867
Isolerende ondervloer

Een parketvloer kan in principe op elke ondervloer aangebracht worden mits deze voldoende droog en egaal is. In de meeste gevallen is dit een cementdekvloer of een anhydrietvloer. Ook een houten ondervloer leent zich uitstekend voor de combinatie met een parketvloer. In appartementssituaties geldt volgens het wettelijk vastgestelde Bouwbesluit een minimale geluidsreductie van 5 Db. De meeste projectontwikkelaars kiezen tegenwoordig voor een zwevende dekvloer die de in het bouwbesluit vereiste 5 Db geluidsreductie oplevert.

Praktisch gezien betekent dit dat wanneer uw kiest voor een harde vloer, er nog een extra geluidsreductie nodig is om aan een vaak opgelegde extra norm van de VVE te kunnen voldoen. In deze behoefte voorziet een ondervloer. De meest geschikte ondervloer is voor iedere parketvloer en iedere woonsituatie weer anders. Er zijn ondervloeren verkrijgbaar met zowel geluidsreducerende als egaliserende en vochtwerende eigenschappen. Informeer bij uw parketspecialist naar het meeste geschikte product voor de parketvloer van uw keuze, ook bij een extra eis bij de zogenaamde zwevende dekvloeren.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners