Een laminaatvloer is ideaal als je niet te veel uit wilt geven aan een vloer maar wel wil genieten van dezelfde gezellig sfeer als die van een houten vloer. Er is uiteraard veel verschil in kwaliteit tussen de laminaatvloeren. Om langdurig plezier te hebben van je laminaatvloer is het aan te raden om te kiezen voor kwaliteitsmerken alsAmbiant, Haro, Quick-Step of Parador. Verder heb je ook nog de keuze uit verschillende gebruiksklassen voor minder of meer intensief gebruik en voor het plaatsen van vloerverwarming. Bij een laminaatvloer heb je de keuze uit verschillende tinten, kleurpatronen en structuren voor iedere interieurstijl. 

De basis van het interieur begint bij de vloer, een uitdrukking die we heel vaak horen en die staat als een huis! Wanneer de vloer eenmaal ligt kunnen we de rest van het interieur en de aankleding gaan bepalen. Laminaat is nog steeds een van de populairste vloersoorten die we kennen. Deze vloer is ook heel goed zelf te leggen. Heb je een mooie laminaatvloer op het oog en wil je deze zelf gaan leggen dan hebben wij 5 praktische tips voor je op een rijtje gezet.

Een nieuwe vloer uitkiezen is iets waar je vaak een tijd over na moet denken, en wat je meestal ook maar sporadisch doet. Daarom is het belangrijk dat je er goed over nadenkt, om een foute keuze te voorkomen. Dit is zeker belangrijk aangezien een vloer zo’n belangrijk onderdeel van het interieur vormt. De meeste woon- of vloerenwinkels verkopen gigantische hoeveelheden aan verschillende soorten vloeren, zoals laminaat, dus het kan best ingewikkeld zijn hier de beste voor jou uit te kiezen. Laminaat kun je vinden in veel verschillende soorten, welke vaak verschillen in kleur, dikte breedte, en de aan- of afwezigheid van een v-groef. Elke van deze verschillen zorgen voor verschillende eigenschappen en dus kun je hieronder tips vinden zodat jij het laminaat kunt vinden wat bij jou past!

Dikte laminaat
Gewoonlijk is laminaat meestal zo tussen de 6 en 8 mm dik. Voordelen van wat dunner laminaat van 6 mm is dat dit vaak wat goedkoper is, het is echter wel zo dat dunner laminaat geluid en warmte minder binnenhoudt. Dit is echter meestal niet zo’n probleem voor kamers waarin er niet veel wordt gelopen of harde muziek wordt afgespeeld, denk dan bijvoorbeeld aan een zolder of slaapkamer. In kamers die heel veel worden gebruikt en worden belopen zoals de woonkamer, keuken en gang is het wel aan te raden om te kiezen voor laminaat dat wat dikker is, zo’n 7 of 8 mm. Dit is comfortabeler, beter warmte-isolerend en dempt het geluid beter. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de functie van het laminaat en op welk plek in je huis je dit gaat neerleggen voordat je een besluit maakt over de dikte. 

Laminaat breedte
De dikte is dus vooral belangrijk om rekening mee te houden voor de praktische aspecten, terwijl de breedte van het laminaat vooral belangrijk is voor de uitstraling van je vloer. In de regel heeft breder laminaat vaak een luxueuzere uitstraling dan smal laminaat. 

Wel of geen V-groef ?
Het is mogelijk om te kiezen voor een laminaatvloer met groeven tussen de verschillende platen, hierdoor krijgt de laminaatvloer meer het uiterlijk van een echt houten of stenen vloer. Je kunt kiezen tussen een twee- of vierzijdige groef bij de V-groef. Het verschil hiertussen is dat er bij een tweezijdige groef er alleen aan de lange zijden van de planken een groef wordt gevijld, terwijl dit bij een vierzijdige v-groef aan alle kanten van de plank wordt gedaan. Wanneer je niet per se een parket-look wilt, kun je ook kiezen voor laminaat zonder V-groef. 

De keuze voor laminaat met of zonder V-groef is een persoonlijke voorkeur. Laminaat met een V-groef is vooral geschikt als je de vloer wat persoonlijkheid wilt geven, bijvoorbeeld als je huis een landelijke inrichting heeft, past dit erg goed. Wil je juist graag een modernere look, dan is een laminaatvloer zonder V-groef weer meer geschikt. 

Laminaatkleur
Ook de kleur van het laminaat is natuurlijk erg bepalend voor het uiterlijk. De keuze hierin is ook erg persoonsgebonden. Bij een landelijke stijl past een V-groef dus ook mooi, zeker als dit in het lichtbruin wordt uitgevoerd. Bij moderne interieurs wordt dus laminaat zonder V-groef aanbevolen, vooral in het grijs kan dit erg mooi zijn, maar je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen zelf je laminaat te verven of schilderen. Voor een meer traditioneel interieur staat donkerder laminaat vaak erg mooi.

Laminaat is al jaren bij uitstek de meest populaire vloer! En dat is niet voor niets want laminaat kent niet alleen maar een heleboel voordelen. Het is ook een vloersoort die n een enorme keuze verkrijgbaar is zodat er voor iedereen wel een passende laminaatvloer te vinden is.

Nu we enkele maanden verder in het jaar zijn lijkt het ons een geschikt moment om in kaart te brengen wat de nieuwe trends in laminaatvloeren zijn. Welke ontwikkelingen hebben we gesignaleerd en wat staat ons nog te wachten in 2016? In dit blog bespreken we de meest gehoorde trends.

Als je niet kunt kiezen tussen kwaliteit, design en gebruiksgemak? Bieden de luxe vinylvloeren van Moduleo Transform een oplossing. Deze nieuwe luxe vinylvloeren van het Belgische bedrijf Moduleo vallen op door hun warme houtlook. De slijtvaste toplaag van 0,55 mm en de speciale coating Protectonite, beschermt tegen vocht en vlekken. Vloeren uit de collectie Moduleo Transform zijn door hun extreem beschermende toplaag geschikt voor zeer druk belopen ruimtes. Ze vertonen weinig slijtage, zijn gemakkelijk te onderhouden en de zeer uitgebreide collectie bevat 60 dessins. Dus voor elke stijl interieur is er wel een passende vloer van eigentijdse steeneffecten tot speelse kleuren en de klassieke charme van hout

Een snelle plaatsing typeert de nieuwe generatie modulaire vinylvloeren van Moduleo. Het geëvolueerde kliksysteem LockXpress [LXP] laat een snelle zwevende installatie toe, met een tweemaal sterkere verticale vergrendeling. Ideaal voor renovatieprojecten en doe-het-zelvers. Daarnaast zijn de vloeren ook verkrijgbaar in een te verlijmen versie (dryback).

De afgelopen jaren heeft laminaat behoorlijk wat aan populariteit gewonnen. Een laminaatvloer is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden en door zijn kleur en slijtvastheid gemakkelijk in het onderhoud en dus een voordelig alternatief voor parket.

Maak kennis met de nieuwste innovatie in laminaatvloeren. Maak kennis met Quick-Step Impressive Ultra. Een nieuwe generatie laminaatvloeren die natuurlijker dan ooit oogt en aanvoelt...

De afgelopen jaren hebben laminaatvloeren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar in de beginjaren het verschil tussen een laminaatvloer en een echt houten vloer duidelijk zichtbaar was, is het tegenwoordig vaak nog maar moeilijk te zien. De kwaliteit is duidelijk verbeterd en een goede laminaatvloer kan bijna levenslang mee gaan. Creon vloeren biedt een ruime keuze in laminaat vloeren die makkelijk, snel en voordelig online te bestellen zijn.

De populariteit van laminaat neemt steeds meer toe. Niet in de laatste plaats vanwege het gemak. Deze vloer is door het kliksysteem makkelijk zelf te leggen. En daardoor kan een goede vloer bij een verhuizing ook weer meegenomen worden. Er komt geen lijm meer aan te pas en je hebt voor het leggen dus ook geen specialist meer nodig.

Een ander belangrijk voordeel van laminaat is het nagenoeg onderhoudsvrije karakter. Een houten vloer moet regelmatig in de olie of was gezet worden en een parketvloer om de paar jaar geschuurd en gelakt worden. Allemaal zaken die bij een laminaatvloer niet aan de orde zijn. En door de huidige printtechnieken is de houtprint in de toplaag bijna niet van echt te onderscheiden. De karakteristieke v-groef die veel houten vloeren hebben is ook bij de laminaatvloeren van Creon Vloeren aanwezig. Zo heb je dus wel de lusten, maar niet de lasten van een echte houten vloer

Mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld stof en huismijt hebben ook veel baat bij een laminaatvloer in plaats van vloerbedekking. Laminaat houdt geen stof vast en is makkelijk schoon te maken. Dus ook ideaal voor mensen met kinderen en huisdieren. Even een doekje over de vloer en je bent klaar.

Creon Vloeren is een online winkel en dat betekent dat je op scherpe prijzen kunt rekenen omdat je zelf alles regelt. Niet alleen de vloeren maar ook de bijbehorende accessoires zoals ondervloeren kun je online bestellen. Dus ben je in een paar klikken klaar. Maar als je de vloeren in het echt wilt bekijken en ervaren, dan kan dat natuurlijk ook. In de showroom kunnen alle vloeren uitgebreid getest en bekeken worden en staan medewerkers voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en je te helpen bij een bestelling. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om een voorbeeld te bestellen. Je ontvangt dan een stukje van het gewenste laminaat thuisbezorgd zodat je deze op je gemak in het echt kunt bekijken. Zo is je nieuwe laminaat vloer makkelijk en snel geregeld. Bekijk alle laminaat en andere vloeren op www.creon-vloeren.nl