1150
Whitewash vloer V33

Mode, accessoires, decoratie, gebruiksvoorwerpen... Elk jaar worden de nieuwe kleurtrends voorgesteld. Maar wat gebeurt er onder onze voeten? Parketvloeren staan symbool voor een terugkeer naar de bron, naar eerlijke en natuurlijke materialen en zijn meer dan ooit in trek. Volgens V33, specialist in Wood Couture, doet de belangrijkste evolutie zich voor op het vlak van kleur: men kiest niet langer voor authentieke houttinten maar wel voor witte en grijze tinten... Twee kleuren die je interieur een pure en hedendaagse uitstraling geven.

Wit voor een sereen en puur interieur
Na een jarenlange voorkeur voor beige, crèmekleuren en andere lichte taupetinten is wit dit jaar opnieuw dé modekleur. Een wit interieur biedt talloze voordelen. Met deze kleur breng je sereniteit en licht in je woning en vergroot je bovendien het gevoel van ruimte.

In combinatie met zachte en natuurlijke tinten zorgt wit voor een harmonieus, puur en rustgevend interieur. Voor een meer "urban" inrichting kun je wit parket combineren met zwart of grijs en spelen met gestructureerde en hedendaagse lijnen. En om je wit parket nog mooier te laten uitkomen, kun je je geen betere kleuren voorstellen dan karmijnrood, fuchsia of felgroen. Kortom, wit parket kan met alle andere kleuren gecombineerd worden waardoor het een tijdloos karakter heeft.

Je leefruimte in stijlvol grijs!
Zoals internationaal trendwatcher Lidewij Edelkoort het ook al omschreef, is grijs een moderne kleur, die perfect past bij de mens "van vandaag": "Grey is the symbolic colour of networking, sharing and open-ended enterprising."

Als neutrale kleur bij uitstek, tussen zwart en wit, weerspiegelt grijs een geraffineerde stijl en hedendaagse levenswijze. Grijs parket hult je woning in een tijdloze en rustgevende sfeer en vormt de basis voor de rest van de decoratie. Wil je een klassieke ruimte inrichten of net een heel strakke? Met grijs zit je altijd goed...

Grijs parket verzacht de ruimte, richt de aandacht op de architectuur en de decoratie. Een grijze tint verdwijnt op de achtergrond en laat daardoor de andere elementen in de ruimte beter uitkomen. Grijs is zacht en vredig, en past perfect in een "zachte" inrichting.

Hoe krijg je een witte of grijze parketvloer?

1) Bereid je parket voor:  • Altijd werken op bloot, proper en droog hout:

  • nieuw parket: je parket met de hand schuren en ontstoffen met een stofzuiger.

  • parket in exotisch hout: ontvetten met Reinigingssolvent V33.

  • gevernist of geverfd hout: afbijten met V33 Super-Afbijtmiddel Speciaal Hout en schuren tot je weer onbehandeld en absorberend hout krijgt.

  • geboend parket: ontboenen met een ontboener. Laten drogen. Schuren tot je weer naakt en absorberend hout verkrijgt. Ontstoffen met een stofzuiger.


2) De olie aanbrengen:  • Breng met een vlakke borstel een olielaag aan tot het hout verzadigd is.

  • Na 10-15 minuten veeg je de overtollige olie weg met een niet-pluizende doek.

  • Laat 12 uur drogen en herhaal de bewerking.

  • Laat 24 uur drogen.

  • Op poreus hout (beuk, den, ...) of hout dat aan sterke vochtigheid wordt onderworpen, wordt aanbevolen een 3e laag aan te brengen, op dezelfde wijze als de twee eerste. - Tip: om te weten of je parket goed beschermd is, giet je er een druppel water op. Als die in het hout dringt, betekent dit dat je parket nog niet 100 % verzadigd is. Breng opnieuw een olielaag aan.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners