Meer dan ooit ligt de focus op duurzaam design en zijn organische dessins en gelaagde structuren in vloeren een nieuw trendsignalement. In het eclectische interieur is de hang naar romantiek en nostalgie in opkomst. Inspiratie uit een rijk verleden zien  we doorvertaald naar een hedendaagse sfeer.

Een kenner ziet in een oogopslag of een tapijt met de hand of machinaal gemaakt is. Hoe zien ze dat? Wij vertellen je 5 punten om op te letten, zodat jij ook met gemak het onderscheid maakt!

Stel je voor. Je bent druk op zoek naar een nieuwe vloer omdat je uitgekeken bent op de vorige. Nou komen er natuurlijk genoeg verschillende parketvloeren langs en ook gietvloeren komen steeds meer voor, maar toch is het niet geheel wat je zoekt.Je kunt ook eens denken aan een tapijtvloer en dan om nog iets specifieker te zijn: tapijttegels. Er zitten namelijk een hoop verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van tapijttegels. In deze tekst gaan we kijken waarom tapijttegels altijd een goede keuze zijn en een kijkje nemen bij 3 redenen waarom tapijttegels de ideale oplossing zijn voor je vloer.

Wat zijn tapijttegels?

Tapijttegels zijn dus tegels, maar dan niet gemaakt van steen, maar van tapijt. Hierdoor heb je een hoop verschillende tegels, gemaakt van hetzelfde materiaal en in dezelfde vorm. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of je alle tegels in dezelfde kleur wil of juist een beetje wil spelen met verschillende kleuren. De tapijttegels worden geleverd in de maten die jij wil en kunnen vervolgens gemakkelijk aan de vloer bevestigd worden. Je doet dit door lijm of speciale tape, maar wanneer je daarvoor kiest, kun je ze zelfs los laten liggen.

Laten we kijken naar de drie voordelen.

1. Het gemak van de tapijttegels

Omdat de tegels in allerlei verschillende kleuren te krijgen zijn, kun je er echt alle kanten mee op. Een egale strakke vloer is bijvoorbeeld een optie, maar je kunt ook kiezen voor een patroon zoals een mooie combinatie van zwarte en witte tapijttegel. De tegels zijn zo ontzettend veelzijdig. Ook kun je er voor kiezen om de tegels per periode te veranderen in de kleur die op dat moment beter bij jouw inrichting past. Omdat de tegels makkelijk te bevestigen zijn, zijn ze natuurlijk net zo makkelijk weer los te halen. Wanneer je een bepaalde kleur zat bent, kun je de tegels verkopen en een andere kleur ervoor terug kopen. Daarmee komen we ook direct op de tweede reden uit.

2. Duurzaamheid van de tegels

Kiezen voor tapijttegels is namelijk ook een duurzame keuze. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in gebruikte tapijttegels of zelfs verder gaan dan dat: re-use tapijttegels. Je kunt de tegels heel erg mooi houden wanneer je ze goed onderhoudt. Vervolgens kun je ze dus verkopen en kan iemand anders ook nog een vloer leggen van de tegels. Andersom natuurlijk net zo. Op die manier maak je dus een hele duurzame keuze omdat er geen nieuwe vloer gemaakt hoeft te worden.

3. De prijs van de tegels

Mochten de eerste twee redenen nog niet voldoende zijn dan is de derde dit vast wel. Een vloer van tapijttegels is namelijk helemaal niet duur. De vloeren zijn namelijk in een hele hoop verschillende prijsklassen te koop waaronder dus ook vrij goedkopere varianten. Op die manier is er altijd wel een tapijtvloer die prima in jouw budget past. Ook de prijs van de vloer is dus positief.

De dagen worden korter, de regen slaat tegen de ramen en de houtkachel kan aan. De herfst is echt begonnen. Maar wees vooral niet getreurd. Dit seizoen brengt op het gebied van interieur weer nieuwe dingen met zich mee. De gordijnen gaan extra vroeg dicht en de kaarsjes kunnen aan. Een warm en sfeervol vloerkleed mag dit seizoen niet ontbreken in jouw huis.

Woonwinkel Flinders lanceert in samenwerking met Momo Rugs een unieke lijn vloerkleden gemaakt van PET-flessen. Hiermee komt een duurzaam alternatief op de markt. De kleden worden geproduceerd in geselecteerde weverijen. De plastic flessen komen overal vandaan en zijn onder meer uit de zee gevist.

Met een vloerkleed uit de nieuwe DESSO vloerkleden collectie breng je snel en gemakkelijk kleur en sfeer in huis. Van bovenaf zie je meteen de gelaagdheid en structuren die zo uit de natuur lijken te komen. De dessins zijn geïnspireerd op top-down views van landschappen, zeeën en gebergtes; van droge opengebarsten kleigrond tot rimpelstructuren van wind op water.

Het is weer herfst en dat betekent voor de meeste mensen de tijd voor sloffen. Lekker sloffen door het huis, samen op de bank kruipen of op luie dagen de hele dag in bed doorbrengen. Mocht je een getraind sloffer zijn, dan is het wel fijn om de zekerheid te hebben van een goede vloer. Niks is zo jammer dan dat je op de grond beland, omdat je vloer te glad is.

De lente is inmiddels in volle gang, maar hoe zit het eigenlijk met de vrolijkheid van je eigen interieur? Als deze net zoals alle bloeiende planten wat extra sfeer kan gebruiken, is een kleurrijk vloerkleed perfect. Winterkleed eruit en je voorjaarskleed erin!

Vintage is niet langer oubollig of oud nieuws; vintage is helemaal hip. Het brengt een gevoel van nostalgie naar ons huis en dat zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor een uniek karakter. Wat houdt de vintage woontrend precies in en hoe pas je deze toe? Je leest het hier.