Forbo Flooring introduceert de vernieuwde collecties Novilon Nova en Novilon Viva. Collecties die staan voor betrouwbaarheid en kwaliteit, maar ook voor innovatie. Met een grote verscheidenheid aan dessins en kleuren die worden geproduceerd met behulp van de nieuwste technieken. Novilon Nova en Viva sluiten perfect aan bij de huidige trends in de vloerbedekkingmarkt.

Novilon Nova

De basis van de Nova collectie wordt gevormd door een aantal klassiekers, zoals de populaire rustiek eiken met haar robuuste en licht versleten uitstraling. Dit dessin is nu uitgebreid met een bredere eiken plank die nog eleganter en subtieler is en in drie kleurvarianten verkrijgbaar. Een goede basis voor een tijdloos interieur. Veel houtdessins zijn voorzien van een embossing: een houtstructuur met een natuurlijke en matte uitstraling.

Ook nieuw in het houtsegment van Nova is merbau, die de huidige houttrend reflecteert van tropische houtsoorten. De brede merbau plank is verkrijgbaar in 2 intense, donkere kleuren met veel karakter. De nieuwe leisteen dessins zijn uitgevoerd met een zeer dunne voeg en laten veel verschillende details zien. Ondersteund door een elegante embossing is dit dessin nauwelijks van echt te onderscheiden. De leisteen is verkrijgbaar in een neutrale lichte zandkleur en een donkere antraciet.

Qua constructie is de Novilon Nova even sterk als voorheen, zowel in technische opbouw als in de toepassing van de sterke beschermlaag Diamond Seal. Novilon Nova is geschikt voor gebruik in elke woonruimte, op trappen en zelfs in kantoorruimtes. De adviesprijs van Novilon Nova is € 27,80 per m².

Novilon Viva

Novilon Viva reflecteert de wensen van een jongere, actieve doelgroep en met name gezinnen. De collectie bestaat uit tijdloze vloeren die gemakkelijk schoon te maken zijn en een huiselijke en gezellige sfeer geven. De grote variëteit in kleur en dessins maakt de collectie geschikt voor gebruik in elke woonruimte. Natuurlijk beschikken alle items over het Diamond seal label. De adviesprijs voor Novilon Viva is € 19,45 per m²

Traditionele bestsellers uit de Viva range zijn geüpdate in kleur en waar relevant voorzien van een embossing om de vloeren nog realistischer te laten lijken. Daarnaast is de Novilon Viva collectie uitgebreid met een aantal verrassende nieuwe dessins, zoals exotisch hout. Deze smalle plank van tropisch palmenhout is verkrijgbaar in een donkerbruine en een lichtere variant. Ook nieuw in de Viva reeks is leer: een vloer die de stevige look van beton combineert met de zachtheid en elegantie van leer, in vier warme kleurtinten. De dessins licht hout en donker hout vormen een moderne toevoeging aan de Novilon Viva collectie. Rechte planken met een heldere houtstructuur, passend in elk eigentijds interieur. Vernieuwd is het alom bekende visgraat motief, in een modernere versie met een vergrijsde honingkleur en een diep bruin/zwarte kleur.Ook leuk om te lezen