Een houten vloer vormt een geweldige basis voor ieder interieur. Het heeft een natuurlijke, warme uitstraling. Hout kan daarnaast op vele manieren worden bewerkt – je kunt er veel kanten mee op. De vele mogelijkheden maken het aan de andere kant ook lastig, want waar moet je op letten? Hoe oriënteer je je? In dit blog helpen we je op weg en geven we 3 tips voor het kopen van een houten vloer.

Een visgraat vloer ken je vast wel, maar geldt dat ook voor zijn kleine broertje, de Hongaarse punt? Dit type vloer lijkt erg op de visgraat vloer, maar kent een iets andere manier van leggen, waardoor je er ook net een iets andere sfeer mee creëert in je woning. Met een vloer met een Hongaarse punt motief haal je een prachtige vloer in huis die je woonkamer echt laat stralen. In dit artikel lees je alles over de voordelen en toepassingen van dit type vloer.

Bij een verhuizing of de restyling van een huidige woning speelt de keuze voor een vloerbedekking een belangrijke rol. Hierbij kom je er al snel achter dat er veel mogelijkheden zijn. Naast de kleurkeuze moet je beslissen welk materiaal je kiest. Ga je voor tapijt, laminaat, hout of PVC? Deze keuzes zijn maar een kleine greep uit het gehele proces. In dit artikel leggen we je uit wat de belangrijkste voordelen van een houten vloer zijn.

Wie de ontwikkelingen op het gebied van vloeren een beetje gevolgd heeft kan het bijna niet gemist hebben, visgraatvloeren zijn trending en komen in steeds meer interieurs tevoorschijn. Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer neem dan zeker een visgraatvloer eens mee in je overwegingen.

Massief houten vloeren zijn leverbaar in meer dan twintig soorten die allemaal een specifieke uitstraling hebben. Elke soort kan op zijn beurt weer bewerkt worden met olie of lak, waardoor de vloer een eigen karakter krijgt. Op deze manier ontstaan ontelbaar mogelijkheden om die houten vloer te creëren die perfect bij je huis en inrichting en inrichting past. Zo past Olivier heel goed in een warme en gezellige woning.

Verouderde houten vloer
Olivier is een product dat is ontworpen vanuit de traditionele Bourgondische gedachte waar de houten vloer als basis diende voor gezelligheid en warmte. Eenvoud staat centraal binnen deze lijn. Dankzij de ideale passing van mes en groef zijn de vloerdelen makkelijk zelf te leggen en af te werken. Olivier is een oerdegelijke houten vloer, vervaardigd uit Frans Eikenhout. De vloerdelen worden geprofileerd op 20 cm breedte, 20 mm dikte en voorzien van een velling (een schuine rand langs de lange zijde van de plank). Door noesten en droogscheurtjes in combinatie met het beschadigen heeft de houten vloer een fraai ‘geleefd’ uiterlijk. Kortom, vloer Olivier staat garant voor veel woonplezier, zonder al te veel zorgen ovr slijtage en onderhoud.

Olivier is verkrijgbaar in:

Naturel geolied

Wit geolied

Gerookt naturel geolied

Gerookt wit geolied

Dubbel gerookt naturel geolied

Dubbel gerookt wit geolied

Grijs geolied

Zwart geolied

Meer informatie: Uipkes Houten Vloeren

Bron: Vereniging Comfortabel wonen

Tijdloos en trendy. Houten vloeren zijn atijd een prachtige keuze. Wat voor soort interieurstijl je ook hebt er is altijd wel een houten vloer te vinden die past bij jouw inrichting. Maar voordat je de perfecte vloer gevonden hebt gaat er wel even wat speurwerk aan vooraf want er zijn zo ontzettend veel soorten houten vloeren dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. 

Een houten vloer is geen artikel dat je zomaar even op gaat pikken in de winkel. Zeker wanneer je een massief houten vloer kiest, zijn er heel wat zaken waar je vooraf over moet nadenken. Doe je dat niet, dan kun je tijdens het leggen of daarna flink in de problemen komen. We gaan ervan uit dat je zelf wel weet wat mooi staat in je interieur. Maar heb je ook al aan deze vijf praktische zaken gedacht voordat je een houten vloer gaat kopen

Een Rustiek Frans Eiken houten vloer van Uipkes kenmerkt zich door zijn stoere uitstraling. Uitgevoerd in cappucino komen deze eiken planken perfect tot hun recht. De houtnerven en noesten zijn nog zichtbaar maar het geheel straalt toch een bepaalde rust uit. Verkrijgbaar in planken van 16 tot en met 40 cm breed. Naar keuze ook in visgraat Hongaarse punt of Versaillespatroon te leggen. De vloer is verkrijgbaar in 35 andere kleurafwerkingen en geschikt voor op vloerverwarming.

Uipkes Houten Vloeren staat als specialist in houten vloeren al jarenlang garant voor kennis, vakkundig advies en ambachtelijk vakmanschap met een passie voor hout. Uipkes Houten Vloeren vervaardigt en legt duurzame houten vloeren van hoge kwaliteit. Ons hout is afkomstig uit aantoonbaar duurzaam beheerde bossen en verkopen voornamelijk hout afkomstig uit Europa, zoals eikenhout. Neem gerust een kijkje in onze showroom in Alphen aan den Rijn of Amsterdam.