367
Zo help je je familie of vrienden het beste tijdens een verhuizing

Een verhuizing brengt een hoop geregel, planning, zorgen en stress met zich mee. Waarschijnlijk heb je dit zelf wel eens meegemaakt. En hoe fijn was het toen wanneer vrienden je aanboden om te komen helpen? Juist! Dat is een ontzettend fijn gevoel en uiteindelijk doen goede vrienden dit voor elkaar. Wanneer jouw vrienden gaan verhuizen kun je hen ontzettend goed helpen op verschillende manieren. We vertellen je graag hoe jij zo behulpzaam mogelijk kunt zijn.

Vraag vooraf wat het plan is

Het makkelijkste is om je voorafgaand aan de verhuisdag zelf, te vragen wat de planning precies is. Hebben je vrienden een speciaal draaiboek gemaakt of zijn ze wat meer het type ‘go withthe flow’? Waar gaan ze precies naartoe, de andere kant van het dorp of naar een nieuwe stad? Zijn ze van plan om zelf alles in te pakken of hebben ze een lokaal verhuisbedrijf in Arnhem bijvoorbeeld geregeld? Door goed op de hoogte te zijn, kun je het meest behulpzaam zijn en hoef je niet steeds van alles te vragen.

Maak je nuttig

Als je niet van plan bent om de handen uit de mouwen te steken, kun je net zo goed niet komen. Je bent alleen nuttig wanneer je daadwerkelijk mee wilt sjouwen, schoonmaken, regelen en ga zo maar door. Ga dus niet als een kip zonder kop voor ieders voeten lopen, want daar heeft niemand echt wat aan. Daarnaast duurt het proces alleen maar langer. Verhuis de spullen van anderen zoals je jouw eigen inboedel zou verhuizen, met zorg en voorzichtigheid. Je vrienden hebben niets aan beschadigde kastdeuren of kapotte verhuisdozen. Hiermee zorg je namelijk alleen maar voor meer stress.

Verwacht niets terug

Je moet je vrienden helpen omdat je ze wilt helpen, niet omdat je het gevoel hebt dat je moet of dat je hoopt er iets voor terug te krijgen. Uiteindelijk hoop je natuurlijk dat jouw vrienden ook voor jou klaarstaan wanneer jij een verhuizing op de planning hebt staan. Maar dit betekent niet dat dit de reden is dat je je nu inspant. Je wilt ervoor zorgen dat je deze stressvolle dag iets soepeler loopt, omdat het je vrienden zijn en je ze graag helpt. Als je het alleen maar doet omdat je een tegenprestatie verwacht, kun je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners