We zien ze steeds vaker voorbij komen, de PVC vloeren. Maar wat zijn PVC vloeren nu precies en wat zijn de voor en nadelen van zo'n vloer? Wij hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Zoek jij een nieuwe vloer met beton of hout look? De nieuwe PVC collectie iD Supernature is het meestduurzame en betaalbare alternatief voor een houten- of betonnen vloer. Dankzij nieuwe digitaleprinttechniek zijn de PVC stroken niet van echt hout of beton te onderscheiden. Groot voordeel van een iD Supernature vloer is dat deze supersterk is en geschikt voor intensief gebruik. Geef je interieur een mooie, natuurlijke basis met brede planken of een visgraat patroon. Voor de industriële woonstijl zijn de pvc tegels met betonlook een perfect uitgangspunt voor een stoere en moderne sfeer.

Het ziet eruit als een laminaatvloer maar het is gemaakt van PVC. De betekenis van PVC is polyvinylchloride en dit is een kunststof die tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt voor de vloer. Een PVC vloer is de moderne opvolger van de laminaatvloer. Anno 2018 zien we steeds meer PVC vloeren en geloof ons, het is echt niet van een laminaatvloer te onderscheiden.

Wil je de uitstraling van een luxe houten vloer combineren met alle voordelen van PVC? Neus dan eens rond in het assortiment PVC vloeren van Gamma. De PVC vloeren zijn namelijk niet te onderscheiden van hout, of tegels, maar brengen wel alle voordelen van een PVC vloer met zich mee. Zo heb je het beste van beide werelden.

Forbo Flooring introduceert deze maand haar Step anti-slip vinyl collectie. De oer-Hollandse collectie, die zowel in Nederland ontworpen als geproduceerd wordt, biedt ongekende mogelijkheden qua design. Neem de levensechte houtdessins, de vele betonnen en de luxe prints die makkelijk mixen en matchen met Forbo’s andere collecties. Step blijft daarnaast superveilig en dus geschikt voor toepassing in ruimtes waar een verhoogd risico is om uit te glijden zoals de sauna, het zwembad, de keuken, de kleedkamer, maar ook een bloemenwinkel, een klaslokaal waar gewerkt wordt met vloeistoffen, de levensmiddelenindustrie of de plek achter de bar.

Itec lanceert ultrasterk commercieel vinyl op rol in nieuwe dessins en trendy kleuren. Met een revolutionaire toplaag: strakker en sterker dan ooit. De collectie Concept Ultimate van Itec laat zien hoe veelzijdig vinyl vandaag kan zijn. De commerciële decoratieve vloeren van IVC spelen heel wat troeven uit: extrasterk en slijtvast, antibacterieel én een blikvanger van formaat dankzij de range aan dessins en trendy kleuren. Bovendien wordt Itec volledig bedacht, ontworpen én geproduceerd in België. Kortom: een garantie voor topkwaliteit! 

Ook in 2018 is het heerlijk genieten thuis met de nieuwe vloeren van Forbo. Elke vloer is gemaakt om op te leven. Met vrienden, familie of even lekker alleen. Voor een spontaan feest, borrel, kop koffie, yoga practice en kinderfeest. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden en die worden alleen maar groter. Kies voor Marmoleum, de duurzaamste vloer ter wereld, de nieuwe Novilon Nova Luxe collectie of de pvc-stroken van Allura, nu ook verkrijgbaar met een supereenvoudig clicksysteem. Love Life…

Naast de natuurgetrouwe eik- en leisteenpatronen breidt Moduleo de Impress-collectie uit met abstracte en expressieve dessins. Het resultaat zijn originele pvc-stroken waarmee unieke en authentieke interieurs kunnen worden gecreëerd. Elke plank of tegel uit deze collectie is immers anders, wat een willekeurige plaatsing mogelijk maakt. Tegelijk laat de technologie toe om binnen hetzelfde dessin voor gedefinieerde combinaties te kiezen van verschillende, bij elkaar passende planken en tegels.

Over het algemeen wordt met een PVC vloer een vloer bedoeld die bestaat uit stroken of tegels van polyvinylchloride; ook wel vinyl, LVT of PVC genoemd. Er is dus eigenlijk geen verschil tussen PVC en vinyl, alleen wordt met vinyl vaak een kamerbrede vinylvloer bedoeld en met PVC of LVT een vloer van stroken of tegels.

Liefhebbers van strakke, architectonische vloeren met geometrisch tintje kunnen vanaf nu volop kiezen binnen de Express with Impress collectie PVC vloeren van Moduleo. Naast een compleet aanbod met natuurgetrouwe vloeren met authentieke hout of natuursteen dessins speelt men met de introductie van Jumble Stone speelt in op de 3D-trend. Het 2D-ontwerp maskeert hier een 3D-structuur die de tegels een extra grafische dimensie bezorgt. De combinatie van het terugkerende ton-sur-ton met zachte pastelkleuren straalt gratie uit, met een moderne en minimalistische toets. 

Met een natuurgetrouwe look & feel tekent Moduleo Impress al langer voor verrassende vloerbekleding. Nu de trend van unieke en individuele interieurs doorzet, lanceert Moduleo ‘Express with Impress’. Een premium designcollectie die een nieuwe dimensie geeft aan pvc vloeren. Van naturelle, karaktervolle eik tot expressieve combinaties van hout verweven met textiel. Aan de basis ligt een innovatieve technologie voor een ongeëvenaarde reliëfdruk.

In de huidige interieurtrends zien we een voorliefde voor planten, cactussen en alles wat eigenlijk maar een tropische look heeft. Het interieur mag exotisch zijn. Niets is mooier dan een vloer met een exotische uitstraling. De duurzame pvc vloeren van Moduleo zijn verkrijgbaar in allerlei look-a-likes van tropische houtsoorten. Natuurlijk met de voordelen en gebruiksgemak van een pvc vloer. Deze vloeren kunnen op elke plek in huis worden gelegd.In de huidige interieurtrends zien we een voorliefde voor planten, cactussen en alles wat eigenlijk maar een tropische look heeft. Het interieur mag exotisch zijn. Niets is mooier dan een vloer met een exotische uitstraling. De duurzame pvc vloeren van Moduleo zijn verkrijgbaar in allerlei look-a-likes van tropische houtsoorten. Natuurlijk met de voordelen en gebruiksgemak van een pvc vloer. Deze vloeren kunnen op elke plek in huis worden gelegd.

Een groter comfort dan de conventionele variant - Het lijkt op conventioneel laminaat, maar het is tóch net iets anders. Vinyl laminaat is een van de hedendaagse ontwikkelingen waar u meer voordelen uit haalt dan bij de conventionele varianten. Deze vloeroplossingen bieden u een hoger comfort, zijn duurzamer en veiliger, flexibeler én eenvoudig schoon te maken. Deze voordelen zijn echter maar de meest bekende, aangezien de vloeren aan een talrijke hoeveelheid van technsiche aspecten is voorzien.

IVC Group uit Avelgem komt met een nieuwe innovatie op de vloermarkt. ‘Tempo’, het eerste luxevinyl op rol, combineert de voordelen van een vinyl rollenproduct met die van LVT: de vlotte en snelle installatie van de rol met de hoogwaardige en realistische looks van LVT.

Tarkett, de internationale marktleider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportveldbekleding, heeft bekendgemaakt dat de iD Mixonomi-collectie de felbegeerde 'Red Dot Award: Productdesign 2017' heeft gewonnen. De Red Dot Award – een van de grootste designwedstrijden ter wereld – is al meer dan zestig jaar de internationale bevestiging van uitzonderlijke designkwaliteit. Voor deze bijzondere onderscheiding is Tarkett verkozen uit deelnemers uit 54 landen en ongeveer 5.500 producten en innovaties. 
 
Eindeloze combinaties
“De Red Dot-winnaars volgen de juiste designstrategie. Deze door de kritische Red Dot-jury toegekende prijs is een bevestiging van hoge designkwaliteit en wijst op een succesvol designbeleid,” zegt Professor Dr. Peter Zec, grondlegger en CEO van de Red Dot Award. iD Mixonomi, een ambitieuze Luxe Vinyltegel collectie (LVT), is onderdeel van het succesvolle ‘Floor is the new Playground’-concept. De gewaagde collectie geeft architecten en ontwerpers ongekende kansen om creatief te spelen met LVT. Niet alleen kunnen zij met iD Mixonomi plezier ondervinden in het creëren van expressieve vloerontwerpen, ze kunnen bovendien op gemakkelijke wijze gepersonaliseerde en unieke bevloering realiseren. Met drieëndertig kleuren, zorgvuldig samengesteld door internationaal kleurexpert Peclers, en tien vinylvormen die naadloos op elkaar aansluiten, wordt de verbeelding gestimuleerd en de creativiteit uitgedaagd.
 
Marktleider in design
“Erkenning door een gerespecteerde organisatie als Red Dot is voor ons de bevestiging dat Tarkett internationaal wordt gezien als marktleider als het gaat om design,” zegt Florian Bougault, Art Director, Tarkett Stores & Shops, Hospitality & Leisure (SSHL). “Met elke nieuwe collectie die we introduceren, proberen we de grenzen van design te doorbreken. iD Mixonomi is een ambitieuze collectie met een designesthetiek die erin slaagt creatief en speels te zijn. De Red Dot Award voor Productontwerp is een van de meest gerenommeerde evaluatieprocessen voor dergelijke innovatie. We zijn erg trots dat we erkend worden voor deze gedurfde collectie.” iD Mixonomi is vanaf het najaar 2017 beschikbaar in Nederland.
 
Design District
iD Mixonomi wordt samen met het nieuwe Desso-product Stitch voor het eerst getoond tijdens Design District in Rotterdam. Met Stitch biedt tapijtspecialist Desso architecten en interieurontwerpers de kans om het tapijt middels kleine nuances te personaliseren. Het tapijt bestaat uit een gedetailleerde structuur met een subtiel geweven streeppatroon, geïnspireerd door het uiterlijk van handgeweven textiel. Stitch is uitermate geschikt voor het aanbrengen van verschillende zones, doordat er met accentkleuren gespeeld kan worden. Stitch is verkrijgbaar in vier basiskleuren grijs en drie standaard accentkleuren.

Is het hout of is het PVC? De vloeren uit de Impress collectie van Moduleo zijn niet van echt te onderscheiden. Niet qua looks maar ook niet qua feeling. Deze houtlook is zo realistisch dat hij dezelfde karaktervolle uitstraling heeft als echt hout. En dat met alle praktische voordelen van onverwoestbaar pvc. De realistische look wordt gerealiseerd door het productieproces ‘embossed in register’. Het dessin stemt tot in detail met de oppervlaktestructuur overeen en daarom zijn de nerven, knopen en groeven van het dessin precies op de plaats waar ze horen te zijn. Zo ontstaat een uiterst natuurgetrouwe weergave van houtdessins. Keuze uit allerlei houtdessins, voor de juiste sfeer in elk interieur. Zo is er bijvoorbeeld het verweerde, rustieke ‘Castle Oak’, voor dat typische dramatische effect in moderne en minimalistische interieurs. Of het nostalgische ‘Scarlett Oak’, waarbij de ambachtelijke loodwitbehandeling wordt nagebootst. Een eerbetoon aan de natuur vind je dan weer in het lijnenspel vol imperfecties van ‘Country Oak’, terwijl de warme tonen en levendige lijnen van de Amerikaanse houtsoort ‘Eastern Hickory’ zorgen voor extra temperament. Ten slotte brengt ‘Mountain Oak’ de onvervalste charme van verweerd, oud en rustiek hout in de woning.

Moduleo Moods is een compleet nieuwe manier om in huis, kantoor, winkel, hotel of restaurant de juiste sfeer te creëren. Architecten en ontwerpers krijgen een echte ‘creatieve studio’ ter beschikking om de gewenste look te creëren, dankzij de complementariteit van traditionele met abstracte, verrassende en niet-alledaagse formaten. Variërend van een visgraat plank tot Hongaarse punt, van zeshoek tot driehoek en ruit. Omdat alles met elkaar gecombineerd kan worden, zijn er oneindig veel mogelijkheden.

De nieuwe pvc vloerencollectie van Moduleo bestaat uit verschillende hout, beton en steenoptieken die niet van echt te onderscheiden zijn maar wel de voordelen hebben van pvc; ijzersterk, slijtvast en makkelijk in onderhoud.

Deze Fern Wood vloer kun je zelf samenstellen en sportieve streepdessins toevoegen voor een sporty-chic interieur!

Bron: Perscentrum Wonen


Forbo Flooring introduceert deze maand Novilon Bella. De nieuwe collectie bestaat uit 16 vloeren uitgevoerd in speelse houtdessins met neutrale en sprekende kleuren - van een moderne visgraat tot een smaakvolle brede plank met lichte voeg - en twee meer abstracte dessins waaronder het zeer fraaie Origami. Met Bella creëert u in een handomdraai een speelse houten vloer of een meer geraffineerd dan wel trendy interieur. Dat alles met de voordelen van Novilon zoals heel weinig onderhoud en een lange levensduur (12 jaar garantie). Bovendien is Bella ideaal in combinatie met vloerverwarming.

De Novilon Bella collectie kent onder andere drie Hongaarse Punt vloeren. Dit legpatroon is een variant op de populaire visgraatvloer. De Hongaarse Punt ligt onder een hoek van 45 in plaats van 90 graden en de planken hebben een puntvorm. Hierdoor ontstaat een rustiger en verfijnder beeld dan bij het visgraatpatroon. Daarnaast is de Hongaarse punt plank leverbaar in heel veel tinten die makkelijk gecombineerd kunnen worden. Hierdoor ontstaat een levendige en zeer natuurgetrouwe look. Van modern tot klassiek, er is voor ieder wat wils.

Ook weer een reguliere plank binnen de nieuwe collectie, maar dan wel met een verrassende twist. De vloeren Whitewash, Greywash en Naturalwash zijn namelijk afgewerkt met een contrasterende lichte voeg. Daardoor oogt de vloer fris en speels en heeft zij een hedendaagse uitstraling. Bella kent daarnaast twee houten vloeren in een haast abstracte variant van vurenhout. De grafische houttekening spreekt tot de verbeelding en zorgt voor een vrolijke en luchtige vloer. Perfect voor bijvoorbeeld een kinderkamer of een moderne en speels ingerichte woonkamer, maar deze vloeren kunnen ook een speelse touch geven aan een strak interieur.

De nieuwe Origami vloer vond zijn inspiratie in de Japanse papiervouwkunst. Bij papier zijn de vouwen scherp en soms toch maar amper zichtbaar. Zo ontstaat een fascinerend lijnenspel dat door de designers prachtig is vertaald naar een unieke Novilon vloer. Op het eerste gezicht lijkt het een neutrale vloer, maar valt het licht erop dan ontstaat een betoverend beeld met reliëf, schaduw en kleurnuances. Deze vloer moet u eigenlijk in het echt zien. De vloer is beschikbaar in drie tinten, te weten antraciet, lichtgrijs en vergrijsd groen.

Quadro en Labyrint, tenslotte, zijn twee dessins die perfect gecombineerd kunnen worden. Quadro is een aansprekende, neutrale vloer bestaande uit bescheiden tegeltjes met een licht kleurverloop en een leisteenachtige kleur, het andere dessin is een modern, grafisch labyrint, uitgevoerd in dezelfde kleine tegeltjes. Voege beide dessins samen en er ontstaat een spannende vloer met verschillende effecten; de perfecte basis voor een trendy interieur.

Kunststof vloeren sluiten helemaal aan op de nieuwste vloerentrends en combineren het beste uit meerdere werelden. CanDo levert een mooi programma kunststof vloeren onder de naam Comfort Click. Deze vloeren hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van andere vloeren. Op de eerste plaats voelt een kunststof vloer warm en behaaglijk aan. Het is daarmee een ideale vloer voor plaatsen in huis waar je lekker relaxed op blote voeten geniet van de warmte van jouw eigen huis. CanDo Comfort Click is daarnaast uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming systemen én gaat prima samen met vloerkoeling.

Moods van Moduleo biedt een mix & match van verschillende formaten, patronen en dessins. Een vloer was nog nooit zo persoonlijk. De nieuwe geometrische vormen zijn onderling compatibel. Zo ontstaan eindeloze legpatronen die in ieder interieur voor een originele vloer zorgen. Een strak visgraatpatroon of liever contrastrijke vijfhoeken met meerdere houtsoorten of speelse driehoeken? Er is keuze uit diverse formaten zoals: medium plank, slim plank, short plank, small plank, hexagon, diamond, triangle en chevron. Ook kan er gekozen worden uit diverse patronen, zoals hout en steen dessins en combinaties daarvan. Deze collectie inspireert om een unieke en individuele vloer te creëren

Met Moods introduceert Moduleo een “creatieve studio” waarmee men een persoonlijke stempel op de vloer kan drukken. Moduleo maakt dit mogelijk door de vinyvloeren uit de collecties Transform en Impress uit te breiden met 8 innovatieve formaten. De nieuwe geometrische vormen zijn onderling compatibel, ook met de standaard Moduleo formaten. Zo ontstaan eindeloze legpatronen die in ieder interieur voor een mooie vloeroplossing zorgen.

Forbo Flooring heeft een nieuwe collectie op de markt gebracht genaamd Flotex Inspired by Van Gogh. De vloerproducent zocht daartoe de samenwerking met het Van Gogh Museum en het Krü¶ller Muller. In totaal ontwierp Forbos designstudio zes Van Gogh vloeren waarbij ze details gebruikte van schilderijen als de Amandelbloesem, de Postbode en het Café bij nacht. De printtechniek die Forbo heeft uitgevonden, is zo fijn dat zelfs de kwaststreken van de schilder goed te zien zijn. Met de nieuwe collectie ondersteunt Forbo tevens de twee musea die een deel van de verkoopopbrengst krijgen. Overigens kunt u als klant ook een ander kunstwerk of een ontwerp naar keuze aanleveren voor uw Flotex vloer.


Flotex Vision is een ijzersterke, high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar harige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. Schadelijke bacteriën als MRSA, E.coli en voetschimmels worden aangepakt met het antimicrobiële middel Sanitized. Deze tweeklapper leverde Flotex het Seal of Approval op van de British Allergy Foundation. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten.