Unica

Grindvloeren hebben een prettige no-nonsense uitstraling. Daarnaast heeft het materiaal een fors aantal praktische plussen. Omdat dit type vloer enorm sterk en slijtvast is, zijn er legio toepassingen. De creatieve mogelijkheden zijn de laatste jaren verruimd met metallic coatings, kiezel- en marmeroptiek.

Een grindvloer wordt ook wel korrel- of steentapijt genoemd. Het grind wordt ter plekke met epoxy gebonden en strak uitgesmeerd. De afzonderlijke korrels hebben een geringe dikte, variërend van circa 1 tot 5 mm. Naar wens kan een grindvloer direct na het leggen worden geseald met een coating die het oppervlak potdicht maakt. Dus waterproof, dus geschikt voor de badkamer!

Een alternatief voor het fijne, ronde riviergrind zijn de grovere kiezels. Het vloerdesign oogt dan minder egaal en meer uitgesproken. Een recent alternatief is Marmerstone, gebroken marmerbrokjes die opgevuld kunnen worden met een voegmortel.

Kleurige patronen
Grindtapijt bestaat uit miljoenen gekleurde steentjes wat een mooi afwisselend en genuanceerd kleurresultaat mogelijk maakt. Een van de laatste ontwikkelingen is het werken met metallic coatings waarmee de vloer een extra schittering krijgt. Een aanrader voor het glamour interieur. Ook het leggen van patronen is heel goed mogelijk. Met verschillende kleuren grind kunnen aansprekende motieven in de vloer worden verwerkt. Wat te denken van een Franse lelie in de hal of Mickey Mouse in de kinderkamer?

Hygiëne en stofallergie
Mensen met een stofallergie zijn prima af met een grindvloer. De open structuur absorbeert juist die stofdeeltjes die bij gladde, dichte vloeren blijven rondzweven. Regelmatig stofzuigen is natuurlijk wel een vereiste.

Het gemêleerde kleuroppervlak heeft van zichzelf een camouflerende werking. Vlekken zullen er minder door opvallen. Wanneer de vloer niet is behandeld met een vuilwerende en waterdichte coating kan vuil gemakkelijk binnendringen in de open structuur. Wekelijks goed stofzuigen en eenmaal per jaar nat reinigen, eventueel met een speciale schrobmachine, is meestal voldoende om de vloer goed schoon te houden.

Ondergrond
Een grindvloer kan op elke egale en vormvaste ondergrond worden aangebracht. Bij een houten vloer is een watervaste multiplex ondervloer nodig. Een primerlaag dient vervolgens voor aanhechting, maar tevens als waterkering. Het leggen zelf is een zeer specialistisch werkje, laat dit dus over aan de vakman.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.


Ook leuk om te lezen