2001
Verhuizen
Gepubliceerd: 22-05-2017

Het aantal verkochte woningen is in het eerste kwartaal van 2017 wederom toegenomen, al begint de groei wel af te nemen. Heb jij ook in die periode je droomhuis gevonden en het koopcontract getekend? Dan is binnenkort waarschijnlijk de sleuteloverdracht. Leuk om je helemaal te kunnen storten op een nieuw interieur met meubilair en accessoires, maar er zijn altijd wel spullen die mee moeten verhuizen.

Niet om je te ontmoedigen, maar verhuizingen kosten mensen altijd weer een hoop meer tijd en energie dan ze vooraf hadden gedacht. Stress tijdens de verhuizing kun je nooit helemaal voorkomen, maar een goede voorbereiding scheelt wel aanzienlijk. Er is ook zoveel waar je aan moet denken! Erg handig om puntsgewijs af te kunnen werken is deze checklist voor het verhuizen, maar hierbij alvast wat informatie die helpt bij de voorbereiding en de verhuizing zelf.

Neem de tijd om te verhuizen
Overlappende tijd van het in bezit hebben van zowel het oude als het nieuwe huis betekent dubbele woonlasten. Hoewel iedereen deze het liefst zo laag mogelijk houdt (of het nu van en naar huur of koop is), zijn minimaal enige weken toch wel aan te raden. Zo heb je tijd om de nieuwe woning schoon te maken en te klussen voordat je de spullen gaat verhuizen, en kun je je oude woning ook netjes achterlaten voor de volgende bewoners. Als je nieuwe meubels hebt besteld is het goed om met de leverancier af te spreken dat deze pas ruim na de sleuteloverdracht geleverd worden.

inspiratiebrochures1.png

Houd altijd rekening met verhuiskosten
De kosten van een verhuizing hangen af van hoeveel je uit wilt besteden aan een verhuisbedrijf. Helemaal gratis verhuizen gaat bijna niet, want het is in de meeste gevallen toch wel nodig nog een verhuisbusje of aanhangwagen te huren. Door familie en vrienden te vragen te helpen kun je de kosten wel laag houden, maar houdt er wel rekening mee dat zij niet zo efficiënt werken als een verhuisbedrijf. Ook zijn spullen niet verzekerd, iets dat wel het geval is bij het inhuren van professionele hulp. Zij hebben bovendien ook nog eens handige hulpmiddelen zoals een verhuislift tot hun beschikking. Door te kiezen voor een lokaal bedrijf, zoals een verhuisbedrijf in Arnhem, Groningen, Amsterdam of Den Bosch, bespaar je op de voorrijkosten.

Laat stress niet de overhand krijgen
Een laatste maar zeker niet minst belangrijke tip: verhuis met plezier! Niemand ontkomt tijdens een verhuizing aan enige mentale en fysieke stress. Het is echter wel belangrijk dat jij en de mensen die helpen met plezier bezig zijn en gemotiveerd blijven. Voldoende drinken, powerfood en positieve energie dus! Ondanks een gedegen voorbereiding en planning zullen er altijd spullen kapot gaan of beschadigen, en onverwachte problemen opduiken. Laat dit je niet teveel beïnvloeden, en onthoud dat alles te vervangen, te repareren of creatief op te lossen valt!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide