De collectie gietvloeren van EPI, Nederlands fabrikant van kunststof (giet)vloeren, is uitgebreid met twee nieuwe designs: Gusto en Rocca. Met de introductie van deze duurzame designvloeren combineert EPI een terrazzo look met de ijzersterke eigenschappen van een gietvloer.

Een gietvloer is een van de meeste populaire vloeren van dit moment. De gietvloer kent talloze voordelen en heeft een stoer uiterlijk. De uitstraling van een gietvloer wordt bepaald door eenvoud en past daarom in elke stijl. Of je nu een landelijke woonstijl hebt, een industrieel interieur of een moderne stijl; een gietvloer kan altijd!

De gietvloer is steeds vaker te vinden in woningen. Deze vorm van vloerbedekking is populair vanwege de strakke uitstraling en een naadloze overgang van ruimte naar ruimte. Ook zijn gietvloeren verkrijgbaar in alle kleuren. Past een gietvloer in jouw interieur? Wij zetten de voor- en nadelen van dit type vloer graag voor je op een rijtje.

Waarom groeit de gietvloer zo sterk in populariteit? Daar zijn heel wat redenen voor te bedenken. De strakke look, het comfort, de praktische kanten, de gouden mix met vloerverwarming… Ben jij de volgende met een gietvloer in je huis?

Al een paar jaar is de industriële woontrend niet meer weg te denken. Niet zo gek ook want het is een stoere trend die een breed publiek aanspreekt. De meubels en accessoires binnen de industriele woontrend zijn robuust, vaak groot en hebben een ruwe uitstraling. Ook met de vloer kan je je interieur een industriële uitstraling geven, bijvoorbeeld door te kiezen voor betonlook tegels, een gietvloer of een epoxy vloercoating. Deze worden onder meer toegepast in woonkamers en badkamers maar ook voor keukens en garages. Wat dat is vertellen we je hieronder.

Een gietvloer is een prachtige toevoeging aan je interieur. Het laat alle meubels beter uitkomen en het oogt een stuk ruimtelijker. De naadloze, strakke look zorgt voor een moderne uitstraling. En dat staat goed in elke kamer! Daarnaast heeft een gietvloer nog veel meer voordelen:

Beton (concrete) is hot. Beter gezegd: koel. Want of het nu in keuken, kamer of kantoor wordt toegepast de sfeer van beton is cool maar zeker niet koud. Dit komt door het levendige en natuurlijke karakter van beton.

Als u voor modern design kiest voor uw woonkamer, badkamer of toilet, dan komen gladde vloer- en wandafwerkingen al snel in beeld. Geen tegelwerk betekent minder onderhoud en geen vuile voegen en dat is altijd een positief bericht! En dus gaat u op zoek naar een naadloze vloerafwerking, waarschijnlijk komt u uit bij een gietvloer. De laatste tien jaar hebben dit soort vloerafwerkingen een flinke opmars gemaakt. Alleen de prijs maakt dit type vloerafwerkingen nog niet zo 1-2-3 geschikt voor de modale woningbezitter. Voor een beetje gietvloer betaalt u zo € 100,- tot € 150,- per m2 en dan zijn de arbeidskosten nog niet eens meegerekend. Goedkopere alternatieven In plaats van een gietvloer, kunt u ook eens nadenken over een vloercoating. Een gietvloer bestaat vaak uit meerdere lagen, een coating uit één superdunne laag die op de vloer kan worden aangebracht. Daar zit dan ook gelijk het risico in. Een ondergrond waarover een coating moet worden aangebracht, moet echt superstrak zijn. Elke scheur, putje of onregelmatigheid moet eerst goed worden weggewerkt voordat men met een coating aan de slag gaat.

De verwachting is dat in 2017 de economie verder aantrekt en dat mensen meer te besteden krijgen. Gecombineerd met een nog steeds lage hypotheekrente zou het weleens zo kunnen zijn dat overstappers of starters besluiten om wat extra’s mee te financieren. Het interieur van de badkamer kan in 2017 misschien wel weer een opknapbeurt gebruiken. Een doorn in het oog zijn die verouderde tegels, die slechte verlichting en dat oude badkamermeubel, en dus……eruit met die handel! Tijd voor een mooi verlicht interieur, een comfortabele warme vloer en een fraai ontworpen meubel dat tot ver in de 21ste eeuw nog functioneel blijft. Voor de vloer kan wederom gekozen worden voor tegelwerk, maar is een naadloze vloer niet een stuk makkelijker te reinigen? Grotere tegels dus? En als het even kan in een hippe grijstint. Nee, energieke badkamerverbouwers, het is tijd voor een gietvloer!