van rest-textiel door nomadenvrouwen in de Marokkaanse Sahara. De kleden ademen de geur, kleur en emotie van de nomadencultuur en persoonlijke herinneringen doordat het hele tapijt van jouw oude kledingstukken wordt gemaakt.

Op 29 november introduceert Carpet of life de kleden in Nederland. Cecile Narinx, Elle hoofdredactrice en schrijfster van het boek Geluk is een jurk, neemt haar eigen kleed in ontvangst.

Kleding en emotie zijn voor Narinx onlosmakelijk met elkaar verbonden, haar kledingkast is ‘als een prentenboek vol sweet memories’. Maar het is nog een hele uitdaging om te selecteren wat daarvan voor het kleed gebruikt kan worden. Op 29 november zien we het resultaat als Narinx haar eigen oude kleding in de vorm van een tapijt in ontvangst neemt bij het eerste Nederlandse fairtrade warenhuis Fair+Fair aan de Rozengracht in Amsterdam.

Culturele traditie en economische stimulans Het doel van Carpet of life is de culturele traditie van boucherouite tapijten behouden. Daarnaast creëert het project een economische stimulans voor vrouwen die in de schaarste van de Sahara leven. Carpet of life is een initiatief van Butterfly Works, mede-oprichter van Return to Sender.

Hoe het werkt Voor het kleinste model tapijt (130 bij 210 cm), is minimaal vijf kilo kleding nodig. Je kiest een formaat en een design. Er zijn vier standaard ontwerpen maar je kunt ook je eigen vormgeving bedenken. Je kleding wordt met het ontwerp naar Afrika gestuurd. De nomadenvrouwen verwerken de kleding en maken daarvan jouw persoonlijke tapijt. Vanaf € 325.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Carpet of life en www.carpetoflife.com.

De "pretty pastels" van Inova Sense brengen warmte en kleur in het moderne interieur!

DESSO Inova Sense is superzacht, in kleur én textuur. Met "pretty pastel" tinten en een rijke gesneden pool beantwoordt dit nieuwe tapijt aan onze behoefte aan warmte en kleur binnenshuis. Combineer een moderne basis met de prachtige pasteltinten van Inova Sense, voor het comfortabele en luxe interieur waar we naar opzoek zijn.

Pastel gespot in Parijs
De huidige economische en financiële vooruitzichten blijven onzeker. We verlangen daarom des te meer naar optimisme en duidelijkheid op andere vlakken! Een opvallende tendens in "designland" is de toegenomen aandacht voor kleur en geometrie. In het hedendaagse luxe interieur gaan zachte kleuren en harde lijnen hand in hand. Vooraanstaande beurzen in Milaan en Parijs dicteerden recentelijk een bruisend kleurenspel, waarin zoete pasteltinten worden gecombineerd met accentkleuren én geometrische vormen. Vertaald naar het moderne interieur zien we een ruimtelijke, strakke basis die, door de toevoeging van een pastelkleurig vloerkleed, de warmte, kleur en het comfort krijgt waar we naar verlangen.

Superzacht, in kleur en textuur
DESSO Inova Sense is er in vijftien zachte pastel- en frisse accentkleuren. Licht mint, zacht turquoise en bloesem wit worden afgewisseld met pittige kleuren als geel, warm oranje en koraalrood. Niet alleen de kleuren zijn zacht en fris. Inova Sense beschikt over een volle, rijke gesneden pool waardoor het tapijt heerlijk zacht aanvoelt. Het is daarom uitermate geschikt als kamerbreed tapijt in bijvoorbeeld de slaap- of kinderkamer. Als vloerkleed op maat creëert Inova Sense een comfortabel en kleurrijk wooneiland. Met een wooneiland, waarbij de volledige eet- of zithoek op het vloerkleed geplaatst wordt, benadruk je verschillende leefruimtes in huis zonder dat daarbij muren aan te pas komen!

Maak een statement, voor kleur en comfort
Druk een eigen stempel op je interieur! In tegenstelling tot de economie, bepaal je de situatie binnenshuis helemaal zelf. Inova Sense zorgt voor positiviteit, warmte en comfort. Door een strakke ruimte te voorzien van een warm en zacht accent, ontstaat er een speelse dynamiek die goed is voor het gemoed. De "pretty pastels" van Inova Sense brengen warmte en kleur in het moderne interieur!

Uitgekeken op de traditionele collecties karpetten? Toe aan iets unieks op de vloer? Cunera presenteert de nieuwe collectie karpetten Donato en Volterra. Hiermee kiest u voor de garencombinatie van katoen en linnen, voor exclusiviteit en voor duurzaamheid.

Donato
Donato is een weelderige gelusde hoogpolige karpettenkwaliteit. Behaaglijk, luxe en warm zijn enkele eigenschappen die de Donato typeren.

Zoals u ziet zijn de polen bijzonder decoratief. De collectie bestaat op dit moment uit 4 kleurvariaties. Donato vormt zowel met als zonder omranding een juweel in uw kamer.

De onverwachte combinatie van katoen en linnen, en dan met name de speciale manier waarop het garen is geproduceerd, mogen we best een geslaagd experiment noemen.

Modern of klassiek, sober of uitbundig; Donato past dankzij de subtiele tinten in iedere woonomgeving. De sterkte en de weefwijze van de toegepaste garens garandeert u dat de Donato bestand is tegen intensief gebruik

Volterra
Volterra beschikt over dezelfde eigenschappen als hierboven omschreven bij de Donato.

Het verschil tussen deze 2 kwaliteiten betreft de poolhoogte en poolstructuur. Heeft de Donato een hoge losse lus, de Volterra heeft een lagere vast gelusde pool. Het gewicht van beide kwaliteiten is gelijk.

Voor verdere info over deze kwaliteiten of voor een kennismaking met het complete assortiment van Cunera kunt u surfen naar www.cunera.nl.

Voor het woon seizoen deze winter zijn de voorspellingen van trendwatchers weer hot news. Mede door de economische situatie, lijken ze het over één ding allemaal eens: genieten en onthaasten doen we meer en meer thuis. Tijd voor jezelf; op een plek van jezelf. Tapijt heeft in dit opzicht alles mee: de juiste look, feel én touch. Leg met tapijt de basis voor merkbaar meer comfort en behaaglijke luxe.

Tapijt voorziet enerzijds in een basisbehoefte, maar is ook een luxe product. Want we willen niet alleen een zachte en warme vloerbedekking, maar oo³k een mooie vloer die gezien mag worden. Een vloer die aansluit bij ons interieur en persoonlijke smaak. Tapijt biedt qua design, kleur en structuur haast onbegrensde mogelijkheden. Het is daarom de meest bevredigende vloer voor wie écht iets aparts wilt.

Voelbaar comfort
Tapijt heeft de juiste looks. Maar belangrijker nog: de juiste touch. Tapijt heeft van nature een hoge aaibaarheidsfactor. Dit geldt helemaal voor de nieuwste collecties voor 2011-2012. Hoogpolige tapijten, langharige kleden met warrige draden, superzachte velours; in de winkels zijn legio spannende structuren te vinden. Ontdek de verschillende vormen van het poolmateriaal, de dikte of fijnheid ervan en de pooldichtheid. Kijk en voel met je handen aan dat stoere bouclétapijt, waarbij het poolmateriaal uit lussen bestaat. Of dat fluweelzachte velourstapijt met die hele lage, kort op elkaar geplaatste en geschoren polen. Weer heel anders voelt een frisétapijt waarbij het tapijtgaren als het ware in elkaar is gedraaid. Soms zijn de polen zo hoog dat ze als het ware omvallen. Voor een lekker speels en warrig beeld.

Hoe dikker het tapijt, hoe hoger en dikker de polen. En hoe beter het warmte vasthoudt en de vloer effectief isoleert. Zeker in het voor- en najaar, wanneer het buiten kouder is, maakt tapijt een wezenlijk verschil met harde vloerbedekking. Een luxe die €" letterlijk en figuurlijk - voelbaar is.

Mooie materialen
Tapijtfabrikanten verwerken de meest uiteenlopende garens. Bekende materialen zijn natuurlijk wol, katoen en zijde; elk met hun specifieke pluspunten op het gebied van veerkracht, elasticiteit en slijtvastheid. Sterk en lekker ruig zijn plantaardige garens zoals jute, sisal, kokos en vlas; met goede vochtabsorberende eigenschappen. Kunstvezels zoals polyamide en polyester zijn allemaal supersterk, lichtecht en goed elastisch. Relatief nieuw is de toepassing van bamboegarens en hennep. Ook puur natuur en met een ongekende zachtheid. Met tapijt kun je dus álle kanten op als je op zoek bent naar een vloerbedekking die zowel zichtbare, voelbare als tastbare luxe brengt in héél het huis.

Meer informatie?
Kijk op www.tapijtnet.nl voor uitgebreide informatie over de pluspunten van tapijt in huis. Of maak een afspraak met een tapijtadviseur bij u in de buurt. Ook kunt u het boekje Alles over tapijt aanvragen via www.tapijtnet.nl.

Moderne luxe en comfort in het stadse interieur, met Parade Loft. De dynamiek en hectiek van het stadse leven doen ons verlangen naar comfort, luxe en warmte. Parade speelt daarop in met de nieuwe tapijtcollectie Loft. Voor moderne luxe, comfort én stijl in het stadse interieur: urban lifestyle, luxe vloer!

Luxe Loft We zoeken een zekere balans in ons leven. Na een drukke periode hebben we behoefte aan vakantie, na een week rust verlangen we naar spanning en na een dag veel eten volgt een balansdag. De hectiek van het leven in de stad doet ons verlangen naar rust, comfort en luxe binnenshuis. Parade biedt dit alles, met de moderne collectie Loft! Een tapijtcollectie die is geïnspireerd op het snelle maar stijlvolle stadse leven.

Stadse Stijl
Het interieur is rustig, urban of een tikje industriëel en wordt gecombineerd met comfort, luxe, warmte en kleur. Door de toepassing van harde materialen in moderne huizen zoeken we een balans door te combineren met zachte materialen. Tapijt uit de Loft collectie is een warme aanvulling op industriële materialen als glas, steen en staal. Het is dé manier om meer warmte en comfort te creëren en het zorgt ervoor dat de akoestiek aanzienlijk verbetert. Ook op de werking en indeling van de ruimte kan worden ingespeeld. Het gemêleerde bouclé tapijt is namelijk niet alleen als kamerbreed tapijt in 4 meter breed verkrijgbaar, maar ook als volume of blind gebandeerd vloerkleed op maat.

De sfeer en stijl binnenshuis wordt verder versterkt door kleurkeuze. Parade Loft biedt een breed kleurenpallet met kleurtypen voor een rustige basis zoals zilvergrijs, beige, grafiet, zand of glace. Met kleuren als violet, lila, aloe, aqua, marine en messing is ook een kleurrijke, speelse vloer mogelijk! De rulle cottonlook van het tapijt, met lussen die variëren in lengte, versterkt dit speelse en dynamische gevoel. Zacht is de nieuwe luxe Parade Loft past door zijn luxe uitstraling perfect in elk interieur, van villa tot modern stadsappartement! In de kleinste slaapkamer of meest luxueuze loungehoek is een op maat gemaakt kleed of kamerbreed tapijt uit de nieuwe Loft collectie een sfeermaker. Moderne luxe en comfort in het stadse interieur, met Parade Loft!

Heuga introduceert haar nieuwe tapijttegelcollectie Really Random, een product met een duurzaam ontwerp dat is geïnspireerd op kleuren en patronen uit de natuur. Door het speciale ontwerp hebben de tegels geen vaste legrichting waardoor het installeren sneller en eenvoudiger gaat en afval door snijverlies tot een minimum beperkt blijft.

