Novilon® Fusion is een mix van verschillende stijlen die inspelen op de individuele en persoonlijke smaak van verschillende mensen. De focus ligt op herkenbare ontwerpen met een bijzondere twist. De collectie is onderverdeeld in drie themas.

Fusion Nature
Natuurlijke tinten en kleurgebruik, aardetinten, vormen de basis voor deze collectie. Een trend waar het binnen en het buiten even belangrijk zijn en soms naadloos in elkaar overlopen. De landelijke emotie is terug te vinden in de inspiratie uit de natuur. Deze inspiratie richt zich op bijvoorbeeld het karakter van hout in zijn pure vorm: duurzaam en robuust, maar ook rustig en elegant. Dessins die perfect aansluiten bij deze sfeer zijn: dessin groots heeft een zeer brede plank in een naturel en een white wash kleur met toch een gelijkmatige, rustieke structuur. De elegant zorgt door zijn kleurrijke structuur in de planken voor een levendig karakter.

Fusion Basic
Producten en materialen zijn basic en functioneel en hebben een puur en zuiver kleurgebruik. De dessins beton en lava zorgen voor de ultieme basisvloer voor een interieur, zonder ook maar een moment saai te worden door de subtiele detaillering. Belangrijkste kleurgroep is een reeks aan grijstinten die van warm naar koel in veel verschillende nuances overlopen. Dessin fineer is een vernieuwde opvatting van hout. De zachte tekening van het hout geeft een abstracte vertaling van het hout van nu.

Fusion Pure
Dit thema is gebaseerd op een sfeer met pure, eerlijke materialen; soms met emoties uit een verleden, doorleefd en getekend, en soms helemaal van nu, glad, nieuw en gepolijst. Juist het contrast in deze sfeer zorgt voor de spanning, het gaat om het hergebruik en de improvisatie. Het mix & match is op deze stijl geschreven maar de match kan juist verrassend en onverwachts zijn. Kleuren hebben in deze groep vaak een authenticiteit die geïnspireerd is op het materiaal waar het van gemaakt is.

Uniek is het dessin reliëf, een verrassend op leer geïnspireerd dessin. Veel details in een patroon dat elke keer weer van richting veranderd is verkrijgbaar in de herkenbare leerkleuren zand, terra en donkerbruin. Het gecontinueerd dessin leer in de zilvertint zorgt voor extra spanning in de reeks. Novilon® is gemakkelijk in onderhoud, duurzaam in gebruik, comfortabel en mooi door haar eigentijdse uitstraling die mede bepaald wordt door de unieke structuur.

Novilon Fusion heeft een eigentijdse en stoere uitstraling. De collectie heeft naast de tijdloze dessins hout en steen ook heel verrassende en innovatieve dessins, zoals bamboe, bloem en leer. De totale collectie heeft een vergrijsd kleurpalet en past uitstekend in de hedendaagse trend van vergrijsde kleuren en stoere, natuurlijke materialen. De collectie kenmerkt zich door contrasten die te zien zijn in de grove, brede planken van de houtdessins ten opzichte van de fijne planken in het dessin bamboe. De stoere uitstraling van metaal in het dessin traanplaat en de ruwe uitstraling van het dessin beton staan haaks op het fijnere bloemdessin. Novilon Fusion is een collectie van 22 items waarin contrast en vergrijzing samengaan.

Novilon is gemakkelijk in onderhoud, duurzaam in gebruik, comfortabel en mooi door haar eigentijdse uitstraling die mede bepaald wordt door de unieke structuur.

Om in te spelen op het vele gebruik van Marmoleum click in de kinderkamer, introduceert Forbo Flooring drie nieuwe kinderkleuren: bleeckerstreet, blue en golden sunset. Met het thema Hollands fris zijn fotograaf Hotze Eisma en styliste Anne Draijer aan de slag gegaan om uiteindelijk twee speelse kinderkamers neer te zetten in de kleuren geel/wit en rood/wit/blauw. De felle kinderkamerkleuren kunnen perfect gecombineerd worden met de reeds bestaande 15 Marmoleum click kleuren. Met het juiste ontwerp is precies de gewenste sfeer te scheppen; het inrichten van een kinderkamer hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn! Natuurlijk is Marmoleum click colours for kids ook goed te gebruiken in elke andere ruimte dan de kinderkamer, met uitzondering van natte ruimtes als de badkamer.

Marmoleum click is een voorgelijmd laminaat op panelen van HDF en kurk. Het is leverbaar in panelen van 91 x 30 cm en in tegels van 30 x 30 cm. De squares en panelen kunnen gemakkelijk aan elkaar vast worden geklikt door het unieke, gepatenteerde clicksysteem, zodat een Marmoleum click-vloer eenvoudig zelf te leggen is. Zonder lijm, dus de vloer is direct na het leggen beloopbaar. Voor een perfecte afwerking is een reeks bijpassende plinten en profielen leverbaar. De consumentadviesprijs van Marmoleum click colours for kids bedraagt € 39,90 per m². De panelen zijn verpakt per 1,91 m² (7 panelen). De nieuwe kleuren zijn vanaf eind mei te zien in de Marmoleum Modelwoning op het terrein van Forbo Flooring in Assendelft. U kunt de woning zonder afspraak bezoeken op zaterdagen tussen 10.00 tot 17.00 uur.

Marmoleum, een van de populairste linoleumsoorten, is een natuurlijk product dat gemaakt wordt van lijnolie, houtmeel, harsen, kalksteen en jute. Het neemt snel de omgevingswarmte aan - de ideale blote-voetenvloer - en is goed te combineren met vloerverwarming.

Marmoleum Dutch Design is een samenwerking tussen Forbo en twaalf Nederlandse designers, waarbij elke designer een bijzondere kleur Marmoleum ontwikkelt. Sinds januari introduceert Forbo maandelijks één kleur tot het palet van twaalf eigentijdse kleuren in december 2006 compleet is.

Trots zijn we op de laatste vier kleuren, ontworpen door Li Edelkoort (september), Richard Hutten (oktober), Kiki van Eijk (november) en Irma Goedemondt (december). Elke kleur vertelt een eigen verhaal. Bij de eerste vier ontwerpen van Marcel Wanders, Saar Oosterhof, Edward van Vliet en Claudy Jongstra speelde kleur de hoofdrol. De tweede reeks kleuren van Piet Hein Eek, Evelyne Merkx, Jurgen Bey en Miriam van der Lubbe was conceptueel van karakter. De nieuwe en tevens laatste vier kleuren zijn vooral sensueel van aard. Zinnelijke inspiratiebronnen als de menselijke huid, de natuur, het palet van Mondriaan en de dieprode tinten van Chinese en Indiase tempels spelen hier een sleutelrol.

Li Edelkoort verdiept zich bijvoorbeeld al jaren in alle aspecten van de huid en vertaalde een foto van de menselijke huid in een subtiele Marmoleum. Richard Hutten ontwierp een rijke kleur, gebaseerd op de kleurrijke opbouw van de huidige Nederlandse samenleving en de primaire kleuren van Mondriaan. Kiki van Eijk liet zich inspireren door het intense groen van de ontluikende lente en combineerde dit met het fuchsiaroze en donkerbruin van uitbundig bloeiende zomerweiden. Irma Goedemondt presenteert een dieprode Marmoleum, waarin de sfeer van Chinese en Indiase tempels meeklinkt.

De collectie

Marmoleum Dutch Design is verkrijgbaar in een dikte van 2.5 mm. Bij elke kleur is bijpassend lasdraad leverbaar. Uiteraard is Marmoleum Dutch Design voorzien van de nieuwe finish Topshield waardoor Marmoleum nog makkelijker en goedkoper schoon te maken is. Door Topshield blijft ook de structuur en kleur van Marmoleum langer mooi.

Over Marmoleum

Marmoleum wordt al meer dan honderd jaar gemaakt en ontwikkelde zich tot een populaire vloerafwerking bij architecten, designers en consumenten. Het is een vloer met veel identiteiten. Het past in elke omgeving, waar het ook ligt. Van klassiek tot modern, van professioneel gebruik tot in de woonkamer. Door de intensiteit van kleuren en eerlijke uitstraling is het een vloer die met de jaren steeds mooier wordt.

Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het is een mengsel van lijnolie, harsen, houtmeel en kalksteen dat wordt gekalanderd op een jute ondergrond. Het dessin van Marmoleum is uniek en ontstaat door de contrasten en verhouding van de kleuren. Het productieproces neemt enkele weken in beslag om tot de juiste product eigenschappen te komen.

Waar verkrijgbaar

Marmoleum is verkrijgbaar bij elke gespecialiseerde woninginrichter. Voor een dealeradres in de buurt, kijk dan op www.marmoleum.nl. Ook is Marmoleum elke woensdag en zaterdag te bewonderen in de Marmoleum Modelwoning op het Forbo terrein in Krommenie.

De consumentadviesprijs van Marmoleum Dutch Design is € 30,95 per m2.

Met 27 spraakmakende kleuren van Marmoleum at home richt Forbo Flooring zich specifiek op de wensen van de consument. De eigentijdse kleuren, zoals cobalt oxide, walnut of henna vormen samen een harmonieuze collectie vloeren voor in elk woonvertrek.

