Novilon® Fusion is een mix van verschillende stijlen die inspelen op de individuele en persoonlijke smaak van verschillende mensen. De focus ligt op herkenbare ontwerpen met een bijzondere twist. De collectie is onderverdeeld in drie themas.

Fusion Nature
Natuurlijke tinten en kleurgebruik, aardetinten, vormen de basis voor deze collectie. Een trend waar het binnen en het buiten even belangrijk zijn en soms naadloos in elkaar overlopen. De landelijke emotie is terug te vinden in de inspiratie uit de natuur. Deze inspiratie richt zich op bijvoorbeeld het karakter van hout in zijn pure vorm: duurzaam en robuust, maar ook rustig en elegant. Dessins die perfect aansluiten bij deze sfeer zijn: dessin groots heeft een zeer brede plank in een naturel en een white wash kleur met toch een gelijkmatige, rustieke structuur. De elegant zorgt door zijn kleurrijke structuur in de planken voor een levendig karakter.

Fusion Basic
Producten en materialen zijn basic en functioneel en hebben een puur en zuiver kleurgebruik. De dessins beton en lava zorgen voor de ultieme basisvloer voor een interieur, zonder ook maar een moment saai te worden door de subtiele detaillering. Belangrijkste kleurgroep is een reeks aan grijstinten die van warm naar koel in veel verschillende nuances overlopen. Dessin fineer is een vernieuwde opvatting van hout. De zachte tekening van het hout geeft een abstracte vertaling van het hout van nu.

Fusion Pure
Dit thema is gebaseerd op een sfeer met pure, eerlijke materialen; soms met emoties uit een verleden, doorleefd en getekend, en soms helemaal van nu, glad, nieuw en gepolijst. Juist het contrast in deze sfeer zorgt voor de spanning, het gaat om het hergebruik en de improvisatie. Het mix & match is op deze stijl geschreven maar de match kan juist verrassend en onverwachts zijn. Kleuren hebben in deze groep vaak een authenticiteit die geïnspireerd is op het materiaal waar het van gemaakt is.

Uniek is het dessin reliëf, een verrassend op leer geïnspireerd dessin. Veel details in een patroon dat elke keer weer van richting veranderd is verkrijgbaar in de herkenbare leerkleuren zand, terra en donkerbruin. Het gecontinueerd dessin leer in de zilvertint zorgt voor extra spanning in de reeks. Novilon® is gemakkelijk in onderhoud, duurzaam in gebruik, comfortabel en mooi door haar eigentijdse uitstraling die mede bepaald wordt door de unieke structuur.Ook leuk om te lezen