Waarom groeit de gietvloer zo sterk in populariteit? Daar zijn heel wat redenen voor te bedenken. De strakke look, het comfort, de praktische kanten, de gouden mix met vloerverwarming… Ben jij de volgende met een gietvloer in je huis?

Al een paar jaar is de industriële woontrend niet meer weg te denken. Niet zo gek ook want het is een stoere trend die een breed publiek aanspreekt. De meubels en accessoires binnen de industriele woontrend zijn robuust, vaak groot en hebben een ruwe uitstraling. Ook met de vloer kan je je interieur een industriële uitstraling geven, bijvoorbeeld door te kiezen voor betonlook tegels, een gietvloer of een epoxy vloercoating. Deze worden onder meer toegepast in woonkamers en badkamers maar ook voor keukens en garages. Wat dat is vertellen we je hieronder.

Een gietvloer is een prachtige toevoeging aan je interieur. Het laat alle meubels beter uitkomen en het oogt een stuk ruimtelijker. De naadloze, strakke look zorgt voor een moderne uitstraling. En dat staat goed in elke kamer! Daarnaast heeft een gietvloer nog veel meer voordelen:

Beton (concrete) is hot. Beter gezegd: koel. Want of het nu in keuken, kamer of kantoor wordt toegepast de sfeer van beton is cool maar zeker niet koud. Dit komt door het levendige en natuurlijke karakter van beton.

Als u voor modern design kiest voor uw woonkamer, badkamer of toilet, dan komen gladde vloer- en wandafwerkingen al snel in beeld. Geen tegelwerk betekent minder onderhoud en geen vuile voegen en dat is altijd een positief bericht! En dus gaat u op zoek naar een naadloze vloerafwerking, waarschijnlijk komt u uit bij een gietvloer. De laatste tien jaar hebben dit soort vloerafwerkingen een flinke opmars gemaakt. Alleen de prijs maakt dit type vloerafwerkingen nog niet zo 1-2-3 geschikt voor de modale woningbezitter. Voor een beetje gietvloer betaalt u zo € 100,- tot € 150,- per m2 en dan zijn de arbeidskosten nog niet eens meegerekend. Goedkopere alternatieven In plaats van een gietvloer, kunt u ook eens nadenken over een vloercoating. Een gietvloer bestaat vaak uit meerdere lagen, een coating uit één superdunne laag die op de vloer kan worden aangebracht. Daar zit dan ook gelijk het risico in. Een ondergrond waarover een coating moet worden aangebracht, moet echt superstrak zijn. Elke scheur, putje of onregelmatigheid moet eerst goed worden weggewerkt voordat men met een coating aan de slag gaat.

De verwachting is dat in 2017 de economie verder aantrekt en dat mensen meer te besteden krijgen. Gecombineerd met een nog steeds lage hypotheekrente zou het weleens zo kunnen zijn dat overstappers of starters besluiten om wat extra’s mee te financieren. Het interieur van de badkamer kan in 2017 misschien wel weer een opknapbeurt gebruiken. Een doorn in het oog zijn die verouderde tegels, die slechte verlichting en dat oude badkamermeubel, en dus……eruit met die handel! Tijd voor een mooi verlicht interieur, een comfortabele warme vloer en een fraai ontworpen meubel dat tot ver in de 21ste eeuw nog functioneel blijft. Voor de vloer kan wederom gekozen worden voor tegelwerk, maar is een naadloze vloer niet een stuk makkelijker te reinigen? Grotere tegels dus? En als het even kan in een hippe grijstint. Nee, energieke badkamerverbouwers, het is tijd voor een gietvloer!

Met een gietvloer uit de Arturo Parlare collectie creëer je een unieke basis voor het interieur. Afhankelijk van de lichtinval en positie in de ruimte neem je de vloer telkens anders waar. Subtiele kleurnuances zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Deze kleurschakeringen ontstaan door de speciale eigenschappen van het product bij het aanbrengen van de vloer. Daardoor is elke vloer uniek.

Gietvloerenproducent Senso is continu op zoek naar nieuwe innovaties op het gebied van naadloze vloerafwerkingen. Vaak komen nieuwe producten voort uit de wens van klanten. Zo hoorde Senso steeds vaker specifiek de vraag naar een vloer met alle voordelen van een gietvloer, maar met een stoere, robuuste uitstraling van bijvoorbeeld een betonnen vloer. Om aan deze vraag tegemoet te komen ontwikkelde Senso Titan – Superquartz. In deze vloer is gebroken kwarts vermengd met de biopolymeer die gebruikt wordt voor de gietvloeren van Senso. De vloer combineert het gevoel en de uitstraling van echt beton met het comfort van een zachte vloerafwerking. David Bols, oprichter en eigenaar van Senso: ‘Voor klanten die op zoek zijn naar een stoere, robuuste vloer, maar die niet de stap naar beton willen maken is Superquartz de perfecte oplossing. Het biedt namelijk de uitstraling van echt beton maar niet de nadelen van woonbeton of cementgebonden alternatieven. Die zijn bijvoorbeeld erg scheurgevoelig. Hij biedt bovendien alle voordelen van de klassieke Sensovloer want hij is flexibel, scheurvrij, comfortabel, vloeistofdicht en gemaakt op basis van plantaardige oliën. Door de dikte van 4mm is hij over iedere ondergrond en in iedere situatie aan te brengen en geschikt voor alle ruimtes in huis, ook de badkamer.’

In verhouding brengen kinderen veel meer tijd op hun kamertje door dan de gemiddelde ouder. Slapen, leren en spelen. In de loop der jaren worden er verschillende eisen aan dit kamertje gesteld. Zeker is dat kinderkamervloeren het zwaar te verduren hebben. Met een DRT gietvloer heeft men gegarandeerd jarenlang plezier van de vloer. Een hygiënische en onderhoudsarme vloer die alle leeftijden en modegrillen overleeft. Bovendien is het niet erg als er wordt geknoeid, want met een vochtig doekje is hij in een handomdraai weer schoon. Ook mag er gerust gedanst en gesprongen worden want een gietvloer heeft van nature een geluiddempend karakter.