08
za, aug

Het bedrijf PiRi aan de Ambachtsweg in Pijnacker verkoopt sinds enige tijd exclusief Parket voor Buiten. Een kwalitatief hoogstaand en slim product dat niet in de tuincentra te verkrijgen is. De houten tegels voor buiten zijn anders dan de meeste houten tuintegels, ze zijn op een speciaal gepatenteerde kunststof onderkant gemonteerd, waardoor de schroeven voor de bevestiging van het hout aan het rooster niet zichtbaar zijn. Deze houten tegels worden door middel van een simpel kliksysteem aan elkaar gezet. Doordat het bijna op iedere ondergrond gelegd kan worden is dit heel eenvoudig zelf te doen. En mocht u ooit gaan verhuizen of een verandering aan willen brengen, dan is de vloer ook makkelijk uit elkaar te halen.

Alvorens met de afwerklagen te beginnen wordt parket eerst mooi glad geschuurd. Voor de laatste schuurbeurt worden bij tapisvloeren eventuele gaatjes, naadjes en kieren opgevuld met voegenkit. Na het stofvrij maken wordt de gekozen afwerking aangebracht.

Mode, accessoires, decoratie, gebruiksvoorwerpen... Elk jaar worden de nieuwe kleurtrends voorgesteld. Maar wat gebeurt er onder onze voeten? Parketvloeren staan symbool voor een terugkeer naar de bron, naar eerlijke en natuurlijke materialen en zijn meer dan ooit in trek. Volgens V33, specialist in Wood Couture, doet de belangrijkste evolutie zich voor op het vlak van kleur: men kiest niet langer voor authentieke houttinten maar wel voor witte en grijze tinten... Twee kleuren die je interieur een pure en hedendaagse uitstraling geven.

Wit voor een sereen en puur interieur
Na een jarenlange voorkeur voor beige, crèmekleuren en andere lichte taupetinten is wit dit jaar opnieuw dé modekleur. Een wit interieur biedt talloze voordelen. Met deze kleur breng je sereniteit en licht in je woning en vergroot je bovendien het gevoel van ruimte.

In combinatie met zachte en natuurlijke tinten zorgt wit voor een harmonieus, puur en rustgevend interieur. Voor een meer "urban" inrichting kun je wit parket combineren met zwart of grijs en spelen met gestructureerde en hedendaagse lijnen. En om je wit parket nog mooier te laten uitkomen, kun je je geen betere kleuren voorstellen dan karmijnrood, fuchsia of felgroen. Kortom, wit parket kan met alle andere kleuren gecombineerd worden waardoor het een tijdloos karakter heeft.

Je leefruimte in stijlvol grijs!
Zoals internationaal trendwatcher Lidewij Edelkoort het ook al omschreef, is grijs een moderne kleur, die perfect past bij de mens "van vandaag": "Grey is the symbolic colour of networking, sharing and open-ended enterprising."

Als neutrale kleur bij uitstek, tussen zwart en wit, weerspiegelt grijs een geraffineerde stijl en hedendaagse levenswijze. Grijs parket hult je woning in een tijdloze en rustgevende sfeer en vormt de basis voor de rest van de decoratie. Wil je een klassieke ruimte inrichten of net een heel strakke? Met grijs zit je altijd goed...

Grijs parket verzacht de ruimte, richt de aandacht op de architectuur en de decoratie. Een grijze tint verdwijnt op de achtergrond en laat daardoor de andere elementen in de ruimte beter uitkomen. Grijs is zacht en vredig, en past perfect in een "zachte" inrichting.

Hoe krijg je een witte of grijze parketvloer?

1) Bereid je parket voor:

In een handomdraai een houten design vloer van in uw eigen interieur

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Wilt u ervaren hoe een door Piet Boon ontworpen parketvloer in uw huis staat? Ga dan naar de website www.solidfloor.com/pietboon. Vanaf nu is daar de Piet Boon ® flooring by Solidfloor roomplanner online. Daarmee kunt u de houten designvloeren van Nederlands toonaangevend designer Piet Boon in uw eigen interieur beleven. Vanuit uw luie stoel ziet u, in een handomdraai, het effect van een vloer uit de Piet Boon ® flooring by Solidfloor collectie in uw eigen interieur. Deze ideale online tool helpt u bij het vinden van de perfecte Piet Boon ® flooring by Solidfloor „¢ vloer. Want al voór de aankoop, beleeft u het effect van een houten designvloer in uw eigen huis.

Het werkt zeer eenvoudig. Nadat u een account heeft aangemaakt op de site, verstuurt u een foto van de ruimte waar u de vloer wilt. Solidfloor bewerkt deze foto en u ontvangt per mail bericht wanneer deze gereed is. Vanaf dat moment kunt u alle mogelijke decoren uit de Piet Boon ® flooring by Solidfloor collectie in uw interieur bekijken.

Welk design past bij u: een mooie stijlvolle strakke French Floor opgebouwd uit planken van drie wisselende breedtes in de stoere Chalk kleur? Of is het bijzondere visgraatpatroon opgebouwd uit lange en brede delen in zachte kleur Shell beter. Met de roomplanner wordt het al heel snel duidelijk. Er is keuze uit vijf verschillende dessins welke beschikbaar zijn in een mix van acht natuurlijke en aardse kleuren.

Kunt u niet wachten op de bewerkte foto van uw eigen interieur, er zijn fotos van bestaande interieurs in de Piet Boon ® flooring by Solidfloor „¢ roomplanner geplaatst. Ook daarmee kunt u "spelen" met de vloeren van Piet Boon. De website is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar, wacht niet langer en kruip in de huid van een echte designer!

Solidfloor
Solidfloor is al jarenlang een toonaangevend Europees merk met een uitgebreide collectie hoogwaardige houten vloeren en bijpassende accessoires. Met zijn uitgebreide en eigentijdse gamma aan duurzame houten vloeren biedt Solidfloor interieuroplossingen voor elke smaak, stijl en wens. De collecties van Solidfloor lopen uiteen van klassiek tot modern. Houten vloeren van Solidfloor kenmerken zich door een duurzame kwaliteit. Niet voor niets geeft Solidfloor 25 jaar garantie op haar producten. Een actief uitgebreid partnernetwerk verkoopt Solidfloor in meer dan 30 Europese landen.

Meer informatie is te vinden op: www.solidfloor.com en www.solidfloor.com/pietboon.

Het Nederlandse Bolefloor introduceerde onlangs als eerste ter wereld hardhouten vloeren waarvan de planken de natuurlijke kromming van de boom volgen. Met de nieuwe, duurzame technologie worden niet alleen meer planken per boom gemaakt; er ontstaan ook unieke vloeren met een stijlvol lijnenspel. Een prachtig voorbeeld van hoe slimme innovaties zorgen voor bijzonder interieurdesign.

Waar conventionele vloeren van rechte planken maar een beperkt deel van elke boom gebruiken, benut Bolefloor zon 20 procent meer, waardoor minder restafval wordt verspild. Elke vloer gemaakt met de innovatieve technologie van het snel groeiende Nederlandse designbedrijf is zo uniek als elke afzonderlijke boom.

De vloeren liggen in woningen, restaurants, hotels, winkels, kantoren en skichalets en zijn geschikt voor iedere setting waar een warm en sfeervol interieur gewenst is. Maar volgens Bolefloor CEO Rain Eisler kan Bolefloor meer dan alleen als vloer dienen: "Onze technologie is gebruikt om muren en zelfs plafonds te creeeren. De eigen verbeelding is de enige beperking!"

Beschikbaarheid
De vloeren zijn beschikbaar in eiken, essen, esdoorn, kersen en walnoot en zelfs in een multilayer oplossing voor omgevingen met wisselende temperaturen of krachtige vloerverwarming.

Alle varianten worden onbewerkt of geolied geleverd, voorzien van messing en groef, klaar om te worden vastgelijmd. De planken zijn 280 cm lang en 13 tot 33 cm breed, waarin natuurlijke variaties voorkomen.

Bolefloor is beschikbaar via een exclusief netwerk van professionele vloerendealers in heel Europa en sinds kort ook in de Verenigde Staten. Voor meer voorbeelden zie www.bolefloor.com.

Houten vloeren hebben de naam moeilijk te leggen en onderhoudsgevoelig te zijn. Maar aan de andere kant zijn ze ook robuust, authentiek en warm. Creon vloeren biedt je verschillende mogelijkheden houten vloeren en parket vloeren voor in je woning.