Al een paar jaar is de industriële woontrend niet meer weg te denken. Niet zo gek ook want het is een stoere trend die een breed publiek aanspreekt. De meubels en accessoires binnen de industriele woontrend zijn robuust, vaak groot en hebben een ruwe uitstraling. Ook met de vloer kan je je interieur een industriële uitstraling geven, bijvoorbeeld door te kiezen voor betonlook tegels, een gietvloer of een epoxy vloercoating. Deze worden onder meer toegepast in woonkamers en badkamers maar ook voor keukens en garages. Wat dat is vertellen we je hieronder.

Een gietvloer is een prachtige toevoeging aan je interieur. Het laat alle meubels beter uitkomen en het oogt een stuk ruimtelijker. De naadloze, strakke look zorgt voor een moderne uitstraling. En dat staat goed in elke kamer! Daarnaast heeft een gietvloer nog veel meer voordelen:

Beton (concrete) is hot. Beter gezegd: koel. Want of het nu in keuken, kamer of kantoor wordt toegepast de sfeer van beton is cool maar zeker niet koud. Dit komt door het levendige en natuurlijke karakter van beton.

Als u voor modern design kiest voor uw woonkamer, badkamer of toilet, dan komen gladde vloer- en wandafwerkingen al snel in beeld. Geen tegelwerk betekent minder onderhoud en geen vuile voegen en dat is altijd een positief bericht! En dus gaat u op zoek naar een naadloze vloerafwerking, waarschijnlijk komt u uit bij een gietvloer. De laatste tien jaar hebben dit soort vloerafwerkingen een flinke opmars gemaakt. Alleen de prijs maakt dit type vloerafwerkingen nog niet zo 1-2-3 geschikt voor de modale woningbezitter. Voor een beetje gietvloer betaalt u zo € 100,- tot € 150,- per m2 en dan zijn de arbeidskosten nog niet eens meegerekend. Goedkopere alternatieven In plaats van een gietvloer, kunt u ook eens nadenken over een vloercoating. Een gietvloer bestaat vaak uit meerdere lagen, een coating uit één superdunne laag die op de vloer kan worden aangebracht. Daar zit dan ook gelijk het risico in. Een ondergrond waarover een coating moet worden aangebracht, moet echt superstrak zijn. Elke scheur, putje of onregelmatigheid moet eerst goed worden weggewerkt voordat men met een coating aan de slag gaat.

De verwachting is dat in 2017 de economie verder aantrekt en dat mensen meer te besteden krijgen. Gecombineerd met een nog steeds lage hypotheekrente zou het weleens zo kunnen zijn dat overstappers of starters besluiten om wat extra’s mee te financieren. Het interieur van de badkamer kan in 2017 misschien wel weer een opknapbeurt gebruiken. Een doorn in het oog zijn die verouderde tegels, die slechte verlichting en dat oude badkamermeubel, en dus……eruit met die handel! Tijd voor een mooi verlicht interieur, een comfortabele warme vloer en een fraai ontworpen meubel dat tot ver in de 21ste eeuw nog functioneel blijft. Voor de vloer kan wederom gekozen worden voor tegelwerk, maar is een naadloze vloer niet een stuk makkelijker te reinigen? Grotere tegels dus? En als het even kan in een hippe grijstint. Nee, energieke badkamerverbouwers, het is tijd voor een gietvloer!

Met een gietvloer uit de Arturo Parlare collectie creëer je een unieke basis voor het interieur. Afhankelijk van de lichtinval en positie in de ruimte neem je de vloer telkens anders waar. Subtiele kleurnuances zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Deze kleurschakeringen ontstaan door de speciale eigenschappen van het product bij het aanbrengen van de vloer. Daardoor is elke vloer uniek.

Gietvloerenproducent Senso is continu op zoek naar nieuwe innovaties op het gebied van naadloze vloerafwerkingen. Vaak komen nieuwe producten voort uit de wens van klanten. Zo hoorde Senso steeds vaker specifiek de vraag naar een vloer met alle voordelen van een gietvloer, maar met een stoere, robuuste uitstraling van bijvoorbeeld een betonnen vloer. Om aan deze vraag tegemoet te komen ontwikkelde Senso Titan – Superquartz. In deze vloer is gebroken kwarts vermengd met de biopolymeer die gebruikt wordt voor de gietvloeren van Senso. De vloer combineert het gevoel en de uitstraling van echt beton met het comfort van een zachte vloerafwerking. David Bols, oprichter en eigenaar van Senso: ‘Voor klanten die op zoek zijn naar een stoere, robuuste vloer, maar die niet de stap naar beton willen maken is Superquartz de perfecte oplossing. Het biedt namelijk de uitstraling van echt beton maar niet de nadelen van woonbeton of cementgebonden alternatieven. Die zijn bijvoorbeeld erg scheurgevoelig. Hij biedt bovendien alle voordelen van de klassieke Sensovloer want hij is flexibel, scheurvrij, comfortabel, vloeistofdicht en gemaakt op basis van plantaardige oliën. Door de dikte van 4mm is hij over iedere ondergrond en in iedere situatie aan te brengen en geschikt voor alle ruimtes in huis, ook de badkamer.’

In verhouding brengen kinderen veel meer tijd op hun kamertje door dan de gemiddelde ouder. Slapen, leren en spelen. In de loop der jaren worden er verschillende eisen aan dit kamertje gesteld. Zeker is dat kinderkamervloeren het zwaar te verduren hebben. Met een DRT gietvloer heeft men gegarandeerd jarenlang plezier van de vloer. Een hygiënische en onderhoudsarme vloer die alle leeftijden en modegrillen overleeft. Bovendien is het niet erg als er wordt geknoeid, want met een vochtig doekje is hij in een handomdraai weer schoon. Ook mag er gerust gedanst en gesprongen worden want een gietvloer heeft van nature een geluiddempend karakter.

Arturo Unique Flooring presenteert op Material Xperience tijdens de Week van de Bouw (9-13 februari, Jaarbeurs Utrecht) haar nieuwe Color Collection. De laatste trends op interieurgebied zijn voor de gietvloeren van Arturo vertaald in deze prachtige collectie met 80 kleuren. Daarmee krijgen kleur en creativiteit alle ruimte.

Deze trend laat zich het beste omschrijven als een pittige, stoere look met de juiste mix tussen industriële materialen, designklassiekers met een natuurlijke uitstraling. De sfeer zit hem in de combinatie, niet te serieus maar met een knipoog.

Contrasten in bijvoorbeeld grove, onbewerkte houten meubelen met een strakke gietvloer uitgevoerd in een lichte tint. Een leren vintage stoel of sofa waar een mooi wollen plaid op ligt.

Opvallend is dat deze trend zich zowel op interieur alsook in fashion ontwikkelt.

De ambachtelijke, naadloze gietvloeren van DRT passen perfect in deze look. Gietvloeren zijn er in veel verschillende vormen en het is een verzamelnaam voor vloeren met een naadloos karakter. Tussen de verschillende soorten gietvloeren zitten grote verschillen. Een DRT gietvloer op basis van cement of kunststof staat garant voor een bijzondere uitstraling. Van strak en vlak tot stoer en robuust. De keuze in eigentijdse kleuren, structuren en afwerkingen is uitgebreid.

Gietvloeren zijn en blijven populair. Het industriële en stoere karakter van een DRT Gietvloer is zo tijdloos dat de vloer niet snel gaat vervelen. Deze kwaliteitsgietvloeren worden met de grootste vakmanschap gelegd waardoor een lange levensduur is gegarandeerd.

Een vloer is bepalend voor de uitstraling en sfeer van een ruimte. Een nieuwe vloer leidt tot een volledige transformatie van het interieur. Een DRT gietvloer kan op vrijwel iedere ondervloer worden ‘gelegd’ (zelfs een bestaande tegelvloer). Dit betekent dat er over het algemeen niet gesloopt hoeft te worden omdat de laagdikte van een gietvloer gering (3-6 mm) is. Zo kan de vloer mooi naadloos worden gelegd en vormen, deuren of plinten geen bezwaar. Als er vloerverwarming in de bestaande vloer aanwezig is, kan deze gewoon blijven functioneren.

DRT heeft meer dan 30 jaar ervaring in het leggen van gietvloeren. Het aanbod is inmiddels uitgebreid tot wel meer dan 50 verschillende afwerkingsmogelijkheden. Effen wit, betongrijs, allerlei natuursteentinten, zwart en vele RAL kleuren.

Onder de naam DRT Youngster introduceert DRT, de gietvloerspecialist uit Brabant, een nieuwe gietvloer, speciaal ontwikkeld voor de ‘jonge’ consument.

De vloer heeft een strakke en hippe uitstraling en met het enorme kleurenaanbod zal hij een eyecatcher zijn in ieder loft, appartement woning of praktijkruimte. Mits de ondervloer vlak genoeg is, is Youngster ideaal toe te passen bij renovatie van oudere woningen. Een gietvloer kan direct over een tegelvloer worden geplaatst zonder sloopwerkzaamheden en extra kosten

Youngster is een harde, dunne gietvloer met een UV resistente afwerking, deze bijzondere eigenschap zorgt ervoor dat de gietvloer niet verkleurt door invloed van UV straling. Net als alle andere DRT gietvloeren wordt ook de Youngster naadloos gelegd. Verder is hij vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en kan tegen een stootje.

De Youngster gietvloer van DRT vormt de perfecte basis voor iedere ruimte

DRT introduceert een noviteit op het gebied van gietvloeren. Het betreft de nieuwste milieuvriendelijke ontwikkeling in samenwerking met BASF. De Urban Velvet Plus, een duurzame gietvloer waarvan alle grondstoffen, van olie tot eindproduct, volledig worden hergebruikt.

Inspelend op de laatste woontrends introduceert DRT de perfecte witte gietvloer: Perfect White. Een vloer die het frisse en lichte van wit combineert met het zachte en warme gevoel van een gietvloer. De helder witte vloer heeft een warme ondertoon, is zeker niet te geel, en past perfect in alle woonstijlen. Hij sluit naadloos aan op alle materialen zoals hout, leer, (natuur)steen en kleurige stoffen waardoor de combinatie mogelijkheden eindeloos zijn.

Gecombineerd met een natuurlijk palet van warme beiges, linnen of karton-achtige tinten geeft de gietvloer Perfect White een meer softe uitstraling. Gecombineerd met ruw hout is deze veelzijdige gietvloer juist weer tijdloos en stoer.

Deze naadloze vloer oogt door al zijn eigenschappen rustig en ruimtelijk. Dit wordt door de wit-tint nog eens benadrukt.

Een gietvloer van DRT is onderhoudsarm. Zelfs voor een witte vloer is regelmatig stofzuigen en dweilen toereikend. DRT gietvloeren zijn niet gevoelig voor vlekken en bestand tegen vloeistoffen.

Een gietvloer van DRT biedt tal van oplossingen voor vloerbekleding in badkamer, douche, wellness-ruimte of gastentoilet. De gladde vloer laat zich optisch perfect combineren met glas, keramiek of bijvoorbeeld mozaïek. Verder sluit het industriële karakter van de gietvloer goed aan bij hedendaagse badkamerarchitectuur. De vloer is stroef en daardoor veilig in gebruik, zelfs als hij nat is. Door deze eigenschappen is de vloer zeer geschikt voor natte ruimten.

Qua kleurstelling biedt DRT veel mogelijkheden, van wit tot zwart met alle gradaties grijs en beige daartussen. Maar ook voor diegene die een kleurstatement wil zetten is een gietvloer zeer geschikt.

Door het ontbreken van naden en voegen is de gietvloer gemakkelijk te reinigen. Kalkresten en shampoo hecht zich niet aan het materiaal. Verder voelt de vloer altijd behaaglijk voetwarm aan, ook als je geen vloerverwarming hebt.

Een gietvloer van DRT kan, waar nodig over een bestaande tegelvloer worden gelegd. DRT heeft eigen stylisten en architecten in dienst die interieur- en kleuradvies geven. DRT geeft 3 jaar garantie op gelegde vloeren, uitlopend tot 10 jaar garantie op UV stabiliteit!

Donkere gietvloeren worden in de praktijk niet zo vaak toegepast. Maar als de architectuur van de ruimte het toelaat, ontstaat er een heel bijzonder sfeer. In een modern interieur dat zich kenmerkt door hoge ramen met veel lichtinval komt de donkere gietvloer Urban Velvet Plus goed tot zijn recht. De Urban Velvet Plus is de meest flexibele en uv-stabiele gietvloer van DRT.

Technisch Eigenschappen
Urban Velvet Plus is zacht als fluweel en tegelijk strak en modern. Een polyurethaan gietvloer met een juiste verhouding van flexibiliteit en krasvastheid en met als bijzondere eigenschap dat de gietvloer niet verkleurt door invloed van UV straling. Het flexibele karakter zorgt ervoor dat scherpe voorwerpen of krasveroorzakende substanties minder grip hebben om een kras te maken.

Urban Velvet Plus kan zowel in uni- als mengkleuren worden gerealiseerd. Naast deze bijzondere zwarte uitvoering biedt DRT deze gietvloer aan in een uitgebreid kleurenpalet, vrijwel ieder tint is te maken, van naturel grijs tot aan een vrolijke, felle kleur. Verder beschikt deze gietvloer over goede eigenschappen zoals slijtvast / krasbestendigheid, vloeistofdichtheid, hij is anti-allergisch en heeft een zeer lange levensduur.

Ook voor renovatie is een gietvloer een interessant alternatief op de vloer. Een gietvloer kan direct over een tegelvloer worden geplaatst zonder sloopwerkzaamheden en extra kosten. Door de dikte van 3 mm vormt dit geen enkel probleem in een bestaand interieur.

Living Concrete is een cementgebonden gietvloer van DRT. Deze vloer geeft door zijn natuurlijke ‘cement’ tekening een stoere look aan elk interieur. Living Concrete is een gietvloer die veel optische verwantschap heeft met een gepolijste betonvloer. Het is een gietvloer met een basis van cement die wordt gepolijst in meerdere gangen en vervolgens met een olie bewerkt wordt. De vloer heeft een stoer en uniek uiterlijk waarbij de kleur en structuur tijdens het proces worden bepaald. Door de natuurlijke basis ontstaan lichte kleurnuances.

Een gietvloer is niet alleen mooi maar beschikt ook over goede eigenschappen zoals slijtvast/krasbestendigheid, vloeistofdichtheid, daarnaast is hij anti-allergisch en heeft een zeer lange levensduur. De vloer is altijd naadloos wat praktisch en hygiënisch is.

Deze gietvloer is door DRT gelegd in een loft te Antwerpen.

Rust en harmonie in huis creëer je door de vloer vloeiend van het ene vertrek naar het andere te laten doorlopen. Om dit effect te bereiken zijn eigenlijk alle vloeren geschikt, mits in dezelfde of bijpassende kleur toegepast. Wel hangt de keuze voor het materiaal af van de functie die een ruimte vervult. Elk huis heeft verschillende slijtgebieden. De gang, de trap, de overloop en het gedeelte bij het aanrecht zijn druk bevolkt gebied; de vloer moet hier tegen een stootje kunnen en niet in mum van tijd gebruikssporen vertonen. Dat geldt minder voor badkamers en slaapkamers. Voor de begane grond is de gietvloer een sterke optie, waarvan de variant van topontwerper Piet Boon de nieuwste aanwinst op dit gebied is. Het is een stoere pasta geworden met een matte uistraling, wat een industrieel karakter aan een ruimte geeft. De gietvloer is onderhoudsarm en sterk, ideaal voor het harde werk.

Ode heeft iets wat andere vloerleveranciers niet hebben: vertrouwen van en samenwerking met gerenommeerd en spraakmakend ontwerper Piet Boon. Hij heeft Odes Pasta lijn duurzaam en tijdloos leven in geblazen en hiermee de basis gelegd voor een inmiddels jarenlange samenwerking. Voor zijn interieurprojecten gebruikt Boon naast zijn eigen Pasta lijn ook regelmatig de Puur vloerlijn.

De ohs en ahs zijn meestal niet van de lucht bij de aanblik van een nieuwe gietvloer. Naadloos, perfect vlak en uitgesproken zonder de aandacht op te eisen. Zeer geschikt dus voor representatieve doeleinden en dan ook vaak te bewonderen in musea en galeries. Toch vallen ook steeds meer particulieren, zeker designliefhebbers, voor de ingetogen schoonheid van een gietvloer.

Bij de renovatie van een woning komen de wanden en vloeren al gauw aan de orde. Nieuw stucwerk, behang of schilderwerk in combinatie met een nieuwe vloer leidt tot een volledige transformatie van het interieur. De renovatie van een vloer gaat vaak gepaard gaat met heftig sloopwerk.

Wanneer wordt gekozen voor een DRT gietvloer hoeft er over het algemeen niet gesloopt te worden doordat de laagdikte van een gietvloer gering (3-6 mm) is. Hierdoor is er bijna geen hoogteverlies, en dit betekent dat deuren of keukenplinten niet ingekort hoeven te worden. Een belangrijk voordeel als er vloerverwarming in de bestaande vloer aanwezig is, deze gewoon kan blijven functioneren.

Een gietvloer van DRT kan zelfs over een bestaande tegelvloer worden gelegd.

Een gietvloer kan met allerlei stijlen worden gecombineerd. Van modern tot landelijk of zelfs klassiek. Door een strakke vloer te combineren met warme elementen bijvoorbeeld een hoogpolig kleed, (oude) houten meubels of met rijke gekleurde gestoffeerde kussens of een royale loungebank, ontstaat een ongedwongen woonstijl die past in het woonbeeld van nu.

DRT heeft eigen stylisten en architecten in dienst die interieur- en kleuradvies geven. DRT geeft 3 jaar garantie op gelegde vloeren, uitlopend tot 10 jaar garantie op UV stabiliteit!

Voor mensen die durven te kiezen voor een strak vormgegeven, eigenzinnig interieur lanceert Poxy de trendy Industrielook op de particuliere markt. Deze in alle industriële kleuren lever-bare vloerbedekking kan in alle ruimten van het huis worden toegepast, van woon- tot slaap-kamer, van keuken tot hal en zelfs in de badkamer.

Naast de vele grijsnuances, maar de ook sprankelende, expressieve kleuren waarin de vloeren leverbaar zijn, zijn vaak de praktische kanten van dit vloersysteem doorslaggevend. De Poxy Industrielook is volledig naadloos en strak, uiterst slijtvast, waterdicht en zeer eenvoudig in onderhoud.

De Poxy Industrielook kan in het interieur goed gecombineerd worden met industriële ele-menten zoals fabriekslampen en aluminium of rvs objecten. Strakke banken accentueren de minimalistische look. Een apart, sprankelend effect kan verkregen worden door toevoegingen van goud-, zilverglitter of parelmoer of grenette en artige resp. fijne witte en gekleurde na-tuursteensnippers. Het gebruik van smalle en brede aluminium profielen in de vloer versterkt nog meer de industriële uitstraling. Door de toepassing van profielen is het mogelijk om di-verse figuraties zoals banen of blokken in de vloer te verwerken. De esthetische kwaliteiten van dit vloersysteem zijn zeer groot te noemen.

De Industrielook is standaard in een zijdematte uitvoering leverbaar, maar kan ook voorzien worden van een epoxy verzegeling. Dit verhoogt nog meer het glanzende effect in de vloer en is door toepassing van de verzegeling ook uitermate geschikt om in natte ruimten zoals de badkamer te worden toegepast.

Deze oersterke, kleurvaste en zeer betaalbare vloerbedekking is de trend voor het moderne transparante interieur.

Motion is een innovatieve organisatie die zich profileert door het leveren van gietvloeren op maat. Dit maatwerk met een constante hoge kwaliteit, resulteert in een perfecte prijs kwaliteit verhouding waarmee Motion zich distantieert van andere aanbieders in de markt. Motion blijft zich onderscheiden door middel van het doorvoeren en gebruiken van de nieuwste ontwikkelingen. Deze doelstelling resulteert in de nieuwe gietvloer Mono Solid Strong Colour System.

Motion heeft met de MONO Solid Strong Colour System vloer het kleurvaste kwaliteitsproduct in huis. De vloer bestaat uit 5/6 lagen, deze lagen zorgen ervoor dat de vloer niet loslaat en scheuroverbruggend is. Bij dit nieuwe product is er een extra laag aan toegevoegd die zorgt die kleurvast is. Doordat deze laag op een bepaalde manier wordt aangebracht en gemaakt is deze voorlopig alleen in MONO kleur verkrijgbaar. Deze eenkleurige vorm is verkrijgbaar in alle kleuren. Doordat de vloer op een bepaalde manier wordt gelegd ontstaat er een licht reliëf in de vloer.

De gietvloer is volledig geïntegreerd in woningen en kantoren. Omdat de vloer naadloos, sterk, strak en in alle kleuren te verkrijgen is kan het toegepast worden in elk interieur.

Door de kleurgarantie van de nieuwe vloer is de vloer nog aantrekkelijker voor in woningen en kantoren. Door een grote lichtinval die vaak te zien is bij ramen in woningen en kantoren blijft de kleur mooi en vol. Er wordt dan 100% kleurgarantie gegeven op de vloer.

Motion levert u een vloer op maat van hoogwaardige kwaliteit. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Motion 020 3420400 of bezoek de website www.motionvloer.nl Tevens kunt u ook een bezoek brengen aan onze showroom waar ons team voor u klaar staat.