Quick-Step

Wie een woonkamer binnenstapt, ziet vaak eerst dat wat op ooghoogte staat: een kast, een bank, een tv, tafels, stoelen en verlichting. En daarmee lijkt het of de toon in een ruimte wordt gezet door de meubelen. De waarheid is echter dat de vloer het grootste deel van de sfeer in een ruimte bepaalt. Het gros van de Nederlanders kiest voor hout. Logisch, dit materiaal heeft een enorme charme, vooral de varianten met een authentiek karakter. Nieuw is de hardhouten eiken vloer met een verouderde uitstraling, die wordt verkregen door het onregelmatige oppervlak van de planken. Compleet met open noesten, open kantkwasten en kopscheuren, dat past perfect in het klassieke en landelijke interieur. Ook laminaat en parket volgen deze trend.

Nieuw zijn XXXL laminaatdelen met extra brede en lange planken zonder dat het decor op één plank wordt herhaald, wat een zeer natuurgetrouwe uitstraling geeft. De afwerkingen variëren van het warme wengé en merbau tot verschillende soorten eiken.

Deze vloeren hebben verschillende finishes: vergrijsd, gebleekt, hoogglans en metallic. Ook is er een wengéplank met een wit, matglanzend laagje dat goed staat in het moderne, frisse interieur. Er is ook een laminaat voor de badkamer, eentje met scheepsdekafwerking. De planken worden met elkaar verbonden door middel van een rubber strip, waardoor water niet tussen de naden door kan sijpelen.Ook leuk om te lezen