Een botanisch interieur is een van de belangrijkste woonmodetrends van het moment. Met de nieuwe Studio Nature tapijtcollectie van DESSO leg je de basis voor een groene oase in huis. Deze stoere, gestructureerde vloer doet met zijn matte uitstraling in natuurlijke tinten denken aan sisal, het weefsel van de Agave sisalana. Een omgeving met veel planten maakt creatiever, productiever en reduceert stress. Maak van je huis een plek om op adem te komen!

Er zijn oneindig veel karpetten om je interieur sfeer en karakter te geven. Hoe kies je nu het juiste karpet en waar moet je opletten als je een karpet aan wilt schaffen?

In Oosterse landen is het de gewoonte dat men in huis zijn schoenen uittrekt. Dat is niet voor niets. Vloerkleden die vervaardigd zijn van 100% natuurlijk materiaal zijn veel gevoeliger voor slijtage door straatvuil dan een tapijt van kunstmatige vezels. Hieronder enkel tips voor het onderhouden van Perzen en andere handgeknoopte kleden.

Oosterse tapijten zijn in elk interieur te plaatsen. Dit komt door de verschillende kleuren en patronen die worden aangeboden. Ze zijn vaak prijzig, maar wel een goede investering. Met een Oosters tapijt van goede kwaliteit, kunnen je jaren vooruit. De tapijten zijn altijd handgemaakt, anders mogen ze geen Oosters tapijt genoemd worden. Dit zorgt voor de waarborging van de kwaliteit.

Plaats
Voor je een Oosters tapijt gaat kopen, kun je het beste eerst kijken naar waar je deze gaat plaatsen. De grootte van een tapijt en de sfeer die deze oproept, is namelijk afhankelijk van waar het tapijt ligt. Zo hoort een tapijt in de keuken groot genoeg te zijn voor onder de stoelen en de tafel. Bij een raam is het verstandig om goed te kijken naar te kleur. Door lichtinval kan deze namelijk anders uitkomen.

Kleur
Nadat je een plaats voor het tapijt hebt gevonden, kun je naar de kleur gaan kijken. Welke kleur past bij jouw interieur? De kleur moet passen bij de meubels. Denk hierbij ook aan de vloer zelf, een tapijt dat vloekt met de vloer is zonde. Het is mooi als de vloer als ware een lijst is voor het tapijt. Dat zorgt voor een mooi geheel.

Gevoel
Op je gevoel afgaan tijdens de aankoop van een tapijt is verstandig. Vaak weet jij zelf het beste wat je voor ogen hebt. Andere kunnen dit niet voor jou beslissen. Ga dus vooral op je gevoel af, daar kun je best op vertrouwen. Je kunt altijd om advies vragen, maar laat je niet ompraten door een verkoper. Jij weet wat jij belangrijk vindt.

Kwaliteit
Ga voor kwaliteit, dan kun je lang van het tapijt genieten. Om te weten hoe het met de kwaliteit van het Oosters tapijt gesteld is, kun je kijken naar de knoopdichtheid. Met de knoopdichtheid wordt het aantal knopen waarmee een tapijt gemaakt is bedoeld. Hoe hoger dit aantal is, des te hoger de kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat het Oosters tapijt een certificaat heeft. Hiermee weet je zeker dat jouw Oosterse tapijt ook echt een handgemaakt Oosters tapijt is. Kijk voor meer informatie bij Koreman Maastricht.

 

Wonen op een tapijt van echte bladeren? Dat niet helemaal, maar bij het ontwerpen van de collectie Really Random zijn de designers letterlijk het bos in gestuurd. Hun doel was het vinden van een antwoord op de vraag hoe de natuur een tapijttegel zou ontwerpen. Ze lieten zich inspireren door de kleuren en patronen op de bosgrond en vertaalden dit naar een ontwerp. Het resultaat is een prachtige collectie met een natuurlijke uitstraling.

Really Random is een product met een willekeurig (random) patroon. De tapijttegels variëren per stuk in kleur en design. Binnen de tegels zijn subtiele kleurschakeringen en verschillen in patroon waar te nemen, die gelegd als een complete vloer een mooi natuurlijk geheel vormen. De tegels kunnen in iedere willekeurige richting gelegd worden, waardoor installeren nog eenvoudiger en sneller gaat. Daarbij blijft afval door snijverlies tot een maximum van slechts drie procent beperkt. Ter vergelijking: bij kamerbrede vloerbedekking is dat ongeveer twaalf procent.

Evenals de kleuren en patronen, zijn ook de kleurnamen geïnspireerd op de natuur. Really Random is beschikbaar in tien prachtige natuurtinten, variërend van de lichte naturelkleuren Blossom (bloesem) en Limestone (kalksteen) tot donkere aardetinten als Autumn Leaves (herfstbladeren) en Slate (leisteen). Als je liever voor kleur gaat, kun je kiezen uit het gele Sandstone (zandsteen), het groene Foliage (gebladerte) of het dieprode Japanese Maple (Japanse esdoorn).

Houd je niet zo van een natuurlijke uitstraling en ben je meer van de strakke lijnen? Dan is de collectie Smart Sense wat voor jou. Net alsReally Random heeft ook deze collectie een willekeurig patroon. Het ontwerp is echter totaal anders en laat een modern lijnenspel geïnspireerd op de Japanse cultuur zien. Elk van de tien kleuropties wordt geleverd in zes verschillende patronen, waardoor elk gewenst vloerdesign mogelijk is. Parallel voor rust en ruimte of juist asymmetrisch voor meer dynamiek, mogelijkheden genoeg!

De nieuwe woon- en modecollecties tonen ons een spannende mix van kleuren en dessins. Deze expressieve elementen geven vorm aan je persoonlijkheid én zijn de kern van een sfeervol interieur! Persoonlijkheid, verscheidenheid en authenticiteit zijn namelijk dé ingrediënten voor een „eigen” huis. Desso Home speelt hierop in met de nieuwe tapijtcollectie Vintage van Bonaparte, met dynamische dessins en een doorleefde look voor elke interieurstijl en persoonlijkheid!

Inspiratie: patronen mix
Het spel van klassieke patronen en een mix van grafische dessins, vaak gecombineerd in één item, is een belangrijk signalement tijdens de toonaangevende fashionweeks en internationale interieurbeurzen. Deze tendens vormde het uitgangspunt bij de ontwikkeling van Vintage. De naam van de collectie spreekt voor zich: het tapijt heeft een vintage look met vervaagde klassieke dessins die vernieuwend zijn voor kamerbreed tapijt. Het creëert de perfecte basis voor een eclectische en persoonlijke inrichting waarin vintage en design items, kunst, kitsch en unieke souvenirs samenkomen. De Vintage collectie omvat verschillende patroongroepen: Hint of Colours, Tone in Tone en Shades.

Beken kleur én dessin!
Hint of Colours bestaat uit vier kleurvariaties waarin neutrale tinten zijn gecombineerd met een mix van dessins in expressieve kleuren. Geef je de voorkeur aan kleurcombinaties die toon op toon zijn samengesteld waardoor de rust behouden blijft, kies dan voor Tone in Tone. De Shades range doet denken aan de kleuren en textuur van verwassen jeans en beton en geeft kamerbreed een groots effect in een rauw industrieel interieur.

Ontdek jouw persoonlijke interieur!
Vintage van Bonaparte is door de verscheidenheid toe te passen in diverse woonstijlen: stoer met Shades als statement in een sober interieur of spannend met de trendy tinten van Hint of Colours in een urban appartement. Maak je eigen kleed op maat of ga voor groots met een kamerbreed tapijt. Combineer en experimenteer: alles kan, er zijn geen regels. Alleen door te durven en doen ontdek je jouw persoonlijke interieur!

Wat hebben sancho pepper, bamboo en wasabi met je vloer te maken? Alles! Dit zijn namelijk 3 kleuren uit de stijlvolle tapijttegelcollectie Smart Sense van Heuga. Met deze collectie creëer je eenvoudig een natuurlijke vloer en waan je je in Japanse sferen. Elk van de tien natuurlijke kleuren uit deze collectie is op de Japanse natuur geïnspireerd en heeft zes verschillende patronen voor een stijlvol lijnenspel. Smart Sense combineert het comfort van een zachte vloer met de strakke uitstraling van een harde vloer op een duurzame manier

Duurzaam, kleurrijk en eigentijds. Met Smart Sense biedt Heuga een nieuwe dimensie in vloeren. Niet alleen wordt de lijn op milieuverantwoorde wijze geproduceerd, de natuurlijke kleuren en patronen zorgen voor een hippe, trendy of juist strakke uitstraling. Elke van de tien op de Japanse natuur geïnspireerde kleuren kent zes verschillende patronen voor een persoonlijk lijnenspel.