Alle kleuren uit Marmoleum at home zijn voorzien van de nieuwe revolutionaire finish Topshield. Deze innovatieve finish is de grootste doorbraak in linoleum van de laatste jaren. Marmoleum met Topshield is nog eenvoudiger schoon te houden.

Marmoleum at home is verkrijgbaar bij de betere woninginrichter. Vraag naar het Marmoleum global 2 boek voor een uitgebreid overzicht van alle Marmoleum kleuren. De consumentadviesprijs is € 25,55 per m². Marmoleum at home is verkrijgbaar op rollen van 2 meter breed en 2.0 mm dik. De nieuwe collectie is eveneens te zien in de Marmoleum Modelwoning op het terrein van Forbo Flooring in Assendelft.

Linoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen: lijnolie, harsen, kurk, jute, houtmeel, kalksteen en natuurlijke kleurstoffen. Lijnolie komt uit het lijnzaad, het hars komt uit de houtverwerkende industrie, de kurk is afkomstig van kurkeiken, en de jute wordt gemaakt van de Tossa juteplant. Het houtmeel is afkomstig van de houtindustrie en de kalksteen komt uit winning in diverse landen.

Eigenschappen
Linoleum is duurzaam, mooi, decoratief, en heeft een goede prijs/prestatieverhouding. Daarnaast is een linoleum vloer erg hygiënisch, gemakkelijk in onderhoud en in vele kleuren en dessins verkrijgbaar. Vaak wordt linoleum toegepast in kantoren omdat het goed tegen het gebruik van bureaustoelen kan. Na gebruik is de vloer volledig biologisch afbreekbaar. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat is de geluiddemping en de vochtbestendigheid.

Kwaliteitskenmerken
Er zijn veel verschillende soorten linoleum vloeren verkrijgbaar, uiteraard is er onderling een groot verschil in slijtvastheid en in samenstelling van de materialen. Bij uw keuze is het vooral belangrijk te bepalen waarvoor u de vloer gaat gebruiken. In de hal moet deze sterker zijn dan in bijvoorbeeld de slaapkamer. In de winkel kunt u informatie krijgen over de slijtvastheid. Er is ook linoleum met milieukeur verkrijgbaar.

Het leggen van linoleum
U dient een vlakke ondervloer als basis te hebben voor uw linoleum vloer. De ondervloer bepaald in grote mate de levensduur van de vloer. Er zijn verschillende soorten ondervloeren verkrijgbaar. Informeer bij uw leverancier naar de ondervloer die het meest geschikt is voor u.

Hoe onderhoud ik een linoleum vloer?
Een linoleum vloer is zee gemakkelijk te onderhouden. U kan de vloer stofzuigen en regelmatig dweilen met een sopje.

Met een breed palet aan kleuren en dessins biedt Forbo een assortiment vloeren dat eigentijds en veelzijdig is.

Ook in de techniek is iets veranderd: door toepassing van nieuwe embossing of voelbare structuur, krijg je een elegante en natuurgetrouwe matheid van houtdessins. En voor een spannend effect in het interieur zijn er nu ook drie dessins met supergrote planken van 25cm breed en 150cm lang. Overigens is de planklengte van 150cm al bijna standaard bij Novilon, alleen waar het design er beter van wordt is gekozen voor kleinere of wisselende plankformaten.

Door de dessins op sfeer te sorteren hebben alle collecties een eigen gezicht gekregen. Dat is vervolgens doorgevoerd in de fotografie van de vloeren, en het is terug te zien in de stalenboeken. Verder zijn de voordelen van Novilon duidelijke gemaakt met fotos van verschillende herkenbare situaties.

Nova elegant en Nova klassiek
Nova is de icooncollectie van Novilon, gebouwd op vertrouwen. De kwaliteit van deze vloer heeft zich ruimschoots bewezen. Uitstekend toepasbaar in een interieur met luxe, verfijnde en/of natuurlijke materialen. Deze nieuwe klassiekers vormen de basis voor een persoonlijke stijl in een comfortabel, duurzaam interieur.

Nova elegant is een collectie met overwegend kastanje- en eikenhoutdessins in een neutraal kleurenpallet (grijs/beige). Onder de 12 dessins in deze collectie bevinden zich de 3 dessins met extra grote planken. Nova klassiek is iets behoudender gecollectioneerd. Warme kleuren als rood en geel voeren de boventoon in de 12 dessins, met planken van wisselend formaat.

Viva karakter, Viva rustiek en Viva markant
Viva is de kerncollectie van Novilon. De dessins en kleuren zijn de basis voor een hedendaags, levendig interieur. De ontwerpen weerspeigelen de opvattingen over een modern familieleven met een hang naar harmonie en welzijn. Easy living.

Viva karakter is een collectie met uitgesproken dessins. Vergrijsde planken, bewerkt hout en sloophoutachtige dessins. De 16 dessins zijn modern maar toegankelijk. Viva rustiek is opbouwd uit 15 houtdessins waaronder eiken, kastanje en bamboe. De kleurstelling is warm en de planken zijn veelal onderbroken door duidelijke voegen.

In de nieuwe collectie Viva markant heeft de oude collectie Novilon Impressions een facelift gekregen. Met een aantal zachte all over dessins en een paar meer industriële dessins, waaronder tegels, biedt de collectie vloeren in down-to-earth kleuren.

Prima start
Prima start is een smalle collectie met 12 dessins, duidelijk en zorgvuldig gecombineerd. Een toegankelijke keuze van ongecompliceerde dessins, voor iemands eerste eigen huis. Een combinatie van prijs en kwaliteit geven u veel voor uw geld. De combinatie van houtdessins met een diepe embossing en tegels in één collectie geven een compleet beeld van wat er mogelijk is in Novilon.

Hebt u de campagne al gezien? Novilon zo stil kan een mooie vloer zijn.

Hét argument om voor Novilon te gaan.

Stil spelen bestaat niet. Dus kun je maar beter een stille vloer hebben. Zoals Novilon. Want in tegenstelling tot laminaat of hout vermindert Novilon zowel omgevingsgeluid als contactgeluid aanzienlijk. Daarbij is Novilon ook nog eens mooi, gemakkelijk in onderhoud en oersterk. Ideaal.

Forbo Flooring heeft een nieuwe Marmoleum-collectie geïntroduceerd met zeer verrassende kleuren, genaamd Unexpected Nature. Adembenemende landschappen en bijzondere natuurfenomenen vormden de inspiratiebron. De onverwachte kleuren en spectaculaire patronen zijn bij uitstek geschikt voor inspirerende vloerontwerpen. De nieuwe collectie van in totaal 18 gestreepte en gemarmerde dessins brengt het authentieke, eerlijke en natuurlijke karakter van het 111-jarige Marmoleum op verrassende wijze naar voren. Marmoleum is gemaakt van 97% natuurlijke grondstoffen, is volledig biologisch afbreekbaar en heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar.

De Unexpected Nature-collectie komt van Nederlandse bodem; de productie vindt plaats in de Forbo-fabriek in Assendelft. De grondstoffen zijn duurzaam en worden zorgvuldig gecontroleerd en geteeld. Er worden bijvoorbeeld geen insecticiden gebruikt. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit tallolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent gerecycled. Marmoleum is daarnaast volledig biologisch afbreekbaar en kan in zijn geheel hergebruikt worden.

Marmoleum wordt wereldwijd erkend door onafhankelijke organisaties voor eco-certificering. In Nederland beschikt Marmoleum over het Milieukeur. Volgens het Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft linoleum de top-milieuklasse 1A. Het NIBE-boekwerk is de leidraad voor het realiseren van duurzame woning- en utiliteitsbouw. Marmoleum voldoet ook aan de minimumeisen welke gesteld worden door het Ministerie van VROM betreffende het duurzaam inkopen van kantoorstoffering door centrale en decentrale overheden. Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld.

Alle Marmoleum vloeren van Forbo hebben een levensduur van meer dan 25 jaar en zijn voorzien van een hoogwaardige beschermlaag die de vloer beschermt en het reinigingsproces vergemakkelijkt. Hierdoor zijn voor het onderhoud minder chemicaliën nodig en blijven de eigendomskosten op de lange termijn opmerkelijk laag.

De nieuwe collectie is ontleend aan de natuur in haar volle pracht - het smaragdgroen van de zee, vulkanische kopertinten en het oker van bergketens. De inspiratie is afkomstig van de uitbundige kleuren en structuren van natuurfenomenen zoals de Alcantara-kloof in Sicilië, het IJslandse Ljotipollur-kratermeer en het stenen woud van Shilin in China.

De negen nieuwe gemarmerde dessins bestaan uit rijke tinten, frisse heldere pastels en gelijkmatig verdeelde warme en koude tonen. De collectie wijkt opvallend af van de bestaande Marmoleum kleuren. De gestreepte dessins staan in het teken van contrasten: zacht en krachtig, ruig en verfijnd, zwaar en licht, en vol en pastel. De collectie bevat ook koele kleuren die tot nu toe ontbraken. De vloeren binnen elke serie zijn zo ontworpen dat ze uitstekend met elkaar combineren.