08
za, aug

Solidfloor Lifestyle breidt uit met maar liefst 8 nieuwe kleuren – 10 mm dik, 180 cm lang en 16 cm breed. Het betreft hier Amerikaans eiken, walnoot of maple. Dankzij een unieke nieuwe rooktechniek krijgt het Amerikaans eiken een prachtige donkere kleur. Nieuw in de Solidfloor Vintage collectie zijn de Svalbard; Bosporus; Hebrides en Baykal. Vintage staat voor een nieuwe generatie vloeren welke op traditionele wijze zijn gemaakt volgens eeuwenoud vakmanschap. De nieuwe items onderscheiden zich door nieuwe unieke verouderingstechnieken. De 3-laags opbouw van het parket met een 4mm toplaag geeft de vloer daarmee optimale stabiliteit.

Maar ook presenteert Fetim Professional de compleet vernieuwde collectie Solidfloor Hermitage (6 decoren). Traditioneel en puur zijn kernwoorden die de vloeren uit de Hermitage collectie symboliseren. Hout als natuurproduct is aantrekkelijk, warm en solide en deze eigenschappen zijn allen terug te vinden in de Hermitage vloeren.

De door-en-door eiken vloeren leven en zijn vol van karakter. De Hermitage vloeren hebben een unieke 2-laags constructie. De 9 mm dikke onderlaag is van gevingerlast eiken. De toplaag is van massief eiken. Hierdoor is de totale constructie uitermate stabiel. De vloeren zijn allen 12 mm dik.

Bruynzeel Parket introduceert Villapark: een plankenvloer in parketkwaliteit. Een prachtige tweelaags-vloer in mooie lange delen maar met de garantie dat hij niet gaat kieren en scheuren. De natuurlijke landhuisdelen zijn leverbaar in verschillende prachtige houtsoorten en hebben een afmeting van maar liefst 210 cm lang en 19 cm breed. Dit parket heeft onder meer door de biologische olie waarmee het is afgewerkt, een zeer natuurlijke uitstraling. Wie met zijn hand over het oppervlak strijkt, voelt de structuur en de warmte. Ieder deel voelt anders aan en ziet er weer anders uit.

Parket om te beleven
Villapark van Bruynzeel Parket is parket om te beleven. Het ziet er niet alleen goed uit, het voelt en ruikt ook goed. De vellingkanten reflecteren in het zonlicht en er ontstaat een inspirerend samenspel met het natuurlijk geoliede oppervlak van de vloer.

Eigen stijl
Met een Villapark-vloer van Bruynzeel Parket kiest de consument voor een vloer met een geheel eigen stijl. Maar ook voor de zekerheid van kwaliteit en vakmanschap. Het is mogelijk om de vloer geluidsisolerend of op vloerverwarming te leggen. De Villapark-collectie van Bruynzeel is uniek in uitstraling en mogelijkheden. Modern wooncomfort met de kwaliteit van Bruynzeel Parket.

Voor veel mensen gaat er nog steeds niets boven een goudeerlijke en oerdegelijke parketvloer. Gemaakt van speciaal geselecteerd kwaliteitshout vormt een parketvloer in vrijwel elke woning een natuurlijk sieraad om generaties lang op te lopen. Parket is de verzamelnaam voor allerlei soorten vloeren die zijn gefabriceerd van hardhout, massief of, als lamelparket, opgebouwd uit diverse lagen.

Tapis parket

Tapis is eigenlijk meer een benaming voor de manier van leggen. Tapis bestaat uit losse massieve plankjes, zonder messing en groef, die koud tegen elkaar op de ondervloer worden gelijmd en genageld.

Een hoogwaardige techniek die een praktisch naadloze vloer garandeert. Juweeltjes van parketvloeren door de welhaast ontelbare mogelijkheden van legvariatie en combinaties van verschillende houtsoorten.

Geprefabriceerde tapisvloeren

Dit nieuwe type parketvloer combineert de voordelen van een lamelvloer met de uitstraling van een tapisvloer. De parketdeeltjes zijn in de fabriek voorzien van messing en groef en worden compleet afgelakt geleverd. Ze worden rechtstreeks op de cementvloer gelijmd en spijkeren, stoppen, schuren en lakken is niet meer nodig.

Mozaiekparket

Een zeer degelijke en gezellige vloer voor betrekkelijk weinig geld. Mozaiekparket bestaat meestal uit blokken van zon 15 cm in het vierkant die worden opgebouwd uit massieve strookjes hardhout van 8 mm dik. De blokken worden op de ondervloer gelijmd en ter plaatse geschuurd, gepolijst en van een afwerklaag voorzien.

Strokenparket

Oerdegelijk massief parket. Meestal bestaande uit 22 mm dikke hardhouten stroken van 6 of 7 cm breed en in verschillende lengtes. Rondom voorzien van messing en groef passen de delen vrijwel naadloos in elkaar. De vloeren kunnen zowel vast op de ondervloer als zwevend worden gelegd. Sommige soorten zijn reeds in de fabriek volledig afgewerkt, maar meestal wordt het schuren en afwerken ter plaatse gedaan.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit een basislaag en een tussenlaag van bijvoorbeeld watervast multiplex, mdf of vuren latjes waarop een toplaag van hardhout wordt gelijmd. Lamelparket kan zowel in stroken als in tapis worden uitgevoerd. De delen zijn voorzien van messing en groef en kunnen daardoor blind genageld worden.

Wie een woonkamer binnenstapt, ziet vaak eerst dat wat op ooghoogte staat: een kast, een bank, een tv, tafels, stoelen en verlichting. En daarmee lijkt het of de toon in een ruimte wordt gezet door de meubelen. De waarheid is echter dat de vloer het grootste deel van de sfeer in een ruimte bepaalt. Het gros van de Nederlanders kiest voor hout. Logisch, dit materiaal heeft een enorme charme, vooral de varianten met een authentiek karakter. Nieuw is de hardhouten eiken vloer met een verouderde uitstraling, die wordt verkregen door het onregelmatige oppervlak van de planken. Compleet met open noesten, open kantkwasten en kopscheuren, dat past perfect in het klassieke en landelijke interieur. Ook laminaat en parket volgen deze trend.

Nieuw zijn XXXL laminaatdelen met extra brede en lange planken zonder dat het decor op één plank wordt herhaald, wat een zeer natuurgetrouwe uitstraling geeft. De afwerkingen variëren van het warme wengé en merbau tot verschillende soorten eiken.

Deze vloeren hebben verschillende finishes: vergrijsd, gebleekt, hoogglans en metallic. Ook is er een wengéplank met een wit, matglanzend laagje dat goed staat in het moderne, frisse interieur. Er is ook een laminaat voor de badkamer, eentje met scheepsdekafwerking. De planken worden met elkaar verbonden door middel van een rubber strip, waardoor water niet tussen de naden door kan sijpelen.

Kenmerkend voor dit parkettype zijn de 22 mm dikke hardhouten stroken, 6 tot 8 cm breed met verschillende lengtes. Dit type vloer is nog vaak te vinden in historische panden, en wordt daar gerekend tot de meest authentieke details.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

Solidfloor presenteerde maar liefst twee compleet nieuwe collecties tijdens Domotex. De nieuwe collecties, genaamd Black and White en Silver & Gold, maken vanaf heden deel uit van het Solidfloor concept. Maar dat is nog niet alles. Zo presenteerde Fetim Professional, de naam achter het succesvolle Solidfloor concept, ook nog 12 nieuwe dessins in de Solidfloor Lifestyle collectie.

Solidfloor Silver & Gold
omvat 8 dessins parket met een zilver, goud of brons finish. De vloeren uit deze collectie zijn allen 15 mm dik en hebben een toplaag van 4 mm. De houten planken zijn 189 cm lang en 18,9 cm breed. Vloeren uit deze collectie zijn o.a.: Gracious Silver, Dazzling Gold en Luxury Bronze. Door de rijke uitstraling passen deze vloeren uitstekend in een sfeervolle klassieke inrichting. Zowel heel geschikt voor de consument als voor projecten.

Solidfloor Black and White
is een collectie bestaande uit vijf actuele uni kleuren, zoals Pearl White, Almond, Folkestone, Graphite en Charcoal - 15 mm dik, 189 cm lang en 18,9 cm breed. De Black and White vloeren zijn modern van karakter.

Solidfloor Lifestyle
breidt uit met maar liefst 12 nieuwe decors - 10 mm dik, 180 cm lang en 16 cm breed. Het betreft hier Amerikaans eiken, walnoot of maple. Dankzij een unieke nieuwe rooktechniek krijgt het Amerikaans eiken een prachtige donkere kleur.

Ook de Solidfloor beursstand was dit jaar weer zeer innovatief en trok vele geïnteresseerde bezoekers. De stand was omringd door zeer grote showborden van wel 4 meter hoog! Daarbij had de voorzijde van de stand een groot kijkgat, wat zorgde voor een ruimtelijk effect. Maar ook de presentatie van de Black and White en Silver & Gold collecties was subliem. Beide collecties zijn gepresenteerd in een compleet nieuwe display, voorzien van inspiratiebeelden en daarboven hangende banners. Ook zijn er voor deze collecties panelen ontwikkeld waarop stalen zijn gepresenteerd van de gehele collectie.

Opmerkelijke nieuwkomer is de geprefabriceerde parketvloer. Deze 22 mm gepersdroogde massief beuken vloerdelen worden al in de fabriek ingekleurd en ook nog eens voorzien van een ijzersterke matte laklaag. Hierdoor ontstaat een modieuze vloer met uitstekende eigenschappen én niet onbelangrijk - een eenvoudig te onderhouden vloer. De vloerdelen met messing en groef en worden aan elkaar bevestigd door een handig clipsysteem en kunnen doe-het-zelf geïnstalleerd én gedemonteerd worden, waardoor dit systeem gewoon weer met u meeverhuist.

Geprefabriceerde gelaagde parketvloeren (lamel parket)
Deze vloer wordt altijd legklaar en compleet afgewerkt geleverd. Het parket is gelaagd opgebouwd en bestaat uit een zelfdragende onderlaag van (goedkoop) vurenhout waarop kruiselings verlijmde vurenhouten latjes zijn bevestigd. De toplaag bepaalt het uiterlijk en bestaat meestal uit circa 5 tot 8 mm dik hardhout. De gangbare houtsoorten zoals beuken, eiken of essen zijn alom vertegenwoordigd in deze productgroep. De kwalitatief betere lamel vloeren bieden ook nog eens de keuze uit exclusievere houtsoorten zoals merbau, kambala, mutenye, ahorn of basralocus. De sterkte toplaag bestaat uit meerdere slijtvaste laklagen en maken deze uiterst geavanceerde vloer zo goed als onaantastbaar. Lamel parket zelf leggen is goed te doen en het risico op werken is minimaal door de kruiselings verlijmde laagstructuur

Lamelparket met olieafwerking
Steeds vaker worden lamelvloeren ook met olie afgewerkt, waarbij gezegd moet worden dat het onderhoud van een zogenaamde UV olie anders is dan een natuurolie.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

Hout in combinatie met water is toch vragen om moeilijkheden? Deze veronderstelling was tot voor kort volkomen terecht. Gelukkig zijn er tegenwoordig houten vloeren die zich prima handhaven in een vochtige ruimte. Door ontwikkeling op het gebied van vernuftige laagconstructies wordt het werken tot een minimum beperkt. Het is verstandig om de vloer direct na installatie in te wrijven met een extra olie-of laklaag zodat ook de naden waterproof worden gemaakt.

Let op: voor iedere gladde vloer dus ook een gelakte parketvloer geldt dat de aanwezigheid van water, een glad oppervlak kan opleveren. Houdt hier voldoende rekening mee en neem eventueel maatregelen, zoals antislipmatjes om uitglijders te voorkomen.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

Hoogkant is een variant op het patroon van castle blocks en wordt, net als tapis, rechtstreeks op de ondervloer verlijmd. Hierdoor ontstaat een sterk en geluidsdempend geheel. De massief houten strookjes van hoogkant in de maatverhouding van 23 x 8 x 160 mm vormen een samen aantrekkelijk geheel. Zowel castle blocks als hoogkant worden direct na het leggen geschuurd, gepolijst en afgewerkt met een beschermlaag.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan