852
Quick Step

Voor veel mensen gaat er nog steeds niets boven een goudeerlijke en oerdegelijke parketvloer. Gemaakt van speciaal geselecteerd kwaliteitshout vormt een parketvloer in vrijwel elke woning een natuurlijk sieraad om generaties lang op te lopen. Parket is de verzamelnaam voor allerlei soorten vloeren die zijn gefabriceerd van hardhout, massief of, als lamelparket, opgebouwd uit diverse lagen.

Tapis parket

Tapis is eigenlijk meer een benaming voor de manier van leggen. Tapis bestaat uit losse massieve plankjes, zonder messing en groef, die koud tegen elkaar op de ondervloer worden gelijmd en genageld.

Een hoogwaardige techniek die een praktisch naadloze vloer garandeert. Juweeltjes van parketvloeren door de welhaast ontelbare mogelijkheden van legvariatie en combinaties van verschillende houtsoorten.

Geprefabriceerde tapisvloeren

Dit nieuwe type parketvloer combineert de voordelen van een lamelvloer met de uitstraling van een tapisvloer. De parketdeeltjes zijn in de fabriek voorzien van messing en groef en worden compleet afgelakt geleverd. Ze worden rechtstreeks op de cementvloer gelijmd en spijkeren, stoppen, schuren en lakken is niet meer nodig.

Mozaiekparket

Een zeer degelijke en gezellige vloer voor betrekkelijk weinig geld. Mozaiekparket bestaat meestal uit blokken van zon 15 cm in het vierkant die worden opgebouwd uit massieve strookjes hardhout van 8 mm dik. De blokken worden op de ondervloer gelijmd en ter plaatse geschuurd, gepolijst en van een afwerklaag voorzien.

Strokenparket

Oerdegelijk massief parket. Meestal bestaande uit 22 mm dikke hardhouten stroken van 6 of 7 cm breed en in verschillende lengtes. Rondom voorzien van messing en groef passen de delen vrijwel naadloos in elkaar. De vloeren kunnen zowel vast op de ondervloer als zwevend worden gelegd. Sommige soorten zijn reeds in de fabriek volledig afgewerkt, maar meestal wordt het schuren en afwerken ter plaatse gedaan.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit een basislaag en een tussenlaag van bijvoorbeeld watervast multiplex, mdf of vuren latjes waarop een toplaag van hardhout wordt gelijmd. Lamelparket kan zowel in stroken als in tapis worden uitgevoerd. De delen zijn voorzien van messing en groef en kunnen daardoor blind genageld worden.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners