411
Voorkom verhuisstress met deze tips

Een verhuizing is een zeer hectische periode. Er moeten ontzettend veel zaken geregeld worden en dat terwijl het dagelijks leven gewoon doorgaat. Veel mensen ervaren dan ook heel wat stress voor, tijdens en zelfs na de verhuizing. De verhuisstress helemaal wegnemen kan niet, maar met onderstaande tips kan je de stress aanzienlijk verminderen en kan je op een rustige en gezonde manier verhuizen.

Goed begonnen is half gewonnen

Begin op tijd en bereid de hele verhuizing grondig voor. Verhuizen is namelijk een behoorlijke onderneming waar heel wat bij komt kijken. Je moet niet alleen je hele inboedel veilig verhuizen, het oude en het nieuwe huis moeten ook schoongemaakt worden en alle administratieve zaken moeten tijdig geregeld worden. Maak daarom een lijstje met alles wat je nog moet doen. Hou dit lijstje steeds bij je en schrijf alles op wat je nog te binnen schiet. Dingen onthouden kost namelijk energie en creëert een gevoel van onrust. Door alles rustig te noteren behoud je de controle over de hele situatie en voorkom je paniek en stress tijdens de verhuizing.

Een duidelijke en haalbare planning opstellen

Eens je een overzichtelijk lijstje hebt gemaakt, kan je een planning opstellen. Zorg ervoor dat je planning haalbaar is en dat je dringende zaken eerst inplant. Splits grote taken op in kleinere taakjes en werk elk onderdeel rustig af. Verder is het belangrijk dat je ruimte voorziet voor onverwachte gebeurtenissen of ingeplande taken die uitlopen. Reserveer voldoende tijd voor elk klus en zorg ervoor dat je steeds ongestoord aan de slag kunt. Tenslotte is het van cruciaal belang dat je je op elk moment aan de planning houdt. Maak elke begonnen taak ook af en plan onafgewerkte klussen meteen weer in. Zo ben je zeker dat alles tijdig klaar is en dat je op geen enkel moment voor onaangename verrassingen komt te staan.

Begin tijdig met inpakken

Je begint best een paar weken voor de verhuizing met inpakken. Inpakken is namelijk zeer tijdrovend. Alles moet netjes in dozen geplaatst worden en de kans is groot dat je meer spullen hebt dan je oorspronkelijk gedacht had. Een verhuizing is trouwens het perfecte moment om al je kasten eens grondig uit te mesten. Hoe minder spullen je hebt, hoe minder je hoeft te verhuizen.
Zorg er verder voor dat alle verhuisdozen duidelijk gelabeld zijn. Schrijf op elke doos in welke ruimte van het nieuwe huis ze geplaatst moet worden. Op deze manier hoef je de dozen na de verhuizing niet meer te verplaatsen en kan je meteen beginnen met uitpakken.

Stel een overlevingspakket samen

De eerste twee dagen in het nieuwe huis verlopen vaak chaotisch. Het is daarom een goed idee om een ‘overlevingspakketje’ samen te stellen. Je maakt een pakket met wat toiletartikelen, schone kleding, handdoeken en eventuele medicatie. Op deze manier kan je je rustig opfrissen na een zware verhuisdag zonder dat je in de verschillende dozen moet beginnen zoeken. Vraag eventueel aan vrienden of familie of je een nachtje bij hen kan overnachten, zodat je van een goede nachtrust geniet in een schone en georganiseerde omgeving.

Verhuis niet alleen

Schakel hulp in. Zorg ervoor dat je vrienden en familie tijdig weten wanneer de verhuisdatum exact is, zodat ze hun agenda vrij kunnen houden. Vele handen maken namelijk licht werk en samen verhuizen is nog leuk ook. Met wat lekkere hapjes en drankjes zorg je er bovendien voor dat de hele verhuisdag in een opgewekte en positieve sfeer verloopt.

Kijk verder ook goed na hoe je meubels in je nieuwe woning geplaatst kunnen worden. Meubels wegen erg zwaar en passen niet altijd door de voordeur. Als je naar een etagewoning verhuist of als sommige meubels naar de tweede verdieping moeten, kan je best een verhuislift huren. Met een verhuislift komen alle meubels eenvoudig op hun plek terecht en verloopt de hele verhuizing vlot en veilig.

Je kan er ook voor kiezen om de hele verhuizing aan een professioneel verhuisbedrijf zoals Keurmerkverhuizer.nl uit Rotterdamuit te besteden. Professionele verhuizers nemen in dit geval de hele verhuisklus van je over, zodat je je helemaal nergens zorgen over hoeft te maken.

Zorg voor voldoende vrije tijd

Neem voldoende vrije dagen. Ook in de periode voor en na de eigenlijke verhuisdag moet er namelijk ontzettend veel geregeld worden. Voor de verhuizing heb je voldoende tijd nodig om alles netjes in te pakken. Eens je in je nieuwe woning geïnstalleerd bent, moet de oude woning ook nog grondig schoongemaakt worden en moet er meestal heel wat papierwerk in orde gebracht worden. Maak daarom geen onnodige afspraken in de periode van de verhuizing en laat je hobby’s en sporten even voor wat ze zijn. Door je volledig op de verhuizing te focussen, verhuis je georganiseerd, snel en zorgeloos.

Blog_Keurmerkverhuizer_in_blog.jpg

Geef je adreswijziging door

Een nieuwe woning betekent een nieuw adres. Begin daarom tijdig met je adreswijziging door te geven. In de weken voor de verhuizing kan je noteren van welke instanties je post krijgt. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht van de afzenders die je van de adreswijziging op de hoogte moet brengen. Probeer dit bovendien in de dagen voor de verhuizing in orde te brengen, zodat geen enkele zending op het verkeerde adres terecht komt.

Zorg voor jezelf

Last but not least: zorg voor jezelf. Tijdens de drukke dagen rond een verhuizing zijn veel mensen geneigd om zichzelf te verwaarlozen. Las daarom voldoende rustmomenten in en blijf gezond eten. Drink geen alcohol en doe af en toe iets leuks. Op deze manier laadt je de batterij op en kan je de volgende dag weer volop aan de slag. Zonder rustmomenten in deze hectische periode krijg je namelijk snel last van verhuisstress en kan je wel eens ziek worden.

Ga je binnenkort nou ook verhuizen? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan via deze website en ontvang binnen enkele uren een offerte op maat.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners