1069
Botanisch wonen

Groen, groener, groenst.... Groen wonen, of ook wel botanisch wonen genoemd is de trend van 2016. Veel planten in je interieur, niet alleen omdat ze ons lekkere zuurstof geven maar ook als accessoire! Hoe meer, hoe groter, hoe beter.

 

We hebben al diverse woontrends voorbij zien komen waar groen de boventoon voert. Niet alleen door het gebruik van planten maar we zien ook veel botanische prints op bijvoorbeeld kussens, gordijnen en behang.

De verbinding tussen de natuur en ons interieur wordt steeds belangrijker. Steeds meer willen we de sfeer van buiten naar binnen halen. We creeeren minituintjes door kleine plantjes in kekke potjes bij elkaar te zetten en het groen te combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout, beton, gevlochten materialen, terracotta en katoen.

Maar niet alleen met planten en woonaccessoires kunnen we een botanische sfeer in huis creeeren. Ook de vloer, de basis van het interieur kan je een natuurlijke uitstraling geven. Hierbij denk je al snel aan een houten vloer maar het onderhoud hiervan kan je misschien afschrikken. Een slim alternatief is de houtlook tegel. Een keramische tegel die eruit ziet als een echte houten vloer en dat heeft nog wel een paar voordelen.

Houtlook tegels zijn kras- en stootbestendig en onderhoudsvrij. Bijkomend voordeel is dat het keramische parket zoals deze tegels ook wel worden genoemd, op vloerverwarming kan worden geplaatst. Een niet onbelangrijk punt is dat voor houtlook tegels geen bomen hoeven te worden gekapt.

Neem maar eens een kijkje in de webshop van tegelpaleis.nl waar je diverse voorbeelden vind van houtlook tegels en laat je inspireren voor de basis van jouw botanische interieur

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners