Kurkvloeren passen door hun unieke eigenschappen en ontelbare mogelijkheden perfect in de kinderkamer. Ridders en prinsesjes, avonturiers en poppenjuffen kunnen zich uitleven in de geluidsdempende, met kurk bekleedde kamers.

Kleintjes en kurk
Kleintjes en kurk, dat zijn twee handen op één vloer! Kurk profileert zich in alle opzichten als kindvriendelijke oplossing: zacht, duurzaam, antiallergisch én geluidsdempend. Bovendien zijn de kleuren en mogelijkheden oneindig. Denk aan een junglegroene- of brandweermanrode kurkvloer met een stoer stapelbed. Of een romantisch witte vloer voor de prinsessenkamer.

Blote voetjes
Blote voetjes blijven warm, ook uit bed. Dankzij de uitzonderlijke celstructuur gevuld met lucht, nemen kurkkorrels de omgevingswarmte op en houden deze lang vast. Aangenaam warm én energiebesparend. Daarbij komt dat de vloeren antistatisch zijn, deze onderhoudsvriendelijke eigenschap zorgt ervoor dat ook de ruimte onder de bedden goed stofvrij en schoon te houden is.

Ssssst!
De geluidsdempende kurkvloeren bieden ook uitkomst wanneer uw kleine groeit. De decibellen van Hannah Montana en Justin Bieber zakken weg in de 40 miljoen cellen die iedere kubieke centimeter kurk bevat. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat geluid niet weergalmt en dat voetstappen sterk worden afgezwakt. Kurkvloeren dragen bij aan de nachtrust van uw kind. En aan die van u zelf natuurlijk.

Kurkvloeren zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro per m2. Kijk op www.kurkinhuis.nl voor inspiratie, informatie en de leveranciers in uw regio.

Met kurk teken je voor een intrigerend interieur van trendy keuken tot blikvangers van wanden of een onweerstaanbare blotevoetenvloer in de badkamer. Tegelijk kies je voor het milieu en de toe-komst, want de bast van de kurkeik is meer dan zomaar een natuurproduct. Het verrast dan ook niet dat kurk als eigentijds interieurdesign in opmars is. Verken de unieke wereld van kurk en ont-dek 10 goede redenen voor kurk in huis.

Kurk is terug. En hoe. Op de catwalk verrast kurk al langer met niet-alledaagse creaties. Die mode-trends zetten zich nu door naar het interieur, waar kurk steeds vaker opduikt, ondanks de moeilijke tijden die de woningmarkt kent. De nieuwe revolutionaire dessins "de kurkvloer is geen kurkvloer meer" maken kurk crisisbestendig, net als het groeiende bewustzijn en de keuze om ecologisch en duurzaam te leven

Dit natuurmateriaal zet meer dan ooit de trend in huis. Voor elke leefruimte biedt kurk verrassende mogelijkheden. Of je nu voor grote tegels of smalle parketstroken gaat, voor sobere vloeren of uitgesproken wanden. Bovendien leent kurk zich met zijn unieke eigenschappen voor elke ruimte in huis zelfs de badkamer of de keuken.

Gemaakt van de bast van de kurkeik, kan kurk heel wat troeven uitspelen. We zetten de tien krach-tigste kurkvoordelen alvast op een rij:

10 redenen om voor kurk te kiezen

1. 100 natuur
Kurk wordt gemaakt van de bast van de kurkeik. Deze unieke boom is eeuwenoud en groeit in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Voor kurk worden er dus geen bomen geveld! Elke negen jaar wordt de kurkeik ontschorst, zonder dat dit de groei van de boom belemmert. Dit unieke procedé, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, is een kunst op zich. Bovendien is de kurkeik de enige boom ter wereld waarvan de schors zichzelf na elke oogst kan regenereren. Niet alleen is kurk 100% natuurlijk, het pure materiaal is ook volledig recyclebaar.

2. Trends troef
Met kurk zit niemand nog verlegen om inspirerende interieurideeën. Want het traditionele bruine imago van weleer heeft plaats gemaakt voor een haast oneindige keuze in eigentijdse designs. Zo zijn kurkvloeren en -wanden er in een waaier aan stijlen, in evenzoveel kleuren, structuren, dessins, afmetingen en afwerkingen. Van sober strak tot rijkelijk gedetailleerd, van grote kurktegels tot smal-le parketstroken. Deze duurzame en eigentijdse bekleding leent zich bovendien voor elke ruimte in huis.

