894
Een karpet geeft sfeer en karakter

Er zijn oneindig veel karpetten om je interieur sfeer en karakter te geven. Hoe kies je nu het juiste karpet en waar moet je opletten als je een karpet aan wilt schaffen?

 

Karpet verbindt losse elementen
Een karpet verrijkt je woonruimte. Het geeft sfeer, kleur en zorgt voor een goede akoestiek in de kamer. Ook brengt een karpet losse elementen in de ruimte bij elkaar. Bijvoorbeeld een bank, bijzettafel, salontafel en fauteuil. Het karpet verbindt al deze losse onderdelen met elkaar als je deze op of rondom het karpet plaatst.

Materiaalkeuze bepaalt sfeer
De keuze voor een karpet is heel persoonlijk. Je kunt variëren met kleuren maar ook met materialen. Het materiaal waarvan een karpet gemaakt is, kan voor een groot deel de uitstraling en sfeer bepalen. Er zijn karpetten van wol, van synthetisch materiaal, van zijde, van vilt en andere natuurlijke materialen zoals sisal en kokos. Ook de dikte van het karpet kan variëren en de afwerking. Zo wordt een dik karpet vaak als één geheel geknoopt maar er zijn ook andere afwerkingen zoals festineren en banderen. Bij festineren wordt een karpet machinaal afgewerkt met een stik rand. Bij banderen wordt een karpet luxer afgewerkt met een dikkere rand rondom, bijvoorbeeld van nubuck of leer. De materiaalkeuze en afwerking bepaalt, naast de grootte van het karpet, voor een groot deel de prijs.

Karpet met karakter
Je kunt zelf een karpet ontwerpen, maar je hebt ook keuze uit karpetten die het persoonlijke verhaal van de designer vertellen en die bijzonder zijn. Een voorbeeld is de Red Thread collectie van JAB. Ook het combineren van karpetten zorgt voor een statement look. Bijvoorbeeld een rond karpet dat is ingeweven op de hoek van een vierkant karpet. Het combineren van materialen, kleuren en motieven of verschillende hoogten en structuren geeft je karpet karakter.

Tot slot tips van de interieurontwerpers van House of JAB.

Do’s:

 

    • Is je karpet niet zo heel dik en fluffy? Creëer dan de illusie van een luxe en dik karpet door een ondertapijt te gebruiken;
    • Laat je altijd goed adviseren bij de aankoop van een karpet en kijk hoe het past bij de rest van je interieur. Laat het in 3D ontwerpen, zo krijg je een goed idee of het karpet mooi uitkomt in de ruimte;
    • Zet je bank eens op het karpet, dit geeft een hele warme sfeer.

 

Don’ts:

 

    • Een karpet hoeft niet perse duur te zijn, afhankelijk van de dikte, het materiaal en de afwerking
    • Maak je karpet persoonlijk en zorgt dat het past bij je interieur, vraag advies en koop niet zomaar een karpet

 

Deze post is geschreven door House of JAB by Verstappen Interiors. Wil jij graag een karpet dat bij jou en je interieur past? Kom dan langs in onze JAB showroom in Helmond of kijk op houseofjab.nl voor het maken van een adviesafspraak.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners