Tapijtproducent Desso, onderdeel van Tarkett, introduceert een geheel nieuwe collectie tapijttegels: Essentials. Een collectie die teruggrijpt naar de basis en essentie van design. Het designteam keek naar de trend om oude en nieuwe elementen in het interieur te combineren en liet zich inspireren door traditionele textielpatronen. Ook de wens om te voorzien in de groeiende behoefte aan rust in een wereld vol prikkels speelde mee. De uitkomst van het ontwerpproces is een eerbetoon aan klassiek design met een hedendaagse interpretatie. De eerste twee producten uit de Essentials collectie zijn nu verkrijgbaar. Traverse is geïnspireerd door het modernisme en bestaat uit lange stroken die met een eigentijdse hoog laagstructuur zorgen voor een spannend licht- en schaduwspel. Edges is geïnspireerd op een tijdloos textielontwerp en biedt een diagonaal lijnenspel dat perfect aansluit op het tempo en ritme van iedere, unieke ruimte. De nieuwe collectie maakt deel uit van Desso’s Carpetecture®, het aanbod van tapijt ontworpen met design als uitgangspunt.

Met een creatief vloerontwerp komt je interieur meteen tot leven. In de nieuwste woontrends is de vloer hét uitgangspunt voor de rest van de inrichting. In samenwerking met interieurarchitect Odette Ex ontwikkelde Desso de unieke Desso&Ex tapijtcollectie met vier actuele kleurgroepen; Botanical green, Denim Blue, Industrial Grey en Bohemian Red. Mix & match de kleuren en maak spannende combinaties met geweven dessins, betonlook en hippe patchwork patronen. Met dit kamerbrede tapijt of vloerkleed krijg je een originele sfeer en comfortabele leefruimte.

Eens in de zoveel tijd krijg je het op je heupen. Dan ben je toe aan iets nieuws en zou je het liefst je hele interieur vervangen. Een blik op je banksaldo kan echter snel een einde maken aan die plannen. Gelukkig kan je ook met één of meer kleine of goedkope ingrepen een heel eind komen voor een nieuwe look. In dit artikel vind je handige tips voor een vernieuwd interieur met een klein budget.

Een botanisch interieur is een van de belangrijkste woonmodetrends van het moment. Met de nieuwe Studio Nature tapijtcollectie van DESSO leg je de basis voor een groene oase in huis. Deze stoere, gestructureerde vloer doet met zijn matte uitstraling in natuurlijke tinten denken aan sisal, het weefsel van de Agave sisalana. Een omgeving met veel planten maakt creatiever, productiever en reduceert stress. Maak van je huis een plek om op adem te komen!

Er zijn oneindig veel karpetten om je interieur sfeer en karakter te geven. Hoe kies je nu het juiste karpet en waar moet je opletten als je een karpet aan wilt schaffen?

In Oosterse landen is het de gewoonte dat men in huis zijn schoenen uittrekt. Dat is niet voor niets. Vloerkleden die vervaardigd zijn van 100% natuurlijk materiaal zijn veel gevoeliger voor slijtage door straatvuil dan een tapijt van kunstmatige vezels. Hieronder enkel tips voor het onderhouden van Perzen en andere handgeknoopte kleden.

Oosterse tapijten zijn in elk interieur te plaatsen. Dit komt door de verschillende kleuren en patronen die worden aangeboden. Ze zijn vaak prijzig, maar wel een goede investering. Met een Oosters tapijt van goede kwaliteit, kunnen je jaren vooruit. De tapijten zijn altijd handgemaakt, anders mogen ze geen Oosters tapijt genoemd worden. Dit zorgt voor de waarborging van de kwaliteit.

Plaats
Voor je een Oosters tapijt gaat kopen, kun je het beste eerst kijken naar waar je deze gaat plaatsen. De grootte van een tapijt en de sfeer die deze oproept, is namelijk afhankelijk van waar het tapijt ligt. Zo hoort een tapijt in de keuken groot genoeg te zijn voor onder de stoelen en de tafel. Bij een raam is het verstandig om goed te kijken naar te kleur. Door lichtinval kan deze namelijk anders uitkomen.

Kleur
Nadat je een plaats voor het tapijt hebt gevonden, kun je naar de kleur gaan kijken. Welke kleur past bij jouw interieur? De kleur moet passen bij de meubels. Denk hierbij ook aan de vloer zelf, een tapijt dat vloekt met de vloer is zonde. Het is mooi als de vloer als ware een lijst is voor het tapijt. Dat zorgt voor een mooi geheel.

Gevoel
Op je gevoel afgaan tijdens de aankoop van een tapijt is verstandig. Vaak weet jij zelf het beste wat je voor ogen hebt. Andere kunnen dit niet voor jou beslissen. Ga dus vooral op je gevoel af, daar kun je best op vertrouwen. Je kunt altijd om advies vragen, maar laat je niet ompraten door een verkoper. Jij weet wat jij belangrijk vindt.

Kwaliteit
Ga voor kwaliteit, dan kun je lang van het tapijt genieten. Om te weten hoe het met de kwaliteit van het Oosters tapijt gesteld is, kun je kijken naar de knoopdichtheid. Met de knoopdichtheid wordt het aantal knopen waarmee een tapijt gemaakt is bedoeld. Hoe hoger dit aantal is, des te hoger de kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat het Oosters tapijt een certificaat heeft. Hiermee weet je zeker dat jouw Oosterse tapijt ook echt een handgemaakt Oosters tapijt is. Kijk voor meer informatie bij Koreman Maastricht.

 

Wonen op een tapijt van echte bladeren? Dat niet helemaal, maar bij het ontwerpen van de collectie Really Random zijn de designers letterlijk het bos in gestuurd. Hun doel was het vinden van een antwoord op de vraag hoe de natuur een tapijttegel zou ontwerpen. Ze lieten zich inspireren door de kleuren en patronen op de bosgrond en vertaalden dit naar een ontwerp. Het resultaat is een prachtige collectie met een natuurlijke uitstraling.

Really Random is een product met een willekeurig (random) patroon. De tapijttegels variëren per stuk in kleur en design. Binnen de tegels zijn subtiele kleurschakeringen en verschillen in patroon waar te nemen, die gelegd als een complete vloer een mooi natuurlijk geheel vormen. De tegels kunnen in iedere willekeurige richting gelegd worden, waardoor installeren nog eenvoudiger en sneller gaat. Daarbij blijft afval door snijverlies tot een maximum van slechts drie procent beperkt. Ter vergelijking: bij kamerbrede vloerbedekking is dat ongeveer twaalf procent.

Evenals de kleuren en patronen, zijn ook de kleurnamen geïnspireerd op de natuur. Really Random is beschikbaar in tien prachtige natuurtinten, variërend van de lichte naturelkleuren Blossom (bloesem) en Limestone (kalksteen) tot donkere aardetinten als Autumn Leaves (herfstbladeren) en Slate (leisteen). Als je liever voor kleur gaat, kun je kiezen uit het gele Sandstone (zandsteen), het groene Foliage (gebladerte) of het dieprode Japanese Maple (Japanse esdoorn).

Houd je niet zo van een natuurlijke uitstraling en ben je meer van de strakke lijnen? Dan is de collectie Smart Sense wat voor jou. Net alsReally Random heeft ook deze collectie een willekeurig patroon. Het ontwerp is echter totaal anders en laat een modern lijnenspel geïnspireerd op de Japanse cultuur zien. Elk van de tien kleuropties wordt geleverd in zes verschillende patronen, waardoor elk gewenst vloerdesign mogelijk is. Parallel voor rust en ruimte of juist asymmetrisch voor meer dynamiek, mogelijkheden genoeg!

De nieuwe woon- en modecollecties tonen ons een spannende mix van kleuren en dessins. Deze expressieve elementen geven vorm aan je persoonlijkheid én zijn de kern van een sfeervol interieur! Persoonlijkheid, verscheidenheid en authenticiteit zijn namelijk dé ingrediënten voor een „eigen” huis. Desso Home speelt hierop in met de nieuwe tapijtcollectie Vintage van Bonaparte, met dynamische dessins en een doorleefde look voor elke interieurstijl en persoonlijkheid!

Inspiratie: patronen mix
Het spel van klassieke patronen en een mix van grafische dessins, vaak gecombineerd in één item, is een belangrijk signalement tijdens de toonaangevende fashionweeks en internationale interieurbeurzen. Deze tendens vormde het uitgangspunt bij de ontwikkeling van Vintage. De naam van de collectie spreekt voor zich: het tapijt heeft een vintage look met vervaagde klassieke dessins die vernieuwend zijn voor kamerbreed tapijt. Het creëert de perfecte basis voor een eclectische en persoonlijke inrichting waarin vintage en design items, kunst, kitsch en unieke souvenirs samenkomen. De Vintage collectie omvat verschillende patroongroepen: Hint of Colours, Tone in Tone en Shades.

Beken kleur én dessin!
Hint of Colours bestaat uit vier kleurvariaties waarin neutrale tinten zijn gecombineerd met een mix van dessins in expressieve kleuren. Geef je de voorkeur aan kleurcombinaties die toon op toon zijn samengesteld waardoor de rust behouden blijft, kies dan voor Tone in Tone. De Shades range doet denken aan de kleuren en textuur van verwassen jeans en beton en geeft kamerbreed een groots effect in een rauw industrieel interieur.

Ontdek jouw persoonlijke interieur!
Vintage van Bonaparte is door de verscheidenheid toe te passen in diverse woonstijlen: stoer met Shades als statement in een sober interieur of spannend met de trendy tinten van Hint of Colours in een urban appartement. Maak je eigen kleed op maat of ga voor groots met een kamerbreed tapijt. Combineer en experimenteer: alles kan, er zijn geen regels. Alleen door te durven en doen ontdek je jouw persoonlijke interieur!