1332
Marmoleum® Dutch Design

Marmoleum Dutch Design is een samenwerking tussen Forbo en twaalf Nederlandse designers, waarbij elke designer een bijzondere kleur Marmoleum ontwikkelt. Sinds januari introduceert Forbo maandelijks één kleur tot het palet van twaalf eigentijdse kleuren in december 2006 compleet is.

Trots zijn we op de laatste vier kleuren, ontworpen door Li Edelkoort (september), Richard Hutten (oktober), Kiki van Eijk (november) en Irma Goedemondt (december). Elke kleur vertelt een eigen verhaal. Bij de eerste vier ontwerpen van Marcel Wanders, Saar Oosterhof, Edward van Vliet en Claudy Jongstra speelde kleur de hoofdrol. De tweede reeks kleuren van Piet Hein Eek, Evelyne Merkx, Jurgen Bey en Miriam van der Lubbe was conceptueel van karakter. De nieuwe en tevens laatste vier kleuren zijn vooral sensueel van aard. Zinnelijke inspiratiebronnen als de menselijke huid, de natuur, het palet van Mondriaan en de dieprode tinten van Chinese en Indiase tempels spelen hier een sleutelrol.

Li Edelkoort verdiept zich bijvoorbeeld al jaren in alle aspecten van de huid en vertaalde een foto van de menselijke huid in een subtiele Marmoleum. Richard Hutten ontwierp een rijke kleur, gebaseerd op de kleurrijke opbouw van de huidige Nederlandse samenleving en de primaire kleuren van Mondriaan. Kiki van Eijk liet zich inspireren door het intense groen van de ontluikende lente en combineerde dit met het fuchsiaroze en donkerbruin van uitbundig bloeiende zomerweiden. Irma Goedemondt presenteert een dieprode Marmoleum, waarin de sfeer van Chinese en Indiase tempels meeklinkt.

De collectie

Marmoleum Dutch Design is verkrijgbaar in een dikte van 2.5 mm. Bij elke kleur is bijpassend lasdraad leverbaar. Uiteraard is Marmoleum Dutch Design voorzien van de nieuwe finish Topshield waardoor Marmoleum nog makkelijker en goedkoper schoon te maken is. Door Topshield blijft ook de structuur en kleur van Marmoleum langer mooi.

Over Marmoleum

Marmoleum wordt al meer dan honderd jaar gemaakt en ontwikkelde zich tot een populaire vloerafwerking bij architecten, designers en consumenten. Het is een vloer met veel identiteiten. Het past in elke omgeving, waar het ook ligt. Van klassiek tot modern, van professioneel gebruik tot in de woonkamer. Door de intensiteit van kleuren en eerlijke uitstraling is het een vloer die met de jaren steeds mooier wordt.

Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het is een mengsel van lijnolie, harsen, houtmeel en kalksteen dat wordt gekalanderd op een jute ondergrond. Het dessin van Marmoleum is uniek en ontstaat door de contrasten en verhouding van de kleuren. Het productieproces neemt enkele weken in beslag om tot de juiste product eigenschappen te komen.

Waar verkrijgbaar

Marmoleum is verkrijgbaar bij elke gespecialiseerde woninginrichter. Voor een dealeradres in de buurt, kijk dan op www.marmoleum.nl. Ook is Marmoleum elke woensdag en zaterdag te bewonderen in de Marmoleum Modelwoning op het Forbo terrein in Krommenie.

De consumentadviesprijs van Marmoleum Dutch Design is € 30,95 per m2.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners