Gaat echt design en een praktische, familie vriendelijke vloer samen? Jazeker, laat je eens inspireren door de nieuwste collecties van Novilon. Deze vlakke vloer ziet er geweldig uit en alles stiften, longboards, fastfood en iedereen voetbalvriendjes, opa en oma, yogaclubje is welkom. De vloerencollecties sluiten goed aan bij de landelijke en industriële woonstijl met de look van beton, hout of steen.

Voor een modern design interieur kun je ook kiezen voor een strakke uni kleur of grafisch patroon. Heb je één grote verdieping die multifunctioneel wordt gebruikt? Laat dan verschillende vinyl vloeren naadloos in elkaar over lopen en verdeel zo optisch de ruimte door de verschillende functies zoals zitten, slapen, werken en koken te markeren.

BUDGETTIP

De Novilon Prima collectie is speciaal ontworpen voor starters; je hebt een trendy hout look vloer voor een aantrekkelijke prijs. Er zijn verschillende dessins van licht eiken tot warm kanstanje voor een robuuste uitstraling.

Met de betonlook vloer uit de Novilon Bella collectie creëer je in een handomdraai een trendy interieur. Combineer een uni kleurige vloer in de woonkamer met een vinyl vloer met grafisch dessin in de gang; praktisch én mooi. Deze vinyl vloeren zijn makkelijk in onderhoud en een ideale combinatie met vloerverwarming.

Bron: Perscentrum Wonen

Forbo Flooring lanceert deze maand een volledig nieuwe en trendy designcollectie, genaamd Marmoleum Imagine. Met de introductie laat de vloerenproducent op een hypermoderne manier een oude designtraditie herleven om met Marmoleum decoratieve vloeren te maken. Zo worden de nieuwste Aquajet technieken gebruikt om patronen uit Marmoleum te snijden (die vervolgens naadloos in elkaar passen) om zo bijvoorbeeld een kleurrijke vloer te creëren met motieven naar wens. Om de mogelijkheden van Imagine te laten zien, heeft Forbo vier bekende en hippe Europese designers - Sigrid Calon (Nederland), Kustaa Saksi (Finland), en Andreea Batros en Flavia Scü®nteanu (Roemenië) - gevraagd om alvast een vloer te ontwerpen. Daarnaast bevat de collectie een ontwerpprogramma waarmee de klant zelf aan het werk kan.

Kustaa Saksi is een Finse beeldend kunstenaar, textielontwerper en illustrator, gespecialiseerd in het grafisch vertellen van verhalen door middel van patronen, textiele kunst en installaties. In zijn ontwerpen combineert hij organische kwaliteiten met gedetailleerde texturen in rijke kleurenpaletten en experimenteel materiaalgebruik. Saksi's kunstwerken zijn tentoongesteld in galeries en musea over de hele wereld. Hij heeft daarnaast in opdracht kunstwerken en ontwerpen gemaakt voor bedrijven als Nike, Issey Miyake, Salvatore Ferragamo en Moooi.

Sigrid Calon is een Nederlandse kunstenares met een sterke affiniteit voor grafische en textiele vormgeving. Haar handtekening is uitgesproken en zeer herkenbaar. Met het vertalen van een traditioneel borduurpatroon in een digitaal net, creëerde zij een uitgangspunt voor een brede reeks aan grafische ontwerpen. De door haar gebruikte Riso-printtechnologie voegt nog een extra laag toe aan deze ontwerpen. Textiele panelen en wandbekleding zijn andere elementen in haar portfolio. Haar patronen worden onder andere gebruikt door Swatch en Oxydo.

Dare to Rug is een Roemeens tapijtmerk dat in 2015 werd gelanceerd door Andreea Batros en Flavia Scü®nteanu. De twee jonge Roemeense interieurontwerpers zijn gevestigd in Boekarest, waar ze een studio en een showroom runnen. Hun eerste collectie, Romanian Moods, werd dit jaar gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan. In hun handgetufte en zeer duurzame tapijten mengen ze ambacht met modern design. Ze laten zich daarbij inspireren door traditionele Roemeense ontwerpen. Beide designers hebben internationale ervaring en woonden en werkten eerder in Shanghai en Milaan.

Het is Forbo’s eigen designstudio wederom gelukt om een nieuwe collectie Novilon Prima en Viva te ontwerpen die naadloos aansluit bij de woonwensen van deze tijd. De eikenlook in verschillende houttinten, de all-overs in beton, maar ook de planken van 20 centimeter breed, maken de collectie volgens designer Dorothé Kessels geschikt voor bijna alle (huis)kamers. De ijzersterke Novilon vloer (15 jaar fabrieksgarantie), die lichtverend is en dus prettig aan de voeten, is niet alleen mooi, maar ook uiterst comfortabel. Bijvoorbeeld omdat hij heel makkelijk te onderhouden is, het contact- en omgevingsgeluid dempt - wat geen kwaad kan in drukke huishoudens - en eenvoudig te combineren is met vloerverwarming.

Moduleo is hét merk in hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor residentieel en commercieel gebruik. In beide segmenten wordt momenteel veel waarde gehecht aan individualiteit.

Forbo Flooring introduceert deze maand de nieuwe Novilon Prima en Viva collectie. De collectie combineert houtdessins met vernieuwende betonmotieven en krachtige steentinten, maar ook enkele warme textieldessins. Designer Dorothé Kessels en haar team hebben gezocht naar een balans tussen moderne en rustieke, maar ook rustgevende ontwerpen. Dat betekent dat de collectie uitkomst biedt voor bijna alle (huis)kamers. Het kwaliteitsmerk Novilon staat voor oersterke vinylvloeren die duurzaam in Nederland worden geproduceerd.

De Novilon Prima en Viva collectie bestaat uit vier deelcollecties waarvan er drie geheel nieuw zijn. Zo vormen de zestien houtdessins van Viva hout een mix van stoere vergrijsde, matte houtdessins met een breed plankmotief, warme nieuwe klassiekers met een subtiele plankbreedte en moderne, haast abstracte ’houten’.

Het ook geheel nieuwe Viva steen & design kent twaalf vloeren met een steen-, beton- of fantasiedessin. De collectie is opgebouwd uit subtiele tinten die aansluiten bij een breed scala aan interieurs. Naast de vertrouwde betonlook telt de collectie nu ook vloeren met een zachtere uitstraling zoals ontwerpen met een textielmotief of betondessins in warme grijstinten, maar ook de klassieke zwart-wit tegel heeft zijn plaats binnen Viva steen & design. De Viva rustiek collectie (klassieke houtdessins), tenslotte, loopt wegens overweldigend succes gewoon door.

De Prima collectie is vrijwel geheel vernieuwd en omvat een aantal moderne, stoere betonkleuren en robuuste houtsoorten. De collectie is in beginsel ontworpen met starters in gedachten en geldt als een kwalitatieve vloer met unieke dessins voor een aantrekkelijke prijs. De mix van hout en beton in heel herkenbare, hedendaagse kleuren, maakt deze collectie zeer breed toepasbaar.

Alle dessins uit Novilon Prima en Viva worden geleverd op kamerbreed vinyl in breedtes van twee, drie of vier meter (en kunnen tot veertig vierkante meter los gelegd worden). Hierdoor is het prettig installeren en wordt het aantal naden geminimaliseerd. Novilon is daarnaast ideaal in combinatie met vloerverwarming en supereenvoudig te onderhouden. De vloer met een garantie tot twaalf jaar vermindert het omgeving- en het contactgeluid bovendien aanzienlijk. In de Forbo Modelwoning in Assendelft en de Novilon Gallery in Coevorden kunt u terecht voor inspiratie en persoonlijk advies. Voor veel meer informatie zie www.novilon.nl.

Vlakke vloeren zijn veelzijdige vloeren. Denk aan linoleum, vinyl en ook rubber. Wat ze gemeen hebben zijn hun soepele, iets verende eigenschappen. Ook hygiëne en geluiddempendheid zijn sterke pluspunten. Opvallend dit jaar is de opmars van tactiele dessins als leer, tweed en schors.

Vinyl blijkt weer helemaal terug in het Nederlandse huishouden. Volgens een consumentenonderzoek van de CBW (Centrale Branchevereniging Wonen) is de besteding van vinyl twee jaar geleden met 7,7% gestegen. Daarmee staat vinyl in populariteit op de tweede plaats, na laminaat. Dat is vooral te danken aan de innovatieve structuren, waaronder zachte textiele dessins als leer, tweed of kant. Maar ook de traditionele houtpatronen, vooral exotische soorten als wengé of merbau, zijn weer helemaal in. Zeker nu ze volgens de nieuwste technieken voorzien kunnen worden van een voelbaar nerfreliëf in de toplaag.

Veelzijdig vinyl
Vinyl heeft zich ontwikkeld tot een uiterst functionele kunststof vloer. Het is niet al te duur, gemakkelijk in onderhoud en draagt bij aan geluidsreductie. Ook bij dit product zijn er goedkope en dure varianten. Het verschil in prijs zit m vooral in de dikte van de toplaag. Over het algemeen geldt: hoe dikker, hoe sterker. Naast de normale kwaliteiten voor huis- en slaapkamer zijn er extra stevige varianten voor zwaar huishoudelijk of semi-project gebruik. Sommige hebben een gekalanderde, compacte toplaag en zijn daarmee geschikt voor veelbelopen ruimtes als kantoor of praktijk. Ook de kwaliteiten met ingestrooide chips of metallic deeltjes zijn zeer slijtvast.

Kamerbreed
Vinyl is gemakkelijk in het onderhoud. Mede dankzij de extra sterke beschermlagen die de vloer krasvast, stroef en ongevoelig maken voor aanhechten van vuil. De meeste dessins zijn leverbaar op 200, 300 en 400 cm breedte, dus ook in grotere thuiskantoren of appartementen naadloos te leggen! Voor een mooi strak effect wordt volledig verlijmen overigens aangeraden. Vinyl mag gebruikt worden in combinatie met laag-temperatuur vloerverwarming tot 28°C. Bedenk wel dat het materiaal van zichzelf iets isolerend is, waardoor het rendement lager zal zijn.

Linoleum met lijnolie
Al decennia lang staat linoleum bekend om haar antistatische, geluiddempende én bacteriewerende eigenschappen. Tegenwoordig wordt de keuze voor linoleum steeds vaker gemaakt op basis van milieubewuste argumenten. Linoleum bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen en wordt volledig milieuvriendelijk geproduceerd. Het hoofdbestanddeel van linoleum is lijnzaadolie. De overige ingrediënten zijn kurk, houtmeel, kalksteen en hars die gefixeerd zijn op een rug van jute. Marmoleum is een van de bekendste collecties. Dit jaar is een heel nieuw, tactiel linoleum product uitgebracht met de optiek van kurk.

Mozaïekvloeren
Zowel vinyl als linoleum kunnen door de vakman in patroon worden gelegd. De doe-het-zelver zal goed uit de voeten kunnen met de Marmoleum click panelen. Ze zijn als modulair systeem verkrijgbaar in stroken en tegels. Dankzij het lijmloze clicksysteem kunnen ze gemakkelijk in én uit elkaar worden gehaald. En zijn daarmee verhuisbaar.

Zowel vinyl als linoleum vereisen een perfect geëgaliseerde ondervloer. Hiervoor zijn speciale MDF uitvlakplaten en egalisatiemiddelen op de markt. Uitzondering daarop vormt het legklare click Marmoleum waarbij de ondervloer al geïntegreerd is in het paneel.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

Onder de naam Marmoleum Oxyd is Forbo Flooring een samenwerking aangegaan met stofontwerper en kunstenaar Claudy Jongstra. Voor de nieuwe Marmoleum collectie zijn uitsluitend oxide pigmenten gebruikt. De vier nieuwe, subtiele kleuren passen zowel in een woon- als werkomgeving. Met de samenwerking vragen Forbo en Claudy Jongstra aandacht voor het behoud van landschappelijk erfgoed.

Natuurlijke verbintenis
Geestverwantschap heeft Marmoleum en Claudy Jongstra bij elkaar gebracht. Forbo en Studio Claudy Jongstra zijn samen een onderzoekstraject gestart om bij het kleuren van Marmoleum plantaardige pigmenten te gebruiken. Deze natuurlijke verbintenis heeft iets vanzelfsprekends. Beide maken interieurproducten die hun schoonheid ontlenen aan het samengaan van natuurlijke grondstoffen en pigmenten. Bij beide spelen vakmanschap, ambacht en duurzaamheid een prominente rol.

Claudy Jongstra
Claudy Jongstra is een internationaal erkende kunstenaar die het liefst met natuurlijke materialen werkt. De natuur zelf vormt haar inspiratiebron en zij houdt in alle opzichten rekening met de natuur. Door het gebruik van wol, zijde en andere natuurlijke vezels krijgt haar werk een hoge tactiliteit en een bepaalde sensualiteit. Bovendien hebben haar stoffen en kunstwerken heel bijzondere kleureigenschappen door de toepassing van plantaardige kleurstoffen.

111 jaar cradle-to-cradle
Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen: lijnolie, houtmeel, hars, jute, kalksteen en pigmenten. Sinds 1860, toen Frederick Walton linoleum uitvond, is er feitelijk niets veranderd aan het product. Forbo maakt in de Zaanstreek al 111 jaar Marmoleum volgens de cradle-to-cradle filosofie. Claudy Jongstra heeft een nieuwe collectie ontwikkeld waarbij kleurstoffen op basis van oxide pigmenten het uitgangspunt zijn. De vier nieuwe Marmoleum kleuren reflecteren haar visie op zowel kleur als interieur.

Oxide pigmenten
Marmoleum Oxyd created by Claudy Jongstra komt anders over dan het bekende Marmoleum. Het is verfijnd, poederachtig, vervaagd. De oxide pigmenten zorgen voor een uitstraling die aan patina over historische beelden doet denken. Geen harde, felle nieuwheid maar een poëtische kracht. De subtiele kleuren verwijzen naar de natuurlijke verfstoffen van meekrap en wouw. De ingetogen ontwerpen lijken op krijttekeningen. Het eindresultaat is sereen en ontdaan van onnodige versiering. Hortus Botanicus Amsterdam Claudy Jongstra is een groot pleitbezorger voor het behoud van erfgoed: dieren, planten, verloren gegane kennis en verdwenen ambachten als spinnen en kaarden. Met de introductie van Marmoleum Oxyd, in het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit, ondersteunt Forbo het gedachtegoed van Claudy Jongstra. Een deel van de opbrengst van de verkoop zal ten goede komen aan de Hortus Botanicus Amsterdam, een van de oudste botanische tuinen ter wereld.

Forbo Flooring introduceert de vernieuwde collecties Novilon Nova en Novilon Viva. Collecties die staan voor betrouwbaarheid en kwaliteit, maar ook voor innovatie. Met een grote verscheidenheid aan dessins en kleuren die worden geproduceerd met behulp van de nieuwste technieken. Novilon Nova en Viva sluiten perfect aan bij de huidige trends in de vloerbedekkingmarkt.

Novilon Nova

De basis van de Nova collectie wordt gevormd door een aantal klassiekers, zoals de populaire rustiek eiken met haar robuuste en licht versleten uitstraling. Dit dessin is nu uitgebreid met een bredere eiken plank die nog eleganter en subtieler is en in drie kleurvarianten verkrijgbaar. Een goede basis voor een tijdloos interieur. Veel houtdessins zijn voorzien van een embossing: een houtstructuur met een natuurlijke en matte uitstraling.

Ook nieuw in het houtsegment van Nova is merbau, die de huidige houttrend reflecteert van tropische houtsoorten. De brede merbau plank is verkrijgbaar in 2 intense, donkere kleuren met veel karakter. De nieuwe leisteen dessins zijn uitgevoerd met een zeer dunne voeg en laten veel verschillende details zien. Ondersteund door een elegante embossing is dit dessin nauwelijks van echt te onderscheiden. De leisteen is verkrijgbaar in een neutrale lichte zandkleur en een donkere antraciet.

Qua constructie is de Novilon Nova even sterk als voorheen, zowel in technische opbouw als in de toepassing van de sterke beschermlaag Diamond Seal. Novilon Nova is geschikt voor gebruik in elke woonruimte, op trappen en zelfs in kantoorruimtes. De adviesprijs van Novilon Nova is € 27,80 per m².

Novilon Viva

Novilon Viva reflecteert de wensen van een jongere, actieve doelgroep en met name gezinnen. De collectie bestaat uit tijdloze vloeren die gemakkelijk schoon te maken zijn en een huiselijke en gezellige sfeer geven. De grote variëteit in kleur en dessins maakt de collectie geschikt voor gebruik in elke woonruimte. Natuurlijk beschikken alle items over het Diamond seal label. De adviesprijs voor Novilon Viva is € 19,45 per m²

Traditionele bestsellers uit de Viva range zijn geüpdate in kleur en waar relevant voorzien van een embossing om de vloeren nog realistischer te laten lijken. Daarnaast is de Novilon Viva collectie uitgebreid met een aantal verrassende nieuwe dessins, zoals exotisch hout. Deze smalle plank van tropisch palmenhout is verkrijgbaar in een donkerbruine en een lichtere variant. Ook nieuw in de Viva reeks is leer: een vloer die de stevige look van beton combineert met de zachtheid en elegantie van leer, in vier warme kleurtinten. De dessins licht hout en donker hout vormen een moderne toevoeging aan de Novilon Viva collectie. Rechte planken met een heldere houtstructuur, passend in elk eigentijds interieur. Vernieuwd is het alom bekende visgraat motief, in een modernere versie met een vergrijsde honingkleur en een diep bruin/zwarte kleur.