3. Veerkrachtig comfort
Kurk is bijzonder sterk en veerkrachtig dankzij de ingenieuze celstructuur, die te vergelijken is met een honingraat: elke kubieke centimeter bestaat uit 40 miljoen cellen. Zowel de cellen als de tus-senliggende ruimtes zijn gevuld met een vluchtige stof die op lucht lijkt. Dat maakt kurk zo opmerke-lijk en uniek tot op heden is er dan ook nog geen technologisch alternatief gevonden voor dit natuurproduct. Kurk keert altijd naar zijn oorspronkelijke vorm terug en absorbeert soepel schokken wat zorgt voor een drukverlichting voor voeten, benen, gewrichten en rug.

4. Ecologisch verantwoord
Natuurlijke luxe of luxueuze natuur? Feit is dat de kurkeikwouden rond het Middellandse Zeegebied een werelduniek ecosysteem vormen. Kurkeiken fungeren als een natuurlijke dam tegen de opruk-kende woestijnen, beschermen de biodiversiteit en houden CO2 vast die anders zou bijdragen tot opwarming van de aarde. Bovendien kent kurk geen afval. De schors van de kurkeik wordt voor 100% gebruikt: voor vloeren en wanden, voor kurken, maar ook voor 1.001 niet-alledaagse toepas-singen zoals schoenen, stoelen, muziekinstrumenten of ruimtevaartmateriaal.

5. Duurzaam
Kurk is bijzonder duurzaam en dat vertaalt zich in vloeren en wanden voor het leven. Kurk kan dan ook tegen een stootje dankzij de unieke structuur en slijtvaste toplaag. De uitzonderlijke kwaliteiten van kurk maken het materiaal geschikt voor de meest veeleisende en technisch hoogstaande toepassingen. Zo wordt er kurk gebruikt voor automotoren, dammechanismen, start- en landings-banen voor vliegtuigen, warmte-isolatie in ruimtesondes...

6. Aangenaam warm
Isolatie met kurkschors is één van de oudste isolatiemethoden. Dankzij de unieke, met lucht gevul-de celstructuur, nemen kurkkorrels de omgevingswarmte op en houden die warmte lang vast. Kurk wordt bijgevolg allround ingezet voor zijn uitstekende thermische isolatie. Ter illustratie: één millime-ter kwaliteitskurk heeft dezelfde isolatiewaarde als vier centimeter beton. Met kurkvloeren of -wanden in huis bespaar je op verwarmingskosten.

7. Geluiddempend
Kurk is een prima geluidsdemper. Decibels zakken zo weg in de 40 miljoen cellen die elke kubieke centimeter kurk bevat. Lawaai weergalmt niet, loopgeluiden worden sterk afgezwakt en zelfs trillin-gen worden geabsorbeerd. Ideaal voor speelkamers van de kinderen, studeerkamers of slaapkamers.

8. Waterbestendig
Kurk is van nature waterafstotend en leent zich daarom perfect voor vochtige ruimtes zoals de keu-ken, badkamer of zelfs doucheruimte. Bovendien worden de wanden en vloeren beschermd met een speciaal vernis. Kurk blijkt opnieuw een ingenieus product van de natuur door waterbesten-digheid te combineren met een soepele structuur van luchtige cellen.

9. Antistatisch & antiallergisch
Kurkvloeren zijn hygiënisch en dragen bij tot een gezonder leefklimaat. De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën, schimmel en huismijt geen kans. Een hele geruststelling voor wie lijdt aan al-lergieën, astma of een andere aandoening van de luchtwegen.

10. Onderhoudsvriendelijk
Onderhoudsgemak is geen onbelangrijke troef van kurk. Snel met de stofzuiger erover of een uit-gewrongen dweil, en je kurkvloer is weer stralend schoon. De speciale toplaag is dan ook ontwor-pen voor wie houdt van gemakkelijk onderhoud. Behandeling met specifieke reinigings- of be-schermproducten is op zich niet nodig, maar wordt wel aangeraden voor een nog langere levens-duur, zeker bij intensieve belasting. Voor hardnekkige vlekken bestaan er speciale onderhoudsproducten.

Kurk is een ideaal natuurlijk materiaal voor een prachtige harde en toch verende vloerbedekking. Dankzij de vele voordelen kan kurkparket werkelijk overal in het huis worden gelegd. Zelfs in natte ruimtes zoals de keuken, badkamer of toilet, mits de vloer goed is afgelakt.

Een kurkvloer wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Bij de kurkwinning wordt de eik niet geveld maar gepeld Met andere woorden: hij wordt slechts van zijn kurkbast verlost. Hierdoor gaat er geen eik verloren. Een gepelde kurkeik heeft na negen jaar een nieuwe kurkhuid en is dan weer rijp voor de oogst. Een schorslaag wordt na de oogst tot korrels gemalen, die vervolgens met harsen worden vermengd waarna men ze onder hoge druk tot blokken perst. Afhankelijk van de temperatuur waarbij wordt geperst, ontstaat de basiskleur van de kurk: licht, medium of donker. Hierna kunnen de kurkblokken nog in allerlei tinten worden gekleurd.

Voor een kurkvloer kunt u kiezen uit handige tegels of stijlvol kurkparket. De dikte van de tegels en het parket varieert van 3 tot 6 millimeter. Deuren inkorten zal dus nauwelijks aan de orde hoeven zijn! Kurktegels worden in de meeste gevallen op een ondergrond verlijmd. Kurkparket, dat daarentegen vaak zwevend wordt gelegd, kent een kurken onderlaag met daarop een slijtvaste vinyl toplaag. De toplaag zorgt ervoor dat de vloer nooit meer hoeft te worden geschuurd of gelakt. Onder invloed van zonlicht zal elke kurkvloer na verloop van tijd iets lichter, maar daarmee levendiger, van kleur worden. Kurkvloeren zijn leverbaar in honderden moderne tinten en dessins. Maar als uw keus daar niet bij zit, kunt u met behulp van stijlvolle sjabloons uw eigen kurkvloer creëren.

Bron: Vereniging Comfortabel wonen

Een oude bekende, die oerdegelijke bruine kurkvloer van vroeger. Een prima vloer dat zeker, maar wel onderhoudsintensief en lastig om te installeren. Inmiddels - enkele kurkrevoluties verder - is er veel veranderd. Kurk wordt veelal standaard geleverd met een jarenlange lakgarantie en het lastige leggen is in veel gevallen veranderd in het handige clicken. Daarnaast is kurk een zeer milieuvriendelijke vloer, designers zijn dan ook dol op dit ecologisch verantwoorde en zeer veelzijdige materiaal.

Oprukkend kurk
Duurzaam, akoestisch en thermisch isolerend, hygiënisch, non-allergisch en redelijk geprijsd. Dat zijn in een notendop de positieve eigenschappen van kurk. Een andere troef van kurk is dat het milieuvriendelijk geproduceerd wordt, want voor kurkwinning hoeven geen bomen te sneuvelen. De schors van de kurkeik, want dat is kurk feitelijk, groeit telkens opnieuw weer aan. Om de negen jaar kan er geoogst worden en de kurkeik? Die wordt rustig 200 jaar!

Motieven en kleurenwaaier
Het grote kleurengamma blijkt een veelgehoord argument om voor kurk te kiezen. Net als in de verfwinkel kunt u de kleur aan de hand van een kleurenwaaier zelf bepalen. En die kleuren kunnen worden toegepast op een groot aantal motieven, waardoor een breed keuzescala aan kleurmogelijkheden en dessins ontstaat.

Kleven of zweven
Zelf een kurkvloer leggen is goed te doen. De meeste kurkvloeren zijn voorzien van een handig click systeem. Ze worden meestal zwevend gelegd en aanpassingen van de ondervloer zijn vaak niet nodig. Bij een zwevende kurkvloer is het kurk fabrieksmatig op een HDF kern verlijmd, waardoor het oppervlak al voldoende is geëgaliseerd. Ook is meestal een geïntegreerde kurkondervloer aangebracht voor verdere isolatie. Voor het leggen van een zelfklevende of te verlijmen kurkvloer is wel perfect egaal oppervlak van de ondervloer nodig. Hiervoor zijn speciale egalisatiemiddelen op de markt.

Levensduur
Van belang voor het bepalen van de levensduur is de persdichtheid, wat ook wel de densiteit van kurk wordt genoemd. Het aantal korrels wat is in één tegel is samengeperst - waarbij de vrijgekomen hars dient als een soort lijm - bepaalt de levensduur. Hoe meer, hoe beter is het devies. De toplaag, die bestaat uit een transparante lak wordt direct na het leggen aangebracht en is cruciaal voor het behoud van een kurkvloer. De lak maakt de kurkvloer slijtvast en tevens waterafstotend. Een kurkvloer met clicksysteem wordt legklaar en afgewerkt geleverd waarbij ook de toplaag al fabrieksmatig is aangebracht.

Vorm en kleur
De temperatuur waarbij wordt geperst, bepaalt de naturelle basiskleur van de kurk: lichtbruin, middelbruin of donkerbruin. Naast deze natuurtinten kan een kurkvloer geleverd worden in alle denkbare kleuren en motieven. Kurkdelen zijn opgebouwd uit twee lagen. De basis bestaat uit gemalen kurk waarover een hoge kwaliteit kurkfineer is aangebracht dat bepalend is voor het uiterlijk. Voor deze toplaag wordt alleen de mooiste kurk van de beste kwaliteit gebruikt. U dient er rekening mee te houten dat kurk kan in de loop der tijd wat kan verkleuren onder invloed van UV-straling, dat zonlicht met zich meebrengt. Dit hoeft niet per sé nadelig te zijn en komt volgens kenners de kleur juist ten goede. Over de maatvoering en de vorm van de vloerdelen kunnen we kort zijn: kurk kan in alle gewenste vormen gesneden worden: vierkant, rechthoekig of als strook. Hiermee kan naar hartelust worden gecombineerd en gedecoreerd!

Het beste van twee werelden
Een bijzondere technische ontwikkeling is het toepassen van houtfineer op kurkvloeren. Voor de liefhebbers van houten vloeren bestaat daarmee het beste uit twee werelden: een isolerende en dempende ecologisch verantwoorde vloer met een echt houten toplaag. Alle populaire houtsoorten zijn leverbaar.

Verende luchtkussentjes
Door het verende en zachte karakter is de kurkvloer geluidsdempend en warmte-isolerend. Lekker met blote voeten op een altijd aangenaam warme vloer. Maar ook met pumps heeft u niets te vrezen: geen gaatjes dus want een kurkvloer veert altijd terug op zen plaats. Hiervoor zijn de kurkcellen verantwoordelijk, die werken als miljoenen verende luchtkussentjes.

Handig om te weten:
Kurk is geluidsdempend en kan mits zwevend gelegd ook in appartementen en bovenwoningen worden toegepast. Door en door geverfd kurkparket met een laklaag kan indien gewenst opnieuw worden geschuurd en gelakt. Het kan hierdoor minstens 20 jaar mee.

Kurk is een natuurproduct en er kunnen dus kleurnuances zijn. Gebruik daarom verschillende verpakkingen door elkaar. Zo voorkomt u ongewenste kleurverschillen.

Bron: UwVloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

Combineer design, functionaliteit en ecologie met kurken vloeren en Wanden.

Bij het inrichten van je keuken komen veel vragen naar boven. Wat is mooi? Wat is praktisch? Wat is verantwoord? Met kurken vloeren en wanden sla je drie keer je slag: een eigentijdse look, een functionele oplossing én een ecologische keuze: ontdek hoe keukenproof kurk is!

Kurk is veelzijdig!
Kurk is spannender dan ooit! De revolutionaire kurkdessins hebben het klassieke imago van de jaren zeventig achter zich gelaten. Dat uit zich in een waaier aan stijlen in kleuren, structuren, dessins en afwerkingen. Van sober strak tot rijkelijk gedetailleerd, van grote kurktegels tot smalle parketstroken. Kijk ook op www.kurkinhuis.nl

Knoeien? Het mag met kurk!
Kurk is van nature waterafstotend en leent zich daarom perfect ruimtes waar water een belangrijke rol speelt, zoals de badkamer of keuken. De wanden en vloeren worden beschermd met een speciale vernis die indringen van vlekken voorkomt. Snel even stofzuigen of met een lichtvochtige dweil erover en de kurkvloer is weer zo goed als nieuw. Tot slot zijn kurken vloeren hygiënisch en dragen ze bij tot een gezonder leefklimaat. De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën en huismijt geen kans.

Kurk kan wel tegen een stootje
Kurk is bijzonder duurzaam en dat vertaalt zich in vloeren en wanden voor het leven. Kurk is soepel maar sterk dankzij zijn unieke structuur en slijtvaste toplaag. Ook is kurk antislip, geen overbodige luxe in de keuken. Alle kwaliteiten hebben tegenwoordig een garantie van gemiddeld 15 jaar voor de toplaag; sommige kurkvloeren geven zelfs tot 25 jaar garantie. Minder handige keukenprinsen hebben dus niets te vrezen!

Doe het zelf!?
Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie. Kliksystemen zijn ideaal om zelf te installe-ren, het wordt verkocht als kant-en-klaar product. Zo kun je vrij eenvoudig, kurk plaatsten op be-staande koude ondervloeren.

Plaksystemen worden vaker door vakmensen geplaatst, maar handige doe-het-zelvers kunnen het ook zelf. Belangrijk is een geëgaliseerde ondervloer. Kurkvloeren in plaksysteem moeten nog wel een afwerkingslaag krijgen. Deze soepele maar krasbestendige vernis (op waterbasis) beschermt de kurk-vloer tegen indringend vuil en verhoogt tegelijk de sterkte, slijtvastheid en het gebruiksgemak.

Kurkvloeren zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro per m2. Kijk op www.kurkinhuis.nl voor inspiratie, infor-matie en de leveranciers in uw regio.

De nieuwste generaties kurkvloeren passen weer helemaal in het moderne interieur. De natuurlijke kurkoptiek sluit mooi aan bij het eerlijke, pure wonen. Naast de bekende decoratieve kurkstructuren is er ook kurkparket met een houten toplaag. Leggen is in veel gevallen veranderd in handig clicken.

Kurk heeft een aantal positieve eigenschappen. Het is duurzaam, isolerend, hygiënisch én vriendelijk geprijsd. Dat zijn in de notendop de positieve eigenschappen van kurk. Een groot voordeel is de geluiddempende werking, waardoor bijna geen contact- en loopgeluiden worden doorgeven. Ideaal dus voor appartementen.

Kurk is een zeer milieuvriendelijke vloer. Voor de kurkwinning hoeven namelijk geen bomen te sneuvelen. De schors van de kurkeik, want dat is kurk feitelijk, groeit telkens weer opnieuw aan. Om de negen jaar kan er worden geoogst. De kurkeik zelf wordt zon 200 jaar.

Kleur en structuur
De temperatuur waarbij de gemalen kurk wordt geperst, bepaalt de basiskleur: lichtbruin, middelbruin of donkerbruin. De verschillende patronen en structuren ontstaan door de wijze van versnijden van de geperste kurkblokken. Naast decoratieve kurkfineren - gevlamd, gewolkt, dooraderd of impressionistisch - zijn er zelfs marmer- en granietprints. Kurk kan ook gelakt worden met kleurlak, transparant of dekkend. De kleur kunt u aan de hand van een kleurenwaaier zelf bepalen: van ingetogen naturel tot hippe trendkleuren, van zachte pastels tot felle kinderkleuren. Daarnaast zijn er nog de effectlakken zoals romantisch parelmoer en hypermoderne metallics.

Isolerend
Een kurkvloer is geluiddempend en warmte-isolerend. Door het verende karakter voelt de vloer altijd aangenaam aan, vooral op blote voeten. Maar ook met pumps heeft u niets te vrezen: geen gaatjes, want een kurkvloer veert altijd terug. Hiervoor zijn de kurkcellen verantwoordelijk die werken als miljoenen verende luchtkussentjes. Kurk is geluiddempend en kan, mits zwevend gelegd, prima in appartementen worden toegepast.

Kurkparket
Naast de basale kurktegel bestaat het grootste aanbod uit kurkparket. Dat kennen we in twee varianten: met een decoratieve toplaag van kurk of van hout. Voor de liefhebbers van houten vloeren ontstaat daarmee het beste uit twee werelden: een isolerende, dempende, ecologisch verantwoorde vloer met een echt houten toplaag. Alle populaire houtsoorten zijn leverbaar. Kurkparket wordt in diverse maatsystemen geleverd: vierkant, rechthoekig, als strook, zes- of achthoekig. Hiermee kunnen naar hartelust patronen en mozaïeken worden gelegd.

Leggen
Zelf een kurkvloer leggen is tegenwoordig heel gemakkelijk dankzij de handige click systemen. Een fraai mozaïekvloertje is zo in een handomdraai gelegd. De meeste kurkvloeren bestaan uit lamellen waarbij het kurk fabrieksmatig op een HDF kern is verlijmd met een geïntegreerde kurkondervloer voor isolatie. Kurklamellen zijn voldoende geëgaliseerd en worden op dezelfde wijze gelegd als laminaat. Voor het leggen van een zelfklevende of te verlijmen kurkvloer is wel een perfect egale ondervloer nodig. Hiervoor zijn speciale egalisatiemiddelen op de markt. Tip: kurk is een natuurproduct, er kunnen dus kleurnuances zijn. Gebruik daarom verschillende verpakkingen door elkaar voor een harmonieuze mix.

Levensduur
De persdichtheid, ook wel densiteit genoemd, bepaalt de levensduur van een kurkvloer. Hoe zwaarder hoe beter, is het devies. De toplaag maakt de kurkvloer kras- en slijtvast en tevens waterafstotend. Een kurkvloer met clicksysteem wordt legklaar geleverd waarbij ook de toplaag al fabrieksmatig is aangebracht. Sommige lamellen zijn zelfs afgewerkt met een onderhoudsvrije vinylcoating. Kurk heeft veelal een jarenlange lakgarantie. Door en door geverfd kurkparket met een verende laklaag kan opnieuw worden geschuurd en gelakt. Een kurkvloer gaat hierdoor minstens 20 jaar mee.

TIP
Goed verlijmd en/of gekit is een kurkvloer ook in natte ruimtes als badkamers een optie! Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.

Al enige tijd is groen het thema dat naar voren komt in verschillende trends. Zo ook in de woonmode. Meubelen van gerecycled materiaal zijn steeds meer in opkomst, maar denk ook eens aan de bekleding van wanden en vloeren. Kurk biedt op dit gebied de ideale oplossing, groener kan het haast niet.

Designed by nature
Kurkvloeren en -wanden worden gemaakt van de bast van de kurkeik. Er wordt dus geen boom geveld! Elke 9 jaar wordt de kurkeik van zijn schors ontdaan, zonder dat dit de groei van de boom belemmert. In de maanden van mei tot en met augustus is de temperatuur precies goed om de bomen te kunnen oogsten. Natte buien en droge Afrikaanse winden zorgen er voor dat de kurkeik zijn schors de rest van het jaar vasthoudt.

Kurk vermindert CO2
Kurkeiken geven zuurstof af en absorberen CO2 die anders zou bijdragen tot de opwarming van de aarde. Geschat wordt dat de 60 miljoen Portugese kurkeiken de jaarlijkse CO2-uitstoot met ruim 4,8 miljoen ton per jaar verminderen, dit komt overeen met de jaarlijkse CO2-uitstoot van meer dan 830.000 autos. Niet alleen kurkbomen, maar ook kurkvloeren zorgen voor een reductie van de CO2-uitstoot, zij het indirect. De vloeren houden warmte vast en isoleren het huis, waardoor de thermostaat al gauw een tandje lager gezet kan worden. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat men gemiddeld 5% CO2-uitstoot reduceert op de verwarming van het huis wanneer men de thermostaat slechts één graad lager instelt.

Kurkwouden als ecosysteem
De uitgestrekte montados, wouden van kurkeiken, zijn onmisbaar voor onze planeet en vormen een uniek ecosysteem. Kurkeiken fungeren als een natuurlijke dam tegen de oprukkende woestijnen. Ook beschermen ze de biodiversiteit als thuishaven voor vele bijzondere en bedreigde diersoorten, zoals de Iberische lynx en de keizerarend. Ruim de helft van alle flora die het Middellands Zeegebied rijk is - zon 25.000 plantensoorten- zijn terug te vinden in de Portugese kurkeikwouden

Kurk is 100% natuurlijk en milieuvriendelijk.
Daarbij komt dat het natuurlijke product volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar is. Met een kurkvloer gaat men dus voor een natuurlijk en verantwoord interieur. Het groene aspect is echter slechts één van de vele voordelen van de duurzame vloeren. De vele verschillende designs en mogelijkheden zorgen ervoor dat iedereen een groen interieur kan vinden dat bij hem of haar past.