Haast niet van echt hout te onderscheiden, met dezelfde karaktervolle uitstraling. Keuze uit allerlei houtdessins, voor de juiste sfeer in elk interieur. En dat met alle praktische troeven van het onverwoestbare vinyl… IMPRESS, de nieuwe collectie van het Belgische Moduleo, maakt inderdaad indruk. Met het nieuwe procedé ‘embossing in register’ wordt een ongeëvenaard effect van realisme bereikt.

Een warme, temperamentvolle houten vloer: het is en blijft een topper in zowel moderne als klassieke interieurs. Maar met de komst van de nieuwe IMPRESS collectie van Moduleo hoeven daar geen tientallen bomen meer voor te sneuvelen. IVC group, de Avelgemse producent van vinylvloeren voor zowel de professionele als residentiële markt waar Moduleo een divisie van is, pakt nu uit met een compleet nieuw concept. De collectie IMPRESS, waarmee je een ongeëvenaarde houtlook combineert met de gebruikersvoordelen van vinyl.

‘Embossing in register’ - Indrukwekkend van nature
Op de site van Moduleo in Avelgem zorgt een hoogtechnologisch productieproces voor het overbrengen van de dessins via cilinders op de rollen vinyl, die vervolgens tot planken worden verwerkt. Voor de nieuwe “IMPRESS” collectie wordt gebruik gemaakt van een nieuw en complex procedé. De speciale techniek ‘Embossing in register’ betekent dat het dessin tot in detail met de oppervlaktestructuur overeenstemt en synchroon verloopt. Anders gezegd, voor het eerst voél je ook de nerven, knopen en groeven van het dessin precies op de plaats waar ze horen te zijn. Resultaat: een uiterst natuurgetrouwe weergave van houtdessins om perfect te passen bij elke bouwstijl.

Hout met een statement
Zo is er bijvoorbeeld het verweerde, rustieke ‘Castle Oak’, voor dat typische dramatische effect in moderne en minimalistische interieurs. Of het nostalgische ‘Scarlett Oak’, waarbij de ambachtelijke loodwitbehandeling of ‘ceruseprocedé’ wordt nagebootst. Een eerbetoon aan de natuur vind je dan weer in het lijnenspel vol imperfecties van ‘Country Oak’, terwijl de warme tonen en levendige lijnen van de Amerikaanse houtsoort ‘Eastern Hickory’ zorgen voor extra temperament. Ten slotte brengt ‘Mountain Oak’ de onvervalste charme van verweerd, oud en rustiek hout in de woning.

De voordelen van vinylplanken
De “IMPRESS” vinylvloeren maken niet alleen indruk door hun aanblik. Door hun gelaagdheid en hoogtechnologische productie hebben vinylplanken vandaag enkele unieke troeven op het vlak van installatie-, gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid. De Protectonite® PU-beschermingslaag op basis van watergedragen lak zorgt voor een makkelijk onderhoud, en is sterk bestand tegen vlekken en schoenstrepen. Een Moduleo vloer is ook hygiënisch, geluiddempend en voor een groot deel recycleerbaar.

Made in Belgium
Het gepatenteerde concept van Moduleo wordt bewust in België ontwikkeld en geproduceerd om een duidelijke meerwaarde te bieden. De focus ligt daarbij op een ecologisch en economisch verantwoorde productie. CEO Jan Vergote: “We koesteren het vakmanschap van onze mensen, en binnen afzienbare tijd zal de energie in de nieuwe fabriek worden geleverd door drie windturbines. Dat laat duidelijk zien waarvoor we staan: een schone manier om een mooi en eerlijk designproduct aan de consument aan te bieden.”Ook leuk om te lezen