1371
Zelf simpel verhuizen: 3 handige tips
Gepubliceerd: 22-03-2018

Hoe vaak ben jij al verhuisd in je leven? Twee, drie, of vier keer? Dat is helemaal niet gek. Sinds de crisis in 2008 verhuizen we namelijk weer volop: in 2016 wisselden bijna 1,8 miljoen mensen van woning volgens cijfers van het CBS. Is 2018 jouw jaar en ga je binnenkort verhuizen? Wij voorzien je graag van een drietal slimme verhuistips. 

 

  1. Plan tijdig de hulptroepen in

Het inschatten hoeveel mankracht er nodig is om een verhuizing soepel te laten verlopen, kan nog wel eens lastig zijn. Het hangt natuurlijk ook af van de grootte van je woning. En van de hoeveelheid spullen en het type spullen die je in huis hebt. Heb je je wasmachine op zolder staan en moet die twee trappen naar beneden? Dat kan best even een klusje zijn. Natuurlijk heb je al slimme snufjes als een speciale ‘verhuiszak’ waarin je je wasmachine als een soort handtas de trap af kunt tillen. Maar hoeveel mensen schakel je nu uiteindelijk in? Een prettige werkwijze is het vormen van tweetallen waarbij één persoon de regie neemt. Die persoon zorgt ervoor dat op een praktische en gestructureerde manier de spullen uit huis worden gehaald. Uiteraard kun je ook verhuizers inhuren maar dan wordt het een stuk prijziger. Zeker als je familie of vrienden vraagt om te helpen, moet je hen op tijd instrueren. Verhuizen is zwaar werk: voorzie je hulptroepen altijd van koffie, water en een broodje bij de lunch.

banner-woontrends-2024-mag.png

  1. Maak een inpakplanning

Bij verhuizen komt vaak ook een grote opruiming kijken. Men onderschat vaak de tijd dat het inpakken kost. Je kijkt namelijk (ook onbewust) al je spullen door om te zien wat je wel en niet nog mee wilt hebben in de nieuwe woning. En uiteraard zegt je instinct: hoe minder spullen, hoe minder werk te verrichten. Een grote opruiming is meestal onlosmakelijk met een verhuizing verbonden.

Om je spullen op je gemak door te spitten, moet je een goede planning maken. Liever 10 dozen inpakken per week dan 50 stuks op het laatste moment. Werk gestructureerd en pak per kamer in. Nummer of label de verhuisdozen zodat je bij het lossen direct weet welke doos je waar in je nieuwe woning neerzet. Dat scheelt dozen sjouwen achteraf. Houd er ook rekening mee dat je niet alle spullen dagelijks nodig hebt. Begin met het inpakken bijvoorbeeld op zolder of in de opslag. 

  1. Regel goed vervoer en controleer je trekhaak

Je middelen ondersteunen je doel: controleer voor je gaat verhuizen goed of je materiaal in orde is. Een trekhaak gebruik je meestal niet zo vaak. Daarom moet je hem wel controleren voor je er een zware aanhanger met verhuisspullen aan vastkoppelt. Heb je geen trekhaak onder je auto en wil je er wel een aanschaffen speciaal voor de verhuizing? Controleer dan of een trekhaak onder jouw auto wel mogelijk is. Je kunt kiezen tussen een vaste trekhaak of een afneembare. Een vaste trekhaak is goedkoper dan een afneembare trekhaak. In sommige gevallen is het beter een afneembare trekhaak te monteren in verband met de zichtbaarheid van de kentekenplaat. De kentekenplaat moet namelijk volledig zichtbaar zijn. 

Meer tips?

Samengevat is het belangrijk om tijdig de hulptroepen in te plannen, een inpakplanning te maken en te zorgen voor goed vervoer met een betrouwbare aanhanger en trekhaak. Deze drie tips zijn de basis voor een goed do-it-yourself verhuizing. Ga je verhuizen en wil je voor je verhuizing nog een trekhaak laten monteren? Dan kun je terecht bij Trekhaken.nl.

Trekhaken.nl is een bedrijf dat trekhaken van de gangbare A-merken (Bosal, Brink) verkoopt en monteert via aangesloten montagepartners. Deze montagepartners zijn allround garagebedrijven die vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Trekhaken.nl communiceert de prijs direct op de website zodat u online meteen de beste prijs kunt zien. Betalen geschiedt altijd bij het montageadres na de trekhaak montage en tegen de geldende leveringsvoorwaarden.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide