Bepaalde kleuren brengen meteen het echte zomergevoel in huis. Met tapijt kunnen deze kleuren heel goed de basis vormen voor het interieur. De moderne tapijten Bouquette en Saphire uitgevoerd in wit en aqua geven het ultieme vakantiegevoel, maar dan het hele jaar door.

Gecombineerd met stoer onbewerkt hout, natuurlijk linnen en katoenen bekleding ontstaat een echte zomerse inrichting. Doordat tapijt heerlijk zacht aan de voeten is kun je er het hele jaar door op blote voeten op lopen.

Tapijt brengt niet alleen een warme sfeer in de woning maar het fungeert ook als een perfecte geluidsdemper, zeker in slaapkamers of in gehorige appartementen een pré. Prijsindicatie Saphire vanaf € 219,95 per strekkende meter

Voor wie kamerbreed te veel is: deze Desso tapijten zijn uitermate geschikt voor het maken van karpetten. Desso maakt karpetten op maat, dat wil zeggen de klant kiest het formaat en de afwerking.

Het maakt groot verschil voor welke materialen en kleuren je kiest. Probeer je maar eens voor te stellen wat er met je huiskamer gebeurt als je er een lengtepatroon van kobaltblauwe met roze tapijttegels zou neerleggen. Dat geeft een heel ander, maar vaak verrassend effect. Tapijt past heel goed in een modern interieur. Vooral de nieuwe lichting sisal-, wol-, frisee-, luspooltapijten en het tapijt met tweed-effect geven een stoer effect aan een kamer. De trendkleuren zijn zachte, neutrale, grijze en blauwe tinten. Voor wie dat te braaf is, is er een nieuwe collectie voorhanden, met grafische prints en uitgesproken kleuren en combinaties: zoals aqua blauw met fris groen of zwart met taupe.

Eigen vloerontwerp
De frisse en sprankelende kleuren uit de Instant Impact collectie van Flor by Heuga maken van ieder interieur iets bijzonders. Door gebruik van de nieuwste garentechnologie heeft deze collectie een zachte en luxe uitstraling. Je creëert eenvoudig een eigentijds vloerontwerp dat gegarandeerd indruk maakt. Voor meer informatie www.florbyheuga.nl.

Tapijt leent zich uitstekend voor een eigen ontwerp. De jongste collectie tapijttegels is geïnspireerd op vrolijk gekleurde lintjes en sprankelende frisdranken, waarbij de tegels een subtiele glans hebben die de kleuren nog levendiger maken. Hiermee kun je spannende contrasten in je vloer aanbrengen. Dat kan ook in combinatie met verschillende polen: bijvoorbeeld door op een tapijttegel met een zachte gesneden pool een vloerkleed met een luxe, hoge pool tapijttegel te leggen. Dit hoog-laageffect versterk je door lichte en donkerdere kleuren met elkaar te combineren. Wees echter wel op je hoede: verschillende dessins of kleuren kunnen weliswaar elk vertrek een eigen gezicht geven, maar te veel contrast maakt het geheel onrustig.

De vloertegels zijn goed te combineren met elke levensstijl en omdat ze modulair zijn, kan iedereen zijn/haar eigen vloer ontwerpen én leggen. Of je de tegels nu verplaatst, verschuift of vervangt: je eigen ontworpen vloer blijft er schoon en strak uitzien.

Heuga is de grondlegger van modulaire vloeren. Door de tegels op een opvallende en afwisselende manier te leggen, is het zelfs mogelijk om ruimtes binnen ruimtes te creëren. Daarnaast is het ook heel makkelijk om de tegels - die in een praktische, draagbare doos worden geleverd - zelf te leggen. Er komt geen duur gereedschap, ondervloer of lijm aan te pas. En in geval van een verhuizing zijn de tegels eenvoudig te verwijderen en in de nieuwe woning te leggen.

De tegels van Heuga zijn de ideale oplossing voor elke woning, in elke situatie. Door de hoogwaardige garenkwaliteit zijn de tegels slijtvast, vlekbestendig en gaan daardoor lang mee. En mocht een tegel onverhoopt toch beschadigd of vervuild raken, is het heel simpel om deze te verwisselen. Heuga biedt een zevenjarige garantie op al haar producten.

Heuga is te koop via www.heuga.com of raadpleeg deze website voor een winkel bij u in de buurt. Via deze website kunt u ook gratis stalen of brochures aanvragen. Tevens kunt u bellen met het gratis (internationaal) telefoonnummer: 00800 - 4384 22 66

Wie vindt het niet heerlijk om s ochtends op blote voeten de woonkamer binnen te lopen? Lekker nog even lui onderuit op de bank, kopje koffie erbij. Loom met de tenen woelen door het tapijt. Zachte vloerbedekking als kamerbrede pantoffel.

Bij het inrichten van een kamer begin je bij de vloer, dat is de sfeerbepaler! De woonkamer is voor velen de plek om tot rust te komen of om gezellig samen te zijn. Aan dit deel van het huis wordt dan ook vaak de meeste aandacht besteed. Kamerbreed tapijt, karpetten, tapijttegels en lopers laten zich uitstekend combineren met andere onderdelen van het interieur. Met het uitgebreide scala aan kleuren, structuren en dessins dat verkrijgbaar is kunt u naar hartelust combineren.

Warm en gezellig. Speels en uitbundig. Chic en stijlvol. De sfeer in huis wordt voor een belangrijk deel bepaald door de gekozen kleuren. Tapijtfabrikanten volgen de woonmode op de voet en brengen elk seizoen weer nieuwe kleuren uit. Het huidige kleurenpalet is vooral zacht en warm en varieert van vanillewit tot chocoladebruin, van mistig blauw tot sensueel paars. Maar ook fris lime, knal oranje, turkoois, fuchsia en felrood zijn zeer trendy kleuren die je veel in het interieur ziet op dit moment. Het kiezen en combineren van kleuren is een uitdaging en uiteindelijk is het een kwestie van durven... en gewoon doen!

De voordelen van tapijt

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materialen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijtsoorten is dan ook enorm. Om aan de wisselende vraag van de consument en de veranderende interieur mode te kunnen voldoen worden steeds weer nieuwe ideen ontwikkeld. Met de structuur van het tapijt wordt bedoeld de vorm van het poolmateriaal, de dikte of fijnheid ervan en de pooldichtheid. De belangrijkste tapijtstructuren zijn:

Bouclé (lussenpool of loop-pile)
Hierbij wordt het poolmateriaal gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. Indien de poollussen een ongelijke hoogte hebben spreken we van een hoog/laag structuur.

Geschoren bouclé (tip-sheared)
Een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waarvan bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen.

Moquette (gesneden pool of cut-pile)
Bij dit tapijt zijn alle poollussen tijdens het weven of tuften doorgesneden.

Frisé
Bij een friséstructuur zijn de polen eveneens doorgesneden maar is het tapijtgaren in elkaar gedraaid (getwijnd). In tegenstelling tot de moquettestructuur, is bij frisé vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden waardoor het een levendige oppervlaktestructuur krijgt.

Saxony
Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling.

Shag of semi-shag
Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shagstructuur genoemd en heeft een warrige en speelse uitstraling. Shag tapijt heeft langere polen dan semi-shag.

Velours
In principe is een velourstapijt een moquette tapijt met een lage poolhoogte en dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluweelzacht en glad oppervlak.

De trap is vaak een ondergeschoven "kindje" in huis, je loopt er naar boven en beneden maar echt aandacht besteden hoe het er uitziet, gebeurt vaak niet. Maar je kunt er iets moois van maken, zeker als de trap uitkomt in je woonkamer kan hij onderdeel uitmaken van sfeer in het interieur.

Verschillende manieren van tapijt op de trap
Je kunt je trap op verschillende manieren bekleden. Een beklede trap geeft niet alleen een mooi plaatje maar is ook veiliger voor uzelf want u glijdt niet uit. Daarnaast heeft het ook nog eens een geluiddempende werking wat weer aan te raden is voor de buren.

Gestoffeerde trap
Tapijt is er in 1001 kleuren en kan door de uitstekende snij-eigenschappen, perfect worden toegepast op trappen. De variaties zijn groot, of in een kleur maar is het mogelijk ook fraaie decorranden een lopereffecten te creëren. Leuk idee: bekleed je trap in 2 kleuren en pas een borderrand toe in het tapijt, laat die border dan doorlopen op de overloop. Zo krijg je een mooi geheel.

Traploper
Weer terug van weggeweest is de traditionele traploper die bevestigd wordt met roeden. Tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in zeer moderne varianten in uni-kleuren of met strepen. Ook in traproedes is volop variatie te vinden. Van de traditionele messingkleurige roedes tot gladde "RVS"-achtige gladde roedes. Een traploper geeft niet alleen de trap maar de gehele hal meer allure en uitstraling.

Traptreden
Een snelle en praktische oplossing op de trap zijn traptreden. De tapijttreden zijn eenvoudig zelf te leggen door de zelfklevende strip. Een ideale en snelle oplossing voor het dempen van geluid en het verhelpen van gladde treden, met name zeer goed toepasbaar op open houten trappen. Ook praktisch voor de zoldertrap.

Tapijt op trappen moet sterk zijn
Het maakt nogal wat uit hoe vaak de trap belopen wordt, het heeft het zwaar te verduren. Dus als je tapijt koopt voor op de trap let er dan op dat er wel een van de twee PIT-symbolen op staan trappen: wonen en werken. In een druk gezin kan het best voorkomen dat het verkeer op de trap te vergelijken is met een werksituatie, omdat er voortdurend heen en weer gesprint wordt op de trap lopen.

Soms worden symbolen zonder PIT-vignet gebruikt. In dat geval kan de stichting Produkt Informatie Tapijt niet garanderen dat de informatie betrouwbaar is.

Informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een woninginrichter bij u in de buurt. Hij kan u de mogelijkheden laten zien en samen met u een schetsontwerp maken. Zie voor adressen tapijtnet.nl

Ooit gingen mensen op bezoek als ze elkaar wilden spreken. Of ze stuurden een brief. Nog maar moeilijk voor te stellen in een tijd waarin alles draait om snelle communicatie. Tegenwoordig zijn we overal en altijd voor iedereen bereikbaar. De wereld is niet alleen kleiner geworden, ook de grenzen tussen zakelijk en privé vervagen. Daarom is het extra belangrijk om thuis te kunnen relaxen in de luxe en het comfort van deze tijd, in een sfeer waarin je je goed voelt bij alle drukke bezigheden van de dag. Dat kan met de zijdezachte luxe van Parade Palesse, het nieuwste tapijt van Parade.

Parade komt met drie nieuwe topkwaliteiten: Chanelle, Studio en Trento. Sleutelwoorden zijn eigentijds, luxe, gemak en natuurlijke tinten. Met deze drie nieuwe Paradepaardjes speelt fabrikant Enia Carpets in op de groeiende consumentenbehoefte aan tapijten met een natuurlijke uitstraling, met een ondeugende knipoog.

Parade Chanelle, informeel en chic
De volle pool van Parade Chanelle is een speelse combinatie van fijne en volumineuze garens. Dat zorgt voor een informeel en chic effect. Bovendien zorgt het brede kleurpalet van 16 tinten ervoor dat deze hoogpool past in elk interieur, van modern tot klassiek. Naast natuurlijke kleuren als Muskaat, Havanna en Cashew omvat het kleurpalet ook spannende kleuren als Kiwi, Goud en Robijn. Daardoor kan Chanelle zowel ingehouden als uitgesproken worden ingezet. Parade Chanelle is op 400 cm breedte beschikbaar.

Met de introductie van SmartSteps biedt Heuga als eerste een combinatie van harde en zachte trendy tegels voor elke woning. Met deze nieuwe lijn eigentijdse modulaire tapijttegels van Heuga is het leggen van een eigen ontwerp nog eenvoudiger. Heuga heeft voor elke ruimte de ideale oplossing. Of het nu gaat om woonkamer, keuken of studeerkamer: met de modulaire tapijttegels creëert iedere consument zijn of haar eigen, unieke leefomgeving.

De aantrekkelijke en aansprekende kleuren maken deel uit van een onlangs voltooid re-designprogramma waarbij Heuga zich volledig op de consument concentreert. De nieuwe collectie biedt klanten oneindig veel designmogelijkheden. Met de tapijttegels van Heuga krijgt elke kamer een eigen design en look & feel. Daarbij is Heuga de enige die met SmartSteps de combinatie van harde en zachte tegels mogelijk maakt.

De harde tegels van SmartSteps zijn ideaal voor de keuken, woon- en studeerkamer. Niet alleen zeer stijlvol en praktisch, maar de consument kan door de modulaire eigenschappen van de tegels elk mogelijk ontwerp, elke uitstraling en elk design creëren. Met laminaat, vinyl of houten vloeren komen er vaak lijm of andere legmechanismen aan te pas. Maar met SmartSteps is het leggen van een vloer een fluitje van een cent. Daarnaast zijn de tegels heel makkelijk te (ver)leggen en de antislipstrips op de achterkant zorgen ervoor dat de tegels niet verschuiven en op hun plaats blijven liggen.

Met de combinatie van verschillende natuurlijke kleuren, structuren en legrichtingen krijgt elke ruimte haar eigen karakter, uitstraling en design. De tegels zijn makkelijk te onderhouden en voorzien van een bepaalde toplaag waardoor vuil zich niet aan de oppervlakte hecht.

Over Heuga Home Flooring:
Heuga Home Flooring is een zelfstandig onderdeel van Interface Europe. Heuga Home Flooring richt zich volledig op de particuliere woonmarkt. Voor meer informatie over de producten van en mogelijkheden met Heugas modulaire vloeroplossingen kunt u bellen met 00800 - 4384 22 66 (gratis nummer).