Duurzame Productie
Smart Sense is een uiterst duurzaam product. Het wordt op milieuverantwoorde wijze geproduceerd en bestaat voor 60% uit gerecycled materiaal. Door de innovatieve Microtuft-methode wordt 50% minder garen gebruikt zonder aan kwaliteit in te leveren. De strakke, gladde textuur die hierdoor ontstaat, geeft de uitstraling van een harde vloer maar biedt tegelijkertijd het comfort van een zachte vloer. Denk bijvoorbeeld aan warme voeten, het vangen van stof en een verbeterde akoestiek. De Microtuft-techniek komt daarnaast tevens het onderhoudsgemak ten goede. Met een klasse 33 certificering zijn de vloeren tegen het meest intensieve woongebruik bestand. Bovendien kunnen Smart Sense tapijttegels in een willekeurige legrichting worden geplaatst waardoor snijverlies tot een minimum beperkt blijft (maximaal 3%) en het leggen nog sneller en eenvoudiger gaat.

Natuurlijke kleuren, persoonlijke patronen
Smart Sense biedt de keuze uit een palet van tien natuurlijke kleuren, geïnspireerd op de Japanse natuur. Zo verwijst Sancho Pepper naar de intense smaak van donkerbruine peper en geeft de lichtbruine Bamboo de rust van een ruisend bamboebos weer. De dieprode Red Sun is intens als de Japanse zonsondergang en Wasabi heeft een pittige frisgroene kleur. Elk van de tien kleuropties wordt geleverd in zes verschillende patronen, waardoor elk gewenst design mogelijk is. Parallel voor rust en ruimte of juist asymmetrisch voor meer dynamiek – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het unieke van Metamorfose Karpet zijn de twee bovenkanten; dat betekent dat beide kanten van het karpet kunnen worden gebruikt als zichtzijde. De voordelen spreken voor zich: in een ‘karpet-omdraai’ wordt een ander interieur gecreëerd (ideaal voor bijvoorbeeld een zomer- en wintersfeer) en… het karpet gaat twee keer langer mee.

De vele positieve reacties in de testfase hebben geleid tot het samenstellen van een uitgebreide standaardcollectie. Metamorfose Karpet is leverbaar in wol en sisal; met randafwerking naar wens of blind afgewerkt. Het is zelfs mogelijk te combineren, de ene zijde in wol en de andere zijde in sisal. De toegepaste kwaliteiten van zowel tapijt als randafwerking komen uit de tapijtcollectie van Cunera (zie hiervoor www.cunera.nl).

Naast de gebruikelijke standaardafmetingen is in overleg elke gewenste afmeting mogelijk. Een logische vraag met betrekking tot het veiligheidsaspect van karpetten, en zeker bij Metamorfose Karpet omdat hierbij geen stroeve rug van toepassing is, is de slipvastheid. Hoewel het dankzij het hoge gewicht van de karpetten niet nodig is levert Cunera op aanvraag bij elk karpet een anti-slipmat op maat.

Vloerkleed uit overgebleven materialen

Het Deense woondecoratie merk Broste Copenhagen is niet bang om met gedurfde, innovatieve producten te komen af en toe. De vloerkleden uit hun nieuwe collectie zijn daar mooie voorbeelden van. De Nor en Hugh vloerkleden zijn namelijk samengesteld uit snijresten leer en katoen, die overblijven tijdens het productieproces van b.v. leren tassen, spijkerbroeken en andere fashion items. Broste vond het zonde dat dergelijke restanten niet benut werden en heeft deze kleden speciaal met dit doel ontworpen: het optimaal benutten van alle grondstoffen.

Elk kleed is uniek

Dat klinkt misschien niet direct als een aanbeveling, maar wat zijn ze mooi! De kleden worden handgemaakt en de strengen katoen en geverfd leer worden om en om gebruikt, afgewerkt met draad. Het resultaat is prachtig en altijd uniek: elk kleed is net even anders. De Nor kleden zijn gemaakt met zilverkleurige repen leer, de Hugh vloerkleden bevatten koperkleurig leer. Ze zijn in verschillende maten leverbaar: van 70 x 140 cm tot 140 x 200 cm.

Door de stevige samenstelling kunnen de kleden wel tegen een stootje en is een beetje inlopend water niet zo'n probleem. Ze kunnen in de stomerij gereinigd worden, zodat je er jaren plezier van hebt.

Over HOMEZY.nl

Homezy verkoopt artikelen op het gebied van Wonen & Leven, Eten & Genieten en Beauty & Verzorging. De webshop is begin 2013 opgericht door Debbie Hou en Taco Scheper. Bij Homezy.nl vind je woonartikelen van merken zoals Broste Copenhagen, D&M Depot, Linum en Carus. Daarnaast vind je er beautyproducten van het biologische merk O’right.