Armstrong Linoleum

Linoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen: lijnolie, harsen, kurk, jute, houtmeel, kalksteen en natuurlijke kleurstoffen. Lijnolie komt uit het lijnzaad, het hars komt uit de houtverwerkende industrie, de kurk is afkomstig van kurkeiken, en de jute wordt gemaakt van de Tossa juteplant. Het houtmeel is afkomstig van de houtindustrie en de kalksteen komt uit winning in diverse landen.

Eigenschappen
Linoleum is duurzaam, mooi, decoratief, en heeft een goede prijs/prestatieverhouding. Daarnaast is een linoleum vloer erg hygiënisch, gemakkelijk in onderhoud en in vele kleuren en dessins verkrijgbaar. Vaak wordt linoleum toegepast in kantoren omdat het goed tegen het gebruik van bureaustoelen kan. Na gebruik is de vloer volledig biologisch afbreekbaar. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat is de geluiddemping en de vochtbestendigheid.

Kwaliteitskenmerken
Er zijn veel verschillende soorten linoleum vloeren verkrijgbaar, uiteraard is er onderling een groot verschil in slijtvastheid en in samenstelling van de materialen. Bij uw keuze is het vooral belangrijk te bepalen waarvoor u de vloer gaat gebruiken. In de hal moet deze sterker zijn dan in bijvoorbeeld de slaapkamer. In de winkel kunt u informatie krijgen over de slijtvastheid. Er is ook linoleum met milieukeur verkrijgbaar.

Het leggen van linoleum
U dient een vlakke ondervloer als basis te hebben voor uw linoleum vloer. De ondervloer bepaald in grote mate de levensduur van de vloer. Er zijn verschillende soorten ondervloeren verkrijgbaar. Informeer bij uw leverancier naar de ondervloer die het meest geschikt is voor u.

Hoe onderhoud ik een linoleum vloer?
Een linoleum vloer is zee gemakkelijk te onderhouden. U kan de vloer stofzuigen en regelmatig dweilen met een sopje.Ook leuk om te lezen