Creëer een natuurlijk effect met Really Random. Op de foto: kleur Limestone.
De naam zegt het al, Really Random is een product met een willekeurig ontwerp ("random" is Engels voor "willekeurig"). Random tegels variëren per stuk in kleur en design. Binnen de tegels zijn subtiele kleurschakeringen en verschillen in patronen waar te nemen, die gelegd als een vloer een mooi natuurlijk geheel vormen. De tegels kunnen in iedere willekeurige richting gelegd worden, waardoor installeren eenvoudiger en sneller gaat. Daarnaast blijft afval door snijverlies tot een minimum beperkt: in vergelijking met kamerbrede vloerbedekking levert het een besparing op van zon 75% ( ± 3% snijverlies in tegenstelling tot ± 12% bij kamerbreed). Bij tapijttegels zonder random ontwerp is deze besparing ongeveer 60% ( ± 5% snijverlies in tegenstelling tot ± 12% bij kamerbreed).

De gedachte achter het ontwerp van Really Random is biomimicry, een principe waarbij het leren van de natuur centraal staat om zo tot duurzamere producten en processen te komen. Bij de ontwikkeling van Really Random stelden de designers zichzelf de vraag hoe de natuur een tapijttegel zou ontwerpen. Door letterlijk de natuur in te gaan, kwam het designteam tot een oplossing. Ze vertaalden de kleuren en patronen die ze op de bosgrond vonden naar een ontwerp, en zo ontstond Really Random. Evenals de kleuren en patronen, zijn ook de kleurnamen geïnspireerd op het bos. Really Random is beschikbaar in 10 prachtige natuurtinten, variërend van de lichte naturelkleuren "Blossom" (bloesem) en "Limestone" (kalksteen) tot donkere aardetinten als "Autumn leaves" (herfstbladeren) en "Slate" (leisteen). Wie voor kleur gaat, kan kiezen uit het gele "Sandstone" (zandsteen), het groene "Foliage" (gebladerte) of het dieprode "Japanese Maple" (Japanse esdoorn).

Heuga en biomimicry
Het biomimicry-principe is geheel in lijn met Mission Zero, de duurzaamheidsvisie van Heuga en haar moederbedrijf InterfaceFLOR. Random tapijttegels gaan langer mee dan kamerbreed tapijt en leiden tot beduidend minder afval. Biomimicry ligt zelfs ten grondslag aan de 7 pijlers van Heugas duurzaamheidsvisie, ook wel de 7 fronten genoemd. De 7 fronten zijn: Voorkomen van verspilling, Schadelijke emissies vermijden, Hernieuwbare energie inzetten, De cirkel sluiten, Efficiënt transporteren, Betrokkenheid creëren en Innovatief ondernemen. Really Random is dus niet alleen een product met een duurzaam ontwerp, maar het wordt ook volgens duurzaamheidsprincipes geproduceerd.

Krachtige kleuren en opvallende structuren in het moderne retro interieur

Speels wonen is het nieuwe wonen! Geen wonder dat de bohemian stijl, met subtiele hippie invloeden, een revival beleeft. Bonaparte presenteert met Chinchilla een op de sixties geïnspireerde tapijtcollectie met een moderne twist. Deze zachte, kleurrijke vloer met retro look zorgt voor die nonchalante, speelse sfeer waar we naar op zoek zijn in ons interieur.

Sixties met moderne twist
Bonaparte Chinchilla is dé designklassieker onder de zachte vloeren. Met de restyle van Chinchilla presenteert Bonaparte een tapijt dat de show steelt met krachtige kleuren, een opvallende structuur en retro look. Het tapijt is geïnspireerd op de speelse lifestyle uit de jaren 60, die momenteel een revival beleeft en centraal staat in hedendaagse mode- en interieurtrends.

Speelse stijl
Het hoogpolige tapijt heeft een opvallende shaggy structuur door de gedraaide pool, en staat daarom garant voor een nonchalant en behaaglijk gevoel. Het uitgebreide, nieuwe kleurenpalet van Chinchilla bestaat uit warme en koelere tinten. Typische kleuren uit de jaren 60 zijn hierbij vertaald naar een palet van elf gemêleerde- en acht duo-tonekleuren, waarbij de lus is opgebouwd uit twee verschillende tinten. Naast expressieve retro kleuren zoals kerrie, pompoen, diep paars en fuchsia zijn er ook tijdloze naturellen zoals taupe, nougat, beige en basalt. In combinatie met een opvallende structuur ontstaat er een karakteristieke "Chinchilla stijl" die valt te omschrijven als jong, expressief en modern retro.

Kers op de taart
In zowel een kleurrijk als naturel interieur komt de Chinchilla collectie goed tot haar recht. Het "Chinchilla interieur" wordt gekenmerkt door vintage elementen, opvallende accessoires en veel textiel: van stoere breisels tot hip haakwerk! Een op maat gemaakt Chinchilla vloerkleed is de kers op de taart in dit interieur én vormt een perfect kader voor de zit- of eethoek. Naast een vloerkleed op maat kan Chinchilla ook als kamerbreed tapijt worden gelegd. Ideaal voor een comfortabele, sfeervolle basis in bijvoorbeeld de slaapkamer. Hoe dan ook, Bonaparte Chinchilla is een zachte vloer met retro look voor een nonchalante, speelse sfeer!

Speciaal voor haar karpettencollectie introduceert Heuga de Karpetten Designer, een volledig nieuw ontwerpprogramma. Met dit programma, dat beschikbaar is op de website van Heuga, kun je heel eenvoudig je eigen karpet samenstellen en deze precies afstemmen op jouw persoonlijke smaak en interieur. Naast de introductie van de nieuwe Karpetten Designer, heeft ook de algemene Heuga vloerenplanner een update gehad. Maak kennis met deze twee handige designhulpjes van Heuga!

Heuga Karpetten Designer

De karpettencollectie van Heuga bestaat uit 3 basisdesigns: Chequer, Uni en Zones. Met de Karpetten Designer maak je eerst een keuze uit een van deze 3 basisontwerpen. Vervolgens kies je je kleuren, die je binnen het ontwerp heel gemakkelijk kunt wisselen zodat je snel kunt zien welke kleurencombinatie jouw favoriet is. Pas daarna eventueel de kleur van de wand aan en je eigen karpetontwerp is klaar! Je kunt je ontwerp opslaan, afdrukken en zelfs direct linken aan je eigen Facebookpagina zodat je het kunt delen met je vrienden. De Karpetten Designer is ook geschikt voor de tablet en smartphone. Zo wordt het nog makkelijker om je ontwerp direct met anderen te delen of mee te nemen naar de dichtstbijzijnde Heuga winkel. Hier kunnen ze je helpen je droomontwerp tot leven te brengen en je professioneel advies geven over de gekozen Heuga producten.

Heuga Karpetten Designer:

Tapijt is al jaren een van de populairste soorten vloerbedekking. Het is warm en zacht en geluiddempend. Bovendien is het verkrijgbaar in een bijna oneindig scala aan kleuren met of zonder print. Tapijt is natuurlijk in zeer verschillende typen vezels zoals wol, katoen, sysal, kokos en synthetische materialen verkrijgbaar. Bestudeer bij de aanschaf de zogenaamde PIT-symbolen (Product Informatie Tapijt) nauwkeurig. Deze staan achter op de tapijtstalen en geven aan waarvoor het tapijt geschikt is en hoe het zich houdt.

Vloerbedekking wordt per strekkende meter verkocht, meestal met een breedte van 400 cm (kamerbreed). Meet de vloer nauwkeurig op en koop minimaal een halve meter meer dan u nodig denkt te hebben. Inkopen doet u beter te ruim dan te krap. Ongebruikte materialen in originele verpakking kunt u overigens bij de meeste speciaalzaken en bouwmarkten met de aankoopbon binnen 30 dagen retourneren

Het benodigde gereedschap