Via de website www.heuga.nl is het nu wel heel makkelijk om je eigen vloer te ontwerpen. Heugas Design Assistent biedt praktische en inspirerende tips bij het samenstellen en ontwerpen van een eigen vloer. Met de modulaire vloeroplossingen van Heuga zijn de designmogelijkheden oneindig. Iedereen kan zijn of haar eigen creativiteit, smaak en stijl hierin kwijt.

Niet alleen de kleur, maar ook texturen, randen en verschillende patronen zijn online te bekijken. Van klassiek tot modern en van hightech tot handgemaakt: de Design Assistent laat zien dat iedereen uitermate eenvoudig zijn of haar eigen vloer kan ontwerpen.

Kleuren en patronen
Kleuren spelen in elke woon-, slaap- of studeerkamer een heel belangrijke rol. Een kleur - of de verandering daarvan - duidt op een verandering van karakter, maat of stemming. Met de modulaire vloeren van Heuga is er ruime kleurkeuze en daarmee een eigen ontwerp, vorm en inhoud te creëren. Zo maken bijvoorbeeld verticale strepen een ruimte langer, terwijl horizontale strepen een kamer breder doen lijken. Donkere kleuren maken een ruimte kleiner, lichte kleuren juist weer groter.

De tapijtcollectie Diva Twin van Desso verovert met haar restyle de harten van consumenten die van kleur, comfort, warmte en kwaliteit houden.

De kleurlijn is fris en modern en de two-tone karakteristiek is goed zichtbaar. Het resultaat van de restyle is een zeer mooi, modieus tapijt met een luxe uitstraling en verkrijgbaar in 15 kleuren.

Het kleurenpallet bevat ingetogen natuurlijke grijs-, bruin en beigetinten zoals kiezelsteen, notenbruin en teak. Maar voor liefhebbers van iets meer kleur is er fraai donkerrood, mooi olijfglans en boagroen.

De toepassing van een speciaal microvezel geeft het tapijt haar zachtheid en duurzaamheid. Het kan zelfs op trappen worden toegepast.

De kleurlijnen van de Inova Twin en Asteranne vullen de Diva lijn aan. Diva Twin heeft een jonge, frisse uitstraling terwijl de Inova Twin een duurdere, chiquere en neutrale uitstraling heeft. Asteranne bevat naast de gangbare tinten ook kleuren die worden vertaald als de kleuren van edelmetalen. Daarnaast is dit hoogwaardig kwaliteittapijt, dat vervaardigd wordt van het ijzersterke Antron garen, ook verkrijgbaar in luxe koningsblauw en vuurrood.

Tapijt is makkelijk te onderhouden, met niet meer dan regelmatig stofzuigen blijft het tapijt zo goed als nieuw. Al het Desso tapijt is behandeld met de Teflon carpet protector en door het stainmaster vuilbeschermingssysteem dat in vezels is geïntegreerd kunnen vlekken gemakkelijk worden verwijderd.

Je keert er altijd weer naar terug. De traditie van het landschap. De kringloop van het boerenland. Ruige akkers, groene weidegronden, in de verte het opblinken van de rivier. De boer trekt zijn voren in de volle grond. Zaait, oogst, terwijl de seizoenen wentelen en de wind ruist door het vlechtwerk van wilgen en populieren langs het jaagpad... Dat is de kracht van de nieuwe Sarto van Bonaparte. Een modern tapijt met stevige wortels in de traditie. Met de structuren en de kleuren van de natuur; rul als aarde, rond als kiezel, gevlochten als biezen matten. Stevig en robuust om te zien is Sarto door de moderne verwerking van de garens toch verrassend zacht om aan te raken. Met ronde lussen afwisselend hoog en laag verwerkt is Sarto de ideale combinatie van traditie en modern comfort. De veertien nieuwe kleuren van Sarto bestrijken het volle palet aan natuurtinten. Van donkere gesluierde kleuren als Bruinkool en Bauxiet via middentonen als Topaas en Amethist naar heldere accenten als Barnsteen en Marmer. Het rijke palet van Sarto sluit daarmee goed aan op het natuurlijke gevoel van het moderne wonen.

Bonaparte Mellow

Tastbare warmte met de weelde van een vacht

Dit is een belevenis. Herfst in Schotland. Het laatste licht treuzelt op de heuvels in de verte, de kracht van de immense natuur is haast voelbaar in de heidevelden aan je voeten. Kijk, daar bij dat bosje, daar beweegt iets! Grote runderen. Een echo van de oertijd. Zacht snuivend komen ze naderbij. Leg je hand op hun vacht. Voel het ruw, voel het zacht eronder. Tastbare warmte. Het gevoel van de nieuwe Mellow van Bonaparte is een gevoel van rechtstreeks contact met de natuur. Een nieuwe en innovatieve manier van garenverwerking maakt het mogelijk. De pool van Mellow bestaat uit twee lagen: een gekrulde korte onderlaag bedekt door een lange gemêleerde bovendraad. Samen zorgt dit voor een nonchalante structuur met een levendige dieptewerking. Mellow krijgt zo de dynamische uitstraling van een dierlijke vacht. De weelde van de dierenwereld is ook de inspiratiebron voor de 16 tinten van Mellow, in een range aan kleuren die goed aansluit bij het moderne pure woongevoel. Van het rijke Mink, Sabel en Marter tot het vurige Vos en Eekhoorn: Mellow kleedt iedere vloer in de warme rijkdom van de natuur. Stoer, robuust en opvallend van structuur, en natuurlijk met de luxe kwaliteit die u van een Bonaparte tapijt mag verwachten!

Bonaparte Calypso

Calypso: de vrolijke noot van Bonaparte

Het is aanstekelijk, dit melodietje. Fris, vrolijk, opgewekt. Je krijgt zin om mee te fluiten, om je voeten te bewegen, om te draaien met je heupen. Schop je schoenen uit, schud je haar los, gooi je armen in de lucht! Vergeet je zorgen en dans mee op het vrolijke ritme van het Caribische carnaval!

Calypso is een aanstekelijk nieuw tapijt van Bonaparte. Een intens gekleurd en modieus unitapijt met een levendige pool. De warme Calypso bezit alle eigenschappen om uit te groeien tot een publiekslieveling: trendy, vrolijk en verkrijgbaar in een opvallend breed kleurpalet. Calypso speelt bovendien op een ijzersterke troef: de uiterst vriendelijke verkoopprijs. Calypso: biedt daar maar eens weerstand aan!

De nieuwe Calypso is een festival aan woonplezier met de vanzelfsprekende kwaliteit van een Bonaparte tapijt. Het brede kleurpalet van maar liefst 18 tinten maakt Calypso overal in huis soepel toepasbaar. Op stevige basistonen als Bakeliet en Chocola klinken plezierige middentonen als Amandel, Zand en Bonsai. Spetters als Azuur, Papaya en een opvallend Rood maken het kleurenfestival van Calypso compleet.

Een goed tapijt kan vanwege zijn warmte-isolerende werking de energierekening flink verlagen. Met de almaar stijgende energieprijzen is dat een extra voordeel van deze vloerbedekking, die langzaamaan weer terrein wint op laminaat en andere harde vloeren, zo stelt Parade Tapijt. Steeds meer mensen erkennen dan ook de warmte van tapijt, dat daarnaast comfortabel aanvoelt, geluid dempt en zorgt voor een sfeervolle aankleding van het huis.

Omdat de oppervlaktetemperatuur van tapijt beduidend hoger is dan die van een harde vloer, voelen mensen zich in een kamer met tapijt veel sneller comfortabel. Waar uit een harde tegel- of houten vloer de kou kan optrekken, gebeurt dat met tapijt veel minder snel, dankzij de isolerende luchtlaag tussen de vezels. De isolerende werking kan wel tien keer zo groot zijn als die van harde vloeren. Daardoor neemt tapijt de kou weg bij de voeten en de enkels.

Thermostaat omlaag
Wetenschappers hebben zich goed verdiept in de manier waarop mensen het beste een behaaglijke warmte ervaren. Er is een verschil tussen de exacte temperatuur en hoe die temperatuur wordt beleefd. Dit is bij iedereen verschillend, met één overeenkomst: wanneer het verschil tussen de temperatuur bij het hoofd en bij de voeten meer dan 2,5o is, is het comfortabele gevoel ver te zoeken. De meeste mensen voelen zich dan ook comfortabeler in een kamer met tapijt, dan in een kamer met een harde vloer waar de temperatuur een tot twee graden hoger is. De thermostaat hoeft in de kamer met tapijt dus minder hoog te worden gezet, en dat heeft uiteraard direct positieve gevolgen voor de energierekening. Een eenvoudig voorbeeld maakt dat direct duidelijk: wanneer de temperatuur van de vloer 16o is, moet de kamertemperatuur 23o zijn voor een comfortabel gevoel. Is de vloertemperatuur echter 18o, dan mag de thermostaat bij 21o blijven steken zonder concessies te doen aan het comfort. Zo wordt gemiddeld 4 tot 5 procent energie per jaar bespaard en verdient een tapijt zichzelf langzaam maar zeker terug, terwijl het woongenot alleen maar toeneemt.

Donkere, warme tinten
Zoals donkere kleding warmte aantrekt en kan vasthouden, zo geldt dat ook voor donker tapijt. Wie kiest voor donkere kleuren is echter absoluut niet gebonden aan één effen oppervlak. Spannende kleur- en structuurcombinaties zijn niet alleen gewoon mogelijk, het is zelfs een trend om ervoor te kiezen. Donkere, warme tinten krijgen bijvoorbeeld bijzondere accenten door ze te combineren met wat koelere kleuren. Door te kiezen voor kleurcombinaties met donkere tinten op de juiste plekken is het eenvoudig om het comfort te verhogen, bijvoorbeeld omdat de voeten rusten op een warme kleur.

Wie tapijt aanschaft, hoeft echter niet alleen in kleuren te denken. Ook door te kiezen voor verschillende structuren, zoals warm hoogpolig tapijt in combinatie met wat strakkere lussen, zijn heel boeiende effecten te bereiken, vindt Parade Tapijt. Een kamerbreed tapijt wordt op die manier geen grote vlakte, maar een leuke en modern aandoende ontdekkingstocht.

De nieuwe hoogpolige tapijtcollectie Royal, bestaande uit vijf nieuwe kwaliteiten, Perla, Royal Diamond, Chrystal, Smaragd en Inova, kenmerkt zich door een luxueuze touch en een rijke warme uitstraling. Het tapijt blinkt uit in zachtheid, volumineuze dikte en een subtiele maar prachtige glans. De structuur en het gevoel van de garens draagt hier zeker toe bij: deze voelen zeer zacht en weldadig aan.

Nieuwe kleurstellingen en natuurlijke tinten maar ook diep bruin of zwart komen bijzonder goed tot zijn recht in dit luxe tapijt. Waar behoefte is aan kleur biedt de serie Chrystal verrassende stoere en stevige kleuren in paars en (leger)groen. De kleurenreeks bevat natuurlijk ook een aantal prachtige rijke natuurlijke tinten.

Tapijten uit de Royal collectie kunnen zowel als karpet of als kamerbreed tapijt worden toegepast. Ondanks de hoge polen is er sprake van een sterk en robuust tapijt dat zelfs geschikt is voor de projectmarkt.

Door het snel veranderend modebeeld is het belangrijk dat ook het kleuraanbod van tapijt up to date blijft. Om in te spelen op de huidige & toekomstige kleurtrends heeft Desso van een aantal van haar succesvolle tapijtkwaliteiten nieuwe kleurlijnen gepresenteerd. Het betreft hier de collecties Touché, Asteranne, Conga en Tango.

Touché
Het kleurbeeld van vandaag de dag wordt weer steeds dieper, en de kleuren moeten vooral warmte uitstralen. Met name de bruintinten zien we steeds vaker terugkomen in woning en mode. Deze nieuwe kleurlijn geeft het tapijt een extra zet naar een bredere toepassing in huis, zoals de ouderslaapkamers, werkkamers, entreepartijen of woonkamers.

Innovatief wollen tapijt maakt kiezen voor comfortabel wonen gemakkelijk

Luxe in het interieur is steeds vaker zichtbaar en voelbaar, met name door het gebruik van fraai en luxe tapijt. Tapijt kopen doe je echter niet dagelijks, het is dus van belang dat je zeker weet dat je de goede keuze maakt. Met de introductie van het innovatieve wollen tapijt Cartouche maakt Parade Tapijt een begin met Puur Parade: een combinatie van hoogwaardige luxe tapijten. Met Puur Parade is kiezen voor luxueus en comfortabel wonen dan ook heel makkelijk geworden.

Puur Parade brengt de positieve eigenschappen van Parade Tapijt nog beter over het voetlicht. Kiezen voor pure luxe en optimaal wooncomfort is met Puur Parade dus niet moeilijk. Het is een uitgelezen assortiment tapijten waarin Parade haar kroonjuwelen combineert. Naast wollen tapijten zullen hierin ook de meest luxe synthetische tapijten hun plek vinden.

Cartouche
De gloednieuwe en zeer innovatieve Cartouche is het eerste tapijt in de luxe hoogwaardige selectie van Puur Parade. Dit tapijt is opvallend jong en modern van uitstraling. Dat komt mede door de friséstructuur van de garens. De pool is voor wol opvallend hoog, waarbij een subtiele zwarte draad is meegesponnen die zorgt voor een bijzonder effect: een optische diepte in het tapijt. Dat combineert uitstekend met het spannende kleurgebruik, dat veel verder gaat dan de traditionele woltinten. De kleuren zijn gebaseerd op natuursteen: albast, graniet, krijt, barnsteen, calciet, basalt, kwarts, amber en amethist. Door deze combinatie van kleurgebruik en dieptewerking heeft het klassieke wollen materiaal een hedendaagse uitstraling van luxe en modern design.

Cartouche is als eerste Puur Parade-tapijt vanaf mei verkrijgbaar bij de betere woninginrichter. De consumentenadviesprijs bedraagt € 62,25 per m2 (€ 249,- per strekkende meter, 400 cm breed).

Ziet u haar? Het stralend middelpunt van het feest, het natuurlijke middelpunt van het gezelschap? Dat is Contessa. Contessa is een klasse apart. Contessa vraagt om paleizen, om marmer en kristal, om champagne en rode lopers... De schoonheid van Contessa is crèmezacht en weelderig; chique, klassiek en zelfs een tikje theatraal. Waar Contessa gaat, komt glamour en glans in het leven!

Contessa is een nieuw, trendsettend en innovatief tapijt van Parade. Niet zonder reden is Contessa opgenomen in onze hoogwaardige selectie: Puur Parade. Contessa staat voor pure klasse en pure luxe. Dicht getuft en met een volle en rijke pool heeft Contessa een opvallend levendige vleug. Met de vleug mee is Contessa zacht glanzend als parelmoer; tegen de vleug in toont Contessa een warme diepere tint. Zo geeft Contessa de mogelijkheid om -spelend met lichtinval en legrichting- een accent te zetten in ieder interieur.

Met 21 gedistingeerde kleuren verkeert u met Contessa in goed gezelschap. Het palet loopt van een gevoelig Marmer over warme tinten als Riesling en Parel naar stevige accenten als Robijn en Purper. In alle tinten en kleurslagen heeft Contessa de zilveren zijdeglans die zo kenmerkend is voor haar klasse!

Als tapijt zorgvuldig wordt gereinigd en onderhouden, biedt het vele voordelen ten opzichte van andere soorten vloerbedekkingen. Zelfs voor mensen met een stofallergie kan tapijt de beste oplossing zijn. Tapijt houdt stof immers vast en laat het niet terug in de lucht komen. Geregeld reinigen is dan natuurlijk wel noodzakelijk, maar kost volgens Parade Tapijt over het algemeen minder tijd dan het onderhouden van andere vloerbedekkingen.

Tapijt is de laatste tijd door steeds meer mensen opnieuw ontdekt als ideale vloerbedekking. De positieve eigenschappen, zoals de zachtheid onder de voeten en het vermogen om kostbare warmte vast te houden, worden hoog gewaardeerd. Dankzij de steeds hogere kwaliteit van de vezels van bijvoorbeeld Parade Tapijt is het onderhoud bovendien gemakkelijker geworden, zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid. Een goede stofzuiger met een elektrisch ronddraaiende borstel is al voldoende voor uitstekend regelmatig onderhoud.

Regelmatig stofzuigen
Goed onderhoud van tapijt begint eigenlijk al bij de aankoop. Tapijten van merken zoals Parade Tapijt en Bonaparte zijn vervaardigd van garens van hoge kwaliteit, waardoor ze makkelijk te reinigen en te onderhouden zijn. Daarnaast is het uiteraard van belang om zoveel mogelijk te voorkomen dat tapijt vies wordt. Roosters bij de buitendeur en schoonloopmatten binnen zorgen er al voor dat zo min mogelijk vuil het tapijt kan bereiken.

Helemaal brandschoon blijft een tapijt natuurlijk nooit. Maar wie minimaal tweemaal per week stofzuigt met een goede stofzuiger haalt het meeste vuil er direct af. Daarbij moet men zich realiseren dat de wattage van de stofzuiger minder van belang is dan algemeen wordt aangenomen. Het is vooral de onderdruk in het mondstuk die de zuigkracht bepaalt. Let er bij de aanschaf van een stofzuiger op dat de onderdruk minimaal 160 millibar is.

Vlekken
Daarnaast adviseert Parade Tapijt om aan periodiek en groot onderhoud te (laten) doen. Afhankelijk van het soort tapijt zijn voor de grote beurt diverse middelen op de markt. Daarbij worden shampoos en droogschuim overigens afgeraden, omdat er dan kleverige zeepresten in het tapijt kunnen achterblijven die vuil aantrekken. Groot onderhoud - eenmaal per 2 of 3 jaar - kan het beste door een professioneel bedrijf worden uitgevoerd.

Wachten op groot onderhoud is niet verstandig wanneer er onverhoopt een vlek in het tapijt komt. Dat is overigens geen reden voor paniek. Vrijwel iedere alledaagse vlek is met gewoon schoon water te verwijderen. De tapijtvakhandel heeft folders beschikbaar waarin onafhankelijke informatie staat over het verwijderen van vlekken, en wat je daarbij wél en vooral niet moet doen. Wie zich hieraan houdt, weet zich met tapijt verzekerd van een zeer duurzame vloerbedekking.

Overigens heeft ook Parade Tapijt een brochure beschikbaar over onderhoud en reiniging, inclusief een handige vlekkentabel. Deze kan worden besteld via www.paradetapijt.nl.

Tips van Parade Tapijt bij een vlek in het tapijt: