1464
Zo bespaar je op een woonverzekering
Gepubliceerd: 22-10-2020 Laatste update: 25-06-2021

Met een goede woonverzekering tegen brand en stormschade slaap je rustiger. Of lig jij juist wakker van de hoge kosten? Dan is het tijd om te kijken hoe je kunt besparen op je woonverzekering. Met deze 3 tips slaap jij voortaan als een baby!

Tip 1: Vergelijk verzekeraars

De beste woonverzekering is degene die het beste bij jouw situatie past. Woon jij in een rijtjeshuis of in een villa? Heb je zonnepanelen of verschillende bijgebouwen? Wil je ook verzekerd zijn voor wateroverlast wanneer je deze zelf hebt veroorzaakt? Elke woonverzekering (opstalverzekering) is anders opgebouwd met andere dekkingen. Daarom is het belangrijk dat je verzekeraars met elkaar vergelijkt. Zo kun je precies de woonverzekering vinden die bij jouw woning en wensen past! 

inspiratiebrochures1.png

Tip 2: Alles bij 1 maatschappij

Een woonverzekering wordt meestal verplicht door je hypotheekverstrekker. Maar er zijn nog veel meer verzekeringen die je leven een stuk zorgelozer maken! Zo dekt een woonverzekering wel de schade aan je huis bij een brand, maar voor de spullen die erin staan heb je een inboedelverzekering nodig. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk onmisbaar; die dekt de schade aan de spullen of gezondheid van een ander. Bijvoorbeeld wanneer jouw boom omvalt tegen het huis van de buren.

Door al je verzekeringen bij één maatschappij onder te brengen voorkom je overlap of juist gaten in de dekking van je verzekeringen. Anders betaal je misschien dubbel voor glasschade of ben je juist niet verzekerd tegen die specifieke overstroming. Bovendien krijg je vaak stevige korting wanneer je een pakketverzekering kiest bij één maatschappij! Hoe meer verzekeringen, hoe meer korting… dus voeg er ook meteen je autoverzekering, reisverzekering en rechtsbijstandverzekering aan toe.

Tip 3: houd rekening met veranderingen

Controleer elke twee à drie jaar of de woonverzekering nog steeds bij jouw situatie past. Misschien is de verzekering gewijzigd en sluit deze niet meer aan op jouw wensen; of misschien heb je zelf juist nieuwe wensen gekregen. Een goede verzekeringsmaatschappij helpt je elk jaar kosteloos te controleren of je situatie en verzekeringen nog samengaan. Maar je kunt natuurlijk ook zelf alvast aan de bel trekken als je woning bijvoorbeeld een dure verbouwing heeft ondergaan!

Een passende woonverzekering geeft veel rust in je leven. Natuurlijk hoop je nóóit het slachtoffer te worden van een woningbrand of heftige storm; maar als dat je toch overkomt kan een goede woonverzekering het leed wel verzachten. En met de tips in dit artikel kun je flink besparen op je verzekeringen!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide