Een laminaatvloer is ideaal als je niet te veel uit wilt geven aan een vloer maar wel wil genieten van dezelfde gezellig sfeer als die van een houten vloer. Er is uiteraard veel verschil in kwaliteit tussen de laminaatvloeren. Om langdurig plezier te hebben van je laminaatvloer is het aan te raden om te kiezen voor kwaliteitsmerken alsAmbiant, Haro, Quick-Step of Parador. Verder heb je ook nog de keuze uit verschillende gebruiksklassen voor minder of meer intensief gebruik en voor het plaatsen van vloerverwarming. Bij een laminaatvloer heb je de keuze uit verschillende tinten, kleurpatronen en structuren voor iedere interieurstijl. 

De basis van het interieur begint bij de vloer, een uitdrukking die we heel vaak horen en die staat als een huis! Wanneer de vloer eenmaal ligt kunnen we de rest van het interieur en de aankleding gaan bepalen. Laminaat is nog steeds een van de populairste vloersoorten die we kennen. Deze vloer is ook heel goed zelf te leggen. Heb je een mooie laminaatvloer op het oog en wil je deze zelf gaan leggen dan hebben wij 5 praktische tips voor je op een rijtje gezet.

Een nieuwe vloer uitkiezen is iets waar je vaak een tijd over na moet denken, en wat je meestal ook maar sporadisch doet. Daarom is het belangrijk dat je er goed over nadenkt, om een foute keuze te voorkomen. Dit is zeker belangrijk aangezien een vloer zo’n belangrijk onderdeel van het interieur vormt. De meeste woon- of vloerenwinkels verkopen gigantische hoeveelheden aan verschillende soorten vloeren, zoals laminaat, dus het kan best ingewikkeld zijn hier de beste voor jou uit te kiezen. Laminaat kun je vinden in veel verschillende soorten, welke vaak verschillen in kleur, dikte breedte, en de aan- of afwezigheid van een v-groef. Elke van deze verschillen zorgen voor verschillende eigenschappen en dus kun je hieronder tips vinden zodat jij het laminaat kunt vinden wat bij jou past!

Dikte laminaat
Gewoonlijk is laminaat meestal zo tussen de 6 en 8 mm dik. Voordelen van wat dunner laminaat van 6 mm is dat dit vaak wat goedkoper is, het is echter wel zo dat dunner laminaat geluid en warmte minder binnenhoudt. Dit is echter meestal niet zo’n probleem voor kamers waarin er niet veel wordt gelopen of harde muziek wordt afgespeeld, denk dan bijvoorbeeld aan een zolder of slaapkamer. In kamers die heel veel worden gebruikt en worden belopen zoals de woonkamer, keuken en gang is het wel aan te raden om te kiezen voor laminaat dat wat dikker is, zo’n 7 of 8 mm. Dit is comfortabeler, beter warmte-isolerend en dempt het geluid beter. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de functie van het laminaat en op welk plek in je huis je dit gaat neerleggen voordat je een besluit maakt over de dikte. 

Laminaat breedte
De dikte is dus vooral belangrijk om rekening mee te houden voor de praktische aspecten, terwijl de breedte van het laminaat vooral belangrijk is voor de uitstraling van je vloer. In de regel heeft breder laminaat vaak een luxueuzere uitstraling dan smal laminaat. 

Wel of geen V-groef ?
Het is mogelijk om te kiezen voor een laminaatvloer met groeven tussen de verschillende platen, hierdoor krijgt de laminaatvloer meer het uiterlijk van een echt houten of stenen vloer. Je kunt kiezen tussen een twee- of vierzijdige groef bij de V-groef. Het verschil hiertussen is dat er bij een tweezijdige groef er alleen aan de lange zijden van de planken een groef wordt gevijld, terwijl dit bij een vierzijdige v-groef aan alle kanten van de plank wordt gedaan. Wanneer je niet per se een parket-look wilt, kun je ook kiezen voor laminaat zonder V-groef. 

De keuze voor laminaat met of zonder V-groef is een persoonlijke voorkeur. Laminaat met een V-groef is vooral geschikt als je de vloer wat persoonlijkheid wilt geven, bijvoorbeeld als je huis een landelijke inrichting heeft, past dit erg goed. Wil je juist graag een modernere look, dan is een laminaatvloer zonder V-groef weer meer geschikt. 

Laminaatkleur
Ook de kleur van het laminaat is natuurlijk erg bepalend voor het uiterlijk. De keuze hierin is ook erg persoonsgebonden. Bij een landelijke stijl past een V-groef dus ook mooi, zeker als dit in het lichtbruin wordt uitgevoerd. Bij moderne interieurs wordt dus laminaat zonder V-groef aanbevolen, vooral in het grijs kan dit erg mooi zijn, maar je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen zelf je laminaat te verven of schilderen. Voor een meer traditioneel interieur staat donkerder laminaat vaak erg mooi.

Laminaat is al jaren bij uitstek de meest populaire vloer! En dat is niet voor niets want laminaat kent niet alleen maar een heleboel voordelen. Het is ook een vloersoort die n een enorme keuze verkrijgbaar is zodat er voor iedereen wel een passende laminaatvloer te vinden is.

Nu we enkele maanden verder in het jaar zijn lijkt het ons een geschikt moment om in kaart te brengen wat de nieuwe trends in laminaatvloeren zijn. Welke ontwikkelingen hebben we gesignaleerd en wat staat ons nog te wachten in 2016? In dit blog bespreken we de meest gehoorde trends.

Als je niet kunt kiezen tussen kwaliteit, design en gebruiksgemak? Bieden de luxe vinylvloeren van Moduleo Transform een oplossing. Deze nieuwe luxe vinylvloeren van het Belgische bedrijf Moduleo vallen op door hun warme houtlook. De slijtvaste toplaag van 0,55 mm en de speciale coating Protectonite, beschermt tegen vocht en vlekken. Vloeren uit de collectie Moduleo Transform zijn door hun extreem beschermende toplaag geschikt voor zeer druk belopen ruimtes. Ze vertonen weinig slijtage, zijn gemakkelijk te onderhouden en de zeer uitgebreide collectie bevat 60 dessins. Dus voor elke stijl interieur is er wel een passende vloer van eigentijdse steeneffecten tot speelse kleuren en de klassieke charme van hout

Een snelle plaatsing typeert de nieuwe generatie modulaire vinylvloeren van Moduleo. Het geëvolueerde kliksysteem LockXpress [LXP] laat een snelle zwevende installatie toe, met een tweemaal sterkere verticale vergrendeling. Ideaal voor renovatieprojecten en doe-het-zelvers. Daarnaast zijn de vloeren ook verkrijgbaar in een te verlijmen versie (dryback).

De afgelopen jaren heeft laminaat behoorlijk wat aan populariteit gewonnen. Een laminaatvloer is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden en door zijn kleur en slijtvastheid gemakkelijk in het onderhoud en dus een voordelig alternatief voor parket.

Maak kennis met de nieuwste innovatie in laminaatvloeren. Maak kennis met Quick-Step Impressive Ultra. Een nieuwe generatie laminaatvloeren die natuurlijker dan ooit oogt en aanvoelt...

De afgelopen jaren hebben laminaatvloeren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar in de beginjaren het verschil tussen een laminaatvloer en een echt houten vloer duidelijk zichtbaar was, is het tegenwoordig vaak nog maar moeilijk te zien. De kwaliteit is duidelijk verbeterd en een goede laminaatvloer kan bijna levenslang mee gaan. Creon vloeren biedt een ruime keuze in laminaat vloeren die makkelijk, snel en voordelig online te bestellen zijn.

De populariteit van laminaat neemt steeds meer toe. Niet in de laatste plaats vanwege het gemak. Deze vloer is door het kliksysteem makkelijk zelf te leggen. En daardoor kan een goede vloer bij een verhuizing ook weer meegenomen worden. Er komt geen lijm meer aan te pas en je hebt voor het leggen dus ook geen specialist meer nodig.

Een ander belangrijk voordeel van laminaat is het nagenoeg onderhoudsvrije karakter. Een houten vloer moet regelmatig in de olie of was gezet worden en een parketvloer om de paar jaar geschuurd en gelakt worden. Allemaal zaken die bij een laminaatvloer niet aan de orde zijn. En door de huidige printtechnieken is de houtprint in de toplaag bijna niet van echt te onderscheiden. De karakteristieke v-groef die veel houten vloeren hebben is ook bij de laminaatvloeren van Creon Vloeren aanwezig. Zo heb je dus wel de lusten, maar niet de lasten van een echte houten vloer

Mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld stof en huismijt hebben ook veel baat bij een laminaatvloer in plaats van vloerbedekking. Laminaat houdt geen stof vast en is makkelijk schoon te maken. Dus ook ideaal voor mensen met kinderen en huisdieren. Even een doekje over de vloer en je bent klaar.

Creon Vloeren is een online winkel en dat betekent dat je op scherpe prijzen kunt rekenen omdat je zelf alles regelt. Niet alleen de vloeren maar ook de bijbehorende accessoires zoals ondervloeren kun je online bestellen. Dus ben je in een paar klikken klaar. Maar als je de vloeren in het echt wilt bekijken en ervaren, dan kan dat natuurlijk ook. In de showroom kunnen alle vloeren uitgebreid getest en bekeken worden en staan medewerkers voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en je te helpen bij een bestelling. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om een voorbeeld te bestellen. Je ontvangt dan een stukje van het gewenste laminaat thuisbezorgd zodat je deze op je gemak in het echt kunt bekijken. Zo is je nieuwe laminaat vloer makkelijk en snel geregeld. Bekijk alle laminaat en andere vloeren op www.creon-vloeren.nl

Een makkelijk te onderhouden laminaat dat zelfs in de keuken en badkamer kan.

Je stapschoenen vergeten uit te doen na een herfstwandeling. De hond die zijn poten niet afveegde bij het binnenkomen. Kinderen die niet meer buiten spelen en hun waterspelletjes dus maar binnen verderzetten. De ovenschotel die uit je handen glipt en op de keukenvloer terechtkomt. Met het laminaat uit de Riviera collectie van BerryAlloc hoeft dit allemaal geen drama te zijn.


Alle planken in de Riviera collectie worden met een speciale, waterafstotende coating behandeld. Deze HydroPlus coating zorgt voor een feilloze bescherming van de vloer, waardoor deze waterresistente vloeren in alle kamers, inclusief de keuken en badkamer, geïnstalleerd kunnen worden. De vloer is perfect beschermd tegen insijpelend water en mag ook gedweild worden.

Zelfs in de meest natte kamers is een Riviera laminaat een goed alternatief voor de koude tegelvloer. Wie ruilt er s ochtends immers graag zijn warme bed in voor de kille badkamer? Met de BerryAlloc Riviera collectie kan je nu ook in de badkamer genieten van het warme gevoel van hout onder je voeten.


Design vloerenfabrikant TFD uit Dalfsen heeft als eerste in Nederland en Europa een nieuw concept neergezet: magnetische vloerdelen met als hoofdbestanddeel pvc. Met deze nieuwe techniek brengt het bedrijf designvloeren in de markt als alternatief voor het meer bewerkelijke clicklaminaat. De vloeren zijn geschikt voor zowel particulier als projectmatig gebruik.

Het hoofdbestanddeel van de magnetische vloeren is pvc. Hoewel pvc niet direct tot de verbeelding spreekt, zagen TFD-oprichters Monique en Rob Toonen meteen de mogelijkheden van dit veelzijdige materiaal. Monique Toonen: “Het past helemaal bij de wensen van de eindgebruiker die gaat voor decoratief en mooi, maar vooral praktisch gemak.”

Oersterk pvc
Een belangrijke eigenschap van pvc is dat het naast erg sterk ook vorm- en slijtvast is. Vloeren zijn daardoor bestand tegen zeer hoge drukbelasting. Schoenen met hakken maken geen putten, wat niet alleen praktisch is in een kantooromgeving, maar ook thuis. Daarnaast is pvc sterk vuilwerend, zorgt het voor zeer grote geluidsdemping en is het vocht- en vuilbestendig. En niet het minst belangrijk: de vloerdelen zijn gemaakt van schone pvc’s (zogenaamde ‘virgin’ pvc’s) waardoor ze volledig recyclebaar zijn.

Magnetische vloeren bij snelle verhuizing, renovatie of een ongelukje
Zo gemakkelijk leg je MFDTFD is continu op zoek naar nieuwe methoden en technieken. De meest recente innovatie is de magnetisch te leggen vloer. Als eerste in Nederland en binnen Europa maakt TFD gebruik van deze techniek. Bij magnetische vloeren hoef je niet te verlijmen en het zet niet uit door toedoen van vocht. Daarnaast zorgt de magnetische laag onder de vloerdelen ervoor dat de vloer stabiel ligt en makkelijk opneembaar is. Dit maakt een magnetische vloer tot een heel mooi alternatief voor het meer bewerkelijke clicklaminaat.

Toonen: ‘Het gebruik van magnetische vloerdelen is vooral praktisch wanneer een verhuizing van kantoren of winkels in een kort tijdsbestek moet plaatsvinden, maar bijvoorbeeld ook bij de renovatie van hotels, woningen of oude monumenten. Wanneer er een harde vlakke vloer ligt, hoef je deze er vaak niet uit te slopen, omdat de magnetische vloer direct over de bestaande vloer heen gelegd kan worden. En zoals we allemaal weten: een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij magnetische vloeren is dit geen enkel probleem: Vloerdeel eruit, en hup, nieuw vloerdeel er weer in.’

Eindeloos variërenFitnesszaal

Bij de magnetische vloer heb je te maken met eenvoudig vervangbare stroken. Zo kun je accenten plaatsen en eindeloos variëren. De magnetische vloer wordt los in de ruimte gelegd. Eerst wordt een magnetische folie uitgerold op een voldoende vlakke vloer. Hierop worden de magnetische design stroken gelegd. Inmiddels heeft TFD een volledige collectie vloeren met dit nieuwe magnetische systeem en levert zij door Nederland en heel Europa.

Over TFD
TFD (Toonen Flooring Design) staat voor vele jaren vakmanschap in het fabriceren van designvloerdelen. Daarbij gaat het familiebedrijf niet uit van alledaagse materialen, maar zoekt zij steeds weer naar nieuwe creatieve en praktisch toepasbare oplossingen. Dit doet zij zonder de sfeer en het comfort uit het oog te verliezen. Het bedrijf introduceerde als eerste ter wereld een magnetisch vloersysteem in Nederland en heel Europa. TFD combineert een hoge kwaliteit vloer met veel verschillende en verrassende dessins, geschikt voor particulier- en projectmatig gebruik. TFD heeft vooralsnog Nederland en Europa als afzetgebied, maar de internationale ambities reiken ver. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Dalfsen en een nevenvestiging in Duitsland.

Laminaat is een zeer populaire vloerbedekking. In ruim 57% van de Nederlandse woningen ligt een laminaat vloer. Laminaat is supersterk. De kern bestaat uit houtvezelplaat (HDF of MDF) met daarop een laagje dessinpapier. Hierop worden weer diverse slijt- en slagvaste kunststof lagen aangebracht. Laminaat is mooi, gemakkelijk zelf te leggen en bovendien betaalbaar.

Bij Carpetright vindt u momenteel een groot aanbod aan duurzame, aantrekkelijke en makkelijk te onderhouden laminaatvloeren, passend bij elk budget. Momenteel krijgt u zelfs een zeer aantrekkelijke korting tot maarliefst 40%!

Enkele voordelen van laminaat op een rijtje:

Voordat de nieuwe houten plankenvloer, het laminaat of het tapijt gelegd kan worden, is het belangrijk de ondervloer te inspecteren. Een goede ondervloer is de basis van een mooie topvloer. De eisen die aan de ondervloer worden gesteld zijn afhankelijk van de te leggen vloer. Zo vragen de meeste tapijten om ondertapijt, want dat zorgt voor extra bescherming en veerkracht waardoor het tapijt langer meegaat. Maar ongeacht de soort vloerbedekking, voor een goed resultaat is een egale ondervloer het allerbelangrijkst. Dus geen bobbels, deuken, gaten en andere oneffenheden, maar een gladde, egale ondervloer. Het egaliseren van een vloer is vaak nodig als voorbereiding op tegelen of het leggen van (laminaat) parket of tapijt. Om te weten hoeveel egalisatiemiddel u nodig hebt, meet u het vloeroppervlak met de rolmaat op. Per vierkante meter kunt u dan van ongeveer 3 kilo egalisatiemiddel uitgaan.

Voorbereiding
Ligt er een betonnen vloer, maak deze dan eerst droog en stofvrij. De diepere scheuren en gaten vult u op met zogenaamd snelcement. Maak de gaten en scheuren die u wilt vullen eerst nat voor u het snelcement aanbrengt. Dat zorgt ervoor dat de cement beter hecht aan de bestaande vloer. Let op: de naam zegt het al, dit snelcement hardt in enkele minuten uit. Maak het cement daarom steeds in kleine hoeveelheden aan. Smeer de vloer vervolgens in met voorstrijkmiddel. Dit vermindert de zuiging als u straks het egalisatiemiddel over de vloer uitgiet.

Aan het werk
Maak het egalisatiecement aan in de speciekuip (het is normaal dat de specie dun blijft). Roer het goed door met de mixer zodat er geen klontjes in zitten. Giet dan het egalisatiemiddel uit over de vloer. En denk eraan in banen te werken, zodat u steeds overal bij kunt! Het vloeibare cement zal vanzelf gelijkmatig uitvloeien. Met de plakspaan helpt u het uitvloeien een handje. Zorg ervoor dat ook alle hoekjes zijn opgevuld. U kunt gerust meerdere lagen egalisatiecement over elkaar aanbrengen, maar laat de voorgaande laag wel eerst goed drogen (24 uur). Maak het gereedschap na afloop wel direct schoon want na verloop van tijd gaat dat niet meer en kunt u het niet meer gebruiken.

Ligt er een houten vloer, verwijder dan eerst alle uitstekende spijkers en andere oneffenheden en zet verende vloerdelen met extra schroeven vast. Het is vaak, maar zeker bij een houten vloer, gebruikelijk een toplaag van spaanplaat (12 mm) aan te brengen. Beter (maar ook wat duurder) is het toepassen van multiplexplaten van 12 mm. Multiplex is namelijk minder gevoelig voor vocht. Leg deze platen dwars op de planken in halfsteens verband, zodat de naden niet recht onder elkaar liggen maar steeds verspringen. Schroef de platen om de 30 centimeter vast met verzonken spaanplaatschroeven (maat van de schroeven: 4 x 40 mm) ter plaatse van de balken onder de vloerplanken. Zorg dat de platen zoveel mogelijk zonder kieren worden gelegd. De kiertjes die niet te vermijden zijn vult u op met een elastisch blijvende kit. Strijk de verse kit glad met een plamuurmes die u regelmatig in een bakje zeepsop nat maakt. Dat laatste zorgt ervoor dat de kit niet hecht aan het plamuurmes. Houd de platen overigens rondom minstens 1 centimeter vrij van de muur zodat het hout kan werken en niet bol gaat staan als gevolg van.

Bron: Cires

Solidfloor, bekend als hét merk voor houten vloeren, introduceert nu een prachtige nieuwe laminaatcollectie: Global selected laminates by Solidfloor.

Global is een collectie bestaande uit 20 actuele laminaatvloeren die zijn afgestemd op de acht collecties van Solidfloor. Enerzijds bevat de collectie 10 tijdloze en sfeervolle houtdecoren. Daarnaast zijn er 10 zeer eigentijdse en moderne decoren; uni en met een fijne houtnerfstructuur.

Global biedt u vele voordelen. De Global laminaatcollectie is een perfecte aanvulling op het Solidfloor assortiment en daarmee zeer geschikt voor ruimtes in uw woning waar u niet voor een houten vloer kiest. Global heeft een zéér aantrekkelijke consumentenadviesprijs van slechts € 27,95 p/m². Dat is voordelig voor een kwalitatief hoogwaardig product. Daarbij is Global ook onderscheidend door zijn XXL maatvoering: de laminaatdelen zijn maar liefst 180 cm lang, 24 cm breed en 12,3 mm dik. De extra lange delen zorgen ervoor dat de vloer eenvoudig en snel te leggen is en geeft extra stabiliteit. Ook is een Global laminaatvloer zeer makkelijk in onderhoud.

Bij aankoop van een Global laminaatvloer ontvangt u standaard maar liefst 25 jaar garantie!

Uiteraard is er voor Global een mooie brochure beschikbaar die u volop inspireert bij de inrichting van uw huis. Behalve een inspiratievolle brochure zijn er voor alle vloeren ook decorkaarten en handmonsters beschikbaar. U kunt zo gemakkelijk thuis bepalen of dit de gewenste kleur is die past bij uw interieur.

Woodpecker heeft haar succesvolle concept meerlaagse vloeren van het merk Lamel Experience uitgebreid met twee nieuwe collecties. Beide programmas omvatten aantrekkelijke producten voor een aantrekkelijke prijs, waarmee een bredere doelgroep kan worden aangesproken. Lamel Experience Premium omvat een gevarieerde collectie Lamel Plank (2-laags systeem) van een premium kwaliteit. De vloeren hebben een prachtige uitstraling en zijn ook nog eens zeer interessant geprijsd! Lamel Experience Basic bevat prima vloeren die qua prijs-/kwaliteitverhouding uitermate geschikt zijn om het instapsegment in de markt mee te bedienen. Op deze manier brengt Lamel Experience een houten vloer voor iedereen binnen handbereik!

Lamel Experience Premium
Lamel Experience Premium is een programma Lamel Plank (2-laags systeem) met een toplaag van 4 mm Europees Eiken in een rustieke, spintvrije AB-sortering op een 11 mm berken multiplex drager. De producten zijn 180 mm breed en afgewerkt met Monocoat olie.

4 Lamel Experience Premium bevat een gevarieerde collectie met stuk voor stuk karakteristieke, kwalitatief hoogwaardige vloeren die het Thuis-gevoel onderstrepen. Met stijlvolle klassieke vloeren die zijn gerookt en/of verouderd, maar ook met premium vloeren die voldoen aan het trendbeeld van zwarte en witte vloeren. Daarnaast biedt het ook de keus uit diverse naturel geoliede items. Lamel Experience Premium heeft het!

Lamel Experience Basic
Lamel Experience Basic is een collectie van 150 mm brede planken met een 2,5 mm dikke eiken toplaag in ABCD sortering. De producten zijn 1900 mm lang en afgewerkt met een UV-gedroogde olie.

Lamel Experience Basic is een perfecte vloer om de basis te leggen in bijvoorbeeld een starterswoning of om de bovenverdieping van een huis te verfraaien met een houten vloer voor een zeer aantrekkelijke prijs. Er is keuze uit naturel en wit geoliede vloeren, die tevens in gerookte uitvoering verkrijgbaar zijn.

Lamel Experience Basic - de basis van genieten! Bijpassende randafwerking Woodpecker heeft een uitgebreide collectie randafwerking voor de collectie Lamel Experience.

Laminaatvloeren van Krono Original voldoen altijd aan de laatste trends op interieurgebied en bieden ook een ruime keus aan authentieke vloeren waar altijd vraag naar zal blijven. Door geoptimaliseerde productieprocessen kunnen nu nieuwe oppervlaktestructuren geleverd worden. Vloeren met een Super Natural synchroonstructuur hebben een supernatuurlijke uitstraling verkregen door een glanzend (chromen) effect in de houtnerf. Het resultaat: een zeer goede benadering van een authentieke houten vloer! De nieuwe Supermat structuur geeft vloeren juist een trendy uitstraling met een matte structuur.

Kronostep Super Natural
Eén van de indrukwekkende nieuwe collecties is Kronostep Super Natural. De vijf vloeren met eiken decor hebben door de tweezijdige vellingkant in combinatie met de unieke Super Natural synchroonstructuur een zeer realistische natuurlijke uitstraling.

Castello XL Woodline
Zoals op de markt van echte houten vloeren, neemt ook de vraag naar brede laminaat-vloeren toe. Daartoe hebben we een nieuwe XL-collectie ingericht: Castello XL Woodline. De prachtige decoren Eiken Long Island (met Supermat structuur) en Fresco zijn veelbelovend; de combinatie van brede landhuisdelen met het doorlopende patroon (Endless Beauty) en de optische vellingkant creëert bijzonder mooie vloeren.

Vintage vloeren
De collectie Kronostep Narrow (smalle delen met vierzijdige vellingkant) is uitgebreid met twee nieuwe geborstelde decoren. Deze uitbreiding sluit goed aan op de groeiende vraag naar vintage vloeren. Zo heeft het nieuwe decor Vintage een wijnkistdecor en is het decor Eiken Midnight een goede weerspiegeling van een oude vloer in een café.

Bijpassende randafwerking
Woodpecker heeft een uitgebreide collectie folie randafwerking voor haar collectie Krono Original laminaatvloeren, die ook zeer representatief is voor overige laminaatvloeren.

Laminaat moet minimaal 48 uur in de gesloten verpakking acclimatiseren voordat het wordt gelegd. De vloerdelen zullen eventueel al wat zwellen, zodat er bij het installeren reeds rekening gehouden kan worden met de zwelruimte. Let erop dat de ondervloer vlak, schoon, droog en vetvrij is wanneer u gaat leggen. Bovendien moet de ondervloer dragend zijn wanneer het laminaat op een houten ondervloer wordt gelegd. Bij een houten ondervloer kunt u als ondervloer spaanplaat gebruiken om de vloer te egaliseren en voldoende stevig te maken.

Heeft u een betonnen ondervloer? Dan is het verstandig een vochtwerende folie op deze vloer te leggen om te voorkomen dat er vocht in het laminaat terecht komt. Het folie trekt u door tot achter de plint, plak het folie af met een aluminium tape. Bij het leggen dient er tot de wanden, de deur en de centrale verwarming voldoende ruimte (minstens 1 cm) vrijgelaten worden. Door loopbelasting, zware meubels en vocht zal de vloer uitzetten en is voldoende expansieruimte nodig.

Gebruik voor het afwerken plinten en afdeklatten in dezelfde kleurstelling om een mooi doorlopend effect te bereiken. Bovendien kunt u hiermee de afgezaagde uiteinden verbergen.

Bron: Uw Vloer

Laminaat is opgebouwd uit lagen. De kern bestaat uit houtvezelplaat (HDF of MDF), het feitelijke dragermateriaal met daarop een laagje dessinpapier, dat het uiterlijk van laminaat bepaalt. Boven dit decorpapier bevindt zich de harde, transparante slijtlaag en bij de betere kwaliteiten zit ook onder het dessinpapier (dus tussen drager en dessin) nog een krachtpapier ter versteviging.

Net echt
Met fotografische precisie imiteren laminaat vloeren de rustieke look van echte hout. Ook de afwerking draagt bij aan een authentiek uiterlijk. Wat te denken van stoer teakhout met zwarte kitnaden waarmee de suggestie van een scheepsvloer wordt gewekt. Er zijn veel kleur en structuurmogelijkheden met laminaat. Bewerkingsprocédés zoals schrapen om hoogteverschillen te verkrijgen, dragen bij aan een verouderde look. In combinatie met een dessin van een houtsoort als wengé of het roodachtige jatoba cabral garandeert dit een rustieke houtlook.

Trend
Vernieuwend zijn de laminaten met het uiterlijk als van natuursteen. Wat te denken van een plavuizenvloer in donker leisteen?

Keihard de beste
Gemene deler van alle laminaatsoorten is de harde toplaag. Toch is de ene toplaag de andere niet en bestaan er grote verschillen in krasweerstand, stootvastheid, slijtwaarde, gladheid en vlekbestendigheid. Er zijn ruwweg drie categorieën waarin laminaat kan worden onderverdeeld: categorie 1, geschikt voor licht gebruik (slaapkamer of berging); categorie 2, geschikt voor normaal gebruik (woonkamer of gang) en categorie 3, geschikt voor zwaar, dan wel commercieel gebruik (werkruimtes).

In de tabel hieronder zijn de klassen aangegeven, hoe hoger de klasse hoe beter het product.

AC1Klasse 21 - licht gebruik

AC2Klasse 22 - normaal gebruik

AC2 Klasse 23 - intensief, licht commercieel gebruik

AC3 Klasse 31 - intensief, licht commercieel gebruik

AC4 Klasse 32 - zwaar gebruik/ normaal commercieel gebruik

AC5 Klasse 33 - zeer zwaar gebruik, intensief commercieel gebruik

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

Bij de keuze van een vloer, kiest u meer dan alleen een ondergrond. U kiest een stijl en een sfeer; een sfeer waar u jarenlang in zult leven en waar u zich in thuis moet voelen.

Alloc produceert kwaliteitsvloeren met unieke patronen en technische eigenschappen. Onze vloeren zijn bijzonder innovatief, hebben een hoog comfort en kennen zeer sterk verbindingen en oppervlakken. Dit zorgt voor een vloer die jarenlang mooi blijft. Een vloer moet echter niet alleen technisch verfijnd zijn, maar dient er ook fraai uit te zien. Alloc steekt veel tijd in het creëren van vloeren met de mooist denkbare decors.

De motieven zijn geïnspireerd op de fraaiste natuurlijke patronen en worden gecreëerd met een gloed, een natuurgetrouwheid en een pracht, die ervaren, gezien en gevoeld mag worden. De kwaliteit van Alloc-vloeren, in combinatie met het prachtige design, geeft een kamer waarin u zich thuis voelt en waarin u zich kunt ontspannen. U kunt er zeker van zijn dat het fraaie uiterlijk van de vloer is gebaseerd op een solide innerlijk. Alloc geeft de kamer een sfeer, waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Wanneer we het over teak hebben, denken we spontaan aan tuinmeubelen. Teak als vloerbedekking vind je meestal enkel buiten terug: op terrassen en aan zwembaden. De laatste jaren vond deze tropische houtsoort ook zijn weg in het meubilair van woon- en slaapkamers, vooral in landelijke interieuren.

Om een massieve brede plankenvloer te maken, is een boom van een zekere omvang vereist. De aangeplante dunnere teakboompjes komen hiervoor niet in aanmerking. Het hout van de oudere en dikkere teakbomen is schaars en daardoor ook erg duur. Bovendienis het ecologisch onverantwoord deze natuurlijke rijkdommen hiervoor uit te putten.

Voor de productie van de Quick-Step teak vloeren sneuvelen er geen teakbomen. Zo slaagt Quick-Step erin laminaatplanken in teak op de markt te brengen zonder de budgettaire en ecologische struikelblokken eigen aan de massieve teakuitvoeringen.

LOOK & FEEL QUICK-STEP NATUURVERNISTE TEAK
Tropische natuurlijke houtkleuren zijn fel, levendig en brengen in contrast met andere kleuren een rijke variatie in je interieur. Vooral de natuurverniste teak vormt een opvallende toets in een eerder neutraal of strak interieur. De kleur van massiever teak is echter niet stabiel en vergrijst snel, waardoor ze aan warmte inboet. Deze vergrijsde versie past weliswaar prima in bepaalde interieuren, maar is toch minder sprekend en fletser dan de natuurlijke teak.

De laminaatvloeren van Quick-Step zijn stabiel van kleur. Zo bewaar je wél de warmte en levendigheid van de originele teakkleur, en dit gedurende 25 jaar!

De Quick-Step natuurverniste Teak is bewerkt met een Natural Authenic oppervlaktestructuur. De poren zijn duidelijk zichtbaar in tegenlicht en verlenen een speciale dementie aan deze natuurverniste teakvloer van Quick-Step.

Net als alle andere vloeren uit het Quick-Step Perspective-gamma telt deze teak vloer een variatie van 12 verschillende planken. Op die manier vermijdt Quick-Step een systematische herhaling van de houttekeningen in de vloer, een vaak voorkomend fenomeen bij de goedkope laminaatvloeren op de markt. De afgeschuinde perspective kanten die een v-groefje vormen tussen de planken zijn afgewerkt met een aangepast dessin.

Vandaag de dag grijpen we vaak terug naar vaste waarden. Naar Louis XV-stoelen bijvoorbeeld. Met hun tijdloze lijnen zijn ze van alle tijden. Ze leggen een link met het verleden, terwijl ze toch stevig in het heden geworteld blijven. We zijn gecharmeerd door de authentieke houten look, maar net zogoed door een uitvoering geverfd in een cottagekleur, of een zustermodel in kunststof, bedacht door een trendy designer. Voor de reeks Vogue- laminaatvloeren, het nieuwe topgamma van QuickoStep®, heeft het merk zich door deze brainwave laten inspireren. De schitterende, geleefde eikenvloeren zijn verkrijgbaar in zes karaktervolle dessins die worden opgesplitst in drie stijlen: authentiek, modern en trendy.

Wil je een vloer met de eigenzinnige elegantie en de weelderige nerven van geleefde eikenvloeren in de herenhuizen weleer? Dan is de revolutionaire Vogue-laminaatvloer van QuickoStep® precies wat je zoekt. Vogue is tot nu toe de hoogst gepositioneerde laminaatvloer van heel de QuickoStep® collectie. Het is een vloer met een uitstraling die niet van een echte eikenvloer te onderscheiden is.

Drie unieke kenmerken
QuickoStep® Vogue combineert de beste eigenschappen: een buitengewoon onderhoudsgemak met een uitermate realistisch ogend oppervlak dat niet van een karaktervolle, geleefde eikenvloer te onderscheiden is.

Het gevoel van een geleefde eikenvloer heeft de laminaatvloer te danken aan drie unieke eigenschappen: een afwisseling van matte en blinkende delen, de natuurgetrouwe voelbare nerven en de unieke afwerking van de randen.

Precies zoals echte geleefde eiken vloerplanken die werden gevernist, vertonen vier dessins van de QuickoStep® Vogue-reeks - eik rustiek natuur (UVG1391), eik rustiek cottage (UVG1392), eik rustiek grijs (UVG1393) en eik rustiek licht (UVG1390) - een opvallend verschil in glansgraad. De lagere delen glanzen, terwijl de hogere delen mat zijn, als gevolg van intens beloop. Dit contrast tussen mat en glanzend accentueert de weelderige nerfstructuur van eikenhout en geeft de planken extra levendigheid.

De aantrekkelijke nerven worden overigens niet alleen visueel benadrukt, je voelt ze ook. Alle zes de dessins van de QuickoStep® Vogue hebben een gepatenteerde oppervlaktestructuur die zich onderscheidt door een geleidelijke overgang tussen de hardere en de zachtere houtdelen, precies zoals bij echte eiken planken.

Ook hebben alle zes de dessins een unieke, door QuickoStep® gepatenteerde randafwerking. De randen van de vloerplanken zijn niet recht maar afgeschuind én ze hebben een onregelmatig patroon. Deze geleefde randafwerking zorgt voor een rustieke touch, en laat de houtnerven en de kleur van de voegen uitermate realistisch in het loopoppervlak overvloeien. Bovendien - en daarin is QuickoStep® uniek - worden de randen beschermd met dezelfde laminaat als het loopoppervlak. Dat maakt de voegen van de QuickoStep®-Vogue laminaatvloeren even slijt- en krasbestendig als het loopoppervlak.

Vanaf 2006 presenteert Quick-Step de Country-vloeren als een aparte lijn, en positioneert deze als zijnde de top van het volledige Quick-Step gamma. Twee nieuwe decoren vullen vanaf Domotex 2006 het bestaande gamma van 3 decoren aan: The Colonial Eik en de Wilde Esdoorn Colonial landhuisdelen.

De Quick-Step Country-vloeren hebben een Country Surface oppervlaktestructuur die de vloer er doen uitzien en doen aanvoelen alsof ze met ambachtelijke materialen bewerkt zijn.

Elke plank heeft rondom de vier kanten invallende kanten, Contour Artisanal genoemd, zoals dat bij een geschraapte vloer hoort te zijn. De vier invallende kanten zijn een exclusiviteit van Quick-Step.

Deze in-huis ontwikkelde techniek kent door de hoge complexiteit nog geen navolging bij de andere laminaatmerken. De vloeren zijn 9,5 mm dik wat een massiever gevoel en geluid garandeert.

Tegenwoordig zijn donkere vloeren dé trend. Met zijn vrij zwarte nervenstructuur en expressieve houttekeningen past de notelaar perfect in dit plaatje. Notelaar heeft een boeiend karakter omwille van de kleur en door de specifieke nervenstructuur, die een tekening op zich vormt naast de houttekening zelf. We vinden notelaar vooral terug in meubilair. Omdat deze vrij zachte houtsoort uiterst gevoelig is aan krassen en putjes is ze in zijn massieve vorm minder geschikt als vloerbedekking. Als trendspotter was dit voor Quick-Step hét signaal om een notelaar plankenvloer op de markt te brengen, diewél die duurzaamheid bezit noodzakelijk voor een vloer waarop geleefd wordt.

DE LOOK & FEEL VAN DE QUICK-STEP NOTELAAR
Het reproduceren van de grote hoeveelheid en concentratie aan ultra fijne nerven afgewisseld met open vlakken vormden dé uitdaging voor Quick-Step. De designafdeling slaagde erin een innovatieve technologie te ontwikkelen om deze complexe fijne nervenstructuur perfect te benaderen.

Quick-Step koos voor een geoliede notelaar. Het geoliede effect maakt deze houtsoort met erg uitgesproken zwarte tekeningen iets zachter van sfeer. Een gelakte versie zou niet alleen veel klassieker ogen, het zou de tekeningen nog meer benadrukken wat tot een te onrustig geheel van planken zou leiden.

Zoals in alle plankenvloeren in het gamma selecteerde Quick-Step ook bij de notelaar 12 verschillende planken die een grote variatie geven aan de vloer. Met uiterste precisie werd bij deze selectie gezorgd voor een evenwichtige balans tussen de eerder uitgesproken en de zachtere houttekeningen eigen aan deze houtsoort. Deze tijdrovende selectie is bij massief hout zeldzaam door grote hoeveelheden hout die deze procedure vraagt en het hoge prijskaartje dat hieraan vasthangt.