Forbo Flooring introduceert in maart haar nieuwe Novilon Nova collectie, De nieuwe vinylcollectie - het kamerbrede antwoord op pvc stroken - is vrijwel niet te onderscheiden van een echte houten vloer door haar levensechte reliëf en innovatieve v-groef, maar biedt wel de voordelen van een vinylvloer zoals supereenvoudig onderhoud en geluidsdemping bijvoorbeeld. Designer Dorothé Kessels en haar team hebben de collectie ontworpen rondom de kernwoorden luxueus, warm en tijdloos. De brede en extra lange planken sluiten aan op ieder interieur of het nu klassiek, modern of landelijk is.


De Novilon Nova collectie bestaat uit 22 kleuren van neutraal tot levendig. De dessins zijn voornamelijk eiken en kastanje in verschillende varianten en afhankelijk van de houtsoort met meer of minder knoesten. De collectie speelt tevens in op de trend van ruw en verweerd hout. In een van de dessins zijn zelfs horizontale zaagsnedes zichtbaar.Opvallende noviteit is het innovatieve reliëf. Dit volgt de print exact, waardoor een knoest of een tekening in het houtdessin niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar is. Dit gecombineerd met de matte afwerking zorgt voor een vrijwel niet van echt hout te onderscheiden vloer. Een aantal dessins is bovendien voorzien van een zogenaamde v-groef. Deze verdiepte voeg benadrukt de lengte van de plank en zorgt voor een extra natuurgetrouw effect.


Novilon Nova wordt kamerbreed geleverd in breedtes van twee, drie of vier meter (en kan tot veertig vierkante meter los gelegd worden). Hierdoor is het prettig installeren en wordt het aantal naden geminimaliseerd. De nieuwe collectie is daarnaast ideaal in combinatie met vloerverwarming en kent een garantie van 15 jaar. In de Forbo Modelwoning in Assendelft en de Novilon Gallery in Coevorden kunt u terecht voor inspiratie en persoonlijk advies. Voor veel meer informatie zie http://www.novilon.nl.

Ook leuk om te